Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Καλημέρα, Θέλω να βάλω σε ένα laptop που έχω linux αλλά δεν έχω επιλέξει ποια διανομή. Η χρήση του laptop θα είναι αποκλειστικά για web design/develop. Αυτή την στιγμή έχω windows 8, ξερετε αν θα υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zarzonis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Πρόβλημα με την εγκατάσταση δεν θα έχεις. Ξέρω ότι η διανομή Fedora είναι καλή γι'αυτό που θες. Δες την λίγο. Αν θες περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος άλλος μήπως έχει καλύτερη άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 To fedora είναι με gnome... Σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zarzonis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Η κύρια έκδοση ναι... Έχει και άλλες εκδόσεις όμως... http://fedoraproject.org/el/get-fedora-options#desktops Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Καλημέρα, Θέλω να βάλω σε ένα laptop που έχω linux αλλά δεν έχω επιλέξει ποια διανομή. Η χρήση του laptop θα είναι αποκλειστικά για web design/develop. Αυτή την στιγμή έχω windows 8, ξερετε αν θα υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση; αν τα 8αρια ηταν προεγκατεστημενα , τοτε σκεψου το ενδεχομενο οτι το φορητο εχει UEFI με ο,τι αυτο συνεπαγεται στην επιλογη της διανομης σου καθως και στην εγκατασταση αυτης... Σκεψου το ενδεχομενο επισης της απενεργοποιησης αυτου (UEFI) αν δινεται τετοια δυνατοτητα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Τα 8άρια ήταν προεγκατεστημένα. Όπως επίσης νομίζω πως έχει UEFI. Αυτό σημαίνει πως δεν έχω την δυνατότητα για εγκατάσταση linux; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 με το uefi δεν εχεις θεμα με το secure ειναι το προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Οχι , μπορεις να εγκαταστησεις κανονικα λινουξ , αλλα θα χρειαστουν ισως καποιες ενεργειες απο μερια σου κατα την εγκατασταση , αν δεν τα κανει απο μονη της η διανομη. και ναι μαλακια ειπα πριν , το uefi δεν απενεργοποιειται , αλλα το secure boot (οταν δινεται τετοια δυνατοτητα). Στο δικο μου φορητο απενεργοποιησα secure boot και ενεργοποιησα το CSM (υποστηριξη συμβατοτητας με int 13h booting και κατι τετοια...). Επισης σε καποια φορητα παιζει μπινια , η απενεργοποιηση του secure boot προτποθετει την υπαρξη administrator password στο bios , αλλιως δεν σε αφηνει να το απενεργοποιησεις. Ολα αυτα τα λεω γιατι με το secure boot ενεργοποιημενο ουτε καν να μπουταρεις καποιο σιντι δεν σε αφηνει...οποτε καλο θαταν να το απενεργοποιησεις για να μην εχεις θεματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Αυτή την στιγμή δεν έχω μαζί μου το laptop αλλά πως μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο το secure boot; Πάντως usb live του Ubuntu το τρέχει κανονικά αλλά δεν προχώρισα την εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Στο bios , σιγουρα. Στο δικο μου ειχε σε μια "καρτελα" επιλογη secure boot και ειχε 2 επιλογες disable/enable ΕΦΟΣΟΝ ειχα ορισει οπως ειπα και πριν administrator password. Αλλιως το ειχε γκριζαρισμενο και δεν μπορουσα να το πειραξω. Οταν το ειχα ενεργοποιημενο και πηγα να μπουταρω καποιο σιντι , μου δωσε ακυρο , ACCESS DENIED και δεν συμαζευεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios.tesla Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Πρόσφατα μπήκα και γω στον κόσμο του linux, έχω και γω λαπτοπ με windows 8 και uefi αλλά μετά από αρκετές αποτυχεμένες προσπάθειες για dual boot με fedora, ubuntu, mint τελικά απενεργοποίησα το uefi και τώρα αλλάζω διανομές πανέυκολα χωρίς προβλήματα με τον grub2 σαν bootloader Για την επιλογή διανομής, προσωπικά δοκίμασα αρκετές διανομές (fedora, mint, mageia, manjaro), κριτήριο πιστέυω πρέπει το desktop environment, εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε το KDE και τώρα περιμένω το linux mint kde 15 να βγει, μέχρι τότε έμεινα με τα ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Για την επιλογή διανομής, προσωπικά δοκίμασα αρκετές διανομές (fedora, mint, mageia, manjaro), κριτήριο πιστέυω πρέπει το desktop environment Μα σε όλες τις διανομές μπαίνουν όλα τα DE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios.tesla Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μα σε όλες τις διανομές μπαίνουν όλα τα DE. σωστό, αλλά για νέους χρήστες όπως εμένα για παράδειγμα είναι πολύ πιο καλό να βάλω το linux mint kde το οποίο θα δουλεύει χωρίς προβλήματα και πιθανόν να έχει ότι χρειάζομαι από την αρχή, ενώ αν βάλω linux mint cinnamon και μετά κάνω install το package του kde, θα πρέπει να καθαρίσω πιθανόν services που δεν χρειάζονται, να διορθώσω bugs που πιθανόν να προκείψουν, να βρω τις καλύτερες εφαρμογές που τεριάζουν με το kde κτλπ αυτή την διαδικασία της "μετατροπής" προτιμώ να την κάνουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα από εμένα (π.χ το linux mint kde) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MINDER Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Και εμένα έχει uefi αλλά αν ο desktop υπολογιστής σας ή ο λάπτοπ είναι βαρβάτος δηλαδή 8giga μνήμη και υποστηρίζει την τεχνολογία intel virtualization technology ( ψάχνετε στο bios στις επιλογή advanced -> cpu και την ενεργοποιείτε ) τότε δεν σκοτίζεστε με uefi και bootloaders και secure boot . Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζετε αυτό που έκανα εγώ και μπορείτε να έχετε όχι μια διανομή επιπλέον εγκατεστημένη αλλά πολλές διαφορετικές. Δείτε στα 2 βίντεάκια πως γίνεται αυτό και πως εγκατέστησα για παράδειγμα την τελευταία εκδοση του ubuntu. Για παράδειγμα όπως είπα έτσι ; Γιατί μετά από αυτό έβαλα και αλλες δύο διανομές και επιλέγω όποια θέλω και φορτώνει. Μπορώ να βάλω όσες θέλω και κάποια ώρα εάν μου γυαλίζει κάποια την κρατάω και σουτάρω σε μισό λεπτό όλες τις άλλες. http://pc-hellas.blogspot.gr/2013/06/vmware_12.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα