Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω έναν Η/Υ για έναν φίλο μου που  θέλει ενσωματωμένη

κάρτα γραφικών στην μητρική όμως ο επεξεργαστής που επιλέξαμε

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559634

έχει κι αυτός ενσωματωμένη μονάδα γραφικών (GPU) η ερώτηση

είναι αν θα πρέπει κι η μητρική να έχει ενσωματωμένη GPU

η όχι εφόσον έχει ο επεξεργαστής ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να έχει και η μητρική τον κατάλληλο ελεγκτή βίντεο  για να δώσει εικόνα. Ποιά μητρική έχετε δει για να σου πω? 

Επεξ/σία από veteranos123
Δημοσ.

Προφανώς και θα πρέπει να έχουν το ίδιο chipset...πώς θα κουμπώσει αλλιώς ο επεξεργαστής? :P

Αλλά αν η μητρική δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά τι γίνεται?

Το έχω απορία και εγώ αυτό...

Το αντίστροφο γίνεται...δηλαδή να έχει η μητρική ενσωματωμένα γραφικά και να μην έχει ο επεξεργαστής...!

Δημοσ.

Αφού θέλετε αυτόν τον επεξεργαστή, θα πάρετε μητρική με socket FM2. Αυτές οι μητρικές είναι κυρίως για τους επεξεργαστές Α4,Α6,Α8,Α10 που έχουν ενσωματωμένη GPU οπότε δεν έχουν δικό τους τσιπ γραφικών. Έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στην μητρική, είναι ότι πιο αδύναμο υπάρχει.

Δημοσ.

Αν η μητρική δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, δεν έχει ούτε θύρες για να συνδέσεις monitor, έτσι η gpu του επεξεργαστη δεν θα λειτουργεί, αρα αναγκαστικά θέλεις κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Αν η μητρική δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, δεν έχει ούτε θύρες για να συνδέσεις monitor, έτσι η gpu του επεξεργαστη δεν θα λειτουργεί, αρα αναγκαστικά θέλεις κάρτα γραφικών.

Οι μητρικές για FM2 δεν έχουν δικά τους γραφικά κι όμως έχουν ότι θύρα θες για να συνδέσεις οθόνη: d-sub,dvi,hdmi...

Δημοσ.

Damn ψαχτε λιγο ρε παιδια πριν απαντήσετε.

Καμια μητρική που πέρνει apu δεν έχει δικά της αυτόνομα γραφικά... απλα φέρει παντα τις κατάλληλες θύρες εξόδου εικόνας για να υποστηρίξει την κάρτα του επεξεργαστή! 

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική είναι αυτή: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526931

όπως βλέπεται έχει αστερίσκο που λέει πως για να χρησιμοποιηθεί η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών πρέπει να εγκατασταθεί AMD APU  επεξεργαστής οπότε λογικά ο walkerSW έχει δίκιο, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς και θα πρέπει να έχουν το ίδιο chipset...πώς θα κουμπώσει αλλιώς ο επεξεργαστής? :P

Αλλά αν η μητρική δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά τι γίνεται?

Το έχω απορία και εγώ αυτό...

Το αντίστροφο γίνεται...δηλαδή να έχει η μητρική ενσωματωμένα γραφικά και να μην έχει ο επεξεργαστής...!

Με την λέξη "chipset" εννοούσα τον ελεγκτή βίντεο της μητρικής.Εννοείται πως το socket του επεξεργαστή πρέπει να είναι ίδιο με της μητρικής.

Επεξ/σία από veteranos123
  • Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι παλίκαροι συνεχίζετε και το κουράζετε το θέμα, με τις ανακρίβιες που γράφετε.

Στην προκειμένη περίπτωση φίλε TS ο επεξεργαστής που παραθέτεις θα παίξει (μαζί με την apu που ενσωματώνει) σε οποιαδήποτε motherboard με socket FM2. FM2 mobos κυκλοφορούν με τα εξής chipset, A55, A75 και Α85X.

Γιατί πρέπει να μπερδευόμαστε, (ή να λέμε οτι να ναι, μόνο για νά χουμε να λέμε - με προσπερνάει) . Τι σχέση έχει το chipset με το socket (και ποιες είναι οι διαφορές τους) είναι κάτι που έυκολα μπορεί να ανακαλύψει κανείς, διαθέτοντας 5 λεπτά απο το χρόνο του στο internet.

Εναλακτικά ας μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι το chipset του επεξεργαστή....

Δημοσ.

απλα φέρει παντα τις κατάλληλες θύρες εξόδου εικόνας για να υποστηρίξει την κάρτα του επεξεργαστή! 

Αυτό εννοούσα απλά δεν το έγγραψα όπως έπρεπε.

Δημοσ.

Η μητρική είναι αυτή: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526931

όπως βλέπεται έχει αστερίσκο που λέει πως για να χρησιμοποιηθεί η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών πρέπει να εγκατασταθεί AMD APU  επεξεργαστής οπότε λογικά ο walkerSW έχει δίκιο, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :-D

Η μητρική που παρέθεσες έχει συνδέσεις vga/dvi/hmdi/displayport άρα είσαι οκ 

Όπως γράφηκε και πάνω οι μητρικές των FM1 & FM2 socket δεν έχουν κάρτα γραφικών στη μητρική γιατί αυτή υπάρχει στον επεξεργαστή ,  φέρουν μόνο τις εξόδους για την σύνδεση με οθόνη/τηλεόραση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...