Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλοι την παρέα. B)

Έχω την εξής απορία, αν κατέχουμε το δίπλωμα Α1 για 125cc/11 kW μπορούμε να καβαλήσουμε Crypton X 135cc?  Έχω γκουγκλαρει σχετικά με αυτό το θέμα και είχα βρει σε γνωστό forum με μοτο πως γίνετε να οδηγήσεις με 125 δίπλωμα μέχρι 33HP το X, δεν ξέρω αν ισχύει και θέλω γνώμες για το θέμα.   Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.    

Δημοσ.

σε καλυπτει,απλα να ξερεις οτι αρκετοι στην τροχαια δεν εχουν ιδεα για τους νεους νομους καιι υπαρχει περιπτωση να σου πουν οτι δεν καλυπτεσαι, γιατι ειναι 135 και οχι 125.Πλεον δεν παει με τα κυβικα παει με τους ιππους και τα kw.

Δημοσ.

Αυτήν την στιγμή με καλύπτει? (με τους νεους νομους)

Πείρα τηλ σχολη οδηγών ο ενας έλεγε πως ειναι αν παίσεις σε μπάτσο ψαγμένο, η άλλη έλεγε τα δικά της με τους παλιούς νομους, και ενας ηταν που μου είπε πως δεν σε καλύπτει! Και ωραια  εχω το Α1 παίρνω το Χ, πως θα το ασφαλίσω αφού πανε με τα διπλόματα οι ασφαλιστικές?  :huh:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

με τα νεα μέτρα το Α1 είναι μέχρι 125cc (αν βγάλεις δίπλωμα οδήγησης μετα απο 19/01/2013). Δεν μπορείς να οδηγείς 135.

Αν είχες βγάλει το δίπλωμα μεταξύ : 2002 έως 19/01/2013 μπορείς να οδηγείς μέχρι 25kw (33hp). Δηλαδή το 135 μπορείς να το οδηγάς.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα όποιος βγάζει δίπλωμα μετα απο 19/01/2013:

ΑΜ (έως 50cc) -> 16ετών

Α1 (έως 125cc, έως 11kw, και οι δυο προυποθέσεις να ισχύουν) -> 18ετών

Α2 (έως 35kw) -> 20ετών

Α (ανεξάρτητο)-> 24ετών (22ετών αν έχεις (Α2) 2 χρόνια)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα. ΓΙα να μην ανοιγω νεο θεμα.. Ποια η γνωμη σας για αυτα http://www.groupon.gr/deals/athens/sxoliodigishsdomazakis-sidedeal/322981 εδω; Ποσο παει το συνολο για μηχανη με παραβολα; (εχω αυτοκινητου)

Επισης ρωτησα σε μια σχολη ενος γνωστου μου και μου ειπε 550€ για το μηχανακι Α2 που θελω.

Επισης και εδω περα http://www.odigisi.gr/bike.html μαζι με τα παραβολα θα βγει 280 απο οτι υπολογιζω. Απλα ακουω πολλους να λενε οτι αν δε λαδωσεις εχεις κοπει. 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Επειδη είναι καινούργιος σε αυτό έχω μερικές απορίες. Η πρώτη μου απορία είναι επειδή σε 2 μήνες κλείνω τα 16 ενδιαφέρομαι για να δώσω δίπλωμα για 50cc γιατί έχω ακούσει επίσης ότι όποιος δίνει δίπλωμα για 50cc μετά δεν χρειάζεται να ξαναδώσει σήματα και εξέτασης απλά πληρωνει έξτρα για την ανσβαθμισει του διπλώματος η (τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει).Η άλλη απορία μου είναι ότι έχω ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί νεμεν θέλω να δώσω για 50νταρη αλλά έχω σκοπό να αγοράσω το Yamaha crypton x135.Τι γίνεται αν με πιάσουν με δίπλωμα για 50νταρη και γω οδηγαω το crypton x135?Θα πάνε για δικαστήρια? Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας :)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Επειδη είναι καινούργιος σε αυτό έχω μερικές απορίες. Η πρώτη μου απορία είναι επειδή σε 2 μήνες κλείνω τα 16 ενδιαφέρομαι για να δώσω δίπλωμα για 50cc γιατί έχω ακούσει επίσης ότι όποιος δίνει δίπλωμα για 50cc μετά δεν χρειάζεται να ξαναδώσει σήματα και εξέτασης απλά πληρωνει έξτρα για την ανσβαθμισει του διπλώματος η (τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει).Η άλλη απορία μου είναι ότι έχω ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί νεμεν θέλω να δώσω για 50νταρη αλλά έχω σκοπό να αγοράσω το Yamaha crypton x135.Τι γίνεται αν με πιάσουν με δίπλωμα για 50νταρη και γω οδηγαω το crypton x135?Θα πάνε για δικαστήρια? Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας :)

Τι να το κανεις το μηχανακι στα 16? Για να πας σχολειο? Δε παμε καλα.

Αν σε πιασουν τρως προστιμο 200 ευρω, μπλεκονται και οι γονεις σου δικαστικα μαλλον, και εχεις δικαστηριο για διπλωμα, το οποιο φυσικα δεν μπορεις να βγαλεις εκτως και αν εισαι 18. Επισης θα εισαι ανασφαλιστος οποτε αστο καλυτερα. Ποδηλατο και πολυ ειναι. Στα 18 το ξανασκεφτεσαι.

Δημοσ.

TRILOBYTER

Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά το μηχανάκι δεν το θέλω μόνο για το σχολείο ελάχιστες φορές θα το πάρω αλλά επηδη το καλοκαιρι ειδικά δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με ένα άλλο μέσο και γιατί χρειάζομαι ένα μηχανάκι έπισησ το καλοκαίρι θα δουλεύω... Και είναι λίγο ταλεπορια, θα τοχρεισιμοποιει και ο πατέρας μου... Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

Παντός ευχαριστώ για την συμβουλή σου θα το ξανάσκεφτω ;)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. 2019 πλέον κι έχω κι γη την ίδια απορία, είμαιστα 19 κι έχω δίπλωμα για 125 αλλά την ερχόμενη βδομάδα θα πάω Αθήνα να δω 2 crypton135..θα έχω πρόβλημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/6/2016 στις 6:24 ΜΜ, Takis578 είπε

Εαν σε σταματησουν θα ειναι σαν μην εχεις διπλωμα καθολου και υποβαλετε μήνυση απο την τροχαια .. (Εαν πεσεις και σε στραβομενο μπορει να σε παει αυτοφορο)

Οι ασφαλιστικες δεν σε ασφαλιζουν .

Εαν το μηχανακι ειναι στο ονομα σου μπορει να κανουν και αγωγη στους γονεις σου για αμελεια ανηλικου.

Εαν το μηχανακι το παρεις στο ονομα γονεα σου, θα κανουν μηνυση και σε αυτον για την παραχωρηση.

Δεν θελω να σκεφτομαι (χτυπα ξυλο ) εαν εμπλακεις σε ατυχημα τι εχεις να τραβηξεις....

ΥΓ Για διπλωμα στα  16 δεν χρειαζεται υπογραφη γονέα ?

ΥΓ2 Εαν σου υπογραψουν παρε ενα 50cc να εισαι νομιμος 100%

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ειμαι 18 ετων, και θελω να βγαλω διπλωμα Α1 (για 125cc).. Θελω να παρω Crypton X 135...
Η ερωτηση μου.. Ισχυουν ακομη τα κυβικα και οι kW ? 
Μπορω με διπλωμα Α1 , να οδηγησω crypton x 135cc?

Επεξ/σία από stelios.7
Δημοσ.
11 ώρες πριν, stelios.7 είπε

Καλησπέρα. Ειμαι 18 ετων, και θελω να βγαλω διπλωμα Α1 (για 125cc).. Θελω να παρω Crypton X 135...
Η ερωτηση μου.. Ισχυουν ακομη τα κυβικα και οι kW ? 
Μπορω με διπλωμα Α1 , να οδηγησω crypton x 135cc?

Oχι

Α1 (έως 125cc, έως 11kw, και οι δυο προυποθέσεις να ισχύουν) -> 18ετών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...