Προς το περιεχόμενο

shift + arrows shortcuts σε netbook, windows 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα όταν πατάω shift και κάποιο βελάκι.

1) Στον file explorer όταν ας πούμε έχω κλικάρει σε ένα φάκελο ή  σε ένα αρχείο και θέλω να επιλέξω και το ακριβώς από κάτω, πατώντας shift + down arrow μου επιλέγει όλα τα αρχεία που φαίνονται στην οθόνη.

2) Αν πατήσω shift + right arrow μου επιλέγει από το αρχείο που είμαι μέχρι το τελευταίο αρχείο που υπάρχει στο φάκελο.

3) Στο office, ή γενικά σε κείμενο, έστω ότι θέλω να μαρκάρω μια λέξη και ο κέρσορας είναι στην αρχή της, αν πατήσω shift + right arrow μου επιλέγει από την αρχή της λέξης έως το τέλος της σειράς αντί για τα δύο πρώτα γράμματα της λέξης.

Τα βελάκια μου εκτός από τα βελάκια, έχουν με λευκό χρώμα τα page up/page down/home/end που προφανώς πατώντας το shift δουλεύουν αυτά αντί για τα βελάκια. Πως μπορώ να το αλλάξω αυτό;

υγ: Επίσης το πάνω και το κάτω βελάκι έχουν και τις επιλογές φωτεινότητες που όμως αυτές δουλεύουν μόνο σε συνδυασμό με το fn key.

Δημοσ.

Θα κάνεις τερματισμό και στην επανεκκίνηση μπες στο bios (ανάλογα με το laptop, με del/f1 ή ότι άλλο γράφει στην αρχή).

Κάπου πρέπει να έχει μια ρύθμιση για key, fuctions, keyboard ή δες ξέρω πως μπορεί να το λέει το οποίο αλλάζει την επιλογή ώστε οι λειτουργίες των πλήκτρων f1-f12, up-down-left-right κτλ να ενεργοποιούνται πατώντας το πλήκτρο Fn. Ψάξτο λίγο.

Υ.Γ. Δεν μας λες ποιο laptop είναι, shame on you!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με το fn key. Ότι λειτουργίες γίνονται με το fn key δουλεύουν μόνο αν το πατήσω. Είναι ενεργοποιημένο δηλαδή να το πατάω πρώτα και μετά να πατάω και το πλήκτρο πχ f1 f2 κλπ Φαντάσου ότι όλες τις fn επιλογές τις έχει με χρώμα στο πληκτρολόγιο. Πχ στα βελάκια που μας ενδιαφέρει με το fn key μου δίνει επιλογές για αύξηση και μείωση έντασης ήχου με το πάνω βελάκι και το κάτω βελάκι αντίστοιχα. Τα "home, end, pg up/down" είναι με λευκό χρώμα μαζί με τα βελάκια και όπως είπα στο πάνω και στο κάτω έχει και την ένταση με πορτοκαλί! ένα νετμπουκάκι τούρμπο εξ είναι ούτε θυμάμαι πως το είχαν βαφτίσει το μοντέλο!

Δημοσ.

Χμμμ, ζαλίστηκα λίγο διαβάζοντας τα 2 posts και προσπαθόντας να συνδυάσω αυτά που λες αλλά τελικά, διαβάζοντας τα για τρίτη φορά και πιο προσεκτικά κατάλαβα τι εννοείς.

Μήπως έχεις το nb πλήκτρο num loc που αν το πατήσεις αλλάζει τις λειτουργίες;

Αν δεν γίνει κάτι έτσι τότε θα πρέπει να κάνεις remap το πληκτρολόγιο, αν θυμάμε καλά η ms δίνει ένα πρόγραμμ (keyboard layout manager νομίζω), που μπορείς να αλλάξεις τις λειτουργίες από τα πλήκτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...