Προς το περιεχόμενο

αγορά μηχανής, και γραμμάτια... Γιγνώσκει κανείς?

chrisSerres

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.. 

Θέλω να πάρω επιτέλους μια μηχανή, αλλά δεν κάνω φορολογική δήλωση, πράγμα που συνεπάγεται και την μη ύπαρξη εκκαθαριστικού σημειώματος κι έτσι δεν μπορώ μάλλον να βγάλω μηχανή με δώσεις. Μίλησα σήμερα λοιπόν με έναν μεγαλύτερο φίλο μου που δουλεύει σε ΚΕΠ της περιοχής, και μου είπε για κάτι "γραμμάτια" δηλαδή ένα έγγραφο στο οποίο έρχεσαι σε συμφωνία με τον πωλητή, και αναφέρεις μέσα εγγράφως τον τρόπο αποπληρωμής της μηχανής. Απο'τι κατάλαβα όμως, μάλλον δεν δέχονται όλοι οι έμποροι τέτοιου είδους συναλλαγές σωστά? Επίσης, ξέρει κανείς τι περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία? Χωρίς να έχω εκκαθαριστικό μπορεί η τράπεζα να μου παρέχει αυτό το μικρό δάνειο 5 κατοστάρικων που χρειάζομαι? Υπάρχει τρόπος να μη μπλέκω με τράπεζα για να γλιτώσω και τόκους? Θα ήθελα κάποιος που ξέρει αναλυτικά να μου εξηγήσει, και αν ξέρετε και έμπορους μοτοσυκλετών που να κάνουν τέτοιου είδους διακανονισμούς παρακαλώ δώστε μου πληροφορίες.

Πληροφοριακά, θέλω μηχανή δρόμου με μικρό κινητήρα 125cc και προορίζεται για καθημερινή μετακίνηση απόστασης 60 χιλιομέτρων (πάνε-έλα 30+30) φυσιολογική(όχι τρέλες και επιδείξεις) οδήγηση, και μοντέλο του 2003-2004 και μετά.

(το εικονιζόμενο είναι για παράδειγμα)

post-230390-0-92531200-1371045309_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανενας ιδιωτης δεν θα σου δωσει γραμματιο,τωρα μερικοι εμποροι θα σου δωσουν γραμματιο αλλα οσοι σου δωσουν θα εχουν την μηχανη πολυ πιο ακριβη απο τον ιδιωτη[πχ 1800 ιδιωτης,2100 εμπορος ,2400 εμπορος με γραμματειο].Δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να κανεις κατι τετοιο και να ψαχνεις.Αν δεν βγαζεις χρηματα καμια τραπεζα δεν θα σου δωσει καταναλωτικο δανειο[δεν δουλευεις οποτε σου λεει ,πως θα μου ξεπληρωσει τα χρηματα?],Οποτε καλυτερα να ψησεις τον παταρα σου να το βγαλει στο ονομα του το δανειο και να του τα δινεις λιγα λιγα[ή να του πεις να τα βαλει εκεινος και να του τα δινεις].

Επισης να ξερεις τα γραμματεια ειναι αερα πατερα,αμα παθεις κατι δεν θα το ξεπληρωσεις τον αλλον ποτε,ενω με δανειο θα τα παρει απο την τραπεζα.

Γιατι δεν πας σε παπακι 125cc?Δινεις τσαμπα λεφτα με το να πηγαινεις σε στυλ μηχανης 125cc[παπι ντυμενο σαν μοτοσυκλετα].

Παντως αν θες στυλ μοτοσυκλετας κατι τετοιο ειναι κομπλε[με 500 το πηρες]

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3752934/

ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ το ΜΠΑΝΙΖΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ δν το πιστεύω ρε ότι to παραθέτεις κι εσύ χαχαχ και το΄χω και στη λίστα πάρκινγκ συνέχεια χαχα.. Απλά βρήκα μια ολόιδια σε κόκκινη από αντιπροσωπεία στα 550€ και έχει και εγγύηση κάτι μήνες.

Ο πατέρας μου δεν θέλει να με διευκολύνει δυστυχώς, κι έτσι αναγκαστικά ψάχνω εναλλακτική... καταλαβαίνεις.. 

Όσων αφορά το στύλ. Δεν αλλάζω ότι και να πεις :D

Φιλαράκι, το θέμα είναι να έχεις μια καλή προκαταβολή σε cash. Aπο κει και πέρα και ιδιώτης να είναι ο άλλος, ίσως να το σκεφτεί να σου κόψει δυο-τρια γραμμάτια για να εξυπηρετηθεί εντέλει και αυτός και εσύ. Αν πας όμως χωρίς φράγκο στον άλλον είναι πολύ δύσκολο να σου κάνει την χάρη είτε είναι ιδιώτης είτε έμπορος. Γι'αυτό θα σου πρώτεινα τώρα που είναι καλοκαίρι και παίζουν δουλειές, να μαζέψεις κανα φράγκο ώστε να πας με άλλον αέρα στον πωλητή.

• Like 1

Σωστός. 'Εχω 1-2 κατοσταρικάκια. Και αν θα μπορέσω να κάνω δώσεις, θα έκανα καμια 15αριά δώσεις για ανώδυνη πληρωμή.. Άρα όπως κατάλαβα πρέπει να επικοινωνήσω με το κάθε μηχανέμπορα για να γίνει συμφωνία με γραμμάτια. Επειδή πρόκειται για γραμμάτια, οι δώσεις πρέπει να είναι μεγάλες? π.χ. 100-100? Δε μπορεί να'ναι 30/40 ανά δόση? 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με τα 550ε, ένα σενάριο που σίγουρα μπορεί να παίξει, είναι να του πας τα 400 cash και να σου βάλει και ένα γραμμάτιο των 150...άντε αμα είσαι πολύ ψύστης να σου βάλει δυο αλλά εκεί παίζει και να σε δαγκώσει λίγο (2 χ 100).  Τόσο μικρές δόσεις, δεν νομίζω να σου βάλει. :unsure:

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με τα 550ε, ένα σενάριο που σίγουρα μπορεί να παίξει, είναι να του πας τα 400 cash και να σου βάλει και ένα γραμμάτιο των 150...άντε αμα είσαι πολύ ψύστης να σου βάλει δυο αλλά εκεί παίζει και να σε δαγκώσει λίγο (2 χ 100).  Τόσο μικρές δόσεις, δεν νομίζω να σου βάλει. :unsure:

αααα εε τότε δλδ πάλι με το ζόρι πρέπει να γίνει η δουλειά.. Καλά, τότε θα συνεχίσω τον αγώνα, κι όταν μαζέψω μετρητά θα πάω να πάρω μια. πφφφφφφφφ :(

αααα εε τότε δλδ πάλι με το ζόρι πρέπει να γίνει η δουλειά.. Καλά, τότε θα συνεχίσω τον αγώνα, κι όταν μαζέψω μετρητά θα πάω να πάρω μια. πφφφφφφφφ :(

To καλύτερο που έχεις να κάνεις! 

Μια ερώτηση, επειδή δεν κάνω φορολογική δήλωση. Δεν μπορώ να έχω τη μηχανή στο όνομα μου έτσι? Αν κάνω τώρα όμως φορολογική δήλωση θα είναι μηδενική, θα έχω πρόβλημα?

πληροφοριακά, τα μισά λεφτά για τη μηχανή τα μάζεψα, τον άλλο μήνα λογικά θα μπορώ να την πάρω :D

α.πραγματι τα μηχανακια τα βαζεις μονο μια φορα στην δηλωση μετα δεν πληρωνεις κατι.

β.αν και λιγο off topic επειδη εχω cbr 125 και του εχω πιει το λαδι δεν το συγκρινω με παπακι.οχι απο θεματα επιδοσεων αλλα απο θμετα φρενων και γενικοτερου στησιματος.απο τοτε που ανεβηκα σε cbr 125 σαν το πρωτο δικο μου μηχανακι δεν θελω να ξαναοδηγησω παπακι.ανεβηκα πανω σε ενα yamaha crypto 115 και νομιζα οτι θα σκοτωθω.οποτε +1 για την επιλογη του.τωρα για τον φιλο ας μαζεψει τα λεφτα για να το παρει μετρητα καλυτερα αλλιως με γραμματεια δοσεις κτλ απλαθα βγει παραπανω και ειδικα σε γραμματια ο αλλος θα προσπαθησει να ριξει λιγο εκμεταλλευση οποτε δεν λεει.κανε λιγο υπομονη ακομα εκτος οπως ειπαν αν μπορεις να βρεις μια δουλιτσα για το καλοκαιρι για να βγαλεις τα εξοδα για το μηχανακι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...