Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστα καταλαβες τη συνδεσμολογια.

Για ρουτερ για δες εδω http://www.insomnia.gr/topic/488702-πρόταση-για-επαγγελματικό-router/

Προσωπικα δεν σου προτεινω κατι γιατι το τελευταιο επαγγελματικο που δοκιμασα ηταν ενα cisco και μετανιωσα. Απο δω και πλεον παω σε mikrotik που προτεινουν ολοι για τετοιες δουλειες.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

απλά όσο αναφορά την μάρκα μη ακούς τον κάθενα...  η TP-Link μπορεί σε μερικά μοντέλα να έχει κάποια  θεματακια με το software αλλά έχει κάνει  καλές συσκευές με καλό hardware σε καλή τιμή

πχ http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr3600  εσωτερικά είναι το ''ίδιο'' με το MikroTik αλλά εντελώς τυχαία κάνει 12.17 ε λιγότερα για την διαφορά του οs όπου στην καλύτερη το 1ο φλασαρετε με OpenWrt

το ίδιο και για άλλα μοντέλα διαφόρων ''φτηνών'' εταιριών δίνουμε βάση στο hardware και τα λοιπά Χαρακτηριστικά (δυνατότητα για Third Party Firmware) και έπειτα στο design-μάρκα-όνομα-τιμή κλπ 

αυτά φιλικά 

Δημοσ.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα Mikrotik  ( που είναι επαγγελματικό προϊόν και τα βάζουν στα βουνά και στα καραβια δηλαδή στις χειρότερες δυνατές συνθήκες ) με τα low/middle class consumer based TP-Link καμια σχέση.

Όλοι οι Wireless ISP είναι με Mikrotik τα έχουμε πειi πολλές φορες εδώ αυτά. Ένα routerboard έρχεται με Mikrotik Router OS και μπορείς να βάλεις και OpenWRT  πάνω. υπάρχουν ένα σωρό versions στα Routerboard μέχρι και με 800mhz cpu που παίρνει και overlock και με 5 mini-pci. Λίγα είναι τα ανάλογα προϊόντα και σίγουρα δεν είναι η TP-Link. δεύτερη  μετά την Mikrotik  είναι η Ubuquitι. Το Mikrotik Router OS μπαινει μέχρι και σε x86 για να κανεις ένα super router με pc

Τα TP-Link μονο για ένα σπίτι κάνουν τίποτα άλλο. Ο TP έχει ήδη κάνει πολλά λάθη μην του λέμε να κάνει και αλλα τώρα.

Δημοσ.

γκουχ γκουχ - το ίδιο γίνεται και με το openwrt - γκουχ γκουχ. :P 

Δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Όντως δεν μπορείς να συγκρίνεις tp-link με mikrotik :) 

Δημοσ.

εεε linux είναι και το OpenWRT προφανώς και μπαίνει και στο PC. Απλός ειπα για το Mikrotik  επειδή δεν το ξέρει όλος ο κόσμος και δεν είναι προφανές

Δημοσ.

απλά όσο αναφορά την μάρκα μη ακούς τον κάθενα...  η TP-Link μπορεί σε μερικά μοντέλα να έχει κάποια  θεματακια με το software αλλά έχει κάνει  καλές συσκευές με καλό hardware σε καλή τιμή

πχ http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr3600  εσωτερικά είναι το ''ίδιο'' με το MikroTik αλλά εντελώς τυχαία κάνει 12.17 ε λιγότερα για την διαφορά του οs όπου στην καλύτερη το 1ο φλασαρετε με OpenWrt

το ίδιο και για άλλα μοντέλα διαφόρων ''φτηνών'' εταιριών δίνουμε βάση στο hardware και τα λοιπά Χαρακτηριστικά (δυνατότητα για Third Party Firmware) και έπειτα στο design-μάρκα-όνομα-τιμή κλπ 

αυτά φιλικά 

Επειδή και τα 2 μπορεί να έχουν Atheros Chipset δεν συναινεί ότι έχουν το ίδιο Hardware. Εκτός αυτό το να μοιάζει (που δεν μοιάζει) απέχει έτη φωτός από το να είναι "ίδιο".  

Στο κάτω κάτω η Mikrotik για πολλά χρόνια μόνο το Software της πουλούσε. Πολύ αργότερα ξεκίνησε την παραγωγή Hardware.   

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα Mikrotik  ( που είναι επαγγελματικό προϊόν και τα βάζουν στα βουνά και στα καραβια δηλαδή στις χειρότερες δυνατές συνθήκες ) με τα low/middle class consumer based TP-Link καμια σχέση.

Όλοι οι Wireless ISP είναι με Mikrotik τα έχουμε πειi πολλές φορες εδώ αυτά. Ένα routerboard έρχεται με Mikrotik Router OS και μπορείς να βάλεις και OpenWRT  πάνω. υπάρχουν ένα σωρό versions στα Routerboard μέχρι και με 800mhz cpu που παίρνει και overlock και με 5 mini-pci. Λίγα είναι τα ανάλογα προϊόντα και σίγουρα δεν είναι η TP-Link. δεύτερη  μετά την Mikrotik  είναι η Ubuquitι. Το Mikrotik Router OS

μπαινει μέχρι και σε x86 για να κανεις ένα super router με pc

Τα TP-Link μονο για ένα σπίτι κάνουν τίποτα άλλο. Ο TP έχει ήδη κάνει πολλά λάθη μην του λέμε να κάνει και αλλα τώρα.

Ε όχι και Επαγγελματικό Προϊόν τα Mikrotik. Απλώς έχει απίστευτες δυνατότητες για την τιμή του. 

Ποιοι ISPs τα χρησιμοποιούν?  Γιατί εγώ μόνο σε HotSpot των δήμων τα έχω δει που έκαναν πάρτι οι αρπα-κολάτζιδες που τα εγκατέστησαν.  

Και αν λοιπόν είναι επαγγελματικό προϊόν το Mikrotik, τότε τι είναι τα Firetide, Alvarion, Proxim, Aruba, FluidMesh, Cisco?

Απλώς παρατηρώ επανειλημμένα ότι ο κόσμος αγοράζει πρώτα Σκουπίδια, και μετά ξοδεύει ώρες μπας και καταφέρει να λύσει τα προβλήματά του. 

Αν αναλογιστεί κανείς το κόστος της εργατοώρας (δεν μιλάω για αυτούς που γουστάρουν να ψάχνονται από Hobby) , στην τελική το πληρώνεις πολλαπλάσια τιμή και δεν κάνεις και σωστή δουλεία. 

Δημοσ.

Επειδή και τα 2 μπορεί να έχουν Atheros Chipset δεν συναινεί ότι έχουν το ίδιο Hardware. Εκτός αυτό το να μοιάζει (που δεν μοιάζει) απέχει έτη φωτός από το να είναι "ίδιο".  

Στο κάτω κάτω η Mikrotik για πολλά χρόνια μόνο το Software της πουλούσε. Πολύ αργότερα ξεκίνησε την παραγωγή Hardware.   

τον AR9344 φοράν και τα 2 τώρα η υλοποίηση είναι το τελευταίο πράγμα και  δεν έχει διαφορά  σε real world καταστάσεις  και με openwrt κάνεις ότι θέλεις .

whatever δεν έχω σκοπό να πείσω ο καθένας ότι μπορεί η τσέπη του ... 

Δημοσ.

Ε όχι και Επαγγελματικό Προϊόν τα Mikrotik. Απλώς έχει απίστευτες δυνατότητες για την τιμή του. 

Ποιοι ISPs τα χρησιμοποιούν?  Γιατί εγώ μόνο σε HotSpot των δήμων τα έχω δει που έκαναν πάρτι οι αρπα-κολάτζιδες που τα εγκατέστησαν.  

Και αν λοιπόν είναι επαγγελματικό προϊόν το Mikrotik, τότε τι είναι τα Firetide, Alvarion, Proxim, Aruba, FluidMesh, Cisco?

Απλώς παρατηρώ επανειλημμένα ότι ο κόσμος αγοράζει πρώτα Σκουπίδια, και μετά ξοδεύει ώρες μπας και καταφέρει να λύσει τα προβλήματά του. 

Αν αναλογιστεί κανείς το κόστος της εργατοώρας (δεν μιλάω για αυτούς που γουστάρουν να ψάχνονται από Hobby) , στην τελική το πληρώνεις πολλαπλάσια τιμή και δεν κάνεις και σωστή δουλεία. 

Φυσικά και είναι επαγγελματικό προϊόν τα Μikrotik και τα βάζουν στα πιο αφιλόξενα σημεία , Βουνά, Φορτηγά Πλοία, ακόμα και σε σημεία χωρίς ρεύμα με solar panel γιατί χρειάζονται ελάχστο ρεύμα  etc etc. ποιον άλλο router τον παίρνεις σε parts για να τον φτιάξεις ΑΚΡΙΒΩΣ οποός θες εσύ ? μονο τα Ubuiti RouterStation Pro που δεν παράγονται πια.

Μάλλον δεν θα έχεις βάλει ποτε Mikrotik.

Εγώ βάλει ένα σωρό μάρκες και τα Μιkrotik είναι από τα καλύτερα ( με 2η  την ubiquity )ειδικά από τα Cisco μου έχει μεινει μια αηδια. Κάτι Cisco aironet ειδικά που δεν έχουν ούτε το 1/10 από τις ρύθμισεις τον Μιkrotik  και κάνουν και 1000euro έτσι επειδή είναι Cisco. Άσε που η Cisco έχει κάνει re-invert το networking και κανεις τα πάντα όπως νομίζει αυτή και ότι ήξερες δεν ισχύει στα Cisco απλός και μονο για να παίρνει λεφτά από τα CCNA CCNP.

Nαι θα μου πεις δεν ξέρεις να τα βάλεις εμ όμως που ξέρω, Ειδα και τους ειδικούς στα Cisco που είχαν παρει CCNA CCNP μόλις ήρθαν στο MTCNA του Mikrotik  η πάτωσαν και κόπηκαν η πέρασαν μετά βίας.

Απλώς παρατηρώ επανειλημμένα ότι ο κόσμος αγοράζει πρώτα Σκουπίδια, και μετά ξοδεύει ώρες μπας και καταφέρει να λύσει τα προβλήματά του.  Αν αναλογιστεί κανείς το κόστος της εργατοώρας (δεν μιλάω για αυτούς που γουστάρουν να ψάχνονται από Hobby) , στην τελική το πληρώνεις πολλαπλάσια τιμή και δεν κάνεις και σωστή δουλεία.

Αυτό είναι πολύ σωστό που λες και το ειπα εδώ στον TP πολλές φορες αλλα δεν θέλησe να το καταλάβει. Δεν πειράζει όταν δεν δουλέψουν και γίνει ρόμπα τότε θα το καταλάβει και θα πλήρωση διπλα.

Δημοσ.

τον AR9344 φοράν και τα 2 τώρα η υλοποίηση είναι το τελευταίο πράγμα και  δεν έχει διαφορά  σε real world καταστάσεις  και με openwrt κάνεις ότι θέλεις .

Προφανώς δεν κατάλαβες το point του post. Το να λες ότι το Hardware είναι ίδιο μπορεί να παραπλανήσει κάποιους.

Δεν μπορούμε να λέμε ότι το Destop PC της DELL με τον Χ επεξεργαστή εχεί το ίδιο Hardware με το Turbo-X που φοράει τον ίδιο επεξεργαστή. Ε δεν είναι ίδια.  

Όπως ανάφερα και στο προηγούμενο Post μου, η Mikrotik πουλάει το software της. Δεν αμφισβήτησα τις δυνατότητες του OpenWRT, αλλά όπως και να το κανείς είναι open source.  Αυτό είναι αρκετό να για δικαιολογίσει τυχών διαφορά στο κόστος. 

Δημοσ.

τώρα η υλοποίηση είναι το τελευταίο πράγμα

Δηλαδή στον Μήτσο Αυτό Repairs άμα έρθει και του δωσει η Ferrari όλα τα parts θα ξέρει να την μοντάρει, ΑΚΥΡΟ

και με openwrt κάνεις ότι θέλεις

Ένας Router δεν είναι μονο Software Έστω και αν αυτό είναι OpenWRT. Τα Routerboard περνούν και OpenWRT άμα δεν σου αρέσει το Mikrotik,

Δεν εxεις δει όλα τα Routerboard προφανώς. Όλα τα παίρνεις χύμα. Base Routerboard. Mini pci WIfi, Psu κουτί, Pigtails etc etc και φτιάχνεις ότι θες. Μπορείς να κανεις και 5 Links με ένα Mikrotik και με ότι Mini PCI θες από mhz μέχρι 5ghz+ το TP-Link τι κάνει ? Ένα άσπρο κουτί είναι που στο hardware δεν μπορώ να κάνω ΤΙΠΟΤΑ έχει 800mhz CPU, 256 ram ,Mini-Pci, θέση για Memory card ? etc μονο usb μπορεί να έχει το TP-Link στην καλύτερη.

Δεν είναι θέμα πορτοφολιού αφού τα Mikrotik αρχίζουν από 40-50 euro είναι θέμα τι είναι καλύτερο.  Τα TP_link είναι low/middle class και τα Mikrotik επαγγελματικό προιον που το χτίζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου, τα έχουμε πει  με κάνετε και επαναλαμβάνομαι

Δημοσ.

Φυσικά και είναι επαγγελματικό προϊόν τα Μikrotik και τα βάζουν στα πιο αφιλόξενα σημεία , Βουνά, Φορτηγά Πλοία, ακόμα και σε σημεία χωρίς ρεύμα με solar panel γιατί χρειάζονται ελάχστο ρεύμα  etc etc. ποιον άλλο router τον παίρνεις σε parts για να τον φτιάξεις ΑΚΡΙΒΩΣ οποός θες εσύ ? μονο τα Ubuiti RouterStation Pro που δεν παράγονται πια.

Μάλλον δεν θα έχεις βάλει ποτε Mikrotik.

Εγώ βάλει ένα σωρό μάρκες και τα Μιkrotik είναι από τα καλύτερα ( με 2η  την ubiquity )ειδικά από τα Cisco μου έχει μεινει μια αηδια. 

Nαι θα μου πεις δεν ξέρεις να τα βάλεις εμ όμως που ξέρω, 

Το ότι τα έχουν βάλει σε Καράβια Αεροπλάνα και Διαστημόπλοια δεν μου λέει απολύτως τίποτα.  

Φίλε μου έχω δουλέψει Mikrotik και σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές. 

Όπως και να το κάνεις βγάζουν θέματα. (Το SXT θα πάρει νερό, τα RouterBoard κάποια στιγμή από μόνα τους θα χάσουν το configuration κ.α.) 

Εσύ έχεις δουλέψει Firetide, Motorola ή Aruba ?  

Δούλεψε κάποιο από αυτά και μετά έλα να μου πεις. 

Δημοσ.

Το ότι τα έχουν βάλει σε Καράβια Αεροπλάνα και Διαστημόπλοια δεν μου λέει απολύτως τίποτα.  

Φίλε μου έχω δουλέψει Mikrotik και σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές. 

Όπως και να το κάνεις βγάζουν θέματα. (Το SXT θα πάρει νερό, τα RouterBoard κάποια στιγμή από μόνα τους θα χάσουν το configuration κ.α.) 

Εσύ έχεις δουλέψει Firetide, Motorola ή Aruba ?  

Δούλεψε κάποιο από αυτά και μετά έλα να μου πεις. 

Aφού δουλεύεις SXT καταλαβαίνω πως τα παίρνεις έτοιμa όπως είναι από τη μαμά. Εμμ γιαυτο εχεις προβλήματα άμα παρεις κομμάτια κομμάτια και το φτιάξεις ΜΟΝΟΣ σου από το μηδεν βίδα βίδα τον Router δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα. Δεν πρέπει να παίρνεις έτοιμες σύνθεσης σαν το SXT εκεί είναι λάθος επιλογή δικη σου.

Το θέμα τις Στεγανότητας είναι λάθος επιλογή στεγανού κουτιού.

Όσο για το ότι χάνουν τα settings είναι θέμα εγκατάστασης    ( το εχω δει )  και μπορεί να οφείλεται σε πόλους λόγους από υπερθέρμανση μεχρι λόγο έλλειψη καλής/σωστής γειωσης. Kαi στην χειροτερη αμα χασει ta settings γινοντε restore πανευκολα και REMOTELY Άμα αρχίσεις να φτιάχνεις μονος σου σύνθεσεις δεν θα εχεις τέτοια παιδικά προβλήματα.

Firetide, Motorola ή Aruba  είναι καλά αλλα είναι κοροϊδία δεν έχουν ούτε τα μισά settings του χειρότερου Mikroitik και κάνουν και ένα σωρό λεφτά. 

Tο πρόβλημα σου είναι ότι θες έτοιμες λύσης και δεν πιάνεις κατσαβίδι να φτιάξεις hardware τότε αναγκαστικά δεν εxεις άλλη επιλογή από τις μάρκες που ανέφερες.

Δημοσ.

τώρα η υλοποίηση είναι το τελευταίο πράγμα

Δηλαδή στον Μήτσο Αυτό Repairs άμα έρθει και του δωσει η Ferrari όλα τα parts θα ξέρει να την μοντάρει, ΑΚΥΡΟ

και με openwrt κάνεις ότι θέλεις

Ένας Router δεν είναι μονο Software Έστω και αν αυτό είναι OpenWRT. Τα Routerboard περνούν και OpenWRT άμα δεν σου αρέσει το Mikrotik,

Δεν εxεις δει όλα τα Routerboard προφανώς. Όλα τα παίρνεις χύμα. Base Routerboard. Mini pci WIfi, Psu κουτί, Pigtails etc etc και φτιάχνεις ότι θες. Μπορείς να κανεις και 5 Links με ένα Mikrotik και με ότι Mini PCI θες από mhz μέχρι 5ghz+ το TP-Link τι κάνει ? Ένα άσπρο κουτί είναι που στο hardware δεν μπορώ να κάνω ΤΙΠΟΤΑ έχει 800mhz CPU, 256 ram ,Mini-Pci, θέση για Memory card ? etc μονο usb μπορεί να έχει το TP-Link στην καλύτερη.

Δεν είναι θέμα πορτοφολιού αφού τα Mikrotik αρχίζουν από 40-50 euro είναι θέμα τι είναι καλύτερο.  Τα TP_link είναι low/middle class και τα Mikrotik επαγγελματικό προιον που το χτίζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου, τα έχουμε πει  με κάνετε και επαναλαμβάνομαι

καταρχήν δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ υλοποίησης ενός ρουτερ και ενός αυτοκινήτου. 

τώρα για την τιμή μην λέμε ότι θέλουμε με 17 Ε παίρνεις ρουτερ με 32αρα ραμ που παίρνει custom firmware εξαρτάτε από της απαιτήσεις αλλά ξεφεύγουμε τελείως από το θέμα 

Δημοσ.

Το ότι η φτήνια τρωει τον παρα  ( η κλασική παροιμία) δεν πάει να πεις πως πρέπει να τα προτιμάμε και να το προωθούμε.

Έτσι πάει να κάνει και ο TP και 50 euro ΑP για link τώρα 8km χαχα και όταν δεν δουλευει θα ψάχνει 1 μηνα να δει τι φταίει. Στο τέλος θα τα πετάξει θα παρει καινούργια + τεχνικό για να γίνει καλή η δουλειά.

Μπορεί να μεινει βεβαια για πάντα και με αυτά και ας μειν δουλεύουν γιατί σαν Έλληνες είμαστε και πεισματάρηδες απλός μονο για να έχει στα χαρτιά το Hotel WiFi έτσι για να τραβήξει πελάτες

TP-Link αποκλειστικά και μονο για το σπίτι εκεί είναι OK για πουθενά αλλου απλός ΔΕΝ κάνουν.  Tα 17 euro είναι super τιμή αλλα άμα το βάλεις και δεν παιζει και σου σπάει τα νευρα, κολλάει η είναι αργό εχεις χάσει πολύτιμο χρόνο. Τα 17 euro είναι ok για μένα που θα το βάλω σπίτι και που να κολλήσει δεν τρέχει τίποτα δεν μπορεί να βασιστεί μια εταιρία πάνω στο TP-Link.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...