Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα κατα τη διάρκεια xubuntu boot απο usb

ξυλουργός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eχω ένα παλιό pc (pentium 4 , 512mb ram) και προσπαθώ να τρέξω , δοκιμαστικά για αρχή, το xubuntu απο usb. Επειδή το pc δεν έχει επιλογή για να κάνει boot απο usb ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα εδω http://xubuntu.org/news/booting-the-xubuntu-usb-image-from-a-cd/ Ανάβω λοιπόν το pc έχοντας μέσα το cd που έχω φτιάξει , μου εμφανίζεται παραθυράκι στο οποίο μπορώ να επιλέξω να κάνει boot απο usb το οποίο και επιλέγω. Εμφανίζονται στην οθόνη μετά τα εξής:

loading ehci driver

searching on hosts

host 1

port 2:device connected

και μετά τίποτα άλλο. Το έχω αφήσει και 40 λεπτά έτσι και δεν κάνει boot απο το usb. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Ξέχασα να σας πω πως γνωρίζω πολύ λίγα απο υπολογιστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορεί να έχουν πάει στραβά. Σε πολύ λιγότερα από 40 λεπτά θα είχε ξεκινήσει αν ήταν οκ. Επειδή έχεις πολύ λίγη RAM θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις με το Lubuntu που είναι ακόμα πιο ελαφρύ από το Xubuntu

Αν απλά θέλεις να δεις πως θα είναι ή/και να το εγκαταστήσεις μπορείς να το κάνεις και μέσω του Live-CD. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να το κάνεις μέσω του USB (ακόμη περισσότερο μιας και συναντάς προβλήματα).

Ρίξε μια ματια και εδώ https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82

http://www.insomnia.gr/wiki/_/linux/%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-r177

Eχω ένα παλιό pc (pentium 4 , 512mb ram) και προσπαθώ να τρέξω , δοκιμαστικά για αρχή, το xubuntu απο usb. Επειδή το pc δεν έχει επιλογή για να κάνει boot απο usb ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα εδω http://xubuntu.org/news/booting-the-xubuntu-usb-image-from-a-cd/ Ανάβω λοιπόν το pc έχοντας μέσα το cd που έχω φτιάξει , μου εμφανίζεται παραθυράκι στο οποίο μπορώ να επιλέξω να κάνει boot απο usb το οποίο και επιλέγω. Εμφανίζονται στην οθόνη μετά τα εξής:

loading ehci driver

searching on hosts

host 1

port 2:device connected

και μετά τίποτα άλλο. Το έχω αφήσει και 40 λεπτά έτσι και δεν κάνει boot απο το usb. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Ξέχασα να σας πω πως γνωρίζω πολύ λίγα απο υπολογιστές.

Τελικα εχει δυνατοτητα να κανει boot απο usb ή οχι ?

Αν οχι , σιντι , επιλογη boot απο cd , και εδω ειμαστε για την συνεχεια...

Γενικά μπορούν να προκύψουν πολλά προβλήματα όταν θες να μπουτάρεις από USB , ειδικά αν δεν το υποστηρίζει το BIOS (δεν καταλαβαίνω πως γίνονται αυτά που γράφει το σάιτ που δίνεις). Κάψε το iso του xubuntu με το imgburn ή το nero με χαμηλή ταχύτητα σε DVD και μπούταρε από αυτό. Με το dvd τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Αν το PC σου δεν έχει DVD τότε κατέβασε το Lubuntu που χωράει σε CD και είναι λίγο ελαφρύτερο.

Μεσα στο στικακι εχεις απλα πεταξει το iso της διανομης?

Όχι. Χρησιμοποίησα το πρόγραμμα Linux Live Usb Creator.

mphxths

Προσπάθησα με usb γιατί στην ιστοσελίδα που γράφω στο πρώτο post μου γράφει τα εξής:Due to the size of the Xubuntu ISOs starting from Raring (13.04), they no longer fit on a standard CD και απ'ότι λέει εκεί, μέσω του Plop Boot Manager θα μπορούσα να κάνω boot απο usb και ας μην υπάρχει αυτή η επιλογή στο bios. dvd εγραφής έχει το pc μου απλά εκείνη τη στιγμή δεν είχα κάποιο κενό dvd δισκάκι.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθειά σας. Θα διαβάσω τα links σου pmav99. Θα δοκιμάσω επίσης κάποιο η κάποια απο τα υπόλοιπα που μου προτείνετε και θα επανέλθω. Κάποια άλλη στιγμή όμως γιατί είναι άγρια χαράματα τώρα που γράφω.

1. Σιγουρέψου ότι το usb σου είναι εκκινήσιμο,για windows αν έχεις πρόσβαση,έχει καλό οδηγό http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/ αλλά και με το gparted έχει τρόπο να κάνεις το ίδιο,θα σου πουν τα παιδιά.

2.Μιας και κάνω αυτήν την διαδικασία σε ένα παλιό laptop που έχω,αντιμετωπίζω και εγώ αυτό το πρόβλημα και έχω παρατηρήσει ότι αν απλά μπω στο bios και παίξω λίγο με της ρυθμίσεις χωρίς να αλλάξω καν κάτι μετά ξεκινάει,δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει αλλά συμβαίνει.

Τα σιντι εχουν πεθανει εδω και χρονια .... ολος ο κοσμος δουλευει με τα ντι-βι-ντι !!

καψε το iso σε DVD γιατι παλιο μηχανημα και usb boot μικρες πιθανοτητες...και εδω ειμαστε για την συνεχεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...