Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλώς.Παρολα αυτά αν έχει κάποιος τη διάθεση να απαντήσει: - κάποιο καλο ρουτερ (αν θα μπορούσατε να μου δώσετε και κάποιο σύνδεσμο) - 1 ή 2 ρουτερ Τώρα αν δεν δουλέψει με την υπάρχουσα σύνθεση ειναι ένα άλλο θέμα.Θα έχετε την απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα όπου και θα έχω προσπαθήσει να το ρυθμισω/εγκαταστησω. [Hellasat έχω δοκιμάσει στο παρελθόν,πρόκειται περί τεράστιας απατης] Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Sent from my iPhone using Insomnia
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Mε ιστό + Mikrotik + Dish πάει κατευθείαν και για 8km και για 28km.Τώρα άμα λες για το Sat internet τρέχα γύρευε έχει που έχει τρελό latency θα προσθεθεί και το latency τον επομενων hop τον ΑP δηλαδή και θα γίνει πανηγύρι. 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλώς.Παρολα αυτά αν έχει κάποιος τη διάθεση να απαντήσει: - κάποιο καλο ρουτερ (αν θα μπορούσατε να μου δώσετε και κάποιο σύνδεσμο) - 1 ή 2 ρουτερ Τώρα αν δεν δουλέψει με την υπάρχουσα σύνθεση ειναι ένα άλλο θέμα.Θα έχετε την απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα όπου και θα έχω προσπαθήσει να το ρυθμισω/εγκαταστησω. [Hellasat έχω δοκιμάσει στο παρελθόν,πρόκειται περί τεράστιας απατης] Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Sent from my iPhone using Insomnia το δορυφορικο εχω πολλα μειονεκτηματα για αυτο ειπα τελευταια λυση Mε ιστό + Mikrotik + Dish πάει κατευθείαν και για 8km και για 28km. Τώρα άμα λες για το Sat internet τρέχα γύρευε έχει που έχει τρελό latency θα προσθεθεί και το latency τον επομενων hop τον ΑP δηλαδή και θα γίνει πανηγύρι. το sat Να τρεχει στο ξενοδοχειο και ολα να ειναι μετα καλωδιακα οχι repeater κτλ.λυσης αναγκης αμα δεν μπορει να κανει αυτο που θελει
ParhsG Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλυτερα ηταν να κανεις ενα σχεδιο και google map και να πεις μαζεμενα τι εχεις. και καλυτερα απο πριν να το ειχες κανει. Εχω δει αμετρητα ξενοδοχεια και νοσοκομεια ακομα με tplink. Κατι τετοιο δε θα του εκανε για να συνδεσει τα σημεια ;; http://computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/1451-Ubiquiti-NanoBridgeM5-NB-5G25-AirMax-AP-CPE.html
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλώς.Παρολα αυτά αν έχει κάποιος τη διάθεση να απαντήσει: - κάποιο καλο ρουτερ (αν θα μπορούσατε να μου δώσετε και κάποιο σύνδεσμο) - 1 ή 2 ρουτερ Τώρα αν δεν δουλέψει με την υπάρχουσα σύνθεση ειναι ένα άλλο θέμα.Θα έχετε την απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα όπου και θα έχω προσπαθήσει να το ρυθμισω/εγκαταστησω. [Hellasat έχω δοκιμάσει στο παρελθόν,πρόκειται περί τεράστιας απατης] Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Sent from my iPhone using Insomnia Εδώ προσπαθούμε να σε κάνουμε να κερδίσεις χρόνο γιατί θα έχουμε φαει στην μάπα χρονια τώρα. Τώρα άμα θες να χασείς το χρόνο σου ok. Τα TP-Link 8km δεν πάνε ούτε για πλακα (οuτε 2Km) άρα πρέπει να τα βάλεις κάπου ψιλά 4-5μ σε ιστό να φύγουν από εμπόδια παρεμβολές μαζί με εξωτερική κεραία dish+feeder για να αύξησης την εμβέλεια τους. ούτε αυτό σε κόβω όμως να θες να κανεις. Μαγικός τρόπος να δουλέψουν επειδή έτυχε να τα εξής δεν υπάρχει και να δουλέψουν τώρα που θα τα βαλεις με το πρώτο load με την πρώτη κακοκαιρία το link θα πέσει γιατί δεν θα αντέξουν όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου και γιατί το σήμα θα είναι οριακό και με την πρώτη βροχούλα το σήμα θα γίνει κακό και το link θα πέσει.
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ένα πρόχειρο σχέδιο. Ξαναλέω για νιοστή φορά βρε biomecanoid οτι το δίκτυο έχει περάσει στην απόσταση των 8 χιλιομέτρων.Είναι ήδη έτοιμο ως εκεί.Το αρχικό AP βρίσκεται σε ύψος(σε σκεπή σοφίτας φαντάσου στον δεύτερο όροφο και πάνω σε ιστό).Επισης δεν παρεμβάλλεται τίποτα ανάμεσα στα δυο σημεία παρα μόνο θάλασσα. Εαν το σήμα μελλοντικά δω οτι μου δημιουργεί προβλήματα προφανώς και θα συνδέσω μια εξωτερική κεραία.
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλυτερα ηταν να κανεις ενα σχεδιο και google map και να πεις μαζεμενα τι εχεις. και καλυτερα απο πριν να το ειχες κανει. Εχω δει αμετρητα ξενοδοχεια και νοσοκομεια ακομα με tplink. Κατι τετοιο δε θα του εκανε για να συνδεσει τα σημεια ;; http://computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/1451-Ubiquiti-NanoBridgeM5-NB-5G25-AirMax-AP-CPE.html Το ubuquiti αυτό ναι είναι καλο κλάσης ανώτερο από τα TP-Link αλλα και πάλι τα 8km είναι πολλά δεν κάνει. Eνα Mikrotik ~50euro + Dish ~30 + feeder ~25 =~ 105 Τα υπόλοιπα λεφτά θα τα τρως στα καλώδιο, στο στεγανό κουτί, στις κάρτες WIFI, στο ιστό etc etc και μαζεύονται μέχρι τα 500. Ένα πρόχειρο σχέδιο. Ξαναλέω για νιοστή φορά βρε biomecanoid οτι το δίκτυο έχει περάσει στην απόσταση των 8 χιλιομέτρων.Είναι ήδη έτοιμο ως εκεί.Το αρχικό AP βρίσκεται σε ύψος(σε σκεπή σοφίτας φαντάσου στον δεύτερο όροφο και πάνω σε ιστό).Επισης δεν παρεμβάλλεται τίποτα ανάμεσα στα δυο σημεία παρα μόνο θάλασσα. Εαν το σήμα μελλοντικά δω οτι μου δημιουργεί προβλήματα προφανώς και θα συνδέσω μια εξωτερική κεραία. Tα link πάνω από θάλασσα είναι από τα χειρότερα γιατί η θάλασσα απορροφάει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν γίνονται bounce όπως πάνω στην γη Στο σχέδιο το μαυρό εμπόδιο τι είναι ?
Coddoc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Λόφος/βουναλάκι.Το σήμα (την ημέρα που ήμουν εκει και τα εγκαθιστούσα) ήταν ικανοποιητικό.Σαφώς έχω στο νου μου οτι ενδεχομένως να χρειαστεί εξωτερική κεραία.
lexmark Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Στο 1->2 το πας καλά. Στο 2->3 και εκεί μια χαρά. Από το 3 και μετά κατεβάζεις με καλώδιο σε switch και από εκεί πάλι καλωδιακά με AP όπου το θες. Μην παίξεις με παραπάνω AP/Repeaters/whatever. Αφού λες ότι δεν έχεις και θέμα με τις αποστάσεις με τα tp-link, βάζεις ένα mikrotik router στο 1 και κανονίζεις από εκεί τι θα κάνεις. Βέβαια, εδώ είμαι με τα παιδιά, θα έχεις πολλά προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχεις διαλέξει... αλλά... θα έχει ενδιαφέρον να σε βλέπουμε όλο και πιο συχνά εδώ
biomecanoid Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Στο 1->2 το πας καλά. Στο 2->3 και εκεί μια χαρά. Από το 3 και μετά κατεβάζεις με καλώδιο σε switch και από εκεί πάλι καλωδιακά με AP όπου το θες. Μην παίξεις με παραπάνω AP/Repeaters/whatever. Αφού λες ότι δεν έχεις και θέμα με τις αποστάσεις με τα tp-link, βάζεις ένα mikrotik router στο 1 και κανονίζεις από εκεί τι θα κάνεις. Βέβαια, εδώ είμαι με τα παιδιά, θα έχεις πολλά προβλήματα με τον εξοπλισμό που έχεις διαλέξει... αλλά... θα έχει ενδιαφέρον να σε βλέπουμε όλο και πιο συχνά εδώ αλλά... θα έχει ενδιαφέρον να σε βλέπουμε όλο και πιο συχνά εδώ χαχαχα οπωσδήποτε θες να παρεις και SAT για Backup/ Failover γιατί το link σίγουρα δεν θα παιζει συνεχεια
Coddoc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 @lexmark ελπίζω και να χρειαστεί να είμαι συχνότερα εδώ,βελτιώνοντας τον εξοπλισμό,λύνοντας προβλήματα που σίγουρα θα εμφανιστούν (δεν τρέφω αυταπάτες) και να πετύχω και σε κάποιο βαθμό το επιθυμητό αποτέλεσμα.Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη πάντως και ευχαριστώ πολύ για μια ακόμη φορα. Στα του εγχειρήματος τώρα: - όταν λες switch ; - μπορείς να μου στείλεις ενα link με το ρουτερακι που προτείνεις - για να καλύψω και 2-3 σπιτάκια πισω απο τo ξενοδοχείο να βάλω συν ενα AP που θα κοιτάει προς αυτα? Ευχαριστώ.
biomecanoid Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Τουλάχιστον αφού θες κάτι φτηνό κοίτα εδώ τον guide να πάρεις μια ιδέαΑυτό που προτείνω εδώ για καμια 500m άντε 1km είναι πολύ καλύτερο από τα TP-Link http://www.insomnia.gr/topic/488552-how-to-dd-wrt-link-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/
Coddoc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Καλημερα παίδες.Υπαρχει modem/router της mikrotik για pstn γραμμή;Εχετε κάποιο να προτείνετε; Sent from my iPhone using Insomnia
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Aυτο που λες ειναι Modem router και δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει τετοιο πραγμα σε mikrotik. Mπορεις να ρυθμισεις το modem του ISP σε bridge mode και να δωσεις ethernet στο mikrotik router. Δεν ξερω αν υπαρχει modem/router mikrotik.
Coddoc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Midi έχεις να μου προτείνεις κάποιο,έστω router;Απ' οτι καταλαβαίνω λοιπόν η σύνδεση πρέπει να γίνει ως εξής: isp modem --> mikrotik router --> AP. Έτσι δεν είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις