Προς το περιεχόμενο

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι ψάχνεις. Ρε σεις, μόνο εγώ έπαθα μίνι κρίση εκεί με τον Sauron; το εφέ Μπίγαλης 80s τρελαμένο, δεν το σχολιάζει κανείς; (αρνητικά και εντόνος;) Αισθητικά, πέρα απο το πόσο μλκίες ήταν όλα αυτα τα filler.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 480
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τι ψάχνεις. Ρε σεις, μόνο εγώ έπαθα μίνι κρίση εκεί με τον Sauron; το εφέ Μπίγαλης 80s τρελαμένο, δεν το σχολιάζει κανείς; (αρνητικά και εντόνος ;) Αισθητικά, πέρα απο το πόσο μλκίες ήταν όλα αυτα τα filler.

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Δεν το περίμενα από τον Jackson αυτό!

ποιητική άδεια και το κάλεσμα του Sauron στην Dark Gate από τον Aragorn...

anyway, αναφορές για την φυσική του υπόσταση υπάρχουν, όποιος ψάξει βρίσκει, όχι μόνο στο LotR αλλά και σε σημειώσεις του Tolkien...

Αφου ξες πες. Και τι βλέπει ο καθένας μέσα απο το Παλαντίρι του δεν μετραει.

• Super Moderators

για το lotr ανέφερα, για τις σημειώσεις δεν είμαι στο σπίτι για να ψάξω περισσότερα σε History of Middle-Earth...

αλλα του Lotr φτάνουν και περισσεύουν...

Επειδή το βιβλίο δεν το έχω πια, διαβάζοντας στο ίντερνετ και απο αυτά που θυμάμαι, καταλήγω στο ότι όντως πρωτοπαίρνει σάρκα και οστά ως necromancer, αλλά κανείς δεν τον έχει δει, δεν υπάρχουν περιγραφές, κρύβεται κλπ, συνεπώς καλώς για εμένα δεν εμφανίστηκε στην ταινία με συγκεκριμένη μορφή.

In one of his letters Tolkien states that Sauron had a physical form in the Third Age:

...in a tale which allows the incarnation of great spirits in a physical and destructible form their power must be far greater when actually physically present. ... Sauron should be thought of as very terrible. The form that he took was that of a man of more than human stature, but not gigantic.

Επίσης...

Later, Tolkien writes as if Frodo and Sam really glimpse the Eye directly, not in any kind of vision. The mists surrounding Barad-dûr are briefly withdrawn, and:

one moment only it stared out...as from some great window immeasurably high there stabbed northward a flame of red, the flicker of a piercing Eye... The Eye was not turned on them, it was gazing north...but Frodo at that dreadful glimpse fell as one stricken mortally.

This raises the question of whether an "Eye" was Sauron's actual manifestation, or whether he had a body beyond the Eye. Gollum (who was tortured by Sauron in person) tells Frodo that Sauron has, at least, a "Black Hand" with four fingers.[56] The missing finger was cut off when Isildur took the Ring, and the finger was still missing when Sauron reappeared centuries later.

In the third volume, The Return of the King, the heralds of the Army of the West call Sauron out before the Battle of the Morannon, telling him to "come forth", which would seem pointless if he did not have a body.[57]

Tolkien writes in The Silmarillion that "the Eye of Sauron the Terrible few could endure" even before his body was lost in the War of the Last Alliance.[58]

In the draft text of the climactic moments of The Lord of the Rings, "the Eye" stands for Sauron's very person, with emotions and thoughts:

The Dark Lord was suddenly aware of him [Frodo], the Eye piercing all shadows... Its wrath blazed like a sudden flame and its fear was like a great black smoke, for it knew its deadly peril, the thread upon which hung its doom...
ts thought was now bent with all its overwhelming force upon the Mountain..."

Christopher Tolkien comments: "The passage is notable in showing the degree to which my father had come to identify the Eye of Barad-dûr with the mind and will of Sauron, so that he could speak of 'its wrath, its fear, its thought'. In the second text...he shifted from 'its' to 'his' as he wrote out the passage anew."[59]

εκει που ο Gandalf κρατουσε

τον Sauron σε αποσταση με την mana shield του, τι εγινε στο τελος, ξεμεινε απο mana και κατατροπωθηκε; ισως δεν επρεπε να το ξοδεψει ολο προηγουμενως οταν εριχνε τα arcane blasts στα Orcs.

εκει που ο Gandalf κρατουσε

τον Sauron σε αποσταση με την mana shield του, τι εγινε στο τελος, ξεμεινε απο mana και κατατροπωθηκε; ισως δεν επρεπε να το ξοδεψει ολο προηγουμενως οταν εριχνε τα arcane blasts στα Orcs.

insert coin to continue...

(προφανώς ξέμεινε από 50ρικα) Ώρες - ώρες με τις απορίες σου..

Το ειδα και εγω εχθες στο metro mall αρα θεωρητικα πηγα στην καλυτερη αιθουσα

Μιας και δεν εχω ξαναδει 3D (Δυστυχως δεν προλαβα το gravity) δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο που ειδα ηταν σωστο. Δεν καταλαβα την διαφορα του 3d. Εκτος απο μια μελισσα και τα βελη του λεγκολας δεν θυμαμαι να ειδα πουθενα αλλου κανονικο 3d. Οι υποτιτλοι φαινοντουσαν θολοι και με σκιες αν εστιαζες αλλου για αρκετη ωρα. Επισης μου φανηκε οτι ηταν σκοτεινη η εικονα. Πχ στις σκηνες που βλεπαμε τον χρυσο, δεν ειχε χρυσαφι χρωμα αλλα ενα σκοτεινο κιτρινο.

Ειχε πιο πολυ δραση απο την 1η ξεκαθαρα και μου αρεσε που ενω ηταν πιο σοβαρη με πολλες σκηνες μαχης προσθεταν αναμεσα τα κωμικα στοιχεια χωρις να τα εκθειαζουν οπως εκαναν στην 1η. Για την ιστορια δεν μπορω να πω κατι μιας και δεν εχω διαβασει ακομα τα βιβλια. Αν τα ειχα διαβασει λογικα θα κατακεραυνωνα τον peter jackson για αυτο που ειδαμε και θα εφευγα απογοητευμενος απο την αιθουσα. Τωρα ομως μπορω να πω το εξης: Η αρχικη αλλα και αυτη η τριλογια ειναι ταινιες που σε ταξιδευουν στην middle earth και ενας θεατης - φαν μπορει να δει μια τριλογια ως ενα Unexpexted Journey. Ειναι κατι παραπανω απο ταινιες του ποπ κορν. Θα συμφωνησω με το Link.png Site: post του kirileman. Μπορω να το αποδωσω στην περισσοτερη δραση που μειωνε χρονο απο τους ουσιαστικους διαλογους και το παραπανω δεσιμο των χαρακτηρων που ειναι βασικο κομματι τετοιων ταινιων.

Ενα απο τα πραγματα που με ενοχλησε πολυ ειναι που η ιστορια ανοιγεται σε πολλα μετωπα και πολλους χαρακτηρες και σε 2.30ωρες νιωθω να εχω δει πολυ λιγο καθε χαρακτηρα. Αν καπου βρουμε ποση ωρα ειδαμε onscreen καποιους θα ηταν χρησιμο για να το τεκμηριωσω.

Τελος,

οι σκηνες στο μοναχικο βουνο με τον smaug, τεχνικα με απογοητευσαν. Τα χρυσα νομισματα, η φωτια του δρακου, το νερο, τα "μπαζα" :P απο τις κολωνες που εριχνε ο smaug, ο λιωμενος χρυσος και διαφορα αλλα μικροπραγματα φαιντουσαν πολυ ασχημα στην οθονη. Ηταν σαν να προσπαθουσαν για το παραπανω ενω δεν εχουν την τεχνολογια. Ο λιωμενος χρυσος για παραδειγμα ηταν το πιο ασχημο εφε που ειδα. Σε αλλες ταινιες εχει αποδοθει καλυτερα. Ηταν λες και το αμελησαν αυτο το κομματι τελειως. (Δεν νομιζω μιας και η παραγωγη ηταν τεραστια απλα αυτο μαλλον ηταν το καλυτερο που μπορουσαν). Πολλοι ειπατε οτι ελειπε το δυνατο soundtrack απο τελος. Οντως λειπει η "μεγαλη" μουσικη αλλα ετσι οπως τελειωσε το κομματι του ed sheeran ταιριαζε απολυτα. Αν πεθαινε και καποιο dwarf πολυ ασχημα η τραγικοτητα της σκηνης που λεει ο μπιλμπι: "Τι καναμε" αλλα και οτι ειπε ο smaug πριν απο αυτο, θα ηταν μεγαλυτερη και θα πηγαιναμε φουλ στην 3η ταινια.

Το 3D του δεν ήταν τύπου Avatar ή Journey to the center of the earth, υπάρχει βάθος και αίσθηση του χώρου, αλλά δεν πετάγονται αντικείμενα εκτός οθόνης. Απλά πάει πακέτο με τα 48fps. Αν υπήρχε η δυνατότητα προβολής 48fps/2D, μπορεί να το επέλεγα και σίγουρα στο pc μου θα το τιμήσω δεόντως.

Μου άρεσε αρκετά η ταινία σαν στόρι αλλά με χάλασαν 2-3 πράγματα. Πως γίνεται πριν 10 χρονιά τα ορκς να φαίνονται ποιο αληθινά από τώρα λες και ήταν ανιματιον. Η μουσική ήταν αρκετά αδιάφορη μεγάλο - και η φάτσα του Orlando Bloom φαινόταν αρκετά διαφορετική από ότι στον άρχοντα μου φάνηκε λίγο μπουλης αν και κρατιέται πολύ καλά στην πραγματικότητα

• Super Moderators

Εμένα μου φάνηκε πολύ έντονο το 3D στην 1η σκηνή, μετά συνηθίζει και το μάτι

ναι είναι σε φάση που χρειάζεται να βγάζεις τα γυαλιά για να ξεσυνηθίσει...

Μου άρεσε αρκετά η ταινία σαν στόρι αλλά με χάλασαν 2-3 πράγματα. Πως γίνεται πριν 10 χρονιά τα ορκς να φαίνονται ποιο αληθινά από τώρα λες και ήταν ανιματιον. Η μουσική ήταν αρκετά αδιάφορη μεγάλο - και η φάτσα του Orlando Bloom φαινόταν αρκετά διαφορετική από ότι στον άρχοντα μου φάνηκε λίγο μπουλης αν και κρατιέται πολύ καλά στην πραγματικότητα

τα orcs στο lotr ήταν pure make-up, τώρα είναι motion captured cgi νομιζω...

όσο για τον Legolas στο Hobbit τα σπάει, φαίνεται πράγματι elven...

καλά, το 3d μια μαλακία και μισή ήταν ,όπως γενικά η όλη 'πατέντα' σε κάθε ταινία, τα 48 καρέ τα έσπασαν όμως!

Τόδαμε χτες ξανά με τζαμπέ τικέτο και καταλήγω ότι αν εξαιρέσω τη σκηνή του smaug (το μπλαμπλα και όχι το καρναβάλι εφέ που ακολούθησε) ήταν πολύ κατώτερο του πρώτου, σαν ταινία πάντα, σαν μεταφορά του βιβλίου ήταν μια μαλακία και μισή επίσης...

επίσης πεθύμησα σκηνές οπως πχ στο 3ο Ιντυ (μιας και η ταινια ειχε αυτο το rollercoaster στοιχειο κυνηγητου και περιπετειας)...σε παλιότερες αντίστοιχες περιπέτειες υπήρχε μεν η δράση, όχι όμως η ατελείωτη καταφυγή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα 100 πλάνα το λεπτό: ο Ίντυ τρέχει εδώ και κει, αλλά σε ρυθμούς ανθρώπινους, και η δράση γίνεται πιστευτή. Ακόμα και στην τριλογία του "Άρχοντα" ήταν περισσότερο "φυσιολογικά" όσα έβλεπες στην οθόνη.

σε μια φάση δεν καταλάβαινα τί έβλεπα δλδ, με ειχε ναρκωσει φουλ ολος αυτος ο ψηφιακος αχταρμας...

αλλα οκ, new age καταστάσεις, άλλο κοινό σήμερα θα μου πείς, βλέπει μια ψηφιακή μαλακια και τραβαει 10 απο τη χαρα του γτ μεγαλωσε ετσι τα τελευταια χρονια με wow, lineage, 3d κλαπαρχιδιες, εφετζιδικα εργα με μηδενικα σεναρια κτλ...

μαλακια οπως κ ναχει παντως, ενιωσα μεγαλος :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...