Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έκανα ένα καινούργιο σύστημα με τις εξής μνήμες και αυτή τη μητρική:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007QY87QM/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32288&cat=3&sub=383&pmanuf=0&sort=3&step=undefined

Το πρόβλημα είναι ότι οι μνήμες δουλεύουν στα 1333MHz και ενώ προσπαθώ στα BIOS να αλλάξω συχνότητα είτε timings δεν λέει να ανοίξει. Το XMP είναι στο Auto και ενεργοποιημένο. Τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Δεν ανοιγει καν ο υπολογιστης?? Αν ναι τοτε δεν νομιζω να φταινε τα timings, θα ανοιγε και θα δουλευε απλα σε χαμηλοτερα....

EDIT
Μολις ειδα οτι ειναι vengeance οι μνημες και η πλατφορμα amd....θετεις σοβαρη υποψηφιοτητα για ασυμβατοτητα μια και εχει παρατηρηθει αρκετες φορες σε τετοιο συνδυασμο.

EDIT2
Ειμαι καθυστερημενος  :-( Αφου λες οτι ξερεις τη συχνοτητα που δουλευουν και οτι μπαινεις στο bios λογικο ειναι να ανοιγει το pc  :eek:

Δημοσ.

Πρεπει να ανεβασεις και τη ταση που παιρνει η ραμ. Νομιζω οι συγκεκριμενες πανε στα 1,5V. Απο που τσεκαρεις τη συχνοτητα?

Δημοσ.

Τη συχνότητα την τσεκάρω από το CPU-Z. Δίνω και screenshot πιο κάτω. Είναι ήδη στα 1,5V από ότι λέει στα BIOS. Λέτε να παίζει ασυμβατότητα? 

77683339.jpg

Δημοσ.

Στα specs λέει ότι στα 1,5v τρέχουν...Δεν ξέρω. Δίνω πιο κάτω screenshot με τις επιλογές της μνήμης στα BIOS μήπως και κάποιος μπορεί να βοηθήσει!

20130614020829.jpg

20130614020852.jpg

Ότι από αυτά δοκίμασα να αλλάξω είτε XMP, είτε συχνότητα, είτε timings δεν ανοίγει. Το μόνο που δεν έχω πειράξει προς το παρών είναι τα volt.

Δημοσ.

με τι timings τις δοκιμασες για 2133;

απ΄οτι λεει θελει  9-11-10-30 latency. την ταση βαλτην καρφωτα στο 1.50 και oχι στο auto. δοκιμασε μεχρι 1.60 ταση.

Δημοσ.

Bingo!!!!!!!!!!

oxb3.jpg

Έβαλα χειροκίνητα την τάση στο 1,50V, έκανα πάλι τα timings 9-11-10-30 και έβαλα το XMP Profile 1 και συγχρόνισαν!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ, maik42, Ntinaras, Zapee995, Orpheas1992!!!! Να είστε καλά!
Δημοσ.

τσεκαρε το αν ειναι σταθερο

και αν μπορεις και εχεις χρονο ριξε ενα-δυο benchmark να δουμε διαφορες απο 1333 σε 2133! :)

Δημοσ.

Δεν έχω παρατηρήσει κανένα θέμα σταθερότητας προς το παρών. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Τι benchmark να κάνω για να δούμε τι διαφορές έχει? Έχεις να προτείνεις κάτι?

Δημοσ.

Με A10-5800K. Δεν έχω δει διαφορά στα νούμερα του επεξεργαστή. Κάρτα γραφικών με την onboard και δεν βλέπω στοιχεία στο CPU-Z.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...