JohnJohn3484 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Γεια σας παιδιά. Ο φίλος μου έχει τον Amd Phenom II X4 955 και το τελευταίο μήνα άρχισε να του σβήνει ο υπολογιστής σε παιχνίδια. Εγκατέστησα core temp και είδα με occt και prime 95 πως η θερμοκρασία έφτανε τους 90. Άλλαξα πάστα και καθάρισα όσο μπορούσα από σκόνες αλλά η διαφορά ήταν απο ελάχιστη ως ανύπαρκτη. Οπότε ίσως χρειάζεται αλλαγή ψύκτρας αφού έχει την stock της Amd και θέλω να μου προτείνετε κάποια ίσα για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Ntinaras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 δε παταει η ψυκτρα,η δε γυρναει το ανεμιστηρακι 90 βαθμοι δεν ειναι φυσιολογικοι για κανενα λογο με τη μαμα
corpse_grinder Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 οντως. δεν ειναι normal. αν τελικα παντως παρεις ψυκτρα, θα σου συνιστουσα την xigmatek gaia. δεν ξερω αν πωλειται ακομα ευρέως αλλα θυμαμαι ειχα μεινει υπερ-ευχαριστημενος.
JohnJohn3484 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 δε παταει η ψυκτρα,η δε γυρναει το ανεμιστηρακι 90 βαθμοι δεν ειναι φυσιολογικοι για κανενα λογο με τη μαμα Και μένα μου φάνηκε περίεργο και επίσης παρατήρησα πως και με τους 90 έπιανα την ψύκτρα αλλά δεν έκαιγε, απλώς ήταν ζεστή. Το θέμα είναι ότι η ψύκτρα πάταγε, βράχος ήταν δεν κουνιόταν απ τη θέση της
AiWaaa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δύσκολα να μην πατάει η ψύκτρα σε amd3.. Ειδικά η μαμά ένας μοχλός είναι. Ti vcore έχει ο cpu ? Απο airflow πως πάει το κουτί ? Πόση πάστα έβαλες ?
salonika91 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 SonGoku πρεπει να εβαλες περισσοτερη παστα απ'οτι πρεπει. ενα πολυ λεπτρο στρωμα για να καλυπτεται ισα ισα η επιφανεια που cpu
JohnJohn3484 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Το airflow είναι σχετικά καλό. Έβαλα τρεις σταγόνες αρχικά και αφού δεν είδα αποτέλεσμα έβαλα λίγο παραπάνω χωρίς αποτέλεσμα και πάλι οπότε θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πάστα.
pcfan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Το airflow είναι σχετικά καλό. Έβαλα τρεις σταγόνες αρχικά και αφού δεν είδα αποτέλεσμα έβαλα λίγο παραπάνω χωρίς αποτέλεσμα και πάλι οπότε θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πάστα. Βγάλε την ψύχτρα, καθάρισε την πάστα και βάλε 1 σταγόνα και όχι παραπάνω. Οι 3 σταγόνες είναι υπερβολή και ήταν overkill που έβαλες κι άλλο.
Thanos1972 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δεν υπαρχει περιπτωσει να εχει κατσει καλα η ψυχτρα,να βαραει 90αρες ο επεξεργαστης και να μην καιει η ψυχτρα.δες το λιγο καλυτερα.μηπως νομιζεις οτι εχει μπει σωστα και απλα δεν κουνιεται γιατι ειναι κολλημενη απο την παστα?
trek Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Ρε παιδιά τι λέτε? Οι phenom II έχουν max temp 62οC. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον άφηνε η μητρική να ξεπεράσει αντε τους 65, πολύ περισότερο να ανέβει μέχρι τους 90οC! Μάλλον είναι κλασική περίπτωση χαλασμένου αισθητήρα.
baskon Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Ακομα και με παραπανω παστα 90 βαθμοι δεν παιζουν. Ειτε δε παταει η ψυκτρα ειτε δε δουλευει το ανεμιστηρι. Οσο για το αν αφηνε η μητρικη με λιγο googlαρισμα θα δειτε οτι περιπου στους 90 κανει shutdown. Περιεργως παντως εχω και εγω ακριβως το ιδιο θεμα σε ενα pc φιλου με amd x2.. Δε το εχω δει ακομα βεβαια..
JohnJohn3484 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Αρχίζω και υποπτεύομαι και εγώ χαλασμένο αισθητήρα καθώς ξανάλλαξα πάστα και στη bios έλεγε 60+ βαθμούς ενώ στα windows έλεγε 45. Αλλά άμα είναι όντως χαλασμένος αισθητήρας τότε τι μπορώ να κάνω;
baskon Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Πολλες φορες αλλα λεει το Bios αλλα λενε τα προγραμματα που τρεχεις. Δεν ειναι 100% ενδειξη οτι ειναι χαλασμενος ο αισθητηρας.. Αν μπορεις με καποιο τροπο "σφιξε λιγο την ψυκτρα" ωστε να κανει καλυτερη επαφη. Μου εχει τυχει πολλές φορές με τον καιρό να χαλαρώνει η επαφη. Ετσι και αλλιως για τον αισθητηρα δε παιζει να μπορεις να κανεις κατι, εκτος εαν η μητρική εχει ρυθμιση στο Bios για το σε ποια θερμοκρασια θα κλεινει ο υπολογιστης. ΑΝ εχει τότε το απενεργοποιείς (με δικό σου ρίσκο,σε περίπτωση που δε φταιει ο αισθητηρας).
JohnJohn3484 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Βλέποντας και κάνοντας. Ακόμα δεν έχει ξανακλείσει. Τουλάχιστον αν αλλαχτεί η ψύκτρα που ασχέτως με το πρόβλημα καλό θα ήταν ποια θα ήταν καλή επιλογή; Την gaia που προτάθηκε δεν την βρίσκω στο skroutz.
Orpheas1992 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2013 http://www.eworld.com.gr/products/details/2162/Xigmatek-Gaia-SD1283-CPU-Cooler http://www.eworld.com.gr/products/details/2595/Coolermaster-Hyper-212-EVO-CPU-Cooler http://www.eworld.com.gr/products/details/2502/Thermalright-True-Spirit-120M-BW-CPU-Cooler Για πιο οικονομικες ας προτεινει καποιος αλλος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα