maranx Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Έχω ένα σπαστικό πρόβλημα με τον VLC στα Windows 7 64. Μου παίζει τα βίντεο σαν να ρίχνει κάποια frames. Είναι ελάχιστα μεν, αλλά αισθητά σε σχέση πχ με τον windows media player (τον απλό που έρχεται με τα windows). Ο VLC όταν τον τρέχω από ubuntu δεν το παρουσιάζει (στα ίδια video). Έχω την εντύπωση ότι είναι σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες βίντεο και όχι από συγκεκριμένο codec. Ο υπολογιστής λογικά σηκώνει τα βίντεο αυτά, αφού τα παίζει με τους άλλους τρόπους που έγραψα. Στον task manager βλέπω 7% CPU στον VLC για 720p και 16% για 1080p (1-2% λιγότερο όταν παίζουν από τον wmp) Έχω όλα τα updates στα windows, o υπολογιστής είναι από clean install. Driver Catalyst 13.1. VLC 2.0.6 (32bit) Δοκίμασα κάποια βασικά που βρήκα στο net για ρυθμίσεις του vlc. Εφάρμοζα μία-μία τις ρυθμίσεις. Το καλύτερο που πέτυχα ήταν με τις παρακάτω (αλλά όχι τέλειο): GPU Hardware decoding στο ΟΝ, Output direct 3d, file caching 300 (το default), το drop frames τσεκαρισμένο. Μου τη σπάει να χρησιμοποιώ τον wmp και ψάχνω λύσεις για να δουλέψει ο VLC. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη...
isay Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 1.Περιέγραψε το μηχάνημα σου 2.Στον wmp παίζει καλα; 3.Οι ταινίες είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο; 4.Δοκίμασε και αλλους power player (media player classic, gnome, kplayer) μήπως παιζει σωστά και σου αρέσει.
discoboyminimal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 φιλε caching.ανεβαζε. πρωτα καν τα ολα default και μετα. δοκιμασε ενα μικρο video σε μεγεθος.μετα ριξε τα μεγαλα αν κολαει στα μεγαλα ειναι το caching.
maranx Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Core2duo E8500, 4GB ram, Radeon HD4800. Οι ταινίες παίζουν από εσωτερικό δίσκο. Στον WMP παίζουν καλά. Caching όταν ανεβάζω παίζει χειρότερα (κουλό, δεν το περίμενα). Από default ξεκίνησα και έκανα δοκιμές μία προς μία τις παραμέτρους που γράφω, ελέγχοντας πως την επηρεάζουν. Πχ το GPU hw decoding βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση, τα άλλα λιγότερο. Κάτι software είναι. Player βρίσκω άλλον, αλλά είναι και θέμα περιέργειας.
biomecanoid Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 H GPU μάλλον είναι, στον WPM παιζει με overlay η software και ο VLC πάει να κανει Hardware Acceleration και δεν γίνετε καλά.Βάλε drivers για GPU
panos0100 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 εγω θα πω μνημη ειναι γιατι και σε εμενα το ειδιο κανει, μολις εβαλα αλλη αμεσως εστρωσε, ενω στα χπ παει καλα στα 7 χ64 εχει προβλημμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα