Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους! Ειχα κανει μια παραγγελεια μεσω κινας για μια μητρικη και μια οθονη λαπτοπ.

Ο πωλητης μου ειπε πως γραφοντας $40 για το κοστος δεν υπαρχει προβλημα. Με περνουν ομως απο το dhl αεροδρομιου και μου λενε πως το πακετο σας ειναι στο τελωνειο και πρεπει να ερθετε να πληρωσετε γυρω στα 50€ για το τελωνειο να το παραλαβετε επειδη το βαρος υπερβαινει τα 2kg και το κοστος που αναγραφει δεν ταιριαζει με το βαρος ή κατι τετοιο . Εγω θα εχω καποιο προβλημα με αυτο? Γιατι μου ζητητσαν και το αφμ και την αποδειξη paypal η οποια βεβαια ειναι $170 

Δημοσ.

δεν έπρεπε να σταλεί με dhl.έπρεπε να μιλήσεις με τον κινέζο και να στο στείλει με ταχυδρομείο usps η ems.

στο έστειλε με την χειρότερη εταιρία(ιδιωτική) που όλα τα δέματα περνάνε τελωνείο και κόβουν "κουστούμια" στο τελωνείο.

στείλε μνμ στον makfil ίσως σε βοηθήσει στο προβλημά σου.Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/473757-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C/page-15">αγορά απο εξωτερικό

αλλά μάλλον θα σου έρθει ακριβά με αυτήν την εταιρία.

Δημοσ.

αν το αφήσει δεν γυρνάει πίσω στον πωλητη ; Παίρνει Refund και ξανακάνει παραγγελία με USPS και οχι Courrier! 

Για ρώτησε στο τελωνείο τι προβλέπεται εαν δεν το παραλάβεις..

Δημοσ.

Γνωστη κ@λ@εταιρια ( dhl ) με απιστευτα κολπα απο μερος της ωστε σχεδον ολα τα δεματα απο χωρες εκτος ευρ ζωνης να περνανε τελωνιο. Βλεπε η αμοιβη του (δικο τους) εκτελωνιστη ειναι αρκετα καλη για της δυο υπογραφες που θα κανει.

Πριν απο κανενα 1 χρονο εφερα προσκεφαλα για το αμαξι μου,και παρολου που ειπα τον κινεζο με απλο ταχυδρομιο και να γραψει δωρο , χαμηλωτερη αξια αυτος την εστειλε με την DHI.Στον βενιζελο με πηρε τηλ οτι ειναι στο τελωνιο και θελουν εξουσιοδ στον δικο τους εκτελωνιστη (μου εκανα και χαρη ) και μολις με 65 ευρω θα το παρει για αποστολη στον χωρο μου. Φοροι αν θυμαμαι καλα 14 ευρω ειχα.

Δυστιχος ειμαι απο την Λαρισα και δεν αξιζε να παω εκει. Στην θεση σου πηγαινε τελονιο και με τα μισα λεφτα πιστευω οτι θα το εχεις στα χερια σου το δεμα.

Παντως δεματα απο Αμερικη, Κινα κλπ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟ

Αυτα περι 2 κιλων και συνδιασμο την τιμη περναει τελωνιο ειναι μαλακιες της DHL.

Φιλε μου αν δεν το παραλαβει θα παει στα αναζητητα δεματα, δυστιχοςχανει και τα λεφτα της πληρωμεις 

Δημοσ.

αν το αφήσει δεν γυρνάει πίσω στον πωλητη ; Παίρνει Refund και ξανακάνει παραγγελία με USPS και οχι Courrier! 

Για ρώτησε στο τελωνείο τι προβλέπεται εαν δεν το παραλάβεις..

χάνει όμως τα μεταφορικά.

δεν μου έχει τύχει ποτέ με τελωνείο και dhl,όλα μου έρχονται με ταχυδρομείο.

λογικά θα γυρίσει πίσω,αν δεν το παραλάβει.

Δημοσ.

δεν έπρεπε να σταλεί με dhl.έπρεπε να μιλήσεις με τον κινέζο και να στο στείλει με ταχυδρομείο usps η ems.

στο έστειλε με την χειρότερη εταιρία(ιδιωτική) που όλα τα δέματα περνάνε τελωνείο και κόβουν "κουστούμια" στο τελωνείο.

στείλε μνμ στον makfil ίσως σε βοηθήσει στο προβλημά σου.Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/473757-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C/page-15">αγορά απο εξωτερικό

αλλά μάλλον θα σου έρθει ακριβά με αυτήν την εταιρία.

+ 10000

χάνει όμως τα μεταφορικά.

δεν μου έχει τύχει ποτέ με τελωνείο και dhl,όλα μου έρχονται με ταχυδρομείο.

λογικά θα γυρίσει πίσω,αν δεν το παραλάβει.

Φιλε μου αν δεν το παραλαβει θα παει στα αναζητητα δεματα ,και μενει εκει για μερικα χρονια μεχρι να γινει μια τυπικη διαγραφει και να το τσακωσουν τα αλανια του τελωνιου

Δημοσ.

Προτιμησα DHL για πιο γρηγορα. ΜΕτα απο επικοινωνια μαζι τους μου ειπαν να παει ο Κινεζος στο δικο του DHL και να δηλωσει "Dutys taxis payed". Του εχω στειλει μηνυμα και τωρα περιμενω απαντηση. Το ταχυδρομειο ομως κανει πολλες μερες,και οταν κατι το χρειαζομαι γρηγορα ειναι λιγο δυσκολο. Σας ευχαριστω παντως για την ανταποκριση

Δημοσ.

@gavrinosvl

Όπως έχει καταγραφεί στον οδηγό της υπογραφής μου, τον τελευταίο καιρό ζητάνε, σε τέτοιες περιπτώσεις (δώρα, μεταχειρισμένα, επισκευασμένα κλπ), την απόδειξη είτε του paypal είτε άλλου για να διασταυρώσουν την πραγματική αξία του περιεχομένου του δέματος. Φυσικά, αυτά συμβαίνουν όταν το δέμα έρθει με courier (οποιαδήποτε εταιρεία) από τρίτη χώρα.

Στον οδηγό έχει καταγραφεί και περίπτωση κάποιου συμφορουμίτη που σκέφτηκε να "φτιάξει" την απόδειξη του paypal, αλλά νομίζω ότι αυτό έχει μεγάλο ρίσκο.

Η λύση που σου είπαν δεν πιάνει και δείχνει την ασχετοσύνη τους γιατί αν πράγατι είχαν πληρωθεί, η DHL θα ήταν υποχρεωμένη να το εκτελωνίσει με τα χρήματα που είχαν/ες προκαταβάλει και δεν θα σου ζητούσαν χρήματα για εκτελωνισμό, όπως συμβαίνει, άλλωστε, με τα δέματα από μεγάλα ιντερνετικά καταστήματα που έρχονται από Αμερική τα τελευταία 2 χρόνια.

Οι λύσεις στο πρόβλημα είναι δύο. Η μια είναι να πας να το παραλάβεις και να πληρώσεις το ΦΠΑ και μικροέξοδα (εάν η συνολική αξία του κόστους και των μεταφορικών δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ) και η άλλη, εάν δεν θέλεις να μπλέξεις (πολύ), να μην το παραλάβεις και να ρισκάρεις την επιστροφή του, ώστε να το ξαναστείλουν με EMS.

Πάντως, κάνε τον κόπο να διαβάσεις από τον οδηγό τουλάχιστον τα κεφάλαια της αποστολής των δεμάτων και του τελωνείου καθώς και τα posts συμφορουμιτών που έχουν σχέση με το θέμα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...