.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Σε τι περιοχή είσαι Demetris77? Edit: μόλις είδα το προφίλ σου είμαστε ολίγον μακρυά 1
Demetris77 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με τις τιμές των 50€ ή ακόμα και των 70€. Από τη στιγμή που δεν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου, πληρώνεις και στο κάνει κάποιος άλλος που ξέρει παίρνοντας την ευθύνη. Όταν πάτε για Service το αυτοκίνητο δεν πληρώνετε εργασία και το κέρδος από τα αναλώσιμα; Γιατί λοιπόν θα πρέπει οι υπολογιστές να έχουν καλύτερες τιμές όταν πρόκειται για ένα αντικείμενο που το χρησιμοποιείς κάθε μέρα όλη μέρα, δεν μπορείς χωρίς αυτό και στην τελική από λάθος χρήση το χάλασες; Η τιμή του ανταλλακτικού δεν έχει να λέει. Η τιμή πόσο έχει καινούριο ένα παρόμοιο Laptop και η τιμή που ζητάει η αντιπροσωπεία είναι το βαρόμετρο. Σε κάποια Laptop, όπως τα HP DV6000 το βύσμα τροφοδοσίας είναι παρέα με μία πλακέτα με USB. Δεν χρειάζεται κόλληση, είναι κουμπωτό. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνεις το Laptop βίδες. Κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο, γνώση, υπομονή και ευθύνη. Αυτά λοιπόν τα πληρώνεις. Πόσο μάλλον να θέλει κολλητήρι. Θα πρέπει να καταλάβουμε τέλος πάντων ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τους υπολογιστές. Ακόμα και το Format και η εγκατάσταση Windows απαιτεί γνώσεις. Το ότι κάποιος το κάνει δωρεάν επειδή γουστάρει τη γκόμενα, του έχει τάξει ποτό ο γνωστός του σε Club, ή επειδή θέλει να το παίξει σχετικός, δεν σημαίνεις ότι είναι και ότι θα γίνει σωστή δουλειά. Πολύ καλά είναι φίλε μου τα 50€ που σου ζητάνε. Φιλε για να μιλας ετσι μαλλον τεχνικος (αμεσα ενδιαφερομενος) εισαι. Ναι, ειναι πολλα 50€ σημερα για αυτη τη δουλεια.
Demetris77 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Τι γνώσεις απαιτεί να βάλεις ένα bootable cd στο drive και να πατήσεις 2-3 φορές "επόμενο"? 40€ το φορμάτ Αυτοί που τα ζητάνε καλά κάνουν αφού βρίσκουν θύματα Δεν παύει να είναι κοροϊδία όμως Ετσι ακριβως καρντασι. Απλα θελουν με 2 ωρες δουλεια να βγαλουν το μεροκαματο. Σε τι περιοχή είσαι Demetris77? Edit: μόλις είδα το προφίλ σου είμαστε ολίγον μακρυά Νασαι καλα Νικολα. Και μονο η προθεση φτανει.
eprototype Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 παίδες έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο notebook acer eee pc 1101ha αλλά δεν μπορώ να βρω jack και ψάχνω επιπλέον μπαταρία γιατί την έχω καταστρέψει επειδη ανοιγοκλεινε το ρεύμα
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Το μοντέλο που αναφέρεις είναι Asus όχι acer. Μήπως ψάχνεις λάθος γράφοντας acer? Δε μπορει να μη βρισκεις βύσμα στο ebay. 1
Roger Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Αυτοι οι αληταραδες οι τεχνικοι τελικα φταινε για ολα. Φιλε ts,το μηχανημα το πηγαινεις σε τεχνικο για να:1)κανει σωστη διαγνωση,θα πρεπει λοιπον στην δικη σου περιπτωση να βαλει πολυμετρο κατω απο την πλακετα για να βεβαιωσει οτι ερχεται η ταση και ετσι να σιγουρευτει οτι δεν εχει κοπει καπου εσωτερικα το καλωδιο και δεν το βλεπεις.Αν αγορασεις power jack μονος σου,κολλητηρια τρομπες και τον ουρανο με τα αστερια,υπαρχει περιπτωση να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια λα λυσεις να δεσεις και τελικα να εχεις κομμενο καλωδιο και να κοιτας το λαπτοπ με απορια. 2)το πηγαινεις σε τεχνικο να παρει την ευθυνη της επισκευης και κατ'επεκταση να το επισκευασει,και 3)γιατι δεν εχεις τον εξοπλισμο και τις γνωσεις-πειρα του. Πιο πανω σου προτεινουν να αγορασεις ενα κολλητηρακι να κανεις την δουλεια σου,ποιος ο λογος λοιπον να υπαρχουν κολλητηρια με 15€ και με 400€,θα περναμε ολοι το τσαμπατσιδικο και θα καναμε την δουλεια μας.Με λαθος εργαλεια λοιπον και με μηδεν πειρα ,για να μην δωσεις το σουπερ ποσο των 50€ που ζητανε οι αληταραδες τεχνικοι,να πρεπει να πληρωσεις motherboard απο το παντελονι σου επειδη την κατεστρεψες και ειναι πολυ ευκολο πιστεψε με. Το οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι ,ναι αυτο ειναι σιγουρο,οτι μπορουμε να σωσουμε ναι να το σωσουμε μονοι μας,ψαξε ομως και διαβασε ποσα στραπατσα εχει παθει κοσμος εδω μεσα που ελυσε μονο και μονο για να καθαρισει και μετα δεν ξαναπαιξε ποτε. Και επισης ξαναλεω σε καποιους που δινουν τετοιες προτροπες,οτι μπορει πολυ ευκολα να βρουνε μπελα αν καποιος επιχειρησει επισκευη και τα μουσκεψει,θα γυρισει μπουμερανγκ και θα ακουσουν το τρελο''ειπες οτι ηταν ευκολο. Γι'αυτο λοιπον πολλα αμερικανακια που προτεινουν δυσκολες επισκευες ξεκινανε με μεγαλα bold γραμματα AT YOUR OWN RISK. Πιο κατω μια φωτο που ενα παλικαρι με ψευτοκολλητηρι προσπαθησε να βγαλει ενα πυκνωτη.Μαζι με το ποδι ξηλωθηκε ολος ο αγωγος απο το board οπου φυσικα ειναι αχρηστο και ανεπισκευαστο. 1
Antwni Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Αν κάποιος έχει βασικές γνώσεις και πιάνουν τα χέρια του το κάνει...αν δεν ξέρει καλύτερα θα ήταν να τα πληρώσει αυτά τα λεφτά αν θέλει να το φτιάξει...και να μην ρισκάρει σε τέτοια πράγματα γιατί μπορεί να τα κάνει χειρότερα... Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Heatspreader Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 φιλε 1.ναι τα θεωρησα πολλα τα 50€.Ας μου ελεγε 20 θα τα ΄δινα αντε 30€. Στην περιπτωση μου εχει χαλασει και ο φορτiστης του πες κανα 20ρικο και εκει.Συνολο 70€ για εναν pentium διπυρινο στα 2ghz 320 σκληρο 3 ραμ και οτι νανε καρτα γραφικων(με το ζορι youtube) sorry αλλα δεν τα δινω 2.Ξερω απο pc δεν ειμαι ασχετος οποτε αν μου το αφηνε με 20-30ε δεν θα εμπενα στην διαδικασια να το ανοιξω.Αφου εχω το hobby με τα pc γιατι να μην δοκιμασω?Και γιατι να μην βοηθησει καποιος απο το forum που ξερει?Οπως μπαινει καποιος που εχει προβλημα και ζηταει λυση και του την δινω και εγω και τα αλλα παιδια ετσι ζηταω και εγω βοηθεια.Που το κακο στο να γλιτωσω το 50αρι? Τωρα για το format που λες σιγουρα απαιτει γνωσεις και για καποιον ασχετο ειναι δυσκολο αλλα οχι να χρεωνουν και 50ευρα για ενα format edit: και ενας ακομα λογος που ηθελα να το παω σε τεχνικο ειναι επειδη εχει σφινωσει μια βιδα και δεν εχω μηχανημα να την ξεβιδωσω.klain απο την μια αλλα για την ολη μανουρα . Από τη στιγμή που ξέρεις γιατί λοιπόν πήγες σε κάποιον άλλον; Δύο πράγματα μπορούν να μου έρθουν στο μυαλό. Το πρώτο από τα λεγόμενα σου είναι ότι δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς (αλλά ξέρεις), οπότε το πας κάπου να τελειώνεις, άρα πληρώνεις, χωρίς να χάσεις το χρόνο σου ή μήπως δεν ξέρεις και σου φάνηκαν πολλά τα χρήματα και σκέφτηκες ότι κάτι ξέρεις τελικά; είναι δύσκολο για κάποιον που είναι παντελώς άσχετος και λογικό μου ακούγεται, να του φαίνονται βουνό! ο θεός μας έδωσε 2 μάτια-2 χέρια-2 αυτιά για να τα χρησιμοποιούμε. η τεχνικοί pc και αυτοκινήτων(& όλοι "τεχνικοί") κάνουν πολλές μ@λ@κίες. λίγες εξαιρέσεις υπάρχουν..όλοι "αρπαχτή" θέλουν να κάνουν. μιλάω εντελώς φιλικά μακάρι να ήμουν αθήνα και να το άλλαζα εγώ χωρίς κανένα κέρδος για τον συμφουρίτη. έχω κάποιες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αγόρασε ένα λάπτοπ το όποιο έχει πρόβλημα. καθώς είπε καλύτερα να το αγόραζα καινούριο παρά που θα δώσω παραπάνω χρήματα να του κάνω επισκευη! Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί με τις δωρεάν υπηρεσίες τους, που δεν κάνουν. Αν μπορείς σε παρακαλώ, επειδή κλάδεψα κάτι δέντρα και έχει γεμίσει η αυλή μου κλαριά και ξερά χόρτα, κάνε μία καλή και έλα να τα πετάξεις εδώ πιο κάτω. Δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση. Τι γνώσεις απαιτεί να βάλεις ένα bootable cd στο drive και να πατήσεις 2-3 φορές "επόμενο"? 40€ το φορμάτ Αυτοί που τα ζητάνε καλά κάνουν αφού βρίσκουν θύματα Δεν παύει να είναι κοροϊδία όμως Δεν ξέρω ποιος είναι θύμα τελικά. Αυτός που πάει σε κάποιον που τον πληρώνει και γίνεται σωστή επαγγελματική δουλειά ή σε κάποιον που κάνει το CD Bootable και πατάει 2-3 φορές επόμενο; Δεν γίνεται έτσι το σετάρισμα ενός υπολογιστή σε καμία περίπτωση, στο λέω να το ξέρεις. Επόμενο, επόμενο, επόμενο... Τι μου θύμησες τώρα. Φιλε για να μιλας ετσι μαλλον τεχνικος (αμεσα ενδιαφερομενος) εισαι. Ναι, ειναι πολλα 50€ σημερα για αυτη τη δουλεια. Αν ήμουν άμεσα ενδιαφερόμενος, θα είχα στείλει pm στον φίλο. Επειδή όμως σέβομαι το Forum που με φιλοξενεί, δεν πιάνω τον κάθε ένα στέλνοντας του pm για να βγάλω μεροκάματο. Εκτός όμως από σεβασμό προς το Forum, δεν δουλεύω κατά αυτόν τον τρόπο. Ετσι ακριβως καρντασι. Απλα θελουν με 2 ωρες δουλεια να βγαλουν το μεροκαματο. Νασαι καλα Νικολα. Και μονο η προθεση φτανει. 1 λεπτό δουλειάς, μπορεί να είναι 10 χρόνια εμπειρίας. Όταν έρθει ο υδραυλικός να σου αλλάξει μία βρύση σε 10 λεπτά, να του δώσεις 3€ (λιγότερο είναι κανονικά) για αυτά τα 10 λεπτά αν αναλογιστούμε το μεροκάματο προς την ώρα που έκατσε να σου αλλάξει τη βρύση. Το ίδιο αν πας στο γιατρό να σου γράψει αντιβίωση. Θα μου πεις ότι έχεις βρει τη λύση. Η κυρία Κατερίνα απέναντι ξέρει πολλά γιατροσόφια και σε κάνει καλά δωρεάν.
coolerman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει..έτσι λεει μια παροιμία! δηλαδή η ηλεκτρονική που κάνουν αυτήν την δουλειά..δηλώνεις πως δεν έχουν ψευτοκολλητήρια όπως αναφέρεις και δεν κολλάνε με αυτά;; μήπως θέλεις να σου στείλω μερικά λίνκ απο ελληνικά φόρουμ;; δεν είμαι του επαγγέλματος-κοροίδιας-αρπαχτής.ερασιτεχνικά ασχολούμαι..πολύμετρα και συναφή διαθέτουμε!έχουμε χέρια όποιος θέλει να βοηθήσει..βοηθάει. πουθενά δεν είπα οτι είναι αλήτες..μην διαστρεβλώνεις τα λεγομενά μου τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. αν τον πάρω στον λαιμό μου και μου γυρίσει μπούμερανκ..;άσε εμένα να με απασχολεί! έχω και εγώ απο πατατιές ηλεκτρονικών θέλεις να στις δείξω;; θα του μείνουν αρκετά για να με κεράσει και καφέ **headspread αυτά τα κάνουν αλβανοί/πακιστανοί/κλπ το μάζεμα τον φύλλων/κλαδιών. προσφέρθηκα να τον βοήθησω τον άνθρωπο για τις δύσκολες εποχές που ζούμε.για εμένα είναι πολύ εύκολο να την κάνω την αλλαγή μάλλον εσυ δεν έχεις ανάγκη μιάς που έχεις και μεγάλο κήπο(απο την δουλειά που μάλλον κάνεις)..κυκλοφορούν πολλοί στην αθήνα αλβανοί/πακιστανοί για να σου μαζέψουν τα κλαδιά. πέφτω λίγο μακρυά για εσένα αν ήσουν πάτρα θα ερχόμουν σίγουρα **on topic again
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Βασικά αν το χέρι σου πιάνει και έχεις και μια εμπειρία τότε στα χέρια σου ένα κολλητήρι των 15 ευρώ μπορεί να κάνει θαύματα. Και για την συγκεκριμένη δουλειά που θέλει ο ts δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από ένα φθηνό κολλητήρι ένα πλαστικό σωληνάριο καλάι το οποίο μπορεί να του ο δώσουν και τσάμπα και μια τρομπίτσα. (όχι από το παζάρι όμως!) Το θέμα είναι να έχεις ξανα ασχοληθεί με το άθλημα γιατί αλλιώς θα κάνεις ζημιά. Αυτό το λέω γιατί ο roger είναι ολίγον υπερβολικός παραπάνω. Ναι μεν χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία για την κάθε δουλειά, αλλά παρόλαυτα η συγκεκριμένη δουλειά δεν απαιτεί κάποιο σπέσιαλ εργαλείο. Και δε το λέω για να παινευτω αλλά δείτε το σαν παράδειγμα για την υπερβολή του roger. Έχω επισκευάσει κομμένο αγωγό σε πλακέτα κινητού με κολλητήρι των 6 ευρώ. (τριχούλα από καλώδιο κλπ κλπ και μάλιστα το κολλητήρι δεν είχε και την κατάλληλη μύτη)
Roger Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Ενταξει με πεισατε,με πεισατε να κανουμε το πειραμα να παρετε ενα κολλητηρι του κιλου και να ανοιξετε τρυπες σε δυο τρια board που θα σας φερω.Αν ανοιξετε τις τρυπες εγω ξεγραφομαι απο το forum και πιανω δουλεια στο σουβλατζιδικο απεναντι. Κολλητηρια ακριβα ισον δυσκολες και βαριες δουλειες,κολλητηρια φθηνα ισον κολλαω καλωδιακια μεταξυ τους που δεν χρειαζεται ιδιαιτερη δουλεια. Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει,αλλος να θεωρει υπερβολικο τον αλλον,αλλος να προτρεπει να επισκευασεις τα παντα και οι γνωσεις και η πειρα να πηγαινει περιπατο.Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις το επαναλαμβανω για μια ακομη φορα καθως το εχω πει και στο παρελθον. Εχω καιει απο λαθος εργαλεια,εχω καει απο μαπα κολλητηρια και σκληρα board,και ευτυχως εβαλα μυαλο. Αν δεν εχετε πιασει κολλητηρι και το εχετε δει μονο στο youtube καλυτερα να μην μιλατε. Αν γινεται να βγει power jack με ψευτοκολλητηρι?ναι φυσικα και γινεται,απο ανθρωπο πολυ εμπειρο με μεγαλο ρισκο να κανει ζημια και φυσικα πολυ χρονο. Ειστε αυτος εσεις που μιλατε?ή μηπως ειναι ο ts?
salonika91 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 @heatspreader Οχι δεν θυμηθηκα οτι κατι ξερω τελικα. Ξερω απο pc γενικα.Hobby πως το λενε.Δεν εχω δοκιμασει αλλη φορα να το αλλαξω αλλα τι sk@t@ hobbyστας ειμαι...αν ηταν ετσι δεν θα ασχολουταν κανεις απο μας στο Forum με τα pc και για οτι θελαμε θα λεγαμε σε τεχνικο.Ακομα και για format.+ οτι οπως ειπα μου φανηκαν πολλα τα 50ε και μαζι και με τον φορτιστη που ειναι χαλασμενος αν το πας ετσι καλυτερα να το πουλουσα και με +70ε να αγοραζα καινουργιο λαπτοπ.Και ολο αυτο για ενα βυσμα... Συμφωνα με το σκεπτικο σου δεν πρεπει να υπαρχουν ουτε forum ουτε τπτ..γιατι εδω μεσα ο καθενας λυνει το προβλημα του μονος του χωρις τεχνικο. Ευτιχως ή δυστιχως για 'σενα(μαλλον δυστιχος αφου εισαι τεχνικος) υπαρχουν και καποια ατομα που ασχολουνται με pc και ετσι τα ατομα στα οποια μπορειτε να κανετε "επαγγελματικο format"με 50ε περιοριζονται σε αυτους που δεν ξερουν απο pc..
eprototype Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Το μοντέλο που αναφέρεις είναι Asus όχι acer. Μήπως ψάχνεις λάθος γράφοντας acer? Δε μπορει να μη βρισκεις βύσμα στο ebay. Ναι φίλε τελικά έχεις δικαιο asus είναι λοιπον τι λες αυτό μου κάνει http://www.ebw.gr/el/product/49458/DC-Power-Jack-ASUS-EEE-PC-1005HAB-1101HA-1008HA-1005HA-Power-Jack-Port-Motherboard-Ypodochi-Antaptora%CF%82-tr
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Ε δε ξέρω πως είναι το βίσμα του λάπτοπ σου για αυτό δε μπορώ να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά 10 ευρώ;;;;;;; και καλα προσφορά 6,5 πάνω από 2-3 ευρώ δε θα πρεπε να το είχαν και χωρίς καν έκπτωση. Άσε που από το συγκεκριμένο κατάστημα δε πρόκειται να το παραλάβεις ποτε των ποτών ειδικά τώρα που λέει κατόπιν παραγγελείας... Δεν έχεις δυνατότητα να πάρεις από ebay? Βασικά είσαι σίγουρος ότι φταίει η υποδοχή στο λάπτοπ; (σορρυ αν αναφέρθηκε πιο πάνω, μπλέχτηκα σε άκυρα ποστς)
coolerman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 δέν ξέρω αν το ξέρεις..μιάς και είσαι του επαγγέλματος,κολλητήρια υπάρχουν και καλά μάλιστα,weller-ersa-jbc-antex με τα κατάλληλα watt και για τι χρήση το θέλει ο καθένας...αρπαχτές δεν υπάρχουν! εσείς θέλετε να κάνετε απόσβεση τα "ακριβά" μηχανηματά σας..και εμείς θέλουμε να κάνουμε την δουλειά μας με το λιγότερο δυνατό κόστος..απλά προσωπικά έχω ένα antex 18w G18, για εμένα είσαι λάθος σε κάποια σημεία δέν έχω ττπτ μαζί σου ειλικρινά και δεν μιλάω ειρωνικά απεναντί σου. αυτό μπορώ να το αποδείξω αν είμαι ικανός.. η κουβέντα σταματάει εδώ απο εμένα,δεν πρόκειτε να μπώ σε διαπληκτισμό μαζί σου roger,όλοι είμαστε ικανοί,δεν είμαστε ανίκανοι και δεν τρώμε σανό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα