Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα. Έχω αγοράσει ήδη 4 απο τα ακόλουθα ap http://www.skroutz.gr/s/425518/TP-LINK-TL-WA7510N.html και ενδιαφέρομαι να βρώ ένα πέμπτο που να είναι στα 2,5ghz και να μπορεί να εκπέμπει προς δυο κατευθύνσεις (αντιδιαμετρικά αντίθετες).Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο router για να μπορώ να έχω QoS καθότι πρόκειται για επαγγελματική και όχι οικιακή/προσωπική χρήση. Ευχαριστώ!
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Πολύ μεγάλο κεφαλαιο τώρα που θέλει πολύ ανάλυση. Τα TP-Link πάντως δεν είναι για επαγγελματική χρήση. Oύτε μονο για μένα δεν θα τα έπαιρνα
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Φίλε μου το γνωρίζω απλά επειδή το κεφάλαιο ειναι πολύ περιορισμένο(και προσωπικό) περιορίστηκα σε αυτά και το δίκτυο προς το παρόν δουλεύει.Θα μπορούσες να με διευκολύνεις απαντώντας σε κάποια απο τις απορίες μου?Ευχαριστώ και πάλι.
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Παίρνεις ένα Mikrotik router τον 60-70 euro βάζεις το Modem σε bridge mode με το router και εxεις όλες τις ρύθμισις του κόσμου.Το ίδιο έπρεπε να κανεις και με τα ΑP τα ίδια λεφτά με τα TP-Link έχουν,
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα. Έχω αγοράσει ήδη 4 απο τα ακόλουθα ap http://www.skroutz.gr/s/425518/TP-LINK-TL-WA7510N.html και ενδιαφέρομαι να βρώ ένα πέμπτο που να είναι στα 2,5ghz και να μπορεί να εκπέμπει προς δυο κατευθύνσεις (αντιδιαμετρικά αντίθετες).Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο router για να μπορώ να έχω QoS καθότι πρόκειται για επαγγελματική και όχι οικιακή/προσωπική χρήση. Ευχαριστώ! α. ειναι 2,4 οχι 2.5 ghz. β.θα συμφωνησω οτι τα tp link δεν ειναι για πολλα οπως επισης το qos ενω απλου ρουτερ δεν θα βοηθησει πολυ. γ.απο εκει και περα εφοσον θες κατι φτηνο βρες καποιο access point που να αλλαζουν οι κεραιες του και μετα μπορεις να βαλεις στην θεση της καθε κεραιας ενα πανελακι που θα κοιταει προς την πλευρα που θελεις.σε Hp Που ειναι βιδωρες οι κεραιες ειναι αρκετα τα λεφτα δυστυχως.
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Έχω ακούσει για μια κεραία omni ή κάπως έτσι η οποία εκπέμπει 360 μοίρες.Ισχύει/υπάρχει κάτι τέτοιο; Επίσης για το QoS τι θα μπορούσα να κάνω;
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Έχω ακούσει για μια κεραία omni ή κάπως έτσι η οποία εκπέμπει 360 μοίρες.Ισχύει/υπάρχει κάτι τέτοιο; Επίσης για το QoS τι θα μπορούσα να κάνω; ολες οι omni εκμπεμπουν 360 ετσι και αλλιως.το σημα παει παντου.αν θες 360 σε μικρο χωρο εκει πας σε omni.οταν θελουμε πιο δυνατο σημα σε 360 παλι αλλα λιγο πιο κατευθυντικο δηλαδη να μην παει πανω κατω τοτε παμε σε 3 Panel x 120 η 2 χ 180 η 40 χ 90.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Tα 7510 για ποιο λογο ακριβως τα αγορασες? Σε τι θα εξυπηρετησουν ? Γενικα να εχεις υποψιν σου οτι η δουλεια που αναλαμβανεις δεν ειναι κατι το απλο και αν δεν ξερεις τι πρεπει να κανεις (με τα 4χ7510 κατι τετοιο υποψιαζομαι) θα αντιμετωπισεις πολλα προβληματα τοσο στην εγκατασταση, οσο και στη ρυθμιση αλλα κυριως στη λειτουργια τους. Ελπιζω τουλαχιστον περι των νομικων θεματων να εισαι ενημερωμενος για το τι απαιτειται σε μια τετοια δουλεια ωστε να μην εκτεθει ανευ λογου το ξενοδοχειο. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2013 από MiDi_MiLiZ 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Tα 7510 για ποιο λογο ακριβως τα αγορασες? Σε τι θα εξυπηρετησουν ? επειδη Μαλλον ειναι High power access point.τωρα το outdoor δεν ξερω αν το ηθελε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Το θεμα ειναι πως το 7510 ειναι και 5ghz, αρα τι ειδους χρηση μπορει να εχει ακριβως μεσα σε ενα ξενοδοχειο...?
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Mπορείς να κανεις backbones, repeaters, mesh τα APs στα 5ghz και Access Point στα 2.4ghz για τους clients.Τώρα βεβαια αμφιβάλλω άμα μπορεί το TP-Link να δουλέψει ταυτόχρονα 5ghz και 2,4ghz. Αλλα η ιδέα αυτή είναι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Το 7510 ειναι μονο 5ghz. Oποτε συνεχιζω να μην αντιλαμβανομαι ποια η πιθανη χρηση τους εντος ξενοδοχειακης μοναδας, εκτος αν μιλαμε για καμια φωτεινη ιδεα για ptp links, προκειμενου να αποφευχθει η εσωτερικη καλωδιωση... 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μαλλον ο τοπικ σταρτερ θα μας λυσει τις αποριες. Το 7510 ειναι μονο 5ghz.Oποτε συνεχιζω να μην αντιλαμβανομαι ποια η πιθανη χρηση τους εντος ξενοδοχειακης μοναδας, εκτος αν μιλαμε για καμια φωτεινη ιδεα για ptp links, προκειμενου να αποφευχθει η εσωτερικη καλωδιωση... ειναι απο τις χειροτερες λυσεις προκειμενου να αποφυγεις καλωδια να παιζεις με Links.,ελπιζω ο τοπικ σταρτερ να εχει περασει καλωδια. 1
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Για να λύσω τις απορίες: Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται περι τα 8χλμ μακριά(σε ευθεία) απο το οίκημα το οποίο έχει σύνδεση στο διαδίκτυο και την οποία θέλω να "μοιράσω" στην μονάδα.Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχει οπτική επαφή,με αποτέλεσμα να αναζητήσω δεύτερη τοποθέσια η οποία εχει οπτική επαφή τοσο με το ξενοδοχείο οσο με το σπίτι με τη σύνδεση.Αρχικά λοιπόν αγόρασα 3 ap με σκοπό αυτό που βρίσκεται στην ενδιάμεση τοποθεσία,να λειτουργεί σαν repeater και να μπορέσω να στείλω το δίκτυο στο τρίτο(που βρίσκεται στην ξενοδοχειακή μονάδα).Το εγχείρημα απέτυχε και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το τρίτο ap στην ενδιάμεση τοποθεσία,να το συνδέσω δηλαδή ενσύρματα με το δεύτερο ap και να το τοποθετήσω πάνω στον ιστό σε γωνία 90 μοίρες με το δεύτερο(ετσι ωστε να "κοιτάει" το ξενοδοχείο).Τώρα (υποθετικά) μου απομένει η αγορά του 4ου και 5ου ap,με σκοπό το ένα να λαμβάνει το δίκτυο,να το διανέμει ενσύρματα στο άλλο και το τελευταίο να το διανέμει στην έκταση του ξενοδοχείου.Επειδή η αγορά εγινε στα 5ghz όμως και τα κινητά δεν είναι συμβατά με αυτή τη συχνότητα,σκέφτομαι το τελευταίο ap να είναι στα 2,4 για να λύσω αυτό το πρόβλημα. - Ειδικός δεν είμαι παιδιά,απλά μπήκα στη διαδικασία να το κάνω γιατι οι τιμές που μου ζητούσαν ήταν απαγορευτικές. - Η αγορά στα 5ghz μάλλον ήταν λανθασμένη αλλά όπως είπα στερούμαι ειδικών γνώσεων επι του θέματος. - Το δίκτυο λειτουργεί μέχρι την ενδιάμεση τοποθεσία (πιθανολογώ οτι θα λειτουργήσει και στο ξενοδοχείο). - Αν μπορούσατε να με ενημερώσετε περι των νομικών θεμάτων γιατί κάτι είχα διαβάσει,κάτι ρώτησα και η απάντηση ήταν "δεν έχεις πρόβλημα,αφού πωλείται ε είναι και νόμιμο." - Πρόβλεψη για dsl στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει αρα ήταν/είναι σχεδόν μονόδρομος αυτή η λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις