Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παληκαρια και τα κμ στους σερβερ αλλαζουν και βιβλιαρακια και οτι θελετε...φτανει να αξιζει

Δημοσ.

παληκαρια και τα κμ στους σερβερ αλλαζουν και βιβλιαρακια και οτι θελετε...φτανει να αξιζει

αυτό ακριβώς... ενας καλος μηχανικός ομως που θα το δει το αυτοκίνητο θα τα καταλάβει απο αλλού τα χλμ του...

παρόλα αυτά εγω χωρις βιβλίο σερβις αυτοκίνητο ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ. Για ψυχολογικούς και μονο λογους, επειδη ειμαι και εγω ψειρας και τα τηρω, μ'αρεσει να υπάρχει και απαραίτητα απο αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο σερβις και οχι το μπαρμπα-δημητρη στα σεπολια που διορθωνε zastava και autobianchi και τώρα διορθώνει "ηλεκτρονικές" bmw...

Δημοσ.

Το βιβλιο σερβις που ειδες ηταν σφραγισμενο απο αντιπροσωπεια ή απο το συνεργειο της γειτονιας ?

Αυτο που λες με τον υπολογιστη και το τελευταιο σερβις ειναι πολυ απλα ο μετρητης που σου ρυθμιζουν στο σερβις για το ποτε να σου αναψει η ενδειξη για σερβις.

Π.χ. σε μενα που χω οπελ , το ρυθμιζουν ανα 30χιλιαδες χιλιομετρα  (προφανως και το σερβις γινεται καθε χρονο ασχετως χιλιομετρων)..αλλα ο μετρητης μετραει χιλιομετρα και σκαει στον μερικο χιλιομετρητη ενδειξη για σερβις οταν μετρησει 30χιλ.

Στο σερβις τον μηδενιζουν και τον βαζουν για αλλα 30χιλ.  Οποτε ναι , καποιος με το καταλληλο μηχανημα/υπολογιστη μπορει να δει αυτον τον μετρητη ποτε ρυθμιστηκε για τελευταια φορα..πριν ποσα χιλιομετρα..οποτε υποθετει οτι τοτε εγινε το τελευταιο σερβις.

Τελος εγω καλως ή κακως -δεν ειναι του παροντος- κανω τα σερβις μου σε αντιπροσωπεια .Δεν παιζει να τους πω να μου γραψουν πλασματικα σερβις ή να γραψουν ο,τι ναναι χιλιομετρα κλπ.

Για αυτο ρωτησα στην αρχη , απο που ηταν σφραγισμενο το βιβλιο του σερβις....

Μεχρι τα 90.000 ηταν απο αντιπροσωπεια και μετα καμμια σφραγιδα απο πουθενα.Μου ειπαν οτι σε audi και μονο εχουν τροπο με το προγραμμα το δικο τους να δουν τα πραγματικα χλμ.

Δημοσ.

Άμα το πας σε μηχανικό δε μπορεί να δει τα πραγματικά χιλιόμετρα?

Νομίζω φαίνεται από τον κινητήρα ή από κάπου εκεί τελος πάντων

Εκεί δεν μπορούν να το πειράξουν...

Δημοσ.

Άμα το πας σε μηχανικό δε μπορεί να δει τα πραγματικά χιλιόμετρα?

Νομίζω φαίνεται από τον κινητήρα ή από κάπου εκεί τελος πάντων

Εκεί δεν μπορούν να το πειράξουν...

εξαρτάται ειναι η απαντηση... τα πραγματικά χιλιόμετρα φαίνονται όπως ξαναείπα απο τη φθορά (δε θα δεις βέβαια διαφορα για 15-20χιλιαδες χιλιομετρα αλλα αν σου κανει τις 200-250 χιλιάδες στα 70...)

υπάρχουν και κάποια αυτοκίνητα, όπως τα smart, που στην αλλαγη χιλιομέτρων "αντιδρούν" προκαλώντας κατι τετοιο...

2vmerkz.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα km στο κοντερ σβηνονται ευκολα.στον εγκεφαλο πιο δυσκολα.αναλογα με την μαρκα.μερικες κρατανε log.

τι θα γινει αν αλλαξει με μτχ εγκεφαλο ή καινουργιο ή τον στειλει σε ειδικους ?ειπα πρεπει να αξιζει το πειραγμα.δηλ.να παρουν πισω τα λεφτα του πειραγματος

ισως αν το πηγαινες σε αντ/πεια και αν εκανε service σε αντ/πειες να ειναι αληθινα τα κμ του book με την βαση τους.(βεβαια αρκετοι τα "φτιαχνουν"και τα 2)
Μετα θελει ξηλωμα το κοντερ για να δεις αν εχει πειραχτει ή σε μερικα μοντελα υπαρχουν εγκεφαλοι αεροσακων που κρατανε κμ...

σε αλλα νομιζω GM,honda δεν υπαρχει log ουτε στον εγκεφαλο.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Το νου σας με τα opelάκια, όσα μοντέλα κυκλοφόρησαν απο το 99 και μετά με ψηφιακό κοντέρ (μετρητή χιλιομέτρων), με ένα λαπτοπάκι μια φύσα και ένα προγραμματάκι (που τα βρίσκεις 80 ευρώ στο ebay) γυρίζεις οτι θες, χωρίς να "φαίνεται" τίποτα, ούτε καν στην αντιπροσωπεία δεν το βρίσκουν. Σε ένα Astra D φίλου που το δοκιμάσαμε, άλλαζε και τα χλμ του κοντέρ, και τα χλμ που κρατά "εσωτερικά" ο εγκέφαλος.

Ο καλύτερος τρόπος να δεις αν έχει γίνει μαιμουδιά στο αμάξι, είναι να το πας στο (Ιδιωτικό) ΚΤΕΟ που το πήγαινε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Αν δουν οτι κάτι παίζει στα χλμ θα στο πουν κατευθείαν.

• Like 1
Δημοσ.

Το νου σας με τα opelάκια, όσα μοντέλα κυκλοφόρησαν απο το 99 και μετά με ψηφιακό κοντέρ (μετρητή χιλιομέτρων), με ένα λαπτοπάκι μια φύσα και ένα προγραμματάκι (που τα βρίσκεις 80 ευρώ στο ebay) γυρίζεις οτι θες, χωρίς να "φαίνεται" τίποτα, ούτε καν στην αντιπροσωπεία δεν το βρίσκουν. Σε ένα Astra D φίλου που το δοκιμάσαμε, άλλαζε και τα χλμ του κοντέρ, και τα χλμ που κρατά "εσωτερικά" ο εγκέφαλος.

Ο καλύτερος τρόπος να δεις αν έχει γίνει μαιμουδιά στο αμάξι, είναι να το πας στο (Ιδιωτικό) ΚΤΕΟ που το πήγαινε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Αν δουν οτι κάτι παίζει στα χλμ θα στο πουν κατευθείαν.

πως θα το δουν?με ποιο τροπο?

Δημοσ.

Αν την προηγούμενη φορά που πέρασε ΚΤΕΟ (πριν 2 χρόνια) είχε 120Κ στο κοντέρ, και πάει σήμερα και έχει 90Κ , θα το δουν και θα στο πουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...