23Optimus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 καλησπέρα έχω μια απορία σε έναν περίεργο ήχο που μάλλον από τη κάρτα γραφικών ακούγεταιόταν ξεκινάω ένα παιχνίδι και στo main menu και οταν παίζεται γενικα μεσα... ένα βζζζζζζζζ κάπως έτσι ακούγεται αλλά αν πάω κοντά στο κουτί.. η οταν δεν εχει κάποιο ηχο απο τα ηχεια εκείνη την ώρα.. και αν βγώ δεν το κάνει.. αλλά δεν παρατηρώ κολλίματα και τέτοια μονο αυτο.. τι πιστεύετε μπορεί ναναιτο σύστημα μου είναι αυτόwindows 7 ultimate 64 bitmotherboard ASUS PLP-LE (LEONITE 2)4 gb ram (3.50 gb διαθεσιμη) η μητρικη παιρνει μεχρι 4seagate baraccuda 7200 rpm 250 gbintel core 2 duo E4500 2.20 ghzati sapphire 7750 ddr5 1 gbAC 550 W turbo xοθονη samsung syncmaster 940 bw ( 19 inch 1440x900)optical drive Samsung DVD-RW SH-224BB Sata Black Bulk
panos0100 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 ειναι το φαινομενο του coil whine καπιο ποινιο δεν παταει καλα επανω και αρχισε να σε κανει ετσι, μην ανυσηχεις ομως ειναι συχνο φενομαινο υπαρχει βεβαια πιθανοτητα να τα φτησει και η καρτα, αλλα ειναι πολυ μικρη η πιθανοτητα αυτη
23Optimus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 δεν εχω ιδεα πως μπορω να το διορθοσω αυτο αλλα ισως και να μη χρειαζεται .. παντος απο θερμοκρασιες ειναι καλα.. αν δεν επηρεαζει στη χρηση αυτος ο ηχος τοτε ενταξει.. παντος απο καποια ρυθμιση στα παιχνιδια να ειναι δεν υπαρχει περιπτωση ε? γιατι καπου διαβασα οτι να ειναι απο υψηλα fps
panos0100 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 δεν διορθωνεται ειναι προβλημμα απο κατασκευαστικο απο το εργοστασιο δεν μπωρεις να κανεις τιποτα, το μονο που επηρεαζει ειναι εσενα και μονο γιατι ειναι σπαστικος αν ειναι σε εγγυηση κανε ενα κοπο και πηγενε την, αν οχι αστην οπως ειναι δεν θα εχει καπιο προβλημμα
23Optimus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 καταλαβα ναι οντως θα δειξει ευχαριστω για τις πληροφοριες ενταξει σπαστικος δε το λες ακουγεται μονο εαν δεν εχω ηχο απο τα ηχεια στο παιχνιδι και ειμαι κοντα στο πυργο δηλαδη αν δε πηγαινα κατα τυχη κοντα το αυτι μου οταν το καταλαβα οτι κατι ακουγεται δε θα επαιρνα χαμπαρι οτι κανει ετσι αλιως τζιτζι αν δεν εχω θεμα στη χρηση τοτε καλα θα ειναι παντος εβαλα το v sync on σε ενα παιχνιδι και ο ηχος αυτος πυ ακουγεται μειωθικε δεν ακουγοταν δηλαδη οπως πριν
panos0100 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 μειωθηκε γιατι περιορισες τα fps τωρα αν εχει εγγυηση η καρτουλα πηγενε την πισω εαν οχι κρατατειν δεν ειναι κατι το σημαντικο δεν θα σου χαλασει ευκολα, αλλα κρατα και μια επιφυλαξη, επισης μια στο τοσο μπωρει να φταιει και το τροφοδοτικο γι αυτη την κατασταση αν εχεις πολυμετρο δοκιμασε να δεις τι τασεις δινει
23Optimus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 για εγγυηση γραπτη δεν εχω κατι μονο το τιμολογιο με αυτα που πηρα τοτε μαζι με καρτα γραφικων και τροφοδοτικο και το dvd drive λες να υσχιει καποια εγγυηση? αλλα με το πλαισιο εκανα το πρωτο λαθος ασχολι8ικα και πηρα το τροφοδοτικο turbo x και ειναι απατεωνια ευτηχως αλαξα κουτι και τωρα εχει ροη καλυτερη εκει μεσα και το τροφοδοτικο δε ζεστενεται καθολου και πριν στο παλιο μου μινι πυργο εβραζε με παιχνιδιαστο πλαισιο καπως γενικως η τυποι να φανταστεις μου ζητουσαν 80 ευρω να μου βαλουν στο παλιο κουτι αυτα που πηρα φαντασου ποσα θα ζηταγανε για να τους ελεγα να μου βαλουν στο νεο κουτι που εχω τωρα τα παντα μεσα..... γιαυτο το λεω αξιζει να ασχοληθω τωρα ? η να κανω δοκιμες σε σχεση με το τορφοδοτικο που λες επισης.. δηλαδη αν πηγαινα σε αλο υπολογυστη τη καρτα μου για τσεκαρισμα? η υπαρχει και αλλος τροπος να δω τι φταιει παλι.. παντως το συστημα μου δε ξοδευει και τοσα βατ μεσα με αυτα που εγραψα και παραπανωοτι εχω τωρα για τη καρτα εαν δε λειτουργει σωστα σε παιχνιδια λογο τροφοδτικου πως θα το μαθουμε? το turbo x που εχω λεει efficiency 65% αυτογια την αποδοση 6 μηνες τα εχω αυτα που πηρα.. ακομη δε παιζει και χρημα αλιως θα τα αλλαζα ολα οσα εχουν θεμα.. αλα ετσι οπως ειναι κανω τη δουλεια μου και ειμαι βολεμενος .
23Optimus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 εβαλα αρκετα παιχνιδια με v sync παλι και με το fraps εχω απο 30 μεχρι 60 χωρις v sync παει μεχρι και 2000 ελεος... το θεμα ειναι αυτα τα τσιρισματα που κανουν στα παιχνιδια ειναι καλο η κακο γι ατη καρτα μη πεταμε ασκοπα λεφτα εαν δεν ειναι κατι το τρομερο/...
qsis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 οποια καρτα και να παρεις και τη πιο ακριβη με 2000fps θα κανει ετσι δεν ειναι καλο για τις καρτες να ανεβαζουν τοσα frames , το σωστο ειναι να υπαρχει καποιος περιορισμος και αυτος συνηθως ερχεται με το vsync επισης εχω παρατηρησει σε 3d εφαρμογες πχ παιχνιδια, την ωρα που παιζεις να δουλευει το vsync και να εισαι οκ οσο βαρυ κι αν ειναι (ή αν ειναι πολυ βαρυ να μη μπορεις εκ των πραγματων να ανεβασεις τετοια νουμερα) και μες στα μενου να ανεβαζει fps στο θεο και οι καρτες να τσιριζουν μπορει δηλαδη να αφησεις το παιχνιδι στο μενου για ωρα και η καρτα να τρωει περισσοτερη ταλαιπωρια απο οτι αν επαιζες κανονικα και εκανες pause συνοπτικα, αυτο που εχεις δεν ειναι προβλημα της καρτας, αλλα του παιχνιδιου που παιζεις, βαζεις ενα vsync και τελος
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Τι σχέση έχουν τα πολλά fps; Ακόμα και όταν αλλάζει ανάλυση η οθόνη, διαφέρει αυτός ο ήχος.Δεν είναι πρόβλημα. Τα ηλεκτρονικά έτσι κάνουν. http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise
23Optimus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 περιεργα πραγματα βασικα εχω τα ιδια παιχνιδια εδω και καιρο κανα 2 χρονia call of duty mw2 black ops 1// τωρα περσα dead island c rysis 2 dead space 2 far cry 2 nba 2k13 και τα εχω αυτα περιπου κανα πενταμηνο και το εμφανισε τωρα αυτο βασικα παρατηρησα οτι με v sync off σε μερικα παιχνιδια τρεχει πιο γρηγορα το παιχνιδι και σε αλλα δε βλεπεις διαφορα .. τωρα το ξαναενεργοποιησα σε μερικα.. παιδια υπαρχει καποια περιπτωση να φταιει και το τροφοδοτικο σε αυτη τη φαση??
qsis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Τι σχέση έχουν τα πολλά fps; Ακόμα και όταν αλλάζει ανάλυση η οθόνη, διαφέρει αυτός ο ήχος. Δεν είναι πρόβλημα. Τα ηλεκτρονικά έτσι κάνουν. http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise δε ξερω τι σχεση εχουν , αλλα το χω δει να συμβαινει σε τρελα νουμερα fps γινεται χαμος και το χω δει σε πολλες καρτες αυτες, βασικα ολες οσες εχουν περασει απο τα χερια μου θορυβο γενικα μπορει να κανουν οι πυκνωτες δε διαφωνω, αλλα σε πολυ υψηλα νουμερα fps κανουν και οι καρτες που κατα τα αλλα ειναι αθορυβες πχ 3d mark 2013 στο πρωτο μερος που ανεβαζει κατι 400αρια fps τσιριζει η καρτα, μετα που γινεται πιο βαρυ δεν κανει κιχ επισης σε μερικα παιχνιδια παιζει θορυβος σε μενου /settings κτλ.. επειδη ανεβαζουν κι εκει τιποτα 300αρια την ωρα του παιχνιδιου οχι σε προκαλω βρες καποιο τροπο να ανεβασεις αρκετες 100αδες ή και χιλιαδες fps τις καρτες σου και πες μου αν ειναι τελειως αθορυβες πολλες φορες αυτο το γλιτωνουμε σε ελαφρια παιχνιδια γιατι ανοιγουμε vsync μενει στα 60 καρφωμενο (και ειναι τελειως smooth , δεν εχει νοημα πιο πανω ) και ολα ειναι μια χαρα και στα βαρια που κυνηγαμε το 40αρι , 50αρι 60αρι οσο και να ξεζουμιζεται δεν παιζει θεμα βεβαια ξαναλεω μπορει μια καρτα ή μια μητρικη ή τροφοδοτικο να εχει coil whine συνεχεια , αυτο ειναι αλλο θεμα και δεν ειναι ουσιαστικα προβλημα περα απο ενοχλητικο , αλλα επειδη του ts του σταματησε με vsync ειναι αυτο που λεω εγω που ειναι πιο γενικο , ισως και καθολικο φαινομενο 1
23Optimus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 για να ανεβουνε τα fps πρεπει να το βαλω off ναι.. στο νεο κουτι μου ο μονοσ θοριβος που ακουγεται αυτος ειναι αλα πρεπει να κλεισω τον ηχο στα ηχεια γι ανα ακουστει αλα και παλι δυσκολα πρεπει να παω κοντα στο πυργο το αυτι μου ακουγεται ενα βζζζ δηλαδη.. και καποιες φορες φυσικα στο σκληρο κανει ενα κροτο οταν φορτωνει σε διαφορα σημεια και εκτος παιχνιδιου..
qsis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 καλα οι μηχανικοι σκληροι ειναι αλλη ενοχληση.. εγω εβαλα ssd που δεν κανει κιχ και περναω και τα παιχνιδια σε αυτον για να μην ακουω ποτε τιποτα απο αυτον και το μηχανικο πια τον εχω μονο για αποθηκη αυτο το γρατζουνισμα του σκληρου που διαβαζει ολη την ωρα ειδικα τα βραδια κοντευε να με τρελανει και ο δικος μου σκληρος γενικα προκαλουσε δονησεις και στο υπολοιπο κουτι (καλα ξερω οτι ακουγομαι τρελος ;ή στη καλυτερη υπερβολικος με αυτα που γραφω ) και δεν αντεχοταν με τιποτα μετα αφου ησυχασα και αυτον αρχισαν να με ενοχλουν μοτερακια ανεμιστηρων που ειχαν αρχισει να τα φτυνουν, τους αλλαξα κι αυτους και τωρα εχω απλα ενα "αερακι" (το οποιο εγινε ακομα πιο ανεπαισθητο οταν πηγα σε ακομα πιο ησυχη καρτα) που ενταξει δε γινεται να μην υπαρχει αν θελω καλη ψυξη στο συστημα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα