_toni_ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα σε όλους! Ενώ έκανα μια αναζήτηση στο google για το θέμα μου, εμφανίστηκε αυτό το site στα πρώτα αποτελέσματα. Αν και έχω βρει κάποιες απαντήσεις σε παρόμοια θέματα, δυστυχώς δεν βρήκα ακριβή απάντηση στο ερώτημα μου γι αυτο και είπα να ανοίξω ένα καινούργιο θέμα. Λοιπόν, σε 2 μήνες μετακομίζω στην Αγγλία ώστε να βρω δουλειά εκεί. Αυτό σημαίνει πως δεν έχω ακόμα διεύθυνση, εισόδημα ή national insurance number καθώς θα τα τακτοποιήσω όταν φτάσω εκει. Το θέμα είναι πως θέλω να μεταφέρω τα χρήματά μου σε μια αγγλική τράπεζα ώστε να τα βγάζω από ΑΤΜ επειδή φοβάμαι να τα μεταφέρω πάνω μου σε μετρητά. Απ'όσο έχω ψάξει, οι τράπεζες ζητάνε εισόδημα και διεύθυνση στην Αγγλία τα οποία δεν έχω ακόμα. Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάποια τράπεζα η οποία να μην ζητά τόσες πληροφορίες αλλά και που να μπορώ να ανοίξω λογαριασμό online? Ευχαριστώ προκαταβολικά
makfil Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Γιατί θέλεις να ξεκινήσεις ανάποδα τη νέα σου ζωή στην Αγγλία; Έχεις λογαριασμό σε μια τράπεζα και το πιθανότερο είναι να έχεις και μια κάρτα αναλήψεων (ελληνιστί CashCard) και αν δεν έχεις είναι εύκολο να βγάλεις. Η κάρτα αυτή έχει εκδοθεί σίγουρα σε συνεργασία με ένα από τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και, επομένως, μπορείς να σηκώνεις χρήματα από το λογαριασμό σου, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε όποιο άλλο σημείο του κόσμου θα βρεις το σήμα της κάρτας που έχεις. Όταν, με το καλό, εγκατασταθείς στην Αγγλία και επιλέξεις την τράπεζα που σε εξυπηρετεί καλλίτερα, αποφασίζεις τι θα κάνεις με το λογαριασμό που έχεις στην ελληνική τράπεζα και σ' αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και η αγγλική. Προτείνω να επισκεφθείς ένα υποκατάστημα της τράπεζας που έχεις το λογαριασμό σου και να επιβεβαιώσεις τα παραπάνω, σε ότι αφορά στην ανάληψη χρημάτων από το λογαριασμό σου.
_toni_ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Γιατί θέλεις να ξεκινήσεις ανάποδα τη νέα σου ζωή στην Αγγλία; Έχεις λογαριασμό σε μια τράπεζα και το πιθανότερο είναι να έχεις και μια κάρτα αναλήψεων (ελληνιστί CashCard) και αν δεν έχεις είναι εύκολο να βγάλεις. Η κάρτα αυτή έχει εκδοθεί σίγουρα σε συνεργασία με ένα από τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και, επομένως, μπορείς να σηκώνεις χρήματα από το λογαριασμό σου, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε όποιο άλλο σημείο του κόσμου θα βρεις το σήμα της κάρτας που έχεις. Όταν, με το καλό, εγκατασταθείς στην Αγγλία και επιλέξεις την τράπεζα που σε εξυπηρετεί καλλίτερα, αποφασίζεις τι θα κάνεις με το λογαριασμό που έχεις στην ελληνική τράπεζα και σ' αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και η αγγλική. Προτείνω να επισκεφθείς ένα υποκατάστημα της τράπεζας που έχεις το λογαριασμό σου και να επιβεβαιώσεις τα παραπάνω, σε ότι αφορά στην ανάληψη χρημάτων από το λογαριασμό σου. Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προσπάθησα να την ξεκινήσω απο την "ίσια" αλλα δεν δούλεψε. Η τράπεζα στην οποία έχω λογαριασμό δεν έχει κάποιο υποκατάστημα στην Αγγλία, αν προσπαθήσω να βγάλω χρήματα απο ξένο ΑΤΜ δεν θα με χρεώσει αρκετά;
makfil Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δεν μίλησα για τράπεζα με υποκατάστημα σε Αγγλία αλλά για την κάρτα αναλήψεων, με την οποία σηκώνεις χρήματα από το λογαριασμό σου σε οποιοδήποτε νόμισμα και χρεώνεσαι, βέβαια, με την αντίστοιχη προμήθεια. Όταν έκανα την έρευνα για τις προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες στην αγορά σε συνάλλαγμα, για τον οδηγό της υπογραφής μου, βρήκα πάρα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις χρεώσεις και τις προμήθειες των τραπεζών. Προτείνω να διαβάσεις, αρχικά, τις χρεώσεις της δικής τράπεζας αλλά και άλλων ώστε, εάν βρεις κάποια άλλη με λιγότερες προμήθειες στο σχετικό θέμα, να αλλάξεις ελληνική τράπεζα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς την κάρτα αναλήψεων της ελληνικής τράπεζας στην Αγγλία, για λίγο διάστημα, μέχρι να καταλήξεις στην αγγλική που θα σ εξυπηρετεί καλλίτερα.
SR20DET Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμο, εδώ σε ελληνικό υποκατάστημα της HSBC (που είναι εγγλέζικη τραπεζα). Οι περισσότεροι έλληνες φοιτητές που ξέρω και είναι Αγγλία αυτό έχουν κάνει για να διευκολύνονται με τα εμβάσματα οι δικοί τους.
kostasbm Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 βρε παιδες δεν παιζει ρολο αν εχει υποκαταστημα η εθνικη η η αλφα γιατι η maestro cash card δουλευει παντου και αναλογα με το ποσο αναληψης εχει και την αναλογη προμηθεια και επιπλεον εχει ασφαλεια γιατι μπορεις να βαλεις οριο 200 ευρω πχ και σε περιπτωση απωλειας να μην εχεις και το αγχος οτι θα τα χασεις ολα απο το λογαριασμο. το σωστο ειναι να πας πρωτα γιατι ο λογαριασμος για να ανοιξει απαιτει φυσικη παρουσια με το διαβατηριο σου και μετα ασχολεισαι με τα της μεταφορας αν εχεις καποια ερωτηση εξιδικευμενη στειλε πμ να σου απαντησω
mikelamar Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Πρώτα θα πας στη Αγγλία κ μετά θα τα κανείς αυτα! Τώρα δεν έχεις ουτε διεύθυνση ουτε μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό χωρις φυσική παρουσία, αλλιώς θα είχαμε βγάλει όλο το χρήμα έξω απο την Ελλάδα. Εκτός βέβαια κι αν έχεις κανά εκατομμύριο € να βγάλεις οπότε θα σου πάρουν κ μια πιπ@ μόλις το αναφέρεις! Sent from my iPhone using Insomnia
Rod@X Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Πρώτα θα πας στη Αγγλία κ μετά θα τα κανείς αυτα! Τώρα δεν έχεις ουτε διεύθυνση ουτε μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό χωρις φυσική παρουσία, αλλιώς θα είχαμε βγάλει όλο το χρήμα έξω απο την Ελλάδα. Εκτός βέβαια κι αν έχεις κανά εκατομμύριο € να βγάλεις οπότε θα σου πάρουν κ μια πιπ@ μόλις το αναφέρεις! Sent from my iPhone using Insomnia +1. Συνέντευξη θα σου πάρουν σίγουρα πρώτα, σε πριβε χώρο, αν έχεις δουλειά , σπίτι , διευθύνσεις κτλ, Θα ζητήσουν αν έχεις κάποιους να σε συστήσουν κτλ. Δεν θα πάρουν χρήματα ούτε θα ανοίξουν λογαριασμό αμέσως. Αφού επαληθεύσουν τα παραπάνω που θα τους δώσεις, θα ειδοποιηθείς μερικές μέρες μετά, ότι έγινε ο λογαριασμός σου για να προχωρήσεις σε κατάθεση. Έτσι έγινε με μένα , προ 10 ετίας περίπου. Αν άλλαξε κάτι (έγινε πιο εύκολο ή πιο δύσκολο) δεν γνωρίζω
trelosjack Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Κάποιος που ίσως γνωρίζει, αν μπορεί να δωσει τα φώτα του σε κάποιες ερωτήσεις - απορίες που έχω.Δίαφορα σενάρια και ερωτήσειςΑ) HSBC .1) Με τον περιβόητο λογαριασμό της You StartΟ Λογαριασμός σε ευρω (δεδομένο) και έστω μηδενικός.Κατάθεση στην Ελλάδα έστω 1000 ευρω.Ανάληψη ,εστω 500 λιρες, κάπου στο UK . Το ΝΕΟ υπόλοιπο στον λογαριασμό θα είναι : Παλαιο Υπολοιπο – [ (ποσο αναληψης σε λίρες * ισοτιμία κλειδωμένη στην αγορα συναλλάγματος ) + (ποσό ανάληψης σε λίρες * προμηθεια τραπεζας) ] 1000- [ (500*μ) + (500*ν)] ,οπου μ= ισοτιμία , ν προμήθεια . Είναι σωστή αυτή η ροή χρήματος ή έχω κατανοήσει λάθος τη διαδικασία?Κοινώς η μόνη χασούρα που έχεις είναι η προμήθεια της τράπεζας? (Με το currency rate μια κερδιζεις μια χάνεις.... σε βάθος χρόνου αν δεν εισαι γκαντέμης είναι δυνατή μια κάποια ισσοροπία,θαρρώ.)Η προμήθεια αυτή είναι κλειδωμένη ή κυμαινόμενη ? 2)Ερώτηση : Αν ανοικτεί ο προηγούμενος λογαριασμός ή ενας οποιοσδήποτε σε UK κατάστημα της HSBC ο λογαριασμός αυτός είναι προσβάσιμος για καταθέσεις στην Ελλάδα ? Αλλάζει κάτι στη «ροή» του χρήματος πάλι? Β) LloydsΣτον offshore λογαριασμό της .Εντελώς θολό τοπίο μιας και το ανακάλυψα πρόσφατα.Κάποιος που το δουλεύει να βοηθήσει? Ο λογαριασμός φαντάζομαι ειναι σε λίρες. Πως ακριβώς θα γίνεται μια κατάθεση από Ελλάδα σ αυτόν τον λογαριασμό? Μέσω Web-banking? Στην κατάθεση αυτή θα γίνεται άμεση μετατροπή από ευρώ σε λίρες?Η Lloyds αναφέρει ότι δεν έχει fees, γνωρίζουμε τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση με τις Ελληνικές από τις οποίες γίνεται το deposit? Ελπίζω να μη κούρασα.Thanks in advance
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα