Hawk7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μεχρι να διαβασω το αρχικο σχολιο σου,ανασα δεν πηρα.Εσκασαν τα πνευμονια μου,και ακομη ποναει το κεφαλι μου. Δηλαδη για να καταλαβουμε τωρα εμεις που δεν ξερουμε,σε ενοχλησε ο θορυβος και ηρθες λιγακι φουρτουνιασμενος; Να σου κανω μια ερωτηση;εχεις ξαναπαρει ποτε καρτα γραφικων,η' πρωτη φορα ειναι που αγοραζεις υπολογιστη; Δεν υπαρχει καμια στον κοσμο καρτα γραφικων που να ΜΗΝ κανει θορυβο. Ολες πανω απο το 60% ταχυτητας των fans,δουλευουν σαν ελικοπτερα,υποβρηχια,οτι εν παση μηχανοκινητο υπαρχει. Αυτο ισχυει ακομη και για τις μη reference καρτες,οι οποιες ειναι τουμπανο στην ψυκτρα,ποσο μαλλον σε συγκριση με τις εργοστασιακες. Απλα οι μη reference,εχουν ψυκτρες με πολυ μεταλο,και κρατανε σε χαμηλα επιπεδα τις θερμοκρασιες,και συνεπως τα fans,δεν ανεβαζουν πανω απο 40-45%. Ο τιτλος του τοπικ,ακομη να καταλαβω γιατι ειπωθηκε ετσι. Το παραπανω σου,ακομη να το καταλαβω.Ειλικρινα.Δηλαδη πηρες nvidia,και ησυχασες; Επιτρεπεται να ρωτησω ποια; Αν δεν πηρες ποτε σου,πως ξερεις οτι με nvidia δεν θα εχεις θορυβο; Τουλαχιστον επιδοσεις ειδες,η' μετα τον θορυβο δεν ασχοληθηκες; Αυτα τα ρωτανε ξερεις,οταν πας να κανεις αγορα.Λες,παιδια,δεν μπορω τον θορυβο.Σου προτεινουμε μια καρτα με γομαρι υλοποιηση στην ψυκτρα,και τελειωσε. Εαν παλι,ειναι ελλατωματικη σε κατι,αυτο να ξερεις συμβαινει σε ολες. Δυο nvidia Μου καηκαν.Ενω εχω σε παλιο pc,με pentium 4 Ati,x1600 που ακομη δουλευει,λες και την πηρα εχθες. Να ξερεις παντως,η πιθανοτητα(γιατι τωρα ψιλοεβγαλα ακρη τι θες να πεις),ξερεις μπερδευτηκα με το amd vs nvidia,να τυχεις σε ελλατωματικο κομματι,ισχυουν οι νομοι της στατιστικης. Σε μια,δυο,ισως και τρεις φορες να πεσεις στο ιδιο προβλημα,αν η τυχη δεν ειναι με το μερος σου. Αν ειδες ελλατωματικο προιον,δοκιμασε να αλλαξεις μαγαζι. Εγω παντως οχι μονο σε καρτα,αλλα και σε ανεμιστηρια επωνυμα επεσα 2 φορες σε ελλατωματικα.
delpetro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 "Επισης ξεχασα να αναφερω ετσι οπως κυνηγουσα γουρουνια στο FC3 τρωει μια φλασια και ακουγα ηχο αλλα ολη η οθονη ηταν γκρι!μετα εκανα ρεσταρτ και δεν εμπενε καν στο παιχνιδι κατι ερορ ελεγε δεν εδοσα σημασια εκλεισα το γαμοπισι που μουεχει σπασει τα νευρα και πηγα για καφε τωρα ομως παιζει..!το θεμα ειναι οτι σκασα 280 ζεστα και μετριτα για να παιζω οποτε θελω εγω οχι οποτε θελει αυτο!" αυτο το διαβασες?οτι ειχα 3 nvidia kai 2 AMD το διαβασες?οτι ο θορυβος δεν ειναι απ τον ανεμιστιρα το καταλαβες?τι αραδιαζεις εκει και μου μιλας για ποσοστα του ανεμιστιρα?ακυρος εισαι διαβασε οσες φορες χρειαστει για να καταλαβεις τι λεω και ξανακανε ποστ!
Hawk7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 "Επισης ξεχασα να αναφερω ετσι οπως κυνηγουσα γουρουνια στο FC3 τρωει μια φλασια και ακουγα ηχο αλλα ολη η οθονη ηταν γκρι!μετα εκανα ρεσταρτ και δεν εμπενε καν στο παιχνιδι κατι ερορ ελεγε δεν εδοσα σημασια εκλεισα το γαμοπισι που μουεχει σπασει τα νευρα και πηγα για καφε τωρα ομως παιζει..!το θεμα ειναι οτι σκασα 280 ζεστα και μετριτα για να παιζω οποτε θελω εγω οχι οποτε θελει αυτο!" αυτο το διαβασες? οτι ειχα 3 nvidia kai 2 AMD το διαβασες? οτι ο θορυβος δεν ειναι απ τον ανεμιστιρα το καταλαβες? τι αραδιαζεις εκει και μου μιλας για ποσοστα του ανεμιστιρα? ακυρος εισαι διαβασε οσες φορες χρειαστει για να καταλαβεις τι λεω και ξανακανε ποστ! Ακυρος η' οχι,οταν ξεκινας με τετοια "γκαζια",και δεν διευκρινιζεις με ηρεμο τροπο το προβλημα σου,επομενο ειναι μετα να αναρωτιομαστε ακομη,που κολαει ο τιτλος,amd vs nvidia. Μπορουσες να περιγραψεις το προβλημα σου.Π.χ... "Θορυβος σε 7870". οτι ειχα 3 nvidia kai 2 AMD το διαβασες? Και'γω σου ειπα,δυο nvidia μου καηκανε,και ακομη δουλευει x1600. Και 3870 ειχα,και 7770 σε αλλον υπολογιστη εχω,και αλλες τοσες εχουν φιλοι,και συγγενεις. Προβλημα;Ποτε. Με αυτη την λογικη,εγω τι να πω;Προβληματα ολοι ειχαμε,και εχουμε.Μιλησε με αυτους,απο τους οποιους πηρες την καρτα,δωσε την για ελεγχο,και οτι ισχυει στην μια εταιρεια για εγγυηση,λογικα θα ισχυει και στην αλλη.Σε καταλαβαινω,αλλα με τα hardware,αυτα συμβαινουν.Μεχρι σημερα οι περισσοτεροι απο εμας δωσαμε περιουσιες,και χρηματα,που αν τα μαζευαμε θα παθαιναμε "εγκεφαλικο".Ολοι ειχαμε κακες εμπιεριες σε ενα προιον,που αλλοι δεν το ειχαν.Συμβαινουν αυτα. Δες και αυτο,και θα δεις οτι γινονται σε πολλες εταιρειες.Ακομη και nvidia.Αναλογα τι υλοποιηση,κατασκευαστης επιμεληθηκε στην καθεμια.
delpetro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Καλα ο τιτλος ακυρος αλλα εγεινε ετσι γιατι διαβαζα κατι ποστς που ζητουσαν βοηθεια καποιοι για να χτησουν Υ/Π και ολοι προτειναν AMD καρτα και τα πειρα! Βασηκα δεν ηταν η προθεση μου να κλαφτω για το προβλημα μου αλλα εκει κατεληξε..!Προσωπικη μου αποψη AMD -Νvidia 0-3
Hawk7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Καλα ο τιτλος ακυρος αλλα εγεινε ετσι γιατι διαβαζα κατι ποστς που ζητουσαν βοηθεια καποιοι για να χτησουν Υ/Π και ολοι προτειναν AMD καρτα και τα πειρα! Βασηκα δεν ηταν η προθεση μου να κλαφτω για το προβλημα μου αλλα εκει κατεληξε..! Προσωπικη μου αποψη AMD -Νvidia 0-3 Δικαιωμα στην αποψη σου σεβαστη. Αλλα δεν ειναι νομος.Σου εξηγησα τον λογο. Για εμενα,η amd στις καρτες,ειναι ισαξια της nvidia.Oταν λεω ισαξια,εννοω,οτι μπορει να συμβει στην μια,μπορει και στην αλλη. Κανεις οταν σου προτεινει κατι,δεν ειναι στο εργοστασιο της οποιασδηποτε εταιρειας,να δει τι γινεται. Δεν φταιει για το Coil η AMD,αλλα η εταιρεια,που υλοποιει στο συνολο την καρτα. Ειτε αυτη ειναι Zotac,EVGA,GIGABYTE κλπ... Αυτος ειναι ο λογος που προσωπικα,απο προσωπικη εμπειρια,αλλα και γνωστους,συμβουλευω π.χ σε ati gigabyte. Kαι σε nvidia,Αsus,και gigabyte παλι. Η ποιοτητα μετραει οπως και να το δεις. Ο τιτλος δεν εχει καμια σχεση amd vs nvidia. Οι εταιρειες εχουν ευθυνη μεγαλη σε αυτο.Περισσοτερες φορες καηκα απο nvidia,αλλα για τελειως διαφορετικους λογους,παλι nvidia εχω.Αυριο,στο μελλον,λεω να παρω amd.
delpetro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Εκανα βιντεακι αλλα θελει 40 λεπτα μεχρι να ανεβει στο γιουτιουμπ!Οταν ειναι ετοιμο θα το ποσταρω! κλαιω
delpetro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Οχι δεν ειναι θεμα ανεμιστηρα ειναι κακης ποιοτητας ο ηχος του βιντεο .Αν πσοσεξεις προς το τελος ειναι διακεκομενος ο ηχος ε εκει πανω στι διακοπη κολαει και το εκαστοτε παιχνιδι
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Μεχρι να διαβασω το αρχικο σχολιο σου,ανασα δεν πηρα.Εσκασαν τα πνευμονια μου,και ακομη ποναει το κεφαλι μου. Δηλαδη για να καταλαβουμε τωρα εμεις που δεν ξερουμε,σε ενοχλησε ο θορυβος και ηρθες λιγακι φουρτουνιασμενος; Να σου κανω μια ερωτηση;εχεις ξαναπαρει ποτε καρτα γραφικων,η' πρωτη φορα ειναι που αγοραζεις υπολογιστη; Δεν υπαρχει καμια στον κοσμο καρτα γραφικων που να ΜΗΝ κανει θορυβο. Ολες πανω απο το 60% ταχυτητας των fans,δουλευουν σαν ελικοπτερα,υποβρηχια,οτι εν παση μηχανοκινητο υπαρχει. Αυτο ισχυει ακομη και για τις μη reference καρτες,οι οποιες ειναι τουμπανο στην ψυκτρα,ποσο μαλλον σε συγκριση με τις εργοστασιακες. Απλα οι μη reference,εχουν ψυκτρες με πολυ μεταλο,και κρατανε σε χαμηλα επιπεδα τις θερμοκρασιες,και συνεπως τα fans,δεν ανεβαζουν πανω απο 40-45%. Ο τιτλος του τοπικ,ακομη να καταλαβω γιατι ειπωθηκε ετσι. Το παραπανω σου,ακομη να το καταλαβω.Ειλικρινα.Δηλαδη πηρες nvidia,και ησυχασες; Επιτρεπεται να ρωτησω ποια; Αν δεν πηρες ποτε σου,πως ξερεις οτι με nvidia δεν θα εχεις θορυβο; Τουλαχιστον επιδοσεις ειδες,η' μετα τον θορυβο δεν ασχοληθηκες; Αυτα τα ρωτανε ξερεις,οταν πας να κανεις αγορα.Λες,παιδια,δεν μπορω τον θορυβο.Σου προτεινουμε μια καρτα με γομαρι υλοποιηση στην ψυκτρα,και τελειωσε. Εαν παλι,ειναι ελλατωματικη σε κατι,αυτο να ξερεις συμβαινει σε ολες. Δυο nvidia Μου καηκαν.Ενω εχω σε παλιο pc,με pentium 4 Ati,x1600 που ακομη δουλευει,λες και την πηρα εχθες. Να ξερεις παντως,η πιθανοτητα(γιατι τωρα ψιλοεβγαλα ακρη τι θες να πεις),ξερεις μπερδευτηκα με το amd vs nvidia,να τυχεις σε ελλατωματικο κομματι,ισχυουν οι νομοι της στατιστικης. Σε μια,δυο,ισως και τρεις φορες να πεσεις στο ιδιο προβλημα,αν η τυχη δεν ειναι με το μερος σου. Αν ειδες ελλατωματικο προιον,δοκιμασε να αλλαξεις μαγαζι. Εγω παντως οχι μονο σε καρτα,αλλα και σε ανεμιστηρια επωνυμα επεσα 2 φορες σε ελλατωματικα. ... με βάση όλη αυτή την "παραπληροφόρηση" απλά δικαιολογείται ο φίλος που άνοιξε ένα τέτοιο θέμα. Φίλε μου κατ'αρχην έχεις δίκιο σε ένα πράγμα το μοναδικό κριτήριο σήμερα τείνουν να γίνουν μόνο οι επιδόσεις και το κόστος. Θα πρέπει όμως και εμάς να μας ψηλιαζουν διάφορα γεγονότα. Π.χ γιατί η μια υλοποίηση έχει 3 χρόνια εγγύηση και η άλλη έναν ? Πως 2 κάρτες γραφικών με την ίδια Gpu έχουν διαφορά στην τιμή 30 - 40 ευρώ ? γιατί τα noctua fans είναι τόσο ακριβά ? Μετά είναι ο διαχωρισμός.Τι λέμε coil whine ? τον θόρυβο που παράγει η ψήκτρα από την περιστροφή της ? Τον θόρυβο που παράγει το μεγάλο ρεύμα αέρα που υποχρεώνεται να περάσει μέσα από μη ομοιόμορφες στενές επιφάνειες ώστε να ψύξει ? Η τον υψισυχνο ηλεκτρικό θόρυβο που παράγουν ηλεκτρικά κυκλώματα αλλά κυρίως πηνία και πυκνωτές ? Μετά είναι η εγκατάσταση, τα κουτιά των 30 ευρώ τι μου προσφέρουν ? των 130 τι μου προσφέρουν ? οι κάρτες γραφικών είναι κατασκευασμένες ώστε να λειτουργούν σε ανοιχτά κουτιά με βγαλμένα πλαϊνά ? τι μελέτη έχω κάνει ώστε προσθετικά όλοι οι θόρυβοι λειτουργίας που παράγονται από 4-8 πηγές να είναι σε ανεκτό επίπεδο ? εγώ είμαι έτοιμος να πληρώσω το παραπάνω η είμαι έτοιμος μόνο να παραπονεθώ μετά ? Απ'οτι κατάλαβες δεν έχει σχεδόν απολύτως καμιά σχέση αν είναι nVidia η Amd η Gpu αν είσαι και αντικειμενικός θα κατάλαβες ότι τα video που ανεβήκαν από θερμοκέφαλους που έτρεξαν να δικαιολογήσουν την μια η την άλλη εταιρία είναι άκυρα εντελώς σε σχέση με το δικό σου.Τέλος ότι τα Pcs είναι και αυτά μηχανές έχουν μηχανικά μέρη και παράγουν θόρυβο.Αρα σε έναν καλά μονωμένο χώρο με 20db ίσως και λιγότερο τα 40db να ορίζονται από εμάς ως ανεπιθύμητος θόρυβος. Το coil whine παράγεται και από μη υπερφορτωμένα κυκλώματα, όταν το κύκλωμα το πας στο 95% μπορεί και να χειροτερέψει αλλά μπορεί και να μειωθεί αυτό είναι ελάττωμα,είναι αστοχία υλικού και καλύπτεται από την εγγύηση. και ναι το δικό σου Video έχει θόρυβο αν και δεν μπορεί να είναι κριτήριο ένα video οπότε την πας πίσω και ζητάς η άλλη υλοποίηση η άλλη κάρτα. 2
Heatspreader Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Επειδή η κατάσταση μου φαίνεται για τρολάρισμα, να πω ότι πολλές φορές οι κάρτες γραφικών, οι μητρικές και φυσικά τα τροφοδοτικά έχουν Coil noise. Όσον αφορά της χαλασμένες κάρτες γραφικών, είναι λάθος να λέμε μου χάλασε η ATi, άρα η ATi είναι κακής ποιότητας. Την υλοποίηση (πχ ASUS) πρέπει να κατηγορήσουμε αν κατηγορήσουμε κάποιον και όχι τον σχεδιαστή (Ati) του πυρήνα. Οι reference εκδόσεις των καρτών, συνήθως είναι ζεστές και κάνουν θόρυβο, οπότε φίλε μου δεν φταίει η Ati γι' αυτό. 4
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Επειδή η κατάσταση μου φαίνεται για τρολάρισμα, να πω ότι πολλές φορές οι κάρτες γραφικών, οι μητρικές και φυσικά τα τροφοδοτικά έχουν Coil noise. Όσον αφορά της χαλασμένες κάρτες γραφικών, είναι λάθος να λέμε μου χάλασε η ATi, άρα η ATi είναι κακής ποιότητας. Την υλοποίηση (πχ ASUS) πρέπει να κατηγορήσουμε αν κατηγορήσουμε κάποιον και όχι τον σχεδιαστή (Ati) του πυρήνα. Οι reference εκδόσεις των καρτών, συνήθως είναι ζεστές και κάνουν θόρυβο, οπότε φίλε μου δεν φταίει η Ati γι' αυτό. θα διαφωνησω για με τη τελευταια προταση, για τις reference ευθυνονται κυριως οι nvidia/amd και στη συνεχεια φυσικα και εκαστοτε vendor σε ολα τα αλλα συμφωνω οσο για το coil noise να πουμε οτι υπαρχουν πραγματα που μπορει να τρεξει κανεις που θα προκαλεσουν τετοιο θορυβο σε οποιαδηποτε καρτα (πχ καποια benchmarks που μπορει να φτασεις στα 400fps σε μερικα σημεια πχ 3d mark '13 που μου ρχεται προχειρα στο νου ) και απο κει και περα ειναι καθαρα και θεμα τυχης αν θα σου συμβαινει πιο συχνα και σε τι βαθμο σε οποιαδηποτε καρτα ή μητρικη ή τροφοδοτικο κι αν επιλεξεις
siegfried_gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Το ανέφερα και σε άλλο thread. Γνώμη μου, μην κοιτάτε καθαρά επιδόσεις και κόστος. Ο καθένας πρέπει να ψάχνει αυτό που ταιριάζει στα προσωπικά του γούστα. Π.Χ. Λίγο παραπάνω κόστος για τις ίδιες επιδόσεις αλλά χωρίς θόρυβο. Και για να μην παρεξηγούμαι δεν υπονοώ καμία εταιρία σε θέμα GPU. Λέω ευθέως πως η επιλογή υλοποίησης και εταιρείας που την φτιάχνει, είναι πιο σημαντική για την χρήση που κάνει ο μέσος gamer, από το 2%, 5% επίδοση παραπάνω ή παρακάτω. Για μένα τα 3,5 fps παραπάνω ή παρακάτω δεν είναι τόσο σημαντικά όσο το να μη βουίζει το κεφάλι μου. Για τον ίδιο λόγο και δεν θα έπαιρνα ποτέ reference. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα AMD ή nVidia στο θέμα των GPU, αλλά θέμα υλοποίησης. Μια reference υλοποίηση έχει κατά την άποψή μου περισσότερες πιθανότητες να σου κάνει coil noise σε σχέση με τις άλλες. 4
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 εγω δε νομιζω οτι ο θορυβος των πυκνωτων ειναι θεμα reference ή μη , οπως ειπα παραπανω ειναι θεμα τυχης περισσοτερο αυτο ομως που αντικεμενικα περναει απο το χερι του χρηστη, ειναι το θεμα του θορυβου της ψυξης και εκει θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου, οτι οποιος ενοχλειται απο τετοιο θορυβο καλο ειναι να το ψαχνει, μιας και πλεον κυκλοφορουν πολυ αθορυβα συστηματα ψυξης με εκπληκτικη αποδοση και σε νορμαλ τιμες οποτε ναι δεν εχει νοημα να κοιταει κανεις μονο τις επιδοσεις , αλλα και την υλοποιηση
saiz Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 παντως στο video που ανεβασε ο delpedro βλεπω μια καρτα κακης ποιοτητας! 1
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 παντως στο video που ανεβασε ο delpedro βλεπω μια καρτα κακης ποιοτητας! ...και είχαμε "φάει τα μουστάκια" μας πριν κανένα χρόνο με τον σαύρα για όσο αφορά την saphire και πως αναδείχτηκε αυτή η εταιρία στην Ελλάδα. Γιατί κ οι Msi κάνουν θόρυβο που ιδρώνουν να ψυξουν το full push τους αλλά η ποιότητα ακόμα κ στον θόρυβο βλέπεις ότι διαφέρει. 1
rfc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Συνταγμα ολοι παιδες με τις καρτες σας για τσαμπουκα........ κοτουλες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα