Alkis29 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα για το οποίο αδυνατώ να βρω λύση ! Εχω σπάσει το κεφάλι μου, έχω διαβάσει σε forums, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω θυμίζει πιο πολύ μαθηματικό γρίφο που δεν έχει λύση ! Θα σας το παραθέσω λοιπόν όσο πιο αναλυτικά μπορώ και θα διατηρήσω μια κρυφή ελπίδα κάποιος από εσάς, με μεγαλύτερη τριβή και εμπειρία από εμένα γύρω από τα θέματα audio/video ,να μου δώσει την πολυπόθητη λύση στο πρόβλημα που με έχει φέρει σε απίστευτη απελπισία... Θα είμαι πραγματικά ευγνώμων.. Εχουμε και λέμε λοιπόν : ΣΥΣΚΕΥΕΣ/ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ : Media player (HTPC Xtreamer Ultra 2) συνδέεται με οπτική ίνα SPDIF σε All-in-one ενισχυτή (Samsung) για ήχο και με HDMI σε TV 55" LED (Panasonic) για εικόνα ΠΡΟΒΛΗΜΑ : Κατά την αναπαραγωγή όλων των αρχείων video που περιέχουν 5.1 ήχο (AC3,DTS), κάθε 5-10 λεπτά ο ήχος χαλάει-παραμορφώνεται (τζιτζίρισμα) για 7-8 sec και στη συνέχεια επανέρχεται κανονικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά. Για πολύ καιρό που έπαιζα με το συγκεκριμένο media player συνδεδεμένο στο συγκεκριμένο ενισχυτή ο ήχος ήταν απόλυτα σωστός - Οταν αναπαράγω το ίδιο αρχείο 2η φορά ο ήχος παραμορφώνεται ακριβώς μετά την πάροδο του ίδιου χρονικού διαστήματος - Σε αρχεία video με 2.1 ήχο δεν παρατηρείται το πρόβλημα - Το media player όταν συνδεθεί σε άλλο ενισχυτή (και άλλη TV για εικόνα) παίζει μια χαρά ! (Αρα δεν φαίνεται να είναι software ή hardware πρόβλημα του media player) - Αν συνδέσω άλλη πηγή-media player επάνω στον ενισχυτή και αναπαράγω 5.1 αρχεία δεν παρατηρείται το φαινόμενο αυτό (Αρα δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα του ενισχυτή) - Εχω αλλάξει τα καλώδια οπτική ίνα και HDMI 3 φορές αλλά το πρόβλημα παραμένει.. (Δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα καλωδίων..άλλωστε αν χρησιμοποιήσω τα ίδια καλώδια σε άλλο media player δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα) Είμαι πρόθυμος να δεχτώ οποιαδήποτε ερώτηση για επιπλέον πληροφορίες.. Εχω πελαγώσει και δεν μπορώ να οδηγηθώ σε κάποιο συμπέρασμα ώστε να εντοπίσω την αιτία του προβλήματος.. Μακάρι κάποιος από εσάς να το καταφέρει..Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Κάνε reset το medial player και ξαναστήστο από την αρχή. Ο άλλος ενισχυτής που το δοκίμασες ήταν 5+1 ;Το άφησες να παίξει για ώρες, να δεις αν ζεσταθεί κλπ. μήπως έχει κανένα πρόβλημα (προβληματικό πυκνωτή-έξοδο-hardware γενικότερα) που εμφανίζεται μετά από ώρα λειτουργίας; Καμία σχέση σε όγκο μετάδοσης δεδομένων και ισχύος που απαιτείται το 2.1 με το 5.1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alkis29 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Κάνε reset το medial player και ξαναστήστο από την αρχή. Ο άλλος ενισχυτής που το δοκίμασες ήταν 5+1 ; Το άφησες να παίξει για ώρες, να δεις αν ζεσταθεί κλπ. μήπως έχει κανένα πρόβλημα (προβληματικό πυκνωτή-έξοδο-hardware γενικότερα) που εμφανίζεται μετά από ώρα λειτουργίας; Καμία σχέση σε όγκο μετάδοσης δεδομένων και ισχύος που απαιτείται το 2.1 με το 5.1 Το media player δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να το στήσω από την αρχή αφού όπως ανέφερα με άλλους 5.1 ενισχυτές παίζει μια χαρα. Οι άλλοι ενισχυτές ήταν 5.1 Το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται όταν ζεσταίνεται το μηχάνημα. Πχ σε ένα συγκεκριμένο αρχείο εμφανίζεται ακριβώς μετά από 1 λεπτό αναπαραγωγής. Σε άλλο συγκεκριμένο αρχείο εμφανίζεται σε 30 sec αναπαραγωγής κοκ Ανεξάρτητα αν το μηχάνημα είναι ζεστό ή κρύο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 ρε φίλε κάτι πρέπει να κάνεις για να αποκλείσεις περιπτώσεις μέχρι να βρεις το πρόβλημα. αν δεν φταίνε τα καλώδια φταίει κάποια είσοδος ή έξοδος ή τα αρχεία ή ο σκληρός δίσκος ή το media player ή ο ενισχυτής. αν έχεις πρόβλημα με δύο συγκεκριμένα αρχεία σβήστα και ξαναγράψτα. ή κάνε check το δίσκο. ξεκίνα από κάπου, αλλιώς κάτσε και κοίτα το και περίμενε δια της επιφοιτήσεως να σου πει κάποιος από το internet τι φταίει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alkis29 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 ρε φίλε κάτι πρέπει να κάνεις για να αποκλείσεις περιπτώσεις μέχρι να βρεις το πρόβλημα. αν δεν φταίνε τα καλώδια φταίει κάποια είσοδος ή έξοδος ή τα αρχεία ή ο σκληρός δίσκος ή το media player ή ο ενισχυτής. αν έχεις πρόβλημα με δύο συγκεκριμένα αρχεία σβήστα και ξαναγράψτα. ή κάνε check το δίσκο. ξεκίνα από κάπου, αλλιώς κάτσε και κοίτα το και περίμενε δια της επιφοιτήσεως να σου πει κάποιος από το internet τι φταίει. Φίλε μου θα απαντήσω μόνο στην τελευταία πρόταση σου.... για να φτάσω σε σημείο να τα γράφω και να περιμένω να μου πει κάποιος από το internet προφανώς σημαίνει οτι έχω κάνει ότι μπορώ να σκεφτώ (και φυσικά όλα αυτά που λες..) ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 έχεις ξαναστήσει το media player? ε, κάντο κι αυτό να σου φύγει η ιδέα. κωλοπισάκι είναι με atom, λες ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να τα έχει φτύσει το λειτουργικό του ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alkis29 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 έχεις ξαναστήσει το media player? ε, κάντο κι αυτό να σου φύγει η ιδέα. κωλοπισάκι είναι με atom, λες ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να τα έχει φτύσει το λειτουργικό του ; Διαβασε το 4ο απο τα "ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ" στο αρχικο μου post... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Διαβασε το 4ο απο τα "ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ" στο αρχικο μου post... το διάβασα ρε συ. Μπες λοιπόν στη λογική, "τι δεν έχω κάνει , παρόλο που δεν έχει λογική;", και κάντο. Αλλιώς μπορείς να τα κοιτάζεις μπας και φτιάξουν μόνα τους. Ξέρω ότι είναι σπαστικό, αλλά μιλάμε για μηχανήματα του διαβόλου .. Πόσες φορές δεν το έχουμε πει όλοι μας ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα