Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. Σκέφτομαι να ξεκινήσω τη πιστοποίηση της Cisco αλλά θα το προσπαθήσω μόνος μου με κάποια βιβλία που μου έχουν προτείνει καθηγητές. Ούτε ελληνοαμερικανικη Ένωση ούτε κάτι άλλο παρόμοιο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: σίγουρα θα χρειαστώ κάποιο εξοπλισμό router ή switches για να κάνω δοκιμές και λοιπά, αν έχετε κάτι υπόψιν θα ήθελα να το μάθω κι εγώ. ¨ΟΣΟ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ¨

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας...

Δημοσ.

Βασικά θα ήθελα να μου πείτε για παράδειγμα ότι : (μεγάλε θα χρειαστείς 2 router ή 1 router για τη δουλειά σου και μετά αν θέλετε μου λέτε και μοντέλο) δεν έχω ιδέα τι πρέπει να πάρω.

Πόσες συσκευές και ποιες.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω

2routers * 2611 ή 2* 2620

και

1 ή 2 switch 2950 12ports .

Πάντως για τα εργαστήρια στο ccna καλύπτεσαι πλήρως από το packet tracer και το gns3

• Like 2
Δημοσ.

Εχω και το packet tracer αλλά ξέρω γω δε θα πρέπει να πιάσουν και τα χέρια μου κάτι...? η εξετάσεις δε ξέρω πως είναι.... Λογικά δε θα με βάλουν να φτιάξω κάποιο δίκτυο μπροστά τους...?

Δημοσ.

Εχω και το packet tracer αλλά ξέρω γω δε θα πρέπει να πιάσουν και τα χέρια μου κάτι...? η εξετάσεις δε ξέρω πως είναι.... Λογικά δε θα με βάλουν να φτιάξω κάποιο δίκτυο μπροστά τους...?

Η εξέταση είναι στον υπολογιστή και είναι 45-55 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 3 labs.

• Like 1
Δημοσ.

Packet tracer για το CCNA ειναι υπεραρκετο, απο εκει και περα για προσομοιωση router χρησιμοποιείς gns3. Παντως να ξερεις οτι η υλη αλλάζει απο 30/9 και εισαγεται το IOS 15 πραγμα που σημαινει ότι ειναι πιθανο τα router και τα switch που σου πρότειναν να μην μπορουν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο IOS είτε να θελουν περισσότερη μνημη. Τα υπολοιπα στο θεμα που ποσταρε ο Gi0. 

* Επειδη θα εχει και HSRP η νέα ύλη είναι πιθανό να χρειάζονται και Layer 3 switch. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλάζουν και τα βιβλια και λίγο η υλη. Ποιο βιβλίο πήρες; 

Το IOS ειναι το λειτουργικο συστημα των router k switch το 15 θα εχει καποιες αλλαγες σε σχεση με το 12.4 που διδασκεται τώρα. 

Δημοσ.

Το βιβλίο network fundamental version 4 έχω. Κάνει η τη πατησα...;

Είναι για την πιστοποίηση ccna 640-802 που θα ισχύει μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

Αν δώσεις μέχρι τότε σου κάνει.

Δημοσ.

Νταξει τα βασικα για δικτυα ειναι, καποια πραγματα θα αφαιρεθουν απο την ύλη, ειδικά προς το τέλος με τα καλώδια αλλά τα πρωτα κεφάλαια ειναι πολυ βασικα για τη λειτουργια των δικτυων, οπως και η υποδικτυωση. 

Δημοσ.

Tι να σου πω; Αυτά είναι τα πρωτα βιβλια που κυκλοφόρησαν για το CCNA, λογικα θα βγουν και αλλα..

http://www.amazon.co.uk/Cisco-CCENT-ICND1-100-101-Official/dp/1587143852/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1370981756&sr=8-5&keywords=ccna

http://www.amazon.co.uk/Cisco-Routing-Switching-200-101-Official/dp/1587143739/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1370981756&sr=8-4&keywords=ccna 

Θα σου προτεινα να ξεκινησεις να διαβάζεις αυτό που έχεις και μετά καποια στιγμή πας και στα καινουρια βιβλια, οπως σου ειπα δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στην υλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...