Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από ένα χρόνο πήρα ένα λαπ τοπ TOSHIBA. Πριν λίγες μέρες, βγάζοντας το ποντίκι από τη θύρα usb βγήκε μαζί και ένα κομμάτι από την υποδοχή, το οποίο τώρα είναι σφηνωμένο μέσα στο usb του ποντικιού το οποίο με τη σειρά του δεν δουλεύει πλέον.

Το λαπτοπ είναι μέσα στην εγγύηση αλλά θα ήθελα πρώτα να μάθω αν είναι πιο εύκολο να πάω απλά το λαπτοπ σε έναν ιδιώτη τεχνικό να μου αλλάξει τη θύρα usb και να τελειώνω από το να ξεκινήσω ολόκληρη τη διαδικασία με το σέρβις της TOSHIBA.

Με το λαπτοπ αυτό δουλεύω καθημερινά και δεν θα ήθελα ούτε να μου το κρατήσουν επί ένα μήνα μέχρι να το φτιάξουν, ούτε να του κάνουν κανένα άκυρο format (όπως μου έκανε η Acer στο παρελθόν και παραλίγο να χάσω δουλειά ετών - ευτυχώς είχα back up).

Ποιο είναι το κόστος για αλλαγή θύρας usb και πόσο Γολγοθάς είναι η διαδικασία να μου το αλλάξει η TOSHIBA χωρίς εγώ να χρεωθώ κάτι;

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Δημοσ.

Αφου ειναι μεσα στην εγγύηση χωρίς δεύτερη σκέψη το πας εκει για να γίνει η επισκευή η αλλαγή, αν το πας σε εξωτερικό τεχνικό μπορεί να στο φτιάξει αλλα παράλληλα χάνεις και την εγγύηση για οτιδήποτε συμβεί στο laptop οσο διαρκεί η εγγύηση και μπορει να ειναι κατι πολύ σοβαρότερο.

Αν στο αλλάξει η Toshiba αφου ειναι σε εγγύηση δεν θα χρεωθείς κατι πέρα των μεταφορικών που ίσως πληρώσεις αν το στείλεις και δεν το πας ο ίδιος.

Δημοσ.

Καταρχην αφου πηγες να παθεις ζημια και λιγο ελλειψε να χασεις αρχεια,οταν το ξαναπας αντιπροσωπεια  βγαλε τον δισκο και κρατα τον.

Κατα δευτερον,τετοιες βλαβες δεν καλυπτει η αντιπροσωπεια γιατι ειναι υπαιτιοτητα χρηστη,και τριτον ,αποκλειεται η αντιπροσωπεια να σου αλλαξει usb θυρα γιατι πολυ απλα δεν κανει τετοιες επισκευες.Δυστυχως θα σου δωσει προσφορα για motherboard.

Λυσεις:βαζεις ενα usb hub στην καλη θυρα και το δουλευεις ή το πηγαινεις σε τεχνικο και ευχεσαι να εισαι τυχερος να βρει μια παρομοια θυρα να ταιριαξει,δεν ειναι ολες ιδιες.Κατα την διαρκεια,και αν εφοσον εχω καταλαβει καλα οτι σου εχει σπασει το μαυρο διαχωριστικο,προσεχε παρα πολυ γιατι αν ακουμπησουν τα πινακια που ειναι στον αερα μεταξυ τους μπορει να καψεις πολλα.

Στην τελευταια περιπτωση εννοειται οτι εις γνωση σου χανεις την εγγυηση.

Δημοσ.

Στα τοσιμπα, ααν το εχεις κανει εγγραφη στο αντιστοιχο προγραμμα, εχεις εγγυηση για ο,τι και αν συμβει για το 1ο ετος.

Τσεκαρε ημερομ. αγορας και αν το εχεις εγγραψει στο προγραμμα αυτο.

Δημοσ.

Καταρχην αφου πηγες να παθεις ζημια και λιγο ελλειψε να χασεις αρχεια,οταν το ξαναπας αντιπροσωπεια  βγαλε τον δισκο και κρατα τον.

Κατα δευτερον,τετοιες βλαβες δεν καλυπτει η αντιπροσωπεια γιατι ειναι υπαιτιοτητα χρηστη,και τριτον ,αποκλειεται η αντιπροσωπεια να σου αλλαξει usb θυρα γιατι πολυ απλα δεν κανει τετοιες επισκευες.Δυστυχως θα σου δωσει προσφορα για motherboard.

Λυσεις:βαζεις ενα usb hub στην καλη θυρα και το δουλευεις ή το πηγαινεις σε τεχνικο και ευχεσαι να εισαι τυχερος να βρει μια παρομοια θυρα να ταιριαξει,δεν ειναι ολες ιδιες.Κατα την διαρκεια,και αν εφοσον εχω καταλαβει καλα οτι σου εχει σπασει το μαυρο διαχωριστικο,προσεχε παρα πολυ γιατι αν ακουμπησουν τα πινακια που ειναι στον αερα μεταξυ τους μπορει να καψεις πολλα.

Στην τελευταια περιπτωση εννοειται οτι εις γνωση σου χανεις την εγγυηση.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα προφανώς δεν το πάω πουθενά και αφήνω τη θύρα usb ήσυχη - καλά κατάλαβες, έφυγε το μαύρο διαχωριστικό --> μήπως να βάλω κάτι ανάμεσα στα πινακια να τα διαχωρίζει;

Στα τοσιμπα, ααν το εχεις κανει εγγραφη στο αντιστοιχο προγραμμα, εχεις εγγυηση για ο,τι και αν συμβει για το 1ο ετος.

Τσεκαρε ημερομ. αγορας και αν το εχεις εγγραψει στο προγραμμα αυτο.

Κι εσένα σ ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το έχω κάνει εγγραφή. Μπορώ να το κάνω τώρα; Η ημερομηνία αγοράς είναι στις 24 Ιουλίου 2012.

SPANK, θενξ για την άμεση απάντηση!

Δημοσ.

Οχι δεν μπορεις να το κανεις εγγραφη τωρα.  Εχεις το δικαιωμα αυτο για τις 2 πρωτες εβδομαδες αγορας του λαπτοπ.

Και το γραφει και με μεγαλα γραμματα το κουτι απ'εξω! Θα ειχες τσαμπα αλλαγη μητρικης τωρα..

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα προφανώς δεν το πάω πουθενά και αφήνω τη θύρα usb ήσυχη - καλά κατάλαβες, έφυγε το μαύρο διαχωριστικό --> μήπως να βάλω κάτι ανάμεσα στα πινακια να τα διαχωρίζει;

Κι εσένα σ ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το έχω κάνει εγγραφή. Μπορώ να το κάνω τώρα; Η ημερομηνία αγοράς είναι στις 24 Ιουλίου 2012.

SPANK, θενξ για την άμεση απάντηση!

Nαι να βαλεις οπωσδηποτε.Θα μπορουσες να αγορασεις ενα φθηνο πιστολι θερμοκολλησης και να ριξεις μεσα στην τρυπα usb για να στερεωποιηθει και να μην κουνηθουν τα πινακια.Ξαναλεω και παλι,προσεχε μην ακουμπησουν γιατι μπορει να αχρηστεψεις ολο το λαπτοπ.Οταν θα επιχειρησεις κατι,να βγαλεις και την μπαταρια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, ενημέρωση: Το πήγα στο επίσημο σέρβις της Ideal στον Κολωνό και μου είπαν ότι μόνο με την απόδειξη ήμουν οκ καθώς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από το οποίο το είχα αγοράσει το είχε κάνει register on line. Η εγγύηση δεν το κάλυπτε γιατί θεωρήθηκε κακή χρήση (δεν μπόρεσα με κάποιο τρόπο ότι απλά τράβηξα το ποντίκι από τη θύρα usb) και ότι για να μου βγάλουν απλά τη θύρα usb ήθελαν 60€. Για να την αντικαταστήσουν με άλλη, ήθελαν 130€.

Τους αποχαιρέτησα με δάκρυα στα μάτια και τους είπα ότι θα το δώσω σε ένα φίλο μου τεχνικό να μου το κάνει αυτός. Η κοπέλα πάντως στη γραμματεία ήταν πραγματικά ευγενέστατη, τα παιδιά στο σέρβις έβγαλαν το πλαστικό κομματάκι από το usb του ποντικιού (ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ από άλλη θύρα γιατί πριν ήταν άχρηστο) και η συνεννόηση ήταν άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική. Και μου έβγαλαν και φωτοτυπία την απόδειξη μην τυχόν και σβηστεί με τον καιρό.

Αυτά...

Δημοσ.

Μπα,αναβαθμιστηκαν οι αντιπροσωπειες και αλλαζουν βυσματα ή σου ειπε αλλαγη motherboard και απλα δεν στο εξηγεισαι?

Σε αυτες τις περιπτωσεις κανουν κρα να πουλησουν motherboard

Δημοσ.

Μπα,αναβαθμιστηκαν οι αντιπροσωπειες και αλλαζουν βυσματα ή σου ειπε αλλαγη motherboard και απλα δεν στο εξηγεισαι?

Σε αυτες τις περιπτωσεις κανουν κρα να πουλησουν motherboard

Όχι, δεν αναφέρθηκε πουθενά η λέξη motherboard. Μου είπε πως μπορεί να μου αλλάξει ΜΟΝΟ τη θύρα usb αλλά με κόστος 130€. Για απλή αφαίρεση της χαλασμένης θύρας usb, κόστος 60€.

Δημοσ.

Αρα λοιπον ενα βυσματακι usb κοστιζει 70€ συμφωνα με την αντιπροσωπεια.Πολυ ωραια.

Δημοσ.

Ναι πολύ ωραία! 130 ευρώ για αλλαγή ενός βύσματος USB, ενώ αν τους ρωτήσεις πόσο κάνει η μητρική θα σου πουν 160....

Εγώ όταν σε εκείνο το σέρβις ρώτησα πόσο πάει μία οθονη 15,4" για ενα A300 μου είπε η κοπελια με ένα φυσιολογικότατο ύφος: 400 ευρώ και 60 ευρώ αν θελετε να την βαλει τεχνικος μας.

Ένα τεράστιο μπράβο στις αντιπροσωπίες μας για τις ορθές τιμολογήσεις.

Φίλε μου κοίτα στο ebay γιατί μπορεί να βρεις με 3 ευρώ 10 θύρες USB και σε 10 δευτερόλεπτα την αλλάζει ένας ηλεκτρονικός χωρίς να σου πάρει τίποτα, άντε να σου πει δώσε 10 ευρώ... (βέβαια δε νομίζω να κάτσει να σου ξεβιδώσει το λάπτοπ)

Δημοσ.

Ενα μαγαζι που επισκευαζει λαπτοπ θα εχει πολυ motherboard για πεταμα που λιγο πολυ μπορει να βγαλει θυρα usb να ταιριαξει.

Και ετσι να γινει το κοστος δεν υπερβαινει τα 50-60€

Δημοσ.

Ναι αν πας σε μαγαζί όπως λες. Και πάλι όμως κατα τη γνώμη μου τα 50-60 ειναι παρα πολλά για την δουλειά και το ανταλλακτικό.

Αν όμως ξέρεις κάποιον που ασχολείται με ηλεκτρονικά κλπ άνετα σου το κάνει και τσάμπα. :P 

Δημοσ.

Kαλα ρε Νικο ολα αυτα,αλλα στην ουσια δεν ζουνε μαγαζια με νοικια με 10€ την επισκευη.

Ολοκληρο λυσιμο του laptop επισκευη στην πλακετα και ξαναδεσιμο δικαιολογει ενα κοστος των 50€ .

Γιατι μην ξεχνας οτι θα μπορεσει να στο φυσηξει να το καθαρισει και να ξαναπερασει παστες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...