Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και για το interface θα πάρεις τις Corsair που κάνουν 120€ παραπάνω;...lol.

Εγώ σου λέω να πάρεις αυτές που σου είπε παραπάνω ο caution.

Άκυρο. Τώρα κατάλαβα το "ανεβάζω". Στην αρχή το πέρασα για λάθος σύνταξη. :P

Δημοσ.

o caution μιλάει σωστά. Απλά δεν ξέρω. Αν δεν παίζουν σε quad channel θα έχω μεγάλη διαφορά? Θέλω να πω, οτι τα project - video - effects εκμεταλλεύονται όλη την μνήμη του συστήματος αν το παραμαμίσεις. Αυτό σημαίνει οτι στα 32 giga το quad channel δεν θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά απο το single? (μπορεί να παίζει και μία χαρά  η crucial και να δουλεύει κανονικά σε  quad αλλά αν όχι θα ξενερώσω) . Το vfm είναι πολύ σημαντικό αλλά όχι αν δεν κάνεις την δουλειά σου όπως θες να την κάνεις.

Δημοσ.

NINJA_MOUSE μην ιδρώνεις άδικα, τα "optimized for quad channel κτλ" είναι 99% marketing. Πίστεψε με δεν κάθονται οι εταιρίες να matchάρουν μνήμες, για τα kitάκια των 100 και 200 ευρώ. Αν πάρεις τέσσερα ίδια modules και τα βάλεις στην μητρική σου (και παίζουν) τότε θα παίξουν quad.

Για να το καταλάβεις και αρχιτεκτονικά, οι μνήμες δεν ξέρουν σε τι mode παίζουν. Τα dual/tripple/quad channel τα κανονίζει ο IMC (μέσα στο CPU). Οπότε είτε αγοράσεις τέσσερα "μονά" 8GB, είτε δύο 2x8GB kit, είτε εξ' αρχής ένα 4x8GB θα είσαι μια χαρά. Απλά μην "παντρεύεις" διαφορετικές μνήμες και revisions τους, γιατί εκεί παίζεις λίγο με την τύχη σου και το πόσο σωστό BIOS έχει γράψει ο κατασκευαστής της μητρικής σου.

Τα παραπάνω δεν τα βγάζω από την κοιλία μου, τα έχω δοκιμάσει. Οπότε διάλεξε ένα οικονομικό* 4x8GB και είσαι μια χαρά και quad :)

*μην ξοδευτείς για 2133+, δεν θα δεις διαφορές άσε που από τα 2133 και πάνω το LGA2011 είναι λίγο "περίεργο" με την σταθερότητά του, αν σου έχει τύχει αδύναμο cpu. 1600ΜΗz is good enough. Τα κουμπώνεις, βάζεις το XMP τους στο BIOS (αν δεν μπει μόνο του) τραβάς και ένα ολονύχτιο memteset και δεν ξανασχολείσαι με μνήμες μέχρι το 2015 :D

Δημοσ.

Κάτσε γιατί μου φαίνεται οτι μπερδεύτηκες. Όταν αναφέρομαι σε αυξημένες πιθανότητες σταθερότητας ή ασυμβατότητας, αναφέρομαι σε οποιοδήποτε 1 στικ των 8GB ή 2 στικ των 8GB που εσύ όμως θα αγοράσεις 4 ή 2 ποσότητες αντίστοιχα.

Δηλ σου λέω να πάρεις εξ αρχής πακέτο των 4 στικ σαν αυτό που σου ειπε ο caution. Είναι optimized για quad channel.

Άλλες αυτές του caution, άλλες αυτές που πόσταρες εσυ στο πρώτο ποστ. Δεν είναι ίδιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...