gotham7878 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 *Δεν ξερω μηπως επρεπε να μπει στην κατηγορια laptops. Ρε παιδια εχω ενα προβλημα και δεν ξερω τι φταιει. Εχω hp laptop g62 και το χρησιμοποιω για τα παντα. Παραλληλα παιζω και μουσικη με αυτο. Μου φαινεται οτι ο επεξεργαστης δουλευει παρα πολυ. Στην αρχη επαιζα με virtual dj και μετα ειπα να δοκιμασω το serato και το traktor. Στο traktor ειχα θεμα μου αργουσε παρα πολυ να φορτωσει την λιστα τραγουδιων σε καθε φακελο οποτε το παρατησα. Δοκιμασα να παιξω με serato και μετα απο 10 τραγουδια (παροτι ειναι πολυ ελαφρυ προγραμμα) η λειτουργια του επεξεργαστη χτυπαγε απανωτα κοκκινα και στο τελος κολησε τελειως. Γυρισα αναγκαστικα λοιπον στο virtual που το εχω δουλεψει και πιο πολυ και το ξερω. Εκει εχει ενα μετρητη που λεει ποσο τοις εκατο δουλευει ο επεξεργαστης ανα πασα στιγμη. Το νουμερο αυτο πηγαινε απο το 60% μεχρι το 90% και παλι απο την αρχη, με μια συχνοτητα 2 φορες το δευτερολεπτο αυτη η διαδικασια. Πολλες φορες κολαγε και στο 99% χωρις ομως να δημιουργει προβλημα στην μουσικη (απλα εκαναν αρκετα frame τα waves) Οι πιθανες λυσεις που εχω σκεφτει εγω να μου πειτε αν μπορουν να στεκουν. α) θερμοκρασια. Νομιζω οτι τωρα τελευταια ακουω πιο εντονο θορυβο απο τα ανεμιστηρακια. Επισης εκει που παταει το λαπτοπ μετα απο λιγη ωρα δεν ακουμπιεται απο την θερμοκρασια. Σιγουρα αυτο ειναι ενα σοβαρο ζητημα απλα υπεθεσα οτι δεν παιζει και πολυ ρολο γιατι αν εστω θερμενεται πολυ ο επεξεργαστης ειναι λογικο να φαινεται και στις ενδειξεις των προγραμματων? (Δηλαδη εννοω αν ενας επεξεργαστης δουλευει συμφωνα με μια ενδειξη προγραματος, σταθερα στο 40% αν θερμανθει τωρα λογω προβληματος ψυξης, η ενδειξη θα εξακολουθει να δειχνει 40% και απλα θα κολλαει ο επεξεργαστης? ή η ενδειξη θα παει στο 80% πχ?) β) Φορτωμενα windows. Εχω τα win7 home 64bit και οπως ειπα τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για τα παντα (προγραμματα,σερφαρισμα,παιχνιδια κλπ). Μπορει αυτο να παιξει ρολο στην ταχυτητα αυτο? Προσεξτε ομως, τα εχω κλεισει ολα στην εκκινηση και αυτα που χρειαζομαι ενεργα στο λαπτοπ, οταν παιζω μουσικη τα κλεινω χειροκινητα (dropbox,poweriso κλπ). γ) μνημη. Εχω 3 gb. Το βαζω στο πιο δυσκολο να φταιει αυτο γιατι πιο παλια δεν ειχα προβληματα. Μπορειτε να φανταστειτε κατι αλλο? δεν ξερω τι να κανω
apostolisR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Το έχεις κάνει ποτέ εσωτερικό καθαρισμό? Αν όχι τότε ίσως να έχει μαζέψει αρκετή σκόνη μέσα και να εμποδίζει την ψύκτρα να δουλέψει κανονικά. Είναι το πιο συνηθές πρόβλημα στα λάπτοπ. Και με την ευκαιρία άλλαξε και πάστα στον cpu. Πόσο καιρό το έχεις το λάπτοπ?
gotham7878 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Το εχω κοντα στα 3 χρονια. Το θεμα ειναι πως να το λυσω? Φοβαμαι μην του κανω καμια ζημια. Για φτασω τα ανεμιστηρακια, θελει πολυ λυσιμο ή ειναι οπως για να φτασω στις μνημες. Edit: τωρα βλεπω ενα βιντεακι στο youtube, αν και θα δω αν μπορω να το επιχειρησω...
terry308 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 πας σε ένα βενζινάδικο , με τον αέρα και κρατώντας τα ανεμιστηράκια (με κάτι αν μπορείς ) το φυσάς να καθαρίσει από απόσταση ... για να το ανοίξεις θέλει παίδεμα στα 3 χρόνια format του έχεις κάνει καθόλου ;;
gotham7878 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Το εχω κοντα στα 3 χρονια. Το θεμα ειναι πως να το λυσω? Φοβαμαι μην του κανω καμια ζημια. Για φτασω τα ανεμιστηρακια, θελει πολυ λυσιμο ή ειναι οπως για να φτασω στις μνημες. Edit: τωρα βλεπω ενα βιντεακι στο youtube, αν και θα δω αν μπορω να το επιχειρησω... Το ειδα. Δεν θα το επιχειρησω... πας σε ένα βενζινάδικο , με τον αέρα και κρατώντας τα ανεμιστηράκια (με κάτι αν μπορείς ) το φυσάς να καθαρίσει από απόσταση ... για να το ανοίξεις θέλει παίδεμα στα 3 χρόνια format του έχεις κάνει καθόλου ;; Του εκανα πριν απο κανα χρονο. Εστω οτι παω στο βενζιναδικο, ποσα ειναι τα ανεμιστηρακια? που πρεπει να φυσηξω το λαπτοπ? Γιατι εχει πολλους αεραγωγους απο κατω, στα πλαγια κλπ. Υ.Γ. υπαρχει καποιος τροπος να κανω καποιου ειδους μετρηση πριν και μετα το φυσημα να δω αν ειχε καποιο αποτελεσμα?
apostolisR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Όχι όντως καλύτερα να μην το κάνεις μόνος σου αν δεν είσαι σίγουρος. Έχω και εγώ ένα λάπτοπ το οποίο χρειάζεται επίσης καθαρισμό και ψάχνω να βρω καμιά καλή ευκαιρία για να το πάω πουθενά και επι της ευκαιρίας να αλλάξω και ψύκτρα γιατί αυτή τα έχει παίξει. Μέχρι τώρα μόνο στο eshop που κοίταξα μου είπαν ένα 40άρι αλλά είναι πολλά ρε συ για τέτοια δουλειά. Οπότε θέλω να πάω να ρωτήσω και σε κανα άλλο τοπικό μαγαζάκι..
gotham7878 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 εγω ειμαι καλαματα βασικα. εχει κατι τοπικα μαγαζια εδω. θα παω δευτερα να δω
apostolisR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 εγώ πάλι απο Λάρισα. Oπότε Γιώργο αν καμιά φορά σε φέρνει ο δρόμος προς τα εδώ, ρίξε κανα pm
gotham7878 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ρε παιδια τοσο ρολο παιζει τελικα η θερμοκρασια? εγω νομιζα οτι ειναι λεπτομερειες. Σημερα δοκιμασα ενα προγραμματακι που δειχνει την θερμοκρασια του cpu. Ανοιγω λοιπον το λαπτοπ, μετα απο 2 λεπτα, η θερμοκρασια πηγε στους 50. Ξεκιναω να παιξω και η θερμοκρασια κυμαινοταν απο 82-92 βαθμους, και το ποσοστο χρησης του cpu, κλασικα 60-90%. Αφου λοιπον ειδα αυτη την θερμοκρασια, απλα σηκωσα το λαπτοπ πισω, σε δυο καπακια κοκακολας και η θερμοκρασια εφτασε στους 60-70 βαθμους. Το ποσοστο του cpu επαιζε μεταξυ 45-65%. Οποτε δευτερα επειγοντως ψυκτρα. Λογικα θα πεσει και αλλο. Υ.Γ. ποσο πρεπει να ειναι κατα μεσο ορο η θερμοκρασια του cpu?
gotham7878 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Εχετε να προτεινετε καμια βασουλα μεχρι 40-45€ ?
venumis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Αν έχεις σκοπό να φτάσεις το 50αρι έχεις πολλές επιλογές. Εγώ πήρα μια στα 10€ με έναν 16αρι ανεμιστήρα και κάνει μια χαρα την δουλειά του. Σε CoolerMaster θα πρότεινα που είναι και ποιοτικοί απλά προτίμησε με μεγάλο ανεμιστήρα.
gotham7878 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Αν έχεις σκοπό να φτάσεις το 50αρι έχεις πολλές επιλογές. Εγώ πήρα μια στα 10€ με έναν 16αρι ανεμιστήρα και κάνει μια χαρα την δουλειά του. Σε CoolerMaster θα πρότεινα που είναι και ποιοτικοί απλά προτίμησε με μεγάλο ανεμιστήρα. Ρε συ και ποιο φτηνο αμα βρω ακομα καλυτερα. Για στειλε κανα λινκ αυτον που πηρες να δω.
dimuscrossfire Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 γεια σας παίδες.λοιπόν.το λαπτοπ φίλε gotham7878 θέλει μεγάλη προσοχή.δεν είναι σαν τα σταθερά.είναι πολύ ιδιότροπα.οι περισσότεροι ακουμπάνε τα λαπτοπ τους όπου να ναι.έχει γεμίσει το ίντερνετ με αγγελίες από λαπτοπ με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και υψηλές θερμοκρασίες όπως και με τις μπαταρίες τις οποίες τις καταστρέφουν με το τροφοδοτικό συνέχεια συνδεδεμένο στο λαπτοπ. στην περίπτωση σου μιας και το χρησιμοποιείς πολύ και με διάφορες εφαρμογές θα πρέπει να είσαι προσεκτικός.θέλει σίγουρα άνοιγμα, καθάρισμα καλό με φυσητήρα και όχι σε βενζινάδικο διότι και να τον κρατάς τον ανεμιστήρα, το πιεστικό είναι πολύ δυνατό με κίνδυνο την καταστροφή του ανεμιστήρα και τέλος καινούρια θερμοαγώγιμη πάστα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών.στην κάρτα γραφικών αν υπάρχει thermal pad(αυτό το μπλε που είναι σαν τσίχλα) δεν το πειράζεις και δεν βάζεις πάστα.δεν χρειάζεται να το πας σε τεχνικό.το ίντερνετ για αυτό είναι.πατάς στο youtube το μοντέλο του λαπτοπ και έχει τα πάντα.το πως το ανοίγεις ,το πως το κάνεις βίδες.θέλει προσοχή βέβαια. βάση θέλεις σίγουρα.να αγοράσεις μία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα