gascp Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 ΑΦΟΔΕΥΣΑΝ κι άμα χάσουν πελάτες απ' την ελλαδίτσα. Δεν ξέρω τι νομίζετε για την αγοραστική δύναμη της χώρας, πραγματικά. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου αλλα δέχομαι την άποψη σου. 1st of all it's "Insomniacs" 2nd .. Πολυ που τους νοιαζει , πιστευεις οτι αν ας πουμε 1000 ατομα παψουν να αγοραζουν...θα εχει καποια διαφορα για το αμαζον ? Ελπιζω να μιλαω και ακουγομαι λογικος. Φιλικα παντα Paul Dirac 1000 * 2000 ΜΟ = 2.000.000 λίρες (απο το πρώτο Post) Αυτά και τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Πόσα θες να μας τρελάνεις; Η τιμή ΑΜΑΖΟΝ είναι τελική στο σπίτι σου. Sent from my iPhone using Insomnia Αναφέρθηκα σε σημερινά δεδομένα που δεν υπάρχουν πλέον δωρεάν μεταφορικά. Πλέον τα μεταφορικά είναι γύρω στις 25 λίρες για ένα τρυπάνι τέτοιου βεληνεκούς (ίσως και παραπάνω). Όλα τα υπόλοιπα με προσθαφαιρέσεις τα βρίσκεις. Έξοδα συναλλαγής είναι γύρω στο 5άευρω (ανάλογα την τράπεζα και την κάρτα). Επίσης αν το τρυπάνι χαλάσει και δεδομένου του ότι το Amazon κάνει απευθείας εισαγωγή από Κίνα στα Black & Decker, το ξέρεις ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία δε θα το καλύψει? Αλλά και δωρεάν μεταφορικά να υπήρχαν, ένας που βιάζεται να κάνει τη δουλειά του κι ένα μαγαζί που έχει αγοράσει πριν κάτι εβδομάδες ή και μήνες ένα τρυπάνι σε πιο παλιά (ακριβότερη) τιμή για να το έχει σε στοκ άμεσα διαθέσιμο, δικαιολογούν αυτή την απόκλιση του 40άευρου (γιατί παραπάνω δεν είναι) και γιατί το Ελληνικό μαγαζάκι αγοράζει από τον Έλληνα χονδρέμπορο για να μπορεί και να καλύψει άμεσα τον πελάτη με Ελληνική εγγύηση και υποστήριξη. Στην περίπτωση του amazon, το ίδιο το amazon είναι ο χονδρέμπορος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dirac Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου αλλα δέχομαι την άποψη σου. 1000 * 2000 ΜΟ = 2.000.000 λίρες (απο το πρώτο Post) Σε τι βαθος χρονου ? Και δεν νομιζω οτι απο τους 1000 του Insomnia.gr ενα ποσοστο 80-90% ξοδεψε τοσα λεφτα. Και παλι αν αυτα τα λεφτα ειναι σε βαθος 10ετιας δεν μιλαμε για καποιο μεγαλο ποσο αναλογικα για την εταιρια. Αλλα ολα αυτα ειναι απλα η γνωμη μου , Τιποτα παραπανω. Φιλικα P.D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Σε τι βαθος χρονου ? Και δεν νομιζω οτι απο τους 1000 του Insomnia.gr ενα ποσοστο 80-90% ξοδεψε τοσα λεφτα. Και παλι αν αυτα τα λεφτα ειναι σε βαθος 10ετιας δεν μιλαμε για καποιο μεγαλο ποσο αναλογικα για την εταιρια. Αλλα ολα αυτα ειναι απλα η γνωμη μου , Τιποτα παραπανω. Φιλικα P.D Συμφωνώ απόλυτα. Ο μέσος ετήσιος όρος αγορών μου για παράδειγμα στο Amazon δεν είναι πάνω από 200-300 λίρες και νομίζω ότι κάπου εκεί κυμαίνονται και οι περισσότεροι. 2000 λίρες ετησίως από τον καθένα, είναι πολλά, εκτός κι αν σου ξέφυγε κάποιο μηδενικό στους υπολογισμούς, οπότε πάσο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dirac Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Συμφωνώ απόλυτα. Ο μέσος ετήσιος όρος αγορών μου για παράδειγμα στο Amazon δεν είναι πάνω από 200-300 λίρες και νομίζω ότι κάπου εκεί κυμαίνονται και οι περισσότεροι. 2000 λίρες ετησίως από τον καθένα, είναι πολλά, εκτός κι αν σου ξέφυγε κάποιο μηδενικό στους υπολογισμούς, οπότε πάσο. + $ ( Δεν γραφω +1 γιατι ειμαι παιδι της Micro$oft ! ) P.D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Αναφέρθηκα σε σημερινά δεδομένα που δεν υπάρχουν πλέον δωρεάν μεταφορικά. Πλέον τα μεταφορικά είναι γύρω στις 25 λίρες για ένα τρυπάνι τέτοιου βεληνεκούς (ίσως και παραπάνω). Όλα τα υπόλοιπα με προσθαφαιρέσεις τα βρίσκεις. Έξοδα συναλλαγής είναι γύρω στο 5άευρω (ανάλογα την τράπεζα και την κάρτα). Επίσης αν το τρυπάνι χαλάσει και δεδομένου του ότι το Amazon κάνει απευθείας εισαγωγή από Κίνα στα Black & Decker, το ξέρεις ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία δε θα το καλύψει? Αλλά και δωρεάν μεταφορικά να υπήρχαν, ένας που βιάζεται να κάνει τη δουλειά του κι ένα μαγαζί που έχει αγοράσει πριν κάτι εβδομάδες ή και μήνες ένα τρυπάνι σε πιο παλιά (ακριβότερη) τιμή για να το έχει σε στοκ άμεσα διαθέσιμο, δικαιολογούν αυτή την απόκλιση του 40άευρου (γιατί παραπάνω δεν είναι) και γιατί το Ελληνικό μαγαζάκι αγοράζει από τον Έλληνα χονδρέμπορο για να μπορεί και να καλύψει άμεσα τον πελάτη με Ελληνική εγγύηση και υποστήριξη. Στην περίπτωση του amazon, το ίδιο το amazon είναι ο χονδρέμπορος. Κι άμα δεν το καλύψει τι; Θα δυσκολευτεί να βγάλει άκρη και να το στείλει έξω; Λίγες φορές έχουν χρειαστεί κάποιοι το support του Amazon το οποίο τους άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις; Γενικότερα απ' το post σου φαίνεται ότι προσπαθείς να κατευθύνεις το ζήτημα εκεί που θες, υπερστρογγυλοποιώντας προς τα πάνω, ενώ τα νούμερα δεν είναι αυτά. Για το μπούμερανγκ συμφωνώ κι εγώ. Με το να ψωνίζουμε αποκλειστικά απ' έξω επειδή βγαίνει οικονομικότερα, κάποια στιγμή θα γυρίσει εναντίον μας, σε όποιο επίπεδο και να 'ναι αυτό, σημαντικό ή ασήμαντο. Τον καταναλωτή όμως που με το ζόρι τα βγάζει πέρα και το μόνο που θέλει είναι να κάνει όσο πιο οικονομικά -αλλά και ποιοτικά συνάμα- τη δουλειά του, δεν τον σκέφτεσαι. Λες για φόρους στην ελλάδα, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΜΙΚΑ κ.λπ., στο άλλο θέμα με τους καφέδες κάποιοι λένε για ενοίκια, ρεύματα κ.λπ., αλλά τον καταναλωτή που έχει κι αυτός να πληρώσει ενοίκια και λογαριασμούς για το σπίτι του δε βλέπω να τον σκέφτεται κανείς. «Αγόρασε από εδώ» λένε κάποιοι, «κι ας σου βγει λίγο πιο ακριβά. Δεν πειράζει». Δεν του λένε όμως ποιος θα πληρώσει τη διαφορά, σίγουρα όχι εκείνοι. Μάλιστα κάποιοι που τα λένε, παίζει να 'χουν ν' αγοράσουν απ' τον καιρό του Νώε. Δεν τον ενδιαφέρει το μέσο καταναλωτή να στηρίξει την εγχώρια αγορά, αν αυτό συνεπάγεται περαιτέρω ελάφρυνση του πορτοφολιού του. Συμφωνώ ότι μακροπρόθεσμα πρέπει να τον ενδιαφέρει, γι' αυτό ανέφερα πριν το μπούμερανγκ, αλλά δεν είναι εφικτό. Συμφωνώ ότι οι επιλογές κάποιων επηρεάζουν και τους υπόλοιπους. Π.χ. -άσχετο με το θέμα-, σε σχετικό νήμα έχω παροτρύνει τον κόσμο να μποϋκοτάρει την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις μονοπωλιακές τακτικές της, κάτι που έχει αντίκτυπο και σε εκείνους που δεν προτιμούν τα προϊόντα της, για διάφορους λόγους. Αν γυρίσω σε σένα και σου πω «μην αγοράζεις Amstel γι' αυτούς και γι' αυτούς τους λόγους», τι θα μου πεις; Πόσο σ' ενδιαφέρει να ακούσεις την άποψή μου πάνω στο θέμα; Θα έπρεπε να την ακούσεις από μια μεριά βέβαια, γιατί επηρεάζεις και μένα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δε λέω εσύ προσωπικά, παράδειγμα αναφέρω. Ειλικρινά όμως, πόσο θα σ' ένοιαζε αν στο έλεγα; Και πόσο νοιάζει τον καθένα που του το λέω; Επίσης, επειδή αναφέρεις τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν πλέον μεταφορικά. Το δέχομαι. Το θέμα όμως είναι ότι και μέχρι σήμερα που δεν είχαμε μεταφορικά και οι διαφορές σε προϊόντα όμως το προαναφερθέν τρυπάνι ήταν τεράστιες, πάλι τα ίδια λέγατε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Αν και μας τσουζει ολους καλα εκαναν. Το Αμαζον εχει μπει μεσα εκκατομυρια ευρω ουκ ο λιγες φορες. Οταν εγω εφερα 2 laptop με FREE τα οποια τα εστειλε με κουριερ επομενης μερας το ΑΜΑΖΟΝ που θα κοστισε ενα 30ε στο νερο το καθενα λογικο ειναι να ελαχιστοποιουν τα εσοδα τους. Βεβαια και καρεκλα να επαιρνες, και βαρακια και και και παλι ειχες δωρεαν κουριερ (για μεγαλες και ακριβες συσκευες) και εκει μιλαμε για ΠΟΛΛΑ χρηματα το κοστος αποστολης. Οπως και να εχει ακομα ΚΑΙ με μεταφορικα ΠΑΛΙ συμφερει σε σχεση με Ελλαδα οποτε γιατι τρελενεστε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sacram73gr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 There is always zavvi.co.uk Sent from my iPad using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dirac Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 There is always zavvi.co.uk Sent from my iPad using Insomnia +$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pOLoS Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 όχι ρε γαμώτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gruser Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Προχθές ο συνάδελφος ήθελε ένα τρυπάνι. Πήρε τηλ. το μαγαζάκι της γειτονιάς και του λέει "φέρε μου ένα καλό τρυπάνι". Του φέρνει λοιπόν ο μαγαζάτορας ένα black n decker και του λέει "135 ευρω". Του τα δίνει ο συνάδελφος και τον ευχαριστεί που του το έφερε στη δουλειά. Επιασα αμέσως το κινητό και το "amazonaρα". 69 λίρες. Συγγνώμη αλλά καλύτερα να ανοίγω τρύπες με το κουτάλι παρά να καταντήσω τέτοιο πρόβατο. Για να τα βάλουμε κάτω με δεδομένα σημερινά λοιπόν: To amazon πουλάει τρυπάνι 70 λίρες. Άραγε είναι η τιμή του Amazon (Prime) αυτή ή τιμή κάποιου seller μέσα στο Amazon? Δε μας το διευκρινίζεις. Έστω ότι είναι του Amazon καθαρά λοιπόν. 70 λίρες και 3% η διαφορά του Ελληνικού ΦΠΑ, πάμε στις 72 λίρες. Μεταφορικά πλέον για τρυπάνι βάρους 7 κιλών με τη συσκευασία θέλει τουλάχιστον κάνα 25-30άλιρο, πάμε 100 λίρες. Μαζί με ισοτιμίες και χρεώσεις συναλλαγής εξωτερικού από την κάρτα, πάμε γεμάτα 120 ευρω... Το μαγαζάκι από την άλλη που το δίνει 135 ευρώ, έχει λειτουργικά, έχει εφορίες και να πληρώνει τον κάθε κλέφτη στην Ελλάδα (Ενοικιο, εργαζόμενους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ ΜΙΚΑ κλπ...) και βγαίνει 15 ευρώ παραπάνω και είχε stock διαθέσιμο μεσα σε 5 δευτερόλεπτα... Οπότε ατυχέστατο το παράδειγμά σου, συγγνώμη που θα σε στεναχωρέσω. Συνεχιζεις να διαβαζεις οτι να ναι μου φαινεται.. προχτες λεει ο ανθρωπας..ουτε αυριο ουτε σημερα 1 το μεσημερι.. αν ειχε μεταφορικα και η τιμη εβγαινε παραπανω απο καταστημα στην ελλαδα τοτε δε θα συμφερε να το αγορασει απο αμαζον. για τα μεταφορικα μιλαμε..για εγγυησεις,εξυπηρετηση κλπ πηγαινε δες αλλα τοπικ..ΟΛΟΙ εκτος απο σενα(και μερικους αλλους) ξερουμε οτι πρωτον αγοραζουμε απο αμαζον και οχι απο 3ο πωλητη (εκτος αν πεσουμε σε αναγκη και συμφερει) και δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ αμαζον και πολλων ή σχεδον ολων των online shops που δραστηροποιουνται στην ελλαδα. και το αμαζον εχει λειτουργικα,εφοριες, λοιπα εξοδα..εχεις δει καπου που να λεει οτι δεν εχει εξοδα? φαντασματα δουλευουν εκει? Κλεφτες?ενοικιο,ΔΕΗ,ΟΤΕ,εργαζομενοι ειναι κλεφτες?Πριν ελεγες οτι ειμαστε οι καλυτεροι. Και εν τελει ο αμαθης φιλος του φιλου που ποσταρε για το τρυπανι δεν εχει καμια ιδεα και αφου προφανως δεν τον ενοιαζε η καλυτερη τιμη αλλα να του ερθει ενα τρυπανι οποιο να ναι(σαφως ειπε το καλυτερο..το μαγαζακι της γειτονιας του εκανε ερευνα αγορας ή του πηγε οποιο νομιζε αυτο οτι ειναι καλο σε καποια καλη τιμη και για το μαγαζι και δηθεν για τον καταναλωτη?) Επομενως, για αυτους που θελουν να κανουν ερευνα αγορας και τους νοιαζει ποσο θα πληρωσουν για καποιο προιον τα μεταφορικα που δεν υπηρχαν λογω του Free super save delivery ηταν ενα μεγαλο πλεονεκτημα, οτι και να λες εσυ και αλλοι. Ολοι οι αλλοι(οπως εσυ) ας πατε να αγορασετε σε οτι τιμη θελετε και απο οπου θελετε αυτο που σας προτεινουν το καλυτερο στη καλυτερη τιμη. Αλλα απο τη στιγμη που δε κανατε καμια ερευνα αγορας(ή εστω τη κανατε λαθος) να μη προβαλετε αναληθη επιχειρηματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Κι άμα δεν το καλύψει τι; Θα δυσκολευτεί να βγάλει άκρη και να το στείλει έξω; Λίγες φορές έχουν χρειαστεί κάποιοι το support του Amazon το οποίο τους άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις; Γενικότερα απ' το post σου φαίνεται ότι προσπαθείς να κατευθύνεις το ζήτημα εκεί που θες, υπερστρογγυλοποιώντας προς τα πάνω, ενώ τα νούμερα δεν είναι αυτά. Για το μπούμερανγκ συμφωνώ κι εγώ. Με το να ψωνίζουμε αποκλειστικά απ' έξω επειδή βγαίνει οικονομικότερα, κάποια στιγμή θα γυρίσει εναντίον μας, σε όποιο επίπεδο και να 'ναι αυτό, σημαντικό ή ασήμαντο. Τον καταναλωτή όμως που με το ζόρι τα βγάζει πέρα και το μόνο που θέλει είναι να κάνει όσο πιο οικονομικά -αλλά και ποιοτικά συνάμα- τη δουλειά του, δεν τον σκέφτεσαι. Λες για φόρους στην ελλάδα, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΜΙΚΑ κ.λπ., στο άλλο θέμα με τους καφέδες κάποιοι λένε για ενοίκια, ρεύματα κ.λπ., αλλά τον καταναλωτή που έχει κι αυτός να πληρώσει ενοίκια και λογαριασμούς για το σπίτι του δε βλέπω να τον σκέφτεται κανείς. «Αγόρασε από εδώ» λένε κάποιοι, «κι ας σου βγει λίγο πιο ακριβά. Δεν πειράζει». Δεν του λένε όμως ποιος θα πληρώσει τη διαφορά, σίγουρα όχι εκείνοι. Μάλιστα κάποιοι που τα λένε, παίζει να 'χουν ν' αγοράσουν απ' τον καιρό του Νώε. Δεν τον ενδιαφέρει το μέσο καταναλωτή να στηρίξει την εγχώρια αγορά, αν αυτό συνεπάγεται περαιτέρω ελάφρυνση του πορτοφολιού του. Συμφωνώ ότι μακροπρόθεσμα πρέπει να τον ενδιαφέρει, γι' αυτό ανέφερα πριν το μπούμερανγκ, αλλά δεν είναι εφικτό. Συμφωνώ ότι οι επιλογές κάποιων επηρεάζουν και τους υπόλοιπους. Π.χ. -άσχετο με το θέμα-, σε σχετικό νήμα έχω παροτρύνει τον κόσμο να μποϋκοτάρει την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις μονοπωλιακές τακτικές της, κάτι που έχει αντίκτυπο και σε εκείνους που δεν προτιμούν τα προϊόντα της, για διάφορους λόγους. Αν γυρίσω σε σένα και σου πω «μην αγοράζεις Amstel γι' αυτούς και γι' αυτούς τους λόγους», τι θα μου πεις; Πόσο σ' ενδιαφέρει να ακούσεις την άποψή μου πάνω στο θέμα; Θα έπρεπε να την ακούσεις από μια μεριά βέβαια, γιατί επηρεάζεις και μένα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δε λέω εσύ προσωπικά, παράδειγμα αναφέρω. Ειλικρινά όμως, πόσο θα σ' ένοιαζε αν στο έλεγα; Και πόσο νοιάζει τον καθένα που του το λέω; Επίσης, επειδή αναφέρεις τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν πλέον μεταφορικά. Το δέχομαι. Το θέμα όμως είναι ότι και μέχρι σήμερα που δεν είχαμε μεταφορικά και οι διαφορές σε προϊόντα όμως το προαναφερθέν τρυπάνι ήταν τεράστιες, πάλι τα ίδια λέγατε. Σε αυτό περι Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μην ανησυχείς, τη μποϋκοτάριζα με τα χίλια όσο ήμουν Ελλάδα. Υπάρχουν κατά πολύ ανώτερες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ καθαρά μπύρες όπως η Βεργίνα και η Craft για παράδειγμα. Αναψυκτικά όπως η ΕΨΑ, γάλατα όπως το ΕΒΟΛ, το Πρώτο, η ΔΩΔΩΝΗ, η ΡΟΔΟΠΗ και άλλα. Λίγο googling μπορεί να βάλει μυαλό σε πολύ κόσμο για να δεί τί συμφέρει πραγματικά και τί όχι σε βάθος χρόνου. Αλλά αυτό είναι που ένοιαζε πάντοτε τους περισσότερους. Το γρήγορο κι εύκολο κέρδος (ασχέτως με τις συνέπειες). Όπως ανέφερα σε προηγούμενό μου πόστ, "καλά να πάθεις μ@λ@κα Έλληνα". Βγήκαμε λίγο offtopic, αλλά ναι, θα άκουγα μετά χαράς τη συζήτησή σου για την Amstel (ήδη όμως σε πρόλαβε κάποιος φίλος πρίν κάτι χρόνια, σε συνδιασμό με το googling). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosfp Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Τα πράγματα είναι απλά αλλά τα κάνουμε πολύπλοκα. Κάποιος πουλάει ένα προϊόν 50% πιο ακριβά απο ότι το ΑΜΑΖΟΝ. Με γειές του με χαρές του. Κι εγώ είτε το αγοράζω απο αυτόν είτε απο το ΑΜΑΖΟΝ. Δικά μου είναι τα φράγκα, όπου γουστάρω τα πετάω. Ολα τα υπόλοιπα περί μπούμερανγκ, Αυστραλίες και καγκουρό τα ακούω βερεσέ. Υ.Γ. Ο πωλητής της γειτονιάς εννοείται δεν έδωσε απόδειξη για το τρυπάνι, κάτι που συνήθως το amazon δεν ξεχνάει. Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skar1983 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Εξαιρετική Ελληνική μικροζυθοποιία ήταν και η Craft που είχε και τις μπυραρίες της στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Χαλάνδρι. Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο γιατί δυστυχώς, τα μαγαζιά έκλεισαν, σταμάτησε η παραγωγή και η εταιρία ψάχνει αγοραστή. Κρίμα, γιατί για εμένα ήταν κορυφαία μπύρα Σε αυτό περι Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μην ανησυχείς, τη μποϋκοτάριζα με τα χίλια όσο ήμουν Ελλάδα. Υπάρχουν κατά πολύ ανώτερες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ καθαρά μπύρες όπως η Βεργίνα και η Craft για παράδειγμα. Αναψυκτικά όπως η ΕΨΑ, γάλατα όπως το ΕΒΟΛ, το Πρώτο, η ΔΩΔΩΝΗ, η ΡΟΔΟΠΗ και άλλα. Λίγο googling μπορεί να βάλει μυαλό σε πολύ κόσμο για να δεί τί συμφέρει πραγματικά και τί όχι σε βάθος χρόνου. Αλλά αυτό είναι που ένοιαζε πάντοτε τους περισσότερους. Το γρήγορο κι εύκολο κέρδος (ασχέτως με τις συνέπειες). Όπως ανέφερα σε προηγούμενό μου πόστ, "καλά να πάθεις μ@λ@κα Έλληνα". Βγήκαμε λίγο offtopic, αλλά ναι, θα άκουγα μετά χαράς τη συζήτησή σου για την Amstel (ήδη όμως σε πρόλαβε κάποιος φίλος πρίν κάτι χρόνια, σε συνδιασμό με το googling). Εξαιρετική Ελληνική μικροζυθοποιία ήταν και η Craft που είχε και τις μπυραρίες της στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Χαλάνδρι. Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο γιατί δυστυχώς, τα μαγαζιά έκλεισαν, σταμάτησε η παραγωγή και η εταιρία ψάχνει αγοραστή. Κρίμα, γιατί για εμένα ήταν κορυφαία μπύρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Συνεχιζεις να διαβαζεις οτι να ναι μου φαινεται.. προχτες λεει ο ανθρωπας..ουτε αυριο ουτε σημερα 1 το μεσημερι.. αν ειχε μεταφορικα και η τιμη εβγαινε παραπανω απο καταστημα στην ελλαδα τοτε δε θα συμφερε να το αγορασει απο αμαζον. για τα μεταφορικα μιλαμε..για εγγυησεις,εξυπηρετηση κλπ πηγαινε δες αλλα τοπικ..ΟΛΟΙ εκτος απο σενα(και μερικους αλλους) ξερουμε οτι πρωτον αγοραζουμε απο αμαζον και οχι απο 3ο πωλητη (εκτος αν πεσουμε σε αναγκη και συμφερει) και δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ αμαζον και πολλων ή σχεδον ολων των online shops που δραστηροποιουνται στην ελλαδα. και το αμαζον εχει λειτουργικα,εφοριες, λοιπα εξοδα..εχεις δει καπου που να λεει οτι δεν εχει εξοδα? φαντασματα δουλευουν εκει? Κλεφτες?ενοικιο,ΔΕΗ,ΟΤΕ,εργαζομενοι ειναι κλεφτες?Πριν ελεγες οτι ειμαστε οι καλυτεροι. Και εν τελει ο αμαθης φιλος του φιλου που ποσταρε για το τρυπανι δεν εχει καμια ιδεα και αφου προφανως δεν τον ενοιαζε η καλυτερη τιμη αλλα να του ερθει ενα τρυπανι οποιο να ναι(σαφως ειπε το καλυτερο..το μαγαζακι της γειτονιας του εκανε ερευνα αγορας ή του πηγε οποιο νομιζε αυτο οτι ειναι καλο σε καποια καλη τιμη και για το μαγαζι και δηθεν για τον καταναλωτη?) Επομενως, για αυτους που θελουν να κανουν ερευνα αγορας και τους νοιαζει ποσο θα πληρωσουν για καποιο προιον τα μεταφορικα που δεν υπηρχαν λογω του Free super save delivery ηταν ενα μεγαλο πλεονεκτημα, οτι και να λες εσυ και αλλοι. Ολοι οι αλλοι(οπως εσυ) ας πατε να αγορασετε σε οτι τιμη θελετε και απο οπου θελετε αυτο που σας προτεινουν το καλυτερο στη καλυτερη τιμη. Αλλα απο τη στιγμη που δε κανατε καμια ερευνα αγορας(ή εστω τη κανατε λαθος) να μη προβαλετε αναληθη επιχειρηματα. Τα πράγματα είναι απλά αλλά τα κάνουμε πολύπλοκα. Κάποιος πουλάει ένα προϊόν 50% πιο ακριβά απο ότι το ΑΜΑΖΟΝ. Με γειές του με χαρές του. Κι εγώ είτε το αγοράζω απο αυτόν είτε απο το ΑΜΑΖΟΝ. Δικά μου είναι τα φράγκα, όπου γουστάρω τα πετάω. Ολα τα υπόλοιπα περί μπούμερανγκ, Αυστραλίες και καγκουρό τα ακούω βερεσέ. Υ.Γ. Ο πωλητής της γειτονιάς εννοείται δεν έδωσε απόδειξη για το τρυπάνι, κάτι που συνήθως το amazon δεν ξεχνάει. Sent from my iPhone using Insomnia Ισχύει και για σένα ό,τι ανέφερα σε προηγούμενό ποστ μου. Ξανβαδιάβασέ το γιατί βαριέμαι να γράφω κι έχω να βγάλω και δουλειά για αύριο. Όσο για την έρευνα αγοράς, αν νομίζεις ότι με αυτά τα επιχειρήματα εσύ κάνεις σωστή έρευνα αγοράς και όλοι οι άλλοι είναι πρόβατα, τράβα γίνε Economic Analyst. To Amazon βασίζεται σε μια έδρα, μια εννιαία αποθήκη και πολλές συμφωνίες και discounts λόγω του όγκου που πουλάει και των κεφαλαίων που διαθέτει. Σαφώς και θα πετυχαίνει καλύτερες τιμές, σαφώς και θα είναι ανταγωνιστικότερο. Πήγαινε σε μια Ελληνική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ζήτα να σου φέρουν 10000 αυτοκίνητα. Πήγαινε στην αντίστοιχη αντιπροσωπεία της Γεμανίας και ζήτα να σου φέρουν 1. Guess what, ο Έλληνας θα σου δώσει καλύτερη τιμή. Τότε τί? Είναι κλέφτης ο Γερμανός? Όσοι λοιπόν δεν έχετε βγεί παραέωξω να δουλέψετε να σας γίνει ο κ*λ*ς νεροπότηρο από το τρέξιμο και την πίεση και κάθεστε να λέτε ότι "κάναμε έρευνα αγοράς" ίσως κάποτε να καταλάβετε ότι δεν είναι πάντα το τί και από πού θα βρούμε κάτι φτηνότερο, αλλά ότι όλα πάνε αλυσίδα στην κοινωνία και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Για εμένα λοιπόν καλώς τα σταμάτησε τα μεταφορικά το Amazon. Όταν έχω μια υγιή επιχείρηση στην Αγγλία και η courier μου χρεώνει 30 λίρες για να στείλω ένα laptop Ελλάδα (γιατί μπορεί να στέλνω 5-10 το μήνα εκεί, ενώ το amazon να στέλνει 500 και 1000), σαφώς και είναι αθέμιτος ανταγωνισμός για μένα, γιατί μπορεί εγώ να δουλεύω για 30 λίρες κέρδος λόγω μικρότερης ποσότητας. Και πάει λέγοντας. Αν από την άλλη ο Έλληνας κερδοσκόπος, δει την κίνηση του amazon να κόψει τα μεταφορικά ώς ευκαιρία να κάνει αρπαχτή και να ανεβάσει τιμές, τότε καλά να πάθει κι ας κλείσει. Αν όμως το δεί σαν μια ανάσα ανάκαμψης και φορτσάρει στο να γίνει ανταγωνιστικότερος, τότε επωφελούνται όλοι. Όταν όμως μερικοί έχουν σκατά τρόπο σκέψης, είτε καταναλωτές, είτε επιχειρηματίες, θα είναι πάντοτε "πελάτες" έστω κι αν επωφελούνται βραχυπρόθεσμα. Αυτά. Over and out από μένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα