Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

μιλάς με γρίφους γέροντα

:P

Πες μου την αποψη σου για το τι να διαλεξω

Ζ87 και 4000

Ζ77 και 3000 η 2000

αν μιλάμε για intel μόνο τότε προφανώς στη νέα πλατφόρμα...

αν έχει κάποιος z68/z77, δεν αξίζει να πάει σε z87...

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μιας και εσεις το κατεχεται γιατι εγω εχω συμβιβαστει λιγο με τον επεξεργαστη μου, ηθελα να ρωτησω :

Aξιζει η μεταβαση απο i7 920(2.67Ghz) σε επεξεργαστη Haswell?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Eδω φαινεται η ανωτεροτητα των sandy,με τους 2500,και 2600 να ειναι οι πιο σκληροι,και οι πιο υπεργχρονισμενοι επεξεργαστες που βγηκαν ποτε.Ο 2600κ παει νερακι στα 4,8,και εχει τις ιδιες θερμοκρασιες με τους haswell στα 4,2,χωρις αυτοι με τη σειρα τους να μπορουνε ουτε εργοστασιακα να σταθουνε.Οι Haswell ψηνονται στην κυριολεξια.

Προβλεπω τους 3χχχ και 2χχχ να ανεβαινουν οι τιμες στα υψη μετα απο αυτα.Φυσικα,ενα "μπραβο" στην Intel για αυτη την πατατουλα.Οποιοι πουλησανε τους 2 και 3 σειρα,θα το εχουν μετανοιωσει λιγο νομιζω.

Μαλλον εδω κολαει,το οτι οποιος βιαζεται σκονταφτει.

Οι sandy,θα αντεξουν σε επιδοσεις και Over,ανετα αλλα 3 χρονια.

• Like 3
Δημοσ.

Τι εννοεις με το ποτέ!?

Ο λογος ειναι οτι τωρα πια εχω γνωσεις για τα parts που θελω,

γνωριζω απο build οποτε θελω να το φτιαξω μονος μου,

η τεχνολογια εχει προχωρησει οποτε μιλαμε για καλυτερη motherboard (PCIe 3 graphics card κλπ κλπ)

και φυσικα αν δεν δωσω τον προηγουμενο δεν θα εχω την οικονομικη ανεση για αναβαθμιση.

Μάθε κι άλλα για parts τότε, μέχρι να δεις ότι αυτή η αναβάθμιση είναι ανούσια

μιας και εσεις το κατεχεται γιατι εγω εχω συμβιβαστει λιγο με τον επεξεργαστη μου, ηθελα να ρωτησω :

Ευχαριστω

Όχι, εκτός αν έχεις πολύ συγκεκριμένες ανάγκες

Δημοσ.

Και όλα αυτά τα τσιμπάμε επειδή η AMD είναι weak πλέον..

Που το εχεις δει αυτο ?

Μια χαρά επεξεργαστές εχει η AMD.

Οι βιαστικές κινήσεις δεν γίνονται οταν δεν εχεις ανταγωνιστή.

Μην κοιτάτε τα benchmark, να κρίνετε οταν εχετε προσωπική εμπειρία.

Εχουν περάσει πολλοί επεξεργαστές της AMD απο τα χεράκια μου. Το απόλυτο vfm στις περισότερες των περιπτώσεων.

Δημοσ.

και αυτοί προβλήματα?

sandy και ξερό ψωμί 

Ναι ρε συ, εχω τον [email protected] με καλο voltage και σε load(αερα) πιανει μονο 56 βαθμους! :D

Μεχρι να τα φτυσει η cpu μου, δεν αλλαζω αλλη...

Το βλεπω το λιγοτερο τετραετια να την κραταω...

Δημοσ.

Ευχαριστω

Εγω αν ειχα τον δικο σου θα πηγαινα σε sandy καλυτερα, για ivy ετσι και ετσι, haswell δεν θα το σκεφτομουν...

Για τι το χρησιμοποιεις το pc?

Αν ειναι για games κοιταξε αυτον που εχω, πρεπει να ειναι απο τους πιο συμφεροντες i7 αυτην την στιγμη..:)

http://www.skroutz.gr/s/394276/Intel-Core-i7-2700K.html

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ρε συ, εχω τον [email protected] με καλο voltage και σε load(αερα) πιανει μονο 56 βαθμους! :D

Μεχρι να τα φτυσει η cpu μου, δεν αλλαζω αλλη...

Το βλεπω το λιγοτερο τετραετια να την κραταω...

Και καλα θα κανεις.Οποιος θελει τωρα να κανει αναβαθμιση και "καιγεται",ας παει τουλαχιστον σε 3χχχ που εχουν δοκιμαστει.

Διαφορες με Haswell;Μηδαμινες.

Μετα απο 3 χρονια,ας πανε σε οτι θα υπαρχει τοτε,αρκει να μην βιαζονται να κανουν αναβαθμιση.

Και οι μητρικες 1150,αλλα και οι επεξεργαστες δεν δοκιμαστηκανε ακομη.Οταν θελει καποιος να κανει μια σοβαρη αγορα,δεν βλεπει μονο ονομα,αλλα δοκιμες,και σχολια.

Οι Haswell με το καλημερα,αρχισανε να ψηνονται...Οταν στα 4,2 πιανεις σχεδον 85+ βαθμους,ποσο θα παει στα 4,5;

Ειπαμε,η Intel την εκανε την πατατα της,οταν δεν ειχε καθολου πιεση.Ειχε τους 3χχχ και ηταν μια χαρα,παρο'οτι απο αυτη την σειρα ειχαν ενα θεμα με τις θερμοκρασιες,και το μετεφεραν χειροτερα στους επομενους.Αν συνεχισουν ετσι,στους επομενους,ουτε το pc δεν θα προλαβαινεις να ανοιξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμα και τα reviews (που απο οτι λέει το άρθρο πήραν golden δείγματα) λένε οτι οι haswell δεν ανεβαίνουν όσο οι ivy και φυσικά ακόμα λιγότερο απο τους sandy.

Γενικά οι haswell στο desktop είναι εντελώς αδιάφοροι. Ίσως ακόμα και χειρότεροι απο τους ivy. Αν και εφόσον η intel αποφασίσει να βάλει το iris pro στο desktop (socketed) τότε ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

Δημοσ.

Εύχομαι να δωθεί η ευκαιρία στην AMD μ'αυτόν τον τρόπο να βγάλει κάτι καλύτερο.Εγώ προσωπικά έχω τον A4 3400 (Athlon II X2 2.7GHz + AMD HD6410D) και είμαι ψιλοκαλυμμένος.Έυχομαι να μαζέψω λεφτά να αγοράσω AM3+ Mobo & AMD Phenom II X4 940 & AMD HD 7770.Τότε θα'μαι πλήρης!

Α,και άσχετο,όσον αφορά τις θερμοκρασίες :
Γιατί τόσο χάλια;
Θέλω να πω εμένα ο δικός μου ο CPU με την Coolermaster T2 Blizzard που σιγά την ψύκτρα τώρα,απλά πιο αθόρυβη,έχω 25oC idle O.o

Δημοσ.

Αυτή ηταν κι εμένα η απορία μου.Μέχρι που μπήκα στα forum της intel και είδα να γίνεται ο κακός χαμός.Όπως κι εμείς εδώ ενας στους δυο παραπονιέται κι ένας στους δυο λέει εγώ είμαι μια χαρά.Έγω προφανώς πάω με τους πρώτους.Υπάρχουν άλλοι που μιλάνε για 4,5 με σταθερη 35i-60f.Δεν αμφιβαλλω.

Άλλωστε όπως είπε και το παλικάρι πρίν γι αυτο το λόγο έχουν σκάσει και τα βίντεο στο youtube για το πως ανοιγουν οι ivy...Προσωπικα δεν το θυμάμαι με προηγουμενους επεξεργαστές.

Φαντάζομαι κι εμενα σε στοκ κάπου εκεί θα είναι αλλά σίγουρα όχι το full load.

Ο επεξεργαστής είναι σίγουρα πολύ γρήγορος.Απλά για την κατηγορία του και την τιμή του έχει θέματα που δεν πρέπει.

Ίσως θα ηταν μια καλή ιδέα ένας μεταχειρισμένος με εγγύηση,αλλά τουλάχιστον δοκιμασμένος.

Λέω απλά τη γνώμη μου.

Απλά επιβεβαιώνεται ότι η intel αυτήν την στιγμή κάνει ότι γουστάρει!Θα γυρίσει όμως η κατάσταση όπως τότε με τον athlon thunderbird όσοι παλιοί θυμούντε!!Είναι ανεπίτρεπτο να έχει θέματα με την πάστα!Τσιγγουνιές κάνουνε δηλαδή στα top line??

Ερώτηση,το λαμάκι απ'ότι πρόσεξα στα videos δεν ξανακολλάει..το βάζουνε απλά πάνω από το τσιπ για να κάνει επαφή..εσύ το κόλλησες ή το άφησες όπως δείχνουν?

Εγω αν ειχα τον δικο σου θα πηγαινα σε sandy καλυτερα, για ivy ετσι και ετσι, haswell δεν θα το σκεφτομουν...

Για τι το χρησιμοποιεις το pc?

Αν ειναι για games κοιταξε αυτον που εχω, πρεπει να ειναι απο τους πιο συμφεροντες i7 αυτην την στιγμη.. :)

http://www.skroutz.gr/s/394276/Intel-Core-i7-2700K.html

Τον είχα κι εγώ για ένα διάστημα τον 2700k!!Πραγματικό διαμάντι ο cpu!!Δοκιμασμένος και ώριμος 2600k στην ουσία με χαμηλές θερμοκρασίες σε κάθε λειτουργία του!!

• Like 1
Δημοσ.

Δε φτανει που δεν εχουν σχεδον καμια ουσιαστικη διαφορα σε real-life συνθηκες απο sandy & ivy, δε φτανει που ειχαν το bug με το usb 3.0, τωρα μας λενε οτι εχουν και προβληματα να μεινουν σταθεροι στις εργοστασιακες συχνοτητες! οικος...εποχης η Intel!

• Like 1
Δημοσ.

Απλά επιβεβαιώνεται ότι η intel αυτήν την στιγμή κάνει ότι γουστάρει!Θα γυρίσει όμως η κατάσταση όπως τότε με τον athlon thunderbird όσοι παλιοί θυμούντε!!Είναι ανεπίτρεπτο να έχει θέματα με την πάστα!Τσιγγουνιές κάνουνε δηλαδή στα top line??

Ερώτηση,το λαμάκι απ'ότι πρόσεξα στα videos δεν ξανακολλάει..το βάζουνε απλά πάνω από το τσιπ για να κάνει επαφή..εσύ το κόλλησες ή το άφησες όπως δείχνουν?

Τον είχα κι εγώ για ένα διάστημα τον 2700k!!Πραγματικό διαμάντι ο cpu!!Δοκιμασμένος και ώριμος 2600k στην ουσία με χαμηλές θερμοκρασίες σε κάθε λειτουργία του!!

Εγώ επειδή το έχω κάνει και με τους 2 τρόπους επέλεξα να το αφήσω έτσι.

Σε άλλη περίπτωση χρησιμοποίησα liquid metal για να ξανακολλησει.Σωληνάκι είναι κι αυτό σαν την θερμοαγώγημη σχετικά φθηνό.Κολλάει κανονικά.Απλά έχει λίγο φασαρία και αποτέλεσμα ουσιαστικό δεν είδα και τις 2 φορές που την έβαλα.οπότε μέχρι τώρα δε βλέπω λόγο.Λειτουργεί μια χαρά.

Πάντως το κλασικο το ξυραφάκι το πλακέ απο το περίπτερο είναι το καλύτερο για αυτη τη δουλειά.Μόνο που θέλει υπομονη. 

Σε τελική πάντως η AMD παίζει το ρόλο της.Σε άλλη περίπτωση (αν δεν υπήρχε) μας εβλεπα να κουβεντιάζουμε πόσο ανεβάζει o celleron...

Δημοσ.

Άσε μας ρε Ιντελ με τα ολοκληρωμένα που εμπορεύσε απο τρίτο και μετά τα μετατρέπης και τα κάνεις δικά σου ...που μέχρι και πρόσφατα δέν είχες στην κατοχή σου δικό σου εργοστάσιο παραγωγής για το συγκεκριμένο κομμάτι επεξεργασίας και μετά αναρωτιούνται  γιατί είναι τόσο ακριβοί...Άσε που η αρχιτεκτονική είναι πολύ πίσω .AMD και ξερό ψωμί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...