Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Έχω τα Windows 7 και χρησιμοποιώ την κοινή χρήση φακέλων για να μεταφέρω αρχεία από το PC στο κινητό και σε άλλα PC. Θα ηθελα να με πείτε όμως πως μπορώ να κάνω ένα κοινό φάκελο να είναι ορατός σε συγκεκριμένους υπολογιστές του τοπικού ( LAN ) δικτύου.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι στα Windows 7 όταν πάω να συνδεθώ μέσω κινητού, με ζητάει ένα κωδικό. Εγώ έβαλα τον κωδικό διαχειριστή που έχω και μπήκε. Αλλά αυτός ο κωδικός που με ζητάει είναι όντως ο κωδικός διαχειριστή; ( δηλαδή αν αλλάξω τον κωδικό διαχειριστή θα με ξαναζητήσει να εισάγω κωδικό; )

Και τώρα να σας ρωτήσω και για τα Windows XP που έχω σε άλλο PC, εκεί δε με ζητάει κωδικό για να συνδεθώ και να μοιραστώ αρχεία.

Πως μπορώ να εισάγω κωδικό ή πως μπορώ να κάνω ένα φάκελο ορατό σε συγκεκριμένους υπολογιστές του LAN δικτύου; Νομίζω κάτι γίνεται με τα workgroup αλλά παρόλο που είχα διαφορετικά workgroups σε δύο pc, το κάθε pc έβλεπε τον κοινό φάκελο του άλλου ακόμα.

Ελπίζω να μην σας κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι λίγο άσχετος στην κοινή χρήση.

Καλό απόγευμα!!

Δημοσ.

Γεια σας!

Έχω τα Windows 7 και χρησιμοποιώ την κοινή χρήση φακέλων για να μεταφέρω αρχεία από το PC στο κινητό και σε άλλα PC. Θα ηθελα να με πείτε όμως πως μπορώ να κάνω ένα κοινό φάκελο να είναι ορατός σε συγκεκριμένους υπολογιστές του τοπικού ( LAN ) δικτύου.

Ένας κοινόχρηστος φάκελος είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομα του "κοινόχρηστος". Θα τον βλέπουν όλοι οι υπολογιστές στο δίκτυο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καταργήσεις το everyone από τα δικαιώματα και να βάλεις συγκεκριμένους χρήστες. Είναι λίγο μπέρδεμα όμως η κατάσταση καθώς πρέπει να δημιουργήσεις ανάλογους users με κωδικό στα 7άρια και να δώσεις πρόσβαση μόνο σε αυτούς και στον administrator. Έτσι θα έχεις κάθε υπολογιστής να αντιστοιχεί σε έναν τοπικό χρήστη με τον κωδικό του και στους υπολογιστές που δεν θέλεις να υπάρχει πρόσβαση δεν θα δώσεις κωδικό.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι στα Windows 7 όταν πάω να συνδεθώ μέσω κινητού, με ζητάει ένα κωδικό. Εγώ έβαλα τον κωδικό διαχειριστή που έχω και μπήκε. Αλλά αυτός ο κωδικός που με ζητάει είναι όντως ο κωδικός διαχειριστή; ( δηλαδή αν αλλάξω τον κωδικό διαχειριστή θα με ξαναζητήσει να εισάγω κωδικό; )

Ο κωδικός αυτός είναι ο ίδιος με τον χρήστη που έχει δικαιώματα πρόσβασης στον φάκελο και είναι ο κωδικός αυτού του τοπικού χρήστη.

Και τώρα να σας ρωτήσω και για τα Windows XP που έχω σε άλλο PC, εκεί δε με ζητάει κωδικό για να συνδεθώ και να μοιραστώ αρχεία.

Πως μπορώ να εισάγω κωδικό ή πως μπορώ να κάνω ένα φάκελο ορατό σε συγκεκριμένους υπολογιστές του LAN δικτύου; Νομίζω κάτι γίνεται με τα workgroup αλλά παρόλο που είχα διαφορετικά workgroups σε δύο pc, το κάθε pc έβλεπε τον κοινό φάκελο του άλλου ακόμα.

Ελπίζω να μην σας κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι λίγο άσχετος στην κοινή χρήση.

Καλό απόγευμα!!

Όπως είπα και πριν, δεν μπορείς να κάνεις έναν κοινόχρηστο φάκελο 'Μη Ορατό'. Μόνο να βάλεις κωδικούς και να ορίσεις εξουσιοδοτήσεις. Πατάς στο 'Δικαιώματα' αφού ορίσεις την κοινή χρήση και διαγράφεις το Everyone προσθέτοντας τους (τοπικούς) χρήστες που πρέπει να δημιουργήσεις (φυσικά με κωδικό).

Όπως βλέπεις δεν είναι και τόσο ασφαλής η κοινοχρησία στα απλά windows.

Αν πρόκειται για επιχείρηση (net cafe, γραφεία, υπηρεσίες κτλ) εγώ θα πρότεινα το στήσιμο ενός file server. Στην δουλειά έχουμε έναν παλιό υπολογιστή p3 με 512MB ram και 80gb δίσκο που τρέχει freenas (φυσικά δωρεάν) (http://www.freenas.org/). Να και ένας οδηγός για το στήσιμο (http://fractalbit.gr/δημιουργία-nas-με-freenas-part-1/), Στο τέλος έχει και part2 για τις ρυθμίσεις και τα δικαιώματα και part 3 για στήσιμο print server και administrative.

Εκεί έχουν οριστεί user groups, δικαιώματα και προσβάσεις σε συγκεκριμένους υπολογιστές για συγκεκριμένους φάκελους μαζί με έναν κοινό για όλους φάκελο για ανταλλαγή αρχείων. Επίσης δίνουμε πρόσβαση σε χρήστες με όνομα και κωδικό. Πέρα από τον κοινό φάκελο, όλοι οι άλλοι δεν είναι ορατοί στο δίκτυο και τους βάζουμε εμείς σε συντομεύσεις στους ανάλογους υπολογιστές (άλλος π.χ. για λογιστήριο, άλλος για τεχνικούς, άλλος για γραμματεία και άλλος για διοίκηση).

Είναι η καλύτερη δωρεάν λύση κατά την άποψη μου.

Δημοσ.

ΧΡ έχουμε σε όλα τα μηχανάκια και το freenas είναι η έκδοση 0.7. Δεν κάνω αναβάθμιση γιατί φοβάμαι και βλέπω πολλά freenas 7->freenas 8 disaster στο google. :fear:

Τον συγχρονισμό τον κάνουμε χειροκίνητα με το SyncEXP αλλά απ' ότι βλέπω στο google μερικοί προτείνουν το DeltaCopy.

Εδώ (http://doc.freenas.org/index.php/Rsync_Tasks) είναι οι οδηγίες για το πως να γίνει ένα rsync task αλλά όπως είπα δεν το έχω ενεργοποιήσει.

Το 8άρι το έστησα προχτές σε virtual box για να το δω και αν με βολέψει θα το στήσω παράλληλα για αρχή και αν πάει καλά θα δούμε.

Δημοσ.

ok Ευχαριστώ. Απλά δεν θελω εξτρα προγράμματα για αυτό θα δουλεψω με το rsync του 8,3,1 freenas που εδω κ ενα μήνα μου πάει καλά και απο minidnla και απο share και απο to transmision torrent.

Ελπίζω και σε εσενα να δουλεψει καλά.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...