Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με modem

Nicktgr15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με ενα modem που αγορασα τηλεφωνικώς πριν κατι μερες

απο ενα καταστημα της Αθήνας.

Το modem ειναι το InPorte Home V92 της εταιριας microcom και ειναι εσωτερικο(pci).Μόλις τοποθέτησα το modem στο pc σε μια θυρα pci και ξεκίνησα τον υπολογιστη παρατήρησα οτι οταν ανοιγε,πριν αρισουν τα XP εμφανιστηκε στην οθονη το μηνυμα:

Updating ESCD...Success

Verifying DMI Pool Data...Success

Γεγονος που απ'οτι θυμαμαι συμβαινει καθε φορα που τοποθετουμε κατι νεο στο pc και επισης γεγονος που μας δειχνει οτι το Modem δεν ειναι νεκρο αλλα το pc το αντιλαμβαινεται(το modem).

Αλλά,στα ΧΡ to modem δεν φαινεται πουθενα.Ουτε στον πινακα ελεγχου στις συσκευες,ουτε το βρισκουν μετα απο λιγο τα ΧΡ οπως λεει και το manual.Δεν υπαρχει πουθενα.

Μετά απο επανεκκινηση στο ιδιο σημειο που ειδα τα πιο πανω μηνυματα γραφει:

Pci device listing...

Bus no | Device no | func no | Vendor ID | Device ID | Device Class | IRQ |

0 | 7 | 1 | 8086 | 7111 | IDE controller | 14 |

0 | 7 | 2 | 8086 | 7112 | Serial Bus Controller | 10 |

0 | 11 | 0 | 1274 | 5880 | Multimedia Device | 5 |

1 | 0 | 0 | 10DE | 0028 | Display Controller | 11 |

| ACPI COntroller | 9 |

Δηλαδη το Modem δεν υπαρχει στην λιστα. Απο το bios επισης,στην επιλογή PNP/PCI configuration είχα επιλέξει:

PNP OS installed: No

Resources Controlled by: Auto

Reset Configuration : Disabled

και φυσικα ειχα δοκιμασει να αλλαξω τις επιλογες αυτες αλλα και παλι τιποτα. Ακομη, ειχα επιλέξει και το load bios defaults μηπως και κατι ηταν πειραγμένο αλλα "μπααα..".

Μετά απο όλα αυτά λοιπον και αφού δοκίμασα το modem και σε PC με win 98 και ειχα τα ίδια

αποτελέσματα κατέληξα στο συμπέρασμα οτι to modem είναι μάλλον προβληματικό. Έτσι επικοινωνησα με την εταιρία ,τους το εστειλα πίσω, και σήμερα μετα απο 3 μερες περίπου μου ήρθε ενα νέο.Το οποίο εξακολουθεί να είναι αόρατο στον υπολογιστή μου, γεγονος που αυτή τι φορα σημαινει οτι μαλλον κατι σε εμένα φταιει.Τι όμως;

Σύνθεση υπολογιστη με windows XP:

elite P6BX-A+ με τσιπακι Intel 440BX

Celeron 366@458 (δοκίμασα εννοείται και χωρις την cpu overclocked)

196 mb ram

Viper 770 (tnt2)

Soundblaster 128 pci

8 gb σκληρο δίσκο seagate

Συνθεση υπολογιστη με win 98:

cyrix sta 266 (declocked,δεν θυμαμαι ποσο ειναι κανονικα)

μητρικη: αγνωστη

μνημη: 64 mb

καρτα γραφικων: S3 virge σε θυρα pci

καρτα ήχου: ALS120 της asound σε θυρα ISA

σκληρός δισκος 4gb της seagate

Αναγνωριζω οτι το δευτερο pc δεν ειναι και οτι καλυτερο για δοκιμες :-)

Τελος,υποψιάζομαι οτι σε πιο συγχρονο pc το Modem θα δουλεύει οποτε θα το κρατήσω για μελλοντικη χρήση αν τελικά δεν δουλέψει σε αυτό.

Ααααυτά.Aν κάποιος μπορει να βοηθήσει ας στείλει κανενα μηνυμα.Τα λεμε!.

Δημοσ.

Δοκιμασες να το βαλεις σε αλλη θηρα?

Δοκιμασες να βαλεις τους drivers του manual?

δοκιμασες να κανεις ενα update to bios?

Αν ναι τοτε μαλλον το συστημα μα σου οντως θα ειναι αρκετα παλιο!

Δημοσ.

Δοκίμασες από το Control Panel - Modems - να κάνεις Add και να αφήσςεις τα ΧΡ να το΄βρούν μόνα τους ;

Επίσης μπορείς να επιλέξεις να ΜΗΝ το ψάξουν αυτόματα αλλά να το περάσεις εσύ...

Δημοσ.

Κατι παρομοια κολπα μου κανει και μενα ενα εσωτερικο μοντεμακι και δεν εχω καταλαβει τι γινεται...

Το κανω εγκατασταση και δουλευει αρχικα..Αν αφησω το PC χωρις ρευμα,τελειωσε..Δεν το ξαναβλεπει..Το βγαζω απο την θυρα και το ξαναβαζω,τιποτα..Πολλες φορες δεν αφηνει ουτε τα Windows να φορτωσουν..

Αναγκαζομαι να το βγαλω και ενω φορτωνουν τα Windows,να το βαζω πανω..(Δοκιμασε το και αυτο,μπορει να πιασει και σε σενα)..

Ελεος πια..Μου εχει βγαλει την πιστη...

Δημοσ.

Sunh8ws sta eswterika modems:

1)kaneis install to software pou erxetai mazi me to modem sou

2)kaneis shut down

3)vazeis thn karta pci

4)anoigeis to PC

5)to leitourgiko sou vriskei thn karta kai sou kanei install tous drivers pou exeis balei prin

Alliws kane auto pou eipe ena paidi pio panw, afou exeis kanei oti sou eipa, dhladh psakse manually ekei pou exeis kanei install tous drivers.. Sthn telikh an deis oti den sou doulevei me tous official drivers, kanto egkatastash san aplo 56000 V90 PnP (PlugNPlay) modem, den exoun kai terasties diafores oi drivers pia ektos kai an xreiazesai to v92..

Dokimase epishs na to valeis se allh 8ura PCI an den to exeis kanei hdh kai sunh8ws mhn vazeis tipota dipla sthn AGP 8ura alla sthn pio katw..(idiws sta 98) :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...