Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλησπέρα στην παρέα και ελπίζω να με βοηθήσετε και να δω και εγώ τι μπορώ να κάνω μήπως και βρεθεί λύση στο πρόβλημά μου.

Νοίκιασα πρόσφατα ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Περιστερίου, σχετικά κοντά (περίπου 600 μέτρα ) μάλιστα και στο Α/Κ Περιστερίου. Έκανα λοιπόν την αίτηση μου στην Forthnet για νεα γραμμή και χρήση της προσφοράς που τρέχει. 

Μετά λοιπόν την αίτηση είδα ότι το αίτημα μετά από κάποιες μέρες επαναπροωθήθηκε στον ΟΤΕ. Μου κίνησε την περιέργεια η κίνηση αυτή και λέω κάτσε να δω τι γίνεται. Μιλάω με Forthnet και μου λένε "ναι ξέρετε, θα καθυστερήσει η ενεργοποίηση γιατί δεν υπάρχουν πόρτες."  Λέω μας δουλεύουν και παω την επόμενη μέρα στο κατάστημα που έκανα την αίτηση. Στο κατάστημα με ενημερώνουν ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ακραίου καλωδίου. Τους ρωτάω τι κάνουμε; Μου λένε υπομονή . Περνάει μια εβδομάδα και βλέπω το αίτημα ξανα προωθείται. Σε νεα επικοινωνία που είχα μου λένε πάλι, "ξέρετε, ακόμα δεν υπάρχουν γραμμές διαθέσιμες"

Μιλάω με έναν φίλο μου που έχει πρόσβαση στα συστήματα και του λέω να δούμε λίγο τι γίνεται με το ζήτημα; Με καθυστερεί ο ΟΤΕ χωρίς λόγο ή όχι;

Ανακαλύπτουμε λοιπόν ότι στην πολυκατοικία μου υπάρχει μια εισαγωγή 5-απλή..Έχουν πάρει λοιπόν τα 4 από τα 5 διαμερίσματα της πολυκατοικίας και η μισή 5η έχει δωθεί στην διπλανή πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μένω εγω ξεκρέμαστος ουσιαστικά.

Ξέρουμε κατά πόσον είναι νόμιμο αυτό; υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση,

Δημοσ.

Δεν υπάρχει νόμιμο οριο, αν φύγει κάποιος απο τους 5, έχει καλως, αλλιως πρέπει να περιμένεις μεχρι να δοθεί σε εργολάβο για επέκταση ακραίου δικτυου

Φιλάκια

Δημοσ.

μόνο εμένα μου φαίνεται δλδ αυθαιρεσία του ΟΤΕ; Σε μια πολυκατοικία με 5 διαμερίσματα να δίνεται η μια απο τις 5 γραμμές σε δίπλα πολυκατοικία και η ΙΔΙΑ πολυκατοικία να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της; 

έχω μεγαλώσει και μου φαίνονται όλα αυτά τόσο παράλογα;;  :unsure:

Δημοσ.

Έλεος αυτο ειναι μου ακούγεται εντελώς παράνομο δηλαδή σαν να πήρε καποιος με συμφωνία το καλώδιο της δίπλα πολυκατοικίας και το χρησιμοποιεί για τον εαυτό του..... εντάξει το ακούσαμε και αυτο :confused: :confused:

Δημοσ.

100 χρόνια πίσω, είναι δυνατόν μέσα στην αθήνα να μένουν σπίτια χωρίς ιντερνετ στις μέρες μας;; κι οτε να κάνει πατέντες και να παίρνει απ' τους δίπλα καλώδιο; ό,τι να ναι.

Δημοσ.

να τα παρουμε απο την αρχη διοτι καποιος δεν εξηγει μαλλον αναλυτικα.

αν ειναι πολυκατοικια και εχει κατανεμητη δεν γινεται να δωσεις σε διπλα σπιτι οποτε αυτο το αποριπτουμε.αν τωρα μιλαμε για box και μετα φευγει 5 ζευγο καλωδιο προς του σπιτι του τοπικ σταρτερ και απλα τα 4 τα δινουν εκει και το ενα το πανε στο επομενο σπιτι οχι δεν ειναι παρανομο.δεν πηρε κανενας κανενος κοινως.ο οτε μπορει να δωσει και 10 ζευγο και 20 ζευγο κτλ.αλλα αμα σου λενε ελλειψη ακραιου και πραγματι πεφτεις σε box τοτε το προβλημα δεν ειναι απο το box και μετα δηλαδη απο το box μεχρι εσενα διοτι εκει απλα θα περναγαν ενα καλωδιο 5-10 μετρα οσο ειναι απο το box και θα επαιζες.το ακραιο δικτυο σημαινει οτι δεν υπαρχει ζευγαρι ελευθερο ειτε απο το αστικο κεντρο μεχρι το καφαο ειτε απο το καφαο μεχρι τον πελατη η και τιποτα απο τα 2.Συνηθως δεν υπαρχει απο το box μεχρι το καφαο που ειναι ειναι 10 ζευγο το καλωδιο .εκει η θα πρεπει να γινει επαυξηση αν υπαρχουν spare ζευγαρια η αλλιως να διακοψει καποιος.αν το καλωδιο ειναι 10 ζευγο και πρεπει να σκαφτει ο δρομος καληνυχτα και εφεξε.αν ειναι 20 ζευγο και απλα εχουν τερματισει τα 10 απο τα 20 τοτε οι πιθανοτητες ειναι καπως μεγαλυτερες αλλα παλι δεν σημαινει οτι θα γινει κατι εγκαιρα.δεν φταιει ο παροχος για αυτο και ουτε μπορει να γινει κατι απο αυτον.αν δεις και δεν βγαινει ακρη το μονο που μπορω να σου πω μετα ειναι ζητα γραμμη απο τον οτε μηπως και επειδη πας σε αυτον φιλοτιμηθει και σου δωσει και μετα πηγαινε στον παροχο που θες.ζητα πχ isdn γραμμη ωστε να μην σε βαλουν σε pcm και οταν ενεργοποιηθει την γυρνας σε forthnet.

ακραιο δικτυο η last mile θεωρειται κανονικα ολο το καλωδιο απο το αστικο κεντρο μεχρι τον πελατη

κεντρικο καλωδιο ειναι απο το αστικο κεντρο μεχρι το καφαο και απερχομενο δικτυο απο το καφαο μεχρι το box η τον κατανεμητη.τωρα βεβαια πολλες φορες γινεται ενα μπερδεμα

θα δεις ο οτε να κλεινει την βλαβη με ελλειψη κεντρικου η ακραιου δικτυου και ειναι σαν να εννοει ελλειψη κεντρικου η απερχομενου καλωδιου.δηλαδη κεντρικο δικτυο εννοει το κεντρικο και ακραιο το απερχομενο. παντως στις περισσοτερες περιπτωσεις συνηθως δεν υπαρχει απερχομενο.

τωρα βεβαια με το vdsl και τα νεα Kv last mile (ακραιο δικτυο) θεωρειται απο το καφαο μεχρι τον κατανεμητη /box αφου το dslam ειναι στο kv.

δεν ξερω ακριβως την αιτιολογια που την εκλεισε ο οτε αλλα οτι και αν ειναι απο τα 2 δεν μπορεις να κανεις κατι.

καποιες αλλες φορες αντε να το πουμε και αυτο θα δεις σε μια πολυκατοικια ενω υπαρχουν 10 γραμμες ο οτε να λεει οτι παιζουν απο το 6 εως το 10.αυτο γινεται διοτι μπορει να χτιστηκε κατι πιο κατω και τα 5 ζευγαρια πριν φτασουν στον κατανεμητη του πελατη να τα εχουν κοψει και να τα εχουν παει στον επομενο πελατη.παλι δεν θεωρειται παρανομο αφου ανηκουν στον οτε.οχι οτι συμφωνω but.....

εν παση περιπτωση ας περιμενει λιγο ακομα ο τοπικ σταρτερ και αμα δεν γινει κατι ας ζητησει μια isdn γραμμη μονο τηλεφωνια και μετα ας την γυρισει σε forthnet η οτι αλλο θελει.(ΑΝ ΤΟΥ δωσει ο οτε εστω και isdn)

αν τωρα εισαι πολυκατοικια με κατανεμητη τοτε εχει γινει αυτο που αναφερω τωρα στο τελος.στον πινακα σου ισως να γραφει πχ κκ 144 13(6-10) η να γραφει (1-5).

σε μεταφραση οτι πεφτεις στο κκ(καφαο) 144 εισαι η ρεκγλετα 13 και οτι παιζουν ειτε 6-10 ειτε 1-5.

• Like 1
Δημοσ.

Με πρόλαβες poulino, τα είπες αναλυτικότατα. 

Να ξαναπώ και γω και να τονίσω στον τόπικ στάρτερ το παρακάτω:

το μονο που μπορω να σου πω μετα ειναι ζητα γραμμη απο τον οτε μηπως και επειδη πας σε αυτον φιλοτιμηθει και σου δωσει και μετα πηγαινε στον παροχο που θες.ζητα πχ isdn γραμμη ωστε να μην σε βαλουν σε pcm και οταν ενεργοποιηθει την γυρνας σε forthnet.

εν παση περιπτωση ας περιμενει λιγο ακομα ο τοπικ σταρτερ και αμα δεν γινει κατι ας ζητησει μια isdn γραμμη μονο τηλεφωνια και μετα ας την γυρισει σε forthnet η οτι αλλο θελει.(ΑΝ ΤΟΥ δωσει ο οτε εστω και isdn)

Δημοσ.

επισης να προσθεσω οτι α.θα μπορουσες να μην ζητησεις isdn αλλα pstn.Μην το κανεις μπορει να σε βαλουν σε φερεσυχνο.θα μπορουσες να ζητησεις adsl που δεν παιζει σε φερεσυχνο αλλα αμα βαλεις adsl θα σε δεσμευσουν με ενα χρονο συμβολαιο.για αυτο ειπα isdn.

Δημοσ.

έχω ήδη ζητήσει γραμμή από τον  ΟΤΕ, pstn όμως, και αφού τόνισα στο κατάστημα ότι θέλω γραμμή η οποία να μπορεί να πάρει και ιντερνετ εφόσον το αποφασίσω....πιθανολογώ ότι μάλλον ο πωλητής στο κατάστημα δεν ήξερε τι μου έλεγε....με τον τεχνικό που θα μιλήσω, εαν με πάρει βέβαια τηλέφωνο, να τον ρωτήσω αν η γραμμή που θα βάλει θα υποστηρίζει και ίντερνετ; αυτός φαντάζομαι θα ξέρει...

αλλιώς θεωρώ μπορώ να ακυρώσω την αίτηση και να κάνω αίτηση για ISDN....

έβαλα και μια φωτογραφία από το κουτί του ΟΤΕ....

κάτι τέτοιο γράφει   " πχ κκ 144 13(6-10) η να γραφει (1-5)."

edit: Επίσης στην περιοχή διατίθεται VDSL. Αν ζητήσω κάτι τέτοιο, θεωρητικά δεν έχω κάποια καλύτερη τύχη αφού στο ίδιο "κουτί" θα καταλήξει και αυτό το καλώδιο. σωστά;

post-72834-0-72374900-1371115224_thumb.jpg

Δημοσ.

να τα παρουμε απο την αρχη διοτι καποιος δεν εξηγει μαλλον αναλυτικα.

αν ειναι πολυκατοικια και εχει κατανεμητη δεν γινεται να δωσεις σε διπλα σπιτι οποτε αυτο το αποριπτουμε.

...και όμως και αυτό γίνετε, μπορεί δυο πολυκατοικίες να εχουν ενα ακραίο 10ρακι, ας πούμε, που να ειναι παράλληλα και στην μια και στην άλλη.

Δημοσ.

έχω ήδη ζητήσει γραμμή από τον  ΟΤΕ, pstn όμως, και αφού τόνισα στο κατάστημα ότι θέλω γραμμή η οποία να μπορεί να πάρει και ιντερνετ εφόσον το αποφασίσω....πιθανολογώ ότι μάλλον ο πωλητής στο κατάστημα δεν ήξερε τι μου έλεγε....με τον τεχνικό που θα μιλήσω, εαν με πάρει βέβαια τηλέφωνο, να τον ρωτήσω αν η γραμμή που θα βάλει θα υποστηρίζει και ίντερνετ; αυτός φαντάζομαι θα ξέρει...

αλλιώς θεωρώ μπορώ να ακυρώσω την αίτηση και να κάνω αίτηση για ISDN....

έβαλα και μια φωτογραφία από το κουτί του ΟΤΕ....

κάτι τέτοιο γράφει   " πχ κκ 144 13(6-10) η να γραφει (1-5)."

edit: Επίσης στην περιοχή διατίθεται VDSL. Αν ζητήσω κάτι τέτοιο, θεωρητικά δεν έχω κάποια καλύτερη τύχη αφού στο ίδιο "κουτί" θα καταλήξει και αυτό το καλώδιο. σωστά;

εσυ το ειπες για internet οτι θες μετα ο οτε ελπιζω να το σημειωσει και να μην σε βαλει σε κανα pcm. Ναι οταν ειναι να την βαλει ο τεχνικος πεστου η οτι θα βαλεις adsl σε ενα δυο μηνες η οτι θα την κανεις Isdn.

κατανεμητη εχεις δηλαδη εσκαλιτ και σου φερνουν ενα δεκαρι και απλα αν γραφει 1-5 η 6-10 παιζουν μονο αυτα .μπορει και τα υπολοιπα να πηγαινουν μεχρι το καφαο

αλλα επειδη δεν υπαρχουν πολλα κεντρικα να εχουν καρφωσει σε ρεγκλετες μονο τα 1-5 η 6-10.αλλιως μπορει να ειναι κομμενα καπου στην διαδρομη και να τα γυρισαν στην αλλη πολυκατοικια οποτε εσυ απλα τα βλεπεις ενωμενα στην ρεγκλετα αλλα λιγα μετρα πιο μετα απο το σπιτι σου και αρκετα πριν το καφαο ειναι κομμενα.το εχω δει και σε μετρηση να ειναι ετσι.

το καφαο να ειναι 100+ μετρα και τα καλωδια να βγαινουν 40 μετρα.

οχι και vdsl να ζητησεις δεν αλλαζει κατι.δεν εχεις καλυτερη τυχη.παλι θες ενα ζευγαρι χαλκου που οπως φαινεται δεν υπαρχει.αν ηταν ελλειψη κεντρικου και ο οτε εδινε vdsl απο το kv θα ηταν ισως αλλιως.αλλα δεν ανηκεις σε αυτην την περιπτωση μαλλον.

...και όμως και αυτό γίνετε, μπορεί δυο πολυκατοικίες να εχουν ενα ακραίο 10ρακι, ας πούμε, που να ειναι παράλληλα και στην μια και στην άλλη.

αν 2 πολυκατοικιες εχουν κοινο εσκαλιτ ναι γινεται το δεκαρι να μοιραζεται να το πουμε σε 2 πολυκατοικιες αφου θα υπαρχει ενα εσκαλιτ.μετα οτι τα καλωδια των πολυκατοικιων πανε σε κοινο εσκαλιτ δεν μας επηρεαζει εμας.ο οτε ενα εσκαλιτ θα εχει.αλλιως πρεπει να τα εχουν κοψει πιο πριν τα  5 και να τα εχουν στειλει στην αλλη πολυκατοικια που εχει αλλο εσκαλιτ.αλλα παλι θα εγραφε θεωρητικα 1-5 η 6-10 οτι δηλαδη παιζουν αυτα μονο.οι 2 πολυκατοικιες δεν θα ενωνονται μεταξυ τους με παραλληλο καλωδιο (bridge tap) δηλαδη το 1-5 να πηγαινει και στο ενα εσκαλιτ αλλα και στο αλλο.και δεν το κανουν διοτι θα υπαρχουν προβληματα μετα με το adsl λογω παραλληλου ζευγους..και δεν θα γινει διοτι σε vdsl απλα παιζει να μην παιξει καθολου το vdsl διοτι τα bridge taps την σκιζουν την vdsl στην κυριολεξια.οσο πιο μεγαλο σε μηκος τοσο χειροτερα

Δημοσ.

πάντως στο κουτί μέσα υπάρχει ένα σετ καλωδίων το οποίο περισσεύει, αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία στα αριστερά μόνο του να πηγαίνεις προς τα κάτω...προφανώς χώρος δεν υπάρχει για να  το κουμπώσουν... :(

Δημοσ.

πάντως στο κουτί μέσα υπάρχει ένα σετ καλωδίων το οποίο περισσεύει, αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία στα αριστερά μόνο του να πηγαίνεις προς τα κάτω...προφανώς χώρος δεν υπάρχει για να  το κουμπώσουν... :(

ειναι 20 ζευγο και απλα εχουν ενωσει σε ρεγκλετες τα 10.τα αλλα 10 ειναι για επαυξηση σε περιτπωση αναγκης.αν και απο τα 10 σου πηραν και τα 5.δεν ξερω αν εχουν τα αλλα 10 σε αναμονη μεχρι το καφαο η εχουν φαει και αυτα κοψιμο καπου.πιθανοτατα κοψιμο το κοβω .

Δημοσ.

μιλώντας με τον προηγούμενο ένοικο έμαθα ότι από το 2008 υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Είχε κάνει αιτήσεις σε ΟΛΟΥΣ τους παρόχους και κανείς δεν μπορούσε να του βάλει γραμμή. Δεν το κυνήγισε παραπάνω βέβαια τότε, δεν τον έκαιγε, αλλά το πρόβλημα μέχρι και τώρα παραμένει. 

Είμαστε 5 χρόνια μετά και ο ΟΤΕ δεν έχει μεριμνήσει να κάνει κάποια διόρθωση. Η απάντηση που είχα από υπάλληλο του ΟΤΕ σε κατάστημα που έκανα αίτηση για γραμμή ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, και εν συνεχεία μου έδωσε το τηλέφωνο των τεχνικών να μιλήσω μαζί τους. Καλό θα ήταν βέβαια να απαντούσαν και τα τηλέφωνα....

Υπάρχει κάτι που μπορώ να ζητήσω; ή κάτι που μπορώ να κάνω; Να ζητήσω εναέρια γραμμή; Να ζητήσω επέκταση; καταγγελία στην ΕΕΤΤ;

Το θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα εδώ και 5 χρόνια και ο ΟΤΕ να "κοιμάται"

Δημοσ.

μιλώντας με τον προηγούμενο ένοικο έμαθα ότι από το 2008 υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Είχε κάνει αιτήσεις σε ΟΛΟΥΣ τους παρόχους και κανείς δεν μπορούσε να του βάλει γραμμή. Δεν το κυνήγισε παραπάνω βέβαια τότε, δεν τον έκαιγε, αλλά το πρόβλημα μέχρι και τώρα παραμένει. 

Είμαστε 5 χρόνια μετά και ο ΟΤΕ δεν έχει μεριμνήσει να κάνει κάποια διόρθωση. Η απάντηση που είχα από υπάλληλο του ΟΤΕ σε κατάστημα που έκανα αίτηση για γραμμή ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι, και εν συνεχεία μου έδωσε το τηλέφωνο των τεχνικών να μιλήσω μαζί τους. Καλό θα ήταν βέβαια να απαντούσαν και τα τηλέφωνα....

Υπάρχει κάτι που μπορώ να ζητήσω; ή κάτι που μπορώ να κάνω; Να ζητήσω εναέρια γραμμή; Να ζητήσω επέκταση; καταγγελία στην ΕΕΤΤ;

Το θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα εδώ και 5 χρόνια και ο ΟΤΕ να "κοιμάται"

Αυτα τα προβλήματα δεν λύνονται, παρα μονον αν αντικατασταθεί το δικτυο της περιοχη σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...