Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρείται απαραίτητο το να ξέρει κάποιος προγραμματιστής μαθηματικά;

Επεξ/σία από keftes48
Δημοσ.

Εε φυσικό ειναι αλλα εγω δεν ξερω τοσο καλα μαθηματικα ασχολούμενοι μια χαρα αλλα πρεπει να ξερεις αλγοριθμους και πολλα αλλα

Δημοσ.

εξαρτάται τι θα προγραμματίσεις. Τα μαθηματικά λυκείου φτάνουν για πολλά πράγματα. Για άλλα θέλεις πιο εξειδικευμένες γνώσεις.

Δημοσ.

Αναλογα ως που θες να "φτασεις". Για προσωπικη χρηση εισαι οκ.

Μερικες φορες ισως και επαγγελματικα να μη βρεις προβλημα με γνωσεις λυκειου.

Αλλα αν θες πχ να κανεις ενα ΑΙ που θα παιζει αντιπαλος με ανθρωπο -πχ στο ταβλι ή στην Ξερη ή ακομα χειροτερα σκακι- εκει θες μαθηματικο υποβαθρο, πιθανοτηες κυριως.

Αν παλι παμε πιο βαθια, πχ δημιουργια 3d παιχνιδιου, εκει θες μπολικα

• Like 4
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

καταρχάς ο προγραμματιστΗς πρέπει να ξέρει και ορθογραφία!

Το έφτιαξα. Ικανοποιημένος; Και για να ξέρεις το word δεν το έβγαζε λάθος.

Δημοσ.

17 χρόνια ως επαγγελματίας, η απάντηση είναι "όλα είναι σχετικά ανάλογα με το τί θες να κάνεις". 

Τα μαθηματικά που χρειάζονται είναι απλά του Ελληνικού Λυκείου (για να μην πω Γυμνασίου), και μόνο δύο φορές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω  τις επιπλέον μαθηματικές γνώσεις μου από το course Αστρονομίας που σπουδάζω στο OU, για κάποια μαθηματικά μοντέλα που έπρεπε να φτιάξω. Και πάλι αυτό που χρειαζόταν ήταν αντίστοιχο του A-level στην Αγγλία. 

Και αυτό από κάποιον που προγραμματίζει και αυτόνομα service ρομποτ ως χόμπυ από το 2008. 

• Like 5
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό!

Δημοσ.

Δεν το έβγαζε λάθος γιατί υπάρχει και το "εσύ να προγραμματιστείς"...

• Like 1
Δημοσ.

Τουλάχιστον μαθηματικά λυκείου καλό είναι να γνωρίζεις. Αλλά είναι και ανάλογα το αντικείμενο. Για enterprise programming ας πουμε δεν χρειάζεσαι τίποτα σπουδαίο. Αλλά ακόμα και για ξέρω γω computer vision, υπάρχουν συνήθως έτοιμες βιβλιοθήκες και κάνεις τη δουλειά σου. Φυσικά θα ήταν ακόμα καλύτερο να ξέρεις "τι γίνεται κάτω απο το καπό" αλλά δεν είναι και απαραίτητο.

Γενικότερα απο μια φάση (μετα τις 2000 γραμμές κώδικα) και πέρα έχει περισσότερη σημασία το Design....τα μαθηματικά πάντα μπορείς να τα βρείς απο κάπου έτοιμα.

Δημοσ.

Αλλά ακόμα και για ξέρω γω computer vision, υπάρχουν συνήθως έτοιμες βιβλιοθήκες και κάνεις τη δουλειά σου. Φυσικά θα ήταν ακόμα καλύτερο να ξέρεις "τι γίνεται κάτω απο το καπό" αλλά δεν είναι και απαραίτητο.

Μπορείς όμως να τις χρησιμοποιήσεις αν δεν ξέρεις την θεωρία ;

Δημοσ.

Μπορείς όμως να τις χρησιμοποιήσεις αν δεν ξέρεις την θεωρία ;

Θεωριτικα ναι, εφ οσον τις χρησημοποιεις σαν black box ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...