tornado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 εχω ενα σοβαρο θεμα, αλλαξα server και πρεπει να αλλαξω και τους nameservers.... μεχρι εδω καλα. ΠΡοσπαθω να τους αλλαξω απο το νεο server αλλα μου λενε πρεπει να παω απο εκει που καταχωρησα το domain. Το domain το κατοχυρωσα απο εδω https://grweb.ics.forth.gr/reg_info.jsp?lang=el αλλα δεν βρισκω κανενα μενου η καπου, να παω να αλλαξω name servers. Υπαρχει κατι μυστικο, καποιο κολπο που αλλαζουν ολα αυτα?
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Το domain δεν το κατοχύρωσες στο ITE, το ΙΤΕ είναι ο «τοποτηρητής» όλων των .gr domains και σε αυτόν καταλήγουν όλες οι αιτήσεις κατοχυρώσεων. Το κατοχύρωσες μέσω κάποιας εταιρείας που είναι αδειοδοτημένος registrar. Μήπως είδες στα emails σου το επιβεβαιωτικό μήνυμα που στέλνει το ΙΤΕ μετά την επιτυχή κατοχύρωση του domain και γι' αυτό μπερδεύτηκες; Εδώ μπορείς να ελέγξεις ποια εταιρεία είναι ο δηλωμένος registrar για το domain σου...
tornado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 οκ λοιπον το βρηκα, ειναι αυτο, Registrar Referral URL:http://www.1host.gr αρα παω στο 1host και τους λεω θελω αλλαγη name servers?
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δε γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος registrar παρέχει panel από το οποίο μπορείς να κάνεις μόνος σου την αλλαγή nameserver που θέλεις. Θα πρέπει να τους ρωτήσεις.
tornado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) ναι εχει, αλλα εχει κοψει τα permissions..... Πονηρο το κοβω, αλλα ηδη εχω μετακομισει. ΠΑντως δεν μπορω να καταλαβω, για ποιο λογο δεν μπορω ΕΓΩ (η οποιος ειναι κατοχος ενος website) να μην μπορει να αλλαζει μονος του απο καπου τους nameservers του.... Θα πρεπει τωρα να περιμενω ποτε θα ισιωσει ο hoster να μου τους αλλαξει! οκ ενδιαφερον σαν συστημα.... οπως γραφει εδω, Registrar Lock Status Προέκυψαν τα παρακάτω σφάλματα: cannot be managed automatically - please contact support regarding any changes you want to make Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2013 από tornado
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Θα πρεπει τωρα να περιμενω ποτε θα ισιωσει ο hoster να μου τους αλλαξει! οκ ενδιαφερον σαν συστημα.... Ο hosting provider σου δε μπορεί να αλλάξει τα NS records του domain σου! Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο registrar μέσω του οποίου έχεις κατοχυρώσει ή διατηρείς το domain (ή αν σου δίνει τη δυνατότητα να τα αλλάζεις μόνος σου). Εξαίρεση είναι η περίπτωση που έχεις hosting+domain στην ίδια εταιρεία. Και απ' ο,τι καταλαβαίνω, δεν είσαι σε αυτήν την περίπτωση.
tornado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 εχω μια ερωτηση, γιατι δεν μπορω να εχω τον απολυτο ελεγχο των nameserver σε ενα δικο μου website?
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Νομίζω έχεις μπερδευτεί λίγο. Θα προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω. Όταν κατοχυρώνεις ένα domain, ο registrar θα πρέπει να σου δίνει τη δυνατότητα να δηλώσεις ποιοι είναι οι nameservers που εξυπηρετούν αυτό το domain. Κάποιοι registrars, με κάθε domain που διατηρείς σε αυτούς, παρέχουν και δωρεάν υπηρεσία DNS (δικούς τους DNS servers), οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς. Το αν θα σου δίνεται η δυνατότητα να επέμβεις ο ίδιος άμεσα για να δημιουργείς/μεταβάλλεις τα DNS records ή θα πρέπει να το ζητάς με κάποιον τρόπο από τον registrar, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Αν δε σε καλύπτει η παραπάνω περίπτωση, μπορείς να δηλώσεις στον registrar σου ότι οι nameservers του domain σου θα είναι κάποιοι άλλοι που θα είναι στον απόλυτο έλεγχό σου. Που θα τους βρεις αυτούς τους άλλους: 1. Μπορεί να περιλαμβάνονται σε κάποιο shared hosting πακετό που έχεις νοικιάσει, για να φιλοξενείς το ή τα websites σου. Αυτά που παρέχουν τα δημοφιλή panels τύπου Plesk, cPanel, DirectAdmin και παρόμοια, σου επιτρέπουν μέσα από τα μενού του panel να φτιάχνεις ότι DNS records γουστάρεις εσύ 2. Μπορείς να νοικιάσεις ένα VPS ή dedicated hosting και να εγκαταστήσεις εσύ εκεί μέσα ένα δικό σου DNS service 3. Μπορείς να νοικιάσεις μία υπηρεσία DNS όπως π.χ. αυτή και πάλι να έχεις τον έλεγχο των records Ελπίζω να βοήθησα!
tornado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 τεχνικα βοηθησες και κραταω τις πληροφοριες.... αλλα πες μου για ποιο λογο, δεν θα μπορουσες εσυ που εισαι webmaster να κανεις login στο .gr και εκει να κανεις αλλαγη των nameservers σου με βαση το domain που εχεις κατοχυρωσει. Λεω κατι αστοχο?
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Αυτό που ζητάς τεχνικά δεν είναι κάτι αδύνατο να γίνει. Ο λόγος που δε γίνεται είναι νομίζω θέμα οργάνωσης και πολιτικής: το ΙΤΕ και η ΕΕΤΤ είναι ο «τοποτηρητής» και ο «διαιτητής» αντίστοιχα εκ μέρους της πολιτείας, οι ιδιωτικές εταιρείες (registrars) είναι αυτές που έρχονται σε άμεση επαφή με και εξυπηρετούν τους τελικούς καταναλωτές-ενοικιαστές των domains. Σε άλλες χώρες ίσως να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα με τα domains, ακόμη και να γίνεται αυτό ακριβώς που αναφέρεις. Π.χ. στο Tokelau με τα γνωστά δωρεάν .tk domains που δίνει, νομίζω πως κάνεις εσύ login στην κεντρική αρχή και χειρίζεσαι ακριβώς όπως θέλεις τα DNS records σου.
tornado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 ενταξει το επιασα το μηνυμα..... υπαρχουν οι διαμεσολαβητες για να κονομανε και αυτοι.. ενω τεχνικα θα μπορουσες να κανεις την αλλαγη μονος σου, στο τελος πρεπει να εχεις ενα διαμεσολαβητη για να τον πληρωνεις και να φαινεται οτι αξιζει το μεροκαματο του. Για αυτο τωρα εγω παρακαλαω τους Χ καταχωρητες να κανουν την δουλεια τους για να μην ειναι εκτος το site μου.... Κατι που θα μπορουσα να το κανω μονος μου και να μην εχω κανενα αναγκη αλλα κυριως να μην ειναι εκτος η σελιδα μου. Αλλα βεβαια στην ελλαδα ειναι νομος να κονομανε οι ημετεροι....
imaginas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 tornado δεν είναι τόσο "μαύρα" τα πράγματα.Άλλαξα κι εγώ πριν λίγες ημέρες εταιρεία φιλοξενίας (hosting),και πήγα στη σελίδα του καταχωρητή μου,μπήκα στον πίνακα ελέγχου που έχει για τα domains names άλλαξα τους name servers και σε λίγες ώρες οι σελίδες μου φαίνονταν από την καινούρια εταιρεία.Για την ιστορία,τα domains names τα αγοράζω από την hyperhosting και τις σελίδες μου τώρα τις έχω στην jethost
tornado Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 μπήκα στον πίνακα ελέγχου που έχει για τα domains names άλλαξα τους name servers οπου βεβαια δεν τα ειχε κλειδωμενα σωστα?
imaginas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Εννοείται πως δεν τα έχει κλειδωμένα.Αν ο δικός σου τα έχει κλειδωμένα...
tornado Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 εμμμμ τι λεμε τοση ωρα? τεσπα... καποιοι τα κλειδωνουν αλλοι οχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα