Red Scorpion Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους!! Διαθέτω ένα USB Flash Drive που το χρησιμοποιώ συχνά για τη μεταφορά προσωπικών μου δεδομένων. Επειδή όπως είπα αυτά τα δεδομένα είναι προσωπικά και δεν θέλω να πέσουν σε άλλα χέρια θα ήθελα να με πείτε πως μπορώ να προστατέψω το USB με ένα κωδικό κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να το ανοίξει. Συγκεκριμένα: θέλω να με προτείνετε ένα καλό και ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα που να είναι σε Portable μορφή, να αποθηκεύεται μέσα στο USB με το οποίο να μπορώ να δημιουργήσω/τροποποιήσω ένα κωδικό που να ζητείται κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση. Θα ήθελα επίσης το ίδιο πρόγραμμα να λειτουργεί και με εξωτερικούς σκληρούς (αν όχι, πείτε μου και ένα άλλο για εξωτερικούς). Επίσης θα ήθελα και ένα παρόμοιο πρόγραμμα για linux, γιατί απ όσο ξέρω στα linux ένα πρόγραμμα για windows δε λειτουργεί. Έτσι θα έxω αποθηκευμένα και τα δύο στο USB, ένα για προστασία μέσω Windows και ένα για προστασία μέσω Linux. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2013 από Red Scorpion
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Απλή λύση το winrar / rar for linux Όλα τα αρχεία σου θα τα βάζεις σε ένα rar το οποίο θα κλειδώνεις με password. Με κρυπτογράφηση AES και ισχυρό password είσαι καλυμμένος για χρόνια …
Red Scorpion Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Απλή λύση το winrar / rar for linux Όλα τα αρχεία σου θα τα βάζεις σε ένα rar το οποίο θα κλειδώνεις με password. Με κρυπτογράφηση AES και ισχυρό password είσαι καλυμμένος για χρόνια … Ναι ξέχασα να αναφέρω, εκτός από τη χρήση win rar. Βασικά, ότι ακριβώς λέει παραπάνω μετά από τη λέξη "Συγκεκριμένα:" Παρόλα αυτά, η ιδέα σου είναι πολύ καλή. Θα τη χρησιμοποιήσω για μικρό όγκο δεδομένων. Σε ευχαριστώ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα