apostolisR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 καλησπέρα! Είχα πει και σε ένα άλλο θέμα ότι θέλω να φτιάξω ένα καλούτσικο pc καθημερινής χρήσης για ίντερνετ κυρίως, μικροεφαρμογές, μουσική και καμιά ταινιούλα. Έχω βρει πάνω κάτω το hardware που θα μπει μέσα, απλώς δεν ξέρω αν στην τελική θα είναι intel ή amd. Όπως καταλαβαίνετε μιας και και δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις για παιχνίδια ή βαριά προγράμματα, το pc θα τρέχει με τα ενσωματωμένα γραφικά του cpu. Γενικά σε διάφορα Vs τεστ που έχουν γίνει στο εξωτερικό με τους 2 αυτούς επεξεργαστές, νικάει ο intel αλλά απο την άλλη ο amd έχει καλύτερα γραφικά και 4 πυρήνες παρόλο που και οι 2 πυρήνες του intel είναι αρκετά δυνατοί. Επίσης η 22nm είναι στα συν του intel αλλά δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο αυτό. Με τις μνήμες L2 + L3 δεν έχω ιδέα τι παίζει, οπότε διαφωτίστε λίγο πάνω σε αυτό. Επίσης οι stock ψύκτρες της amd έχω ακούσει ότι είναι τραγικές, οπότε αν πάω σε amd προτείνετε και κάποια πιο καλή ψύκτρα μέχρι 30-35 ευρώ αν είναι δυνατόν. Οι συνθέσεις ανάλογα με την επιλογή επεξεργαστή και μητρικής θα είναι οι παρακάτω: AMD: amd a8 5600k box gigabyte GA-F2A85X-D3H Corsair Vengeance DDR3 8GB (2x4GB) WD Caviar Blue 1TB 3.5'' SATA3 Corsair CX600 80+ INTEL: intel core i3 3220 box gigabyte GA-B75-D3V Corsair Vengeance DDR3 8GB (2x4GB) WD Caviar Blue 1TB 3.5'' SATA3 Corsair CX600 80+ Κατα 70% θα βάλω τον A8 αλλά επειδή δεν έχω ξανα δουλέψει ποτέ με amd ίσως για αυτό να έχω αμφιβολίες. Λέτε να μην το σκέφτομαι καν και να πάω καρφί για amd?
Millennium Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Για αυτά που θες και οι 2 σου κάνουν.Ο Α8 είναι τετραπύρηνος,με δυνατότερα γραφικά και drivers, σε socket που θα υπάρχει και άλλο στην αγορά. Σε idle κατανάλωση και οι 2 πλατφόρμες είναι το ίδιο,άλλες φορές υπερτερεί o trinity άλλες o ivy αναλόγως και τη μητρική. Για να ακριβολογούμε οι ψύκτρες των amd σαν ψύκτρες είναι πολύ καλές για stock.Τα fan τους είναι πιο θορυβώδη στις υψηλές στροφές. Τροφοδοτικό βάλε το XFX 550 για να καλυφθεις και για τίποτα δυνατότερο μελλοντικά αλλιώς μπορείς και με μικρότερο.Μνήμες αν πας σε amd δες για 1866 αλλιώς http://www.e-shop.gr/product?id=PER.554345&sid=1 Ψύκτρα δες την Thermalright True Spirit 120 αν χωράει στο κουτί σου. 1
apostolisR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 επειδή όλα τα κομμάτια μάλλον θα αγοραστούν και θα συναρμολογηθούν απο το e-gate.gr, για μνήμες έλεγα να βάλω ένα σετάκι απο την σειρά vengeance της corsair ή διαφορετικά κάτι σε kingston στα 1600mhz. Υπάρχει περίπτωση ασυμβατότητας?
Millennium Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Απέφυγε τις vengeance,έχουν βγει προβλήματα με αυτές.Κοίτα αυτές που σου δείξα καλύτερα.
apostolisR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 δεν τις έχει το site που σου είπα όμως. Έχεις να προτείνεις κάποιες απο το συγκεκριμένο μαγαζί? Δεν είμαι απο Αθήνα, οπότε μιας και θα το αγοράσω απο Αθήνα αναγκαστικά όλα τα πράγματα θα είναι απο ένα κατάστημα. Πάντως έχω δει πολλούς με vengeace σε amd.
Millennium Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Κ'εγώ έχω βάλει vengeance σε 2 amd και δεν είχαν πρόβλημα αλλά έχουν αναφερθεί προβλήματα κυρίως σε amd πλατφόρμα. Κοίτα και σε kingston.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα