ξυλουργός Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Χαιρετίζω το forum. Καταρχάς να διευκρινήσω πως είμαι άσχετος απο υπολογιστές. Έχω ένα παλιό pc , pentium 4 3.2 Ghz , 512 Mb Ram , windows xp home edition , μητρική πλακέτα χωρίς sata ports. Σας κόμπλαρα όλους ε; Τώρα τελευταία το pc είναι πολύ αργό , για παράδειγμα τα windows κάνουν 1.5 λεπτό για να φορτώσουν , ο Mozilla 30 δευτερόλεπτα και πάει λέγοντας. Επίσης δεν μπορώ με κανένα antivirus πρόγραμμα να κάνω full scan χωρίς να κρασάρει το pc. Κάτι μου λέει πως ο σλκηρός δίσκος ίσως είναι στα τελευταία του. Σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω και λέω να βάλε έναν ssd έτσι ώστε αν μελλοντικά "χτίσω" ένα καινούριο pc να μπορέσω τότε να χρησιμοποιήσω τον ssd μαζί με μια ψύκτρα zalman που έβαλα πριν λίγες μέρες. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν είναι αν ένας ssd θα μπορέσει να δουλέψει στο σύστημά μου; Αν είναι συμβατός με όλα τα υπόλοιπα;
solution1 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 O ssd κοστίζει περισσότερο απ' ότι όλο το pc. Γνώμη μου είναι να πάρεις ένα μεταχειρισμένο από τις αγγελίες. Εκεί που είναι να δώσεις ~60€ για ssd, δίνεις ~100€ για ένα core 2 duo σύστημα με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης. Αν τώρα σώνει και καλά θές ν' αναβαθμίσεις, ξεκίνα από τη ram. + 1gb ~30€. Πάντως το ξαναλέω, δεν αξίζει να ρίξεις ούτε ένα ευρώ επιπλέον.
jek20 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Νομίζω πως δέν υπάρχει ssd χωρίς sata σύνδεση,όποτε δεν μπορεί να γίνει κάτι στο σύστημα αυτό που έχεις...
TheELF Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ssd χωρίς sata υπάρχουν μεν αλλά είναι πανάκριβοι και δεν έχουν τόσο καλές αποδώσεις,οπότε ιδικά να τον θες και για μελλοντικά,το ξεχνάς.
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 ssd είναι άδικα λεφτά* θες πολύ ram* overclock στην CPU/GPU* Raid με ένα δεύτερο σκληρό που μπορείς να παρεις φτηνά 2nd hand Aμα θες να ασχοληθεις λίγο για να γλιτώσεις λεφτά με ένα Linux ο P4 θα πετάει 1
Antwni Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ssd χωρίς sata υπάρχουν μεν αλλά είναι πανάκριβοι και δεν έχουν τόσο καλές αποδώσεις,οπότε ιδικά να τον θες και για μελλοντικά,το ξεχνάς. Καλά υπάρχουν και αντάπτορες φαντάζομαι Αλλά για το pc ts δεν αξίζει με την καμία!!
SPANK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Όπως ειπα και τα παιδιά SSD σε τοσο παλιό υπολογιστή δεν αξίζει, στον συγκεκριμένο υπολογιστή το τελευταίο που πρέπει να βαλεις ειναι SSD , παρε ενα κανονικό μηχανικό δίσκο να κανεις την δουλειά σου
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 ssd είναι άδικα λεφτά * θες πολύ ram * overclock στην CPU/GPU * Raid με ένα δεύτερο σκληρό που μπορείς να παρεις φτηνά 2nd hand Aμα θες να ασχοληθεις λίγο για να γλιτώσεις λεφτά με ένα Linux ο P4 θα πετάει τι νοημα εχει το o/c σε p4 και οχι μονο σε αυτο, γενικα σε οποιον επεξεργαστη εχει φτασει να θεωρειται ξεπερασμενος..
TheELF Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 τι νοημα εχει το o/c σε p4 και οχι μονο σε αυτο, γενικα σε οποιον επεξεργαστη εχει φτασει να θεωρειται ξεπερασμενος..Ε,απ'το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα...
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Tο OC είναι ανέξοδο και άμα το κανεις καλά έχει διαφορα από 3.2 μπορεί άνετα να πάει 3.5 με το original fan κιόλας.Εγώ έχω έναν P4 2.8@ 3ghz 1gb ram + raid και πάει μια χαρά. Γενικά τα παλιά pc με μια μικρή συντήρηση δεν έχουν θέματα για απλά πράγματα.
ξυλουργός Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Άσχετα πάντως απο το αν αξίζει η όχι να ριξεις χρήματα σε έναν τόσο παλιό υπολογιστή , με έναν αντάπτορα (μιας και έχω ide ports στην μητρική μου) θα χρειαστώ κάτι άλλο; Θα χρειαστεί να προσθέσω μνήμη; Tο OC είναι ανέξοδο και άμα το κανεις καλά έχει διαφορα από 3.2 μπορεί άνετα να πάει 3.5 με το original fan κιόλας.Εγώ έχω έναν P4 2.8@ 3ghz 1gb ram + raid και πάει μια χαρά. Γενικά τα παλιά pc με μια μικρή συντήρηση δεν έχουν θέματα για απλά πράγματα. Για απλά πράγματα τον χρησιμοποιώ και εγώ. Internet , skype , αντε κανα dvd η cd.
Zapee995 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Tο OC είναι ανέξοδο και άμα το κανεις καλά έχει διαφορα από 3.2 μπορεί άνετα να πάει 3.5 με το original fan κιόλας. Εγώ έχω έναν P4 2.8@ 3ghz 1gb ram + raid και πάει μια χαρά. Γενικά τα παλιά pc με μια μικρή συντήρηση δεν έχουν θέματα για απλά πράγματα. Και πες οτι φαει 4-5 ωρες να κανει overclock στον P4. Μετα τι? Θα μπουταρει 1 δευτερολεπτο πιο γρηγορα και θα τρεχει το san andreas με 2 frames παραπανω. Τετοιες λυσεις σε αυτες τις μερες ειναι μονο για χαβαλε και εξασκηση, τιποτα ουσιαστικο απο θεμα βελτιωσης. 2
Antwni Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Πραγματικά πρέπει να μαζέψουμε όλα τα ποστ σου με τη λέξη κλειδί raid
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα