Mikeasdf Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα! Ψάχνω ενα πρόγραμμα για να μιλάω με φίλους, κυρίως όταν παίζουμε, το οποίο να καταναλώνει λιγότερο internet απο το skype. Έψαξα λίγο και είμαι ανάμεσα σε ventrilo, teamspeak, mumble.Θα ήθελα να μου πείτε υπερ/κατα για αυτά τα προγράμματα και πόσο internet χρησιμοποιούν, διότι κάποιοι έχουν limit 30gb/month.
micos000 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Αν κάνεις μόνο κλήση ήχου στο skype δεν σου καταναλώνει πολύ badwidth. Όταν κάποιος έχει limited badwidth δεν μιλάει στο internet, μπορεί να επικοινωνεί μέσω γραπτών μηνυμάτων (π.χ. στο skype). Το ventrilo απαιτεί κάποιος να κάνει τρέχει τον server, το ίδιο και το teamspeak. Αν δεν τρέχει ο server κανείς δεν επικοινωνεί με κανέναν. Και τα δύο αυτά προγράμματα είναι για επικοινωνία πολλών ατόμων μέσα σε παιχνίδια και όχι για να μιλάς ένας προς έναν. Δες και το viber που έρχεται και σαν εφαρμογή για τα smartphone, οπότε δεν χρειάζεται ούτε υπολογιστής και η ομιλία γίνεται μέσω internet. Έχει πολλή απήχηση τελευταία.
Mikeasdf Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μόνο φωνητική κλήση κάνουμε αλλά μιλάμε πολλές ώρες όταν παίζουμε και φεύγει αέρας το 1 gb σε μια μερα Πιστεύω με τα push-to-talk θα είναι λιγότερη η κατανάλωση..
micos000 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Αν είναι για παιχνίδια τότε θα πάτε αναγκαστικά σε p-o-t όπως το ventrilo. Δεν ξέρω τους περιορισμούς του δωρεάν server. Ένας φίλος που το είχε, το είχαν πληρώσει όλοι μαζί που έπαιζαν.
dkotanid Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μπορείς να δείς και το ooVoo. Sent from my iPad using Insomnia
BritGreek Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μόνο φωνητική κλήση κάνουμε αλλά μιλάμε πολλές ώρες όταν παίζουμε και φεύγει αέρας το 1 gb σε μια μερα Πιστεύω με τα push-to-talk θα είναι λιγότερη η κατανάλωση.. Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να καταναλώσεις 1gb μέσα σε μια μέρα μόνο με το skype. Εγώ που το έχω στο κινητό μου και μιλάω κάνοντας χρήση και 3g, δεν έχω φτάσει στο μήνα τα 400-500mb (για χρήση skype, με viber και whatsapp ανοιχτά). Ειδικά στη φωνητική κλήση, δεν πιστεύω ότι καταναλώνει και τίποτα σοβαρό.
micos000 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μάλλον εννοεί ότι η ομιλία μαζί με το παιχνίδι φτάνει το 1GB/ημέρα.
Mikeasdf Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2013 Απ'ότι μου είπε ο φίλος μου, ελέγχει το internet του πριν και μετά τη συνομιλία και φεύγει 1gb για πλάκα μέσα σε 12 ώρες γι'αυτό και το κόψαμε μέχρι να γίνει ανανέωση στα gigs του.Το game (dota) δε τρώει τίποτα σχεδόν.. Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να καταναλώσεις 1gb μέσα σε μια μέρα μόνο με το skype. Εγώ που το έχω στο κινητό μου και μιλάω κάνοντας χρήση και 3g, δεν έχω φτάσει στο μήνα τα 400-500mb (για χρήση skype, με viber και whatsapp ανοιχτά). Ειδικά στη φωνητική κλήση, δεν πιστεύω ότι καταναλώνει και τίποτα σοβαρό. Τι να πω..ίσως λειτουργεί αλλιώς του κινητού.
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Κάπου διάβασα στο internet ότι το skype καταναλώνει περίπου 3,5-4 Mb ανά λεπτό. Το viber όμως, καταναλώνει 14Mb την ώρα. Από τη στιγμή που υπάρχει για pc, μπορείτε να δοκιμάσετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε android κινητό, κάνετε μια εικονική εγκατάσταση μέσω bluestacks με ένα οποιοδήποτε αριθμό κινητού, και μετά μπορείτε να εγκαταστήσετε την έκδοση για pc. http://helpme.viber.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/51/11/android-how-much-bandwidth-does-viber-use
Kapami Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Το skype καταναλώνει πολύ bandwidth μόνο όταν κάνεις host εσυ την κλήση.. Σε περίπτωση που απλά κάνεις join σε συνομιλία είναι ελάχιστη η κατανάλωση. Εαν έχεις λοιπόν πρόβλημα εσυ στο bandwidth σου , άσε κάποιον άλλον να κάνει host.
BritGreek Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Το skype καταναλώνει πολύ bandwidth μόνο όταν κάνεις host εσυ την κλήση.. Σε περίπτωση που απλά κάνεις join σε συνομιλία είναι ελάχιστη η κατανάλωση. Εαν έχεις λοιπόν πρόβλημα εσυ στο bandwidth σου , άσε κάποιον άλλον να κάνει host. Επειδή πρώτη φορά το ακούω αυτό στα πολλά χρόνια που χρησιμοποιώ το skype, τι ακριβώς εννοείς; Τι σχέση έχει το host όταν καλούμε ή μας καλεί κάποιος στο skype;
biomecanoid Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 To TeamSpeak χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περίπτωσις γιατί λειτουργεί σαν ασύρματος δεν στέλνει συνεχεια δεδομένα.* Mιλάς όταν πατάς ένα κουμπί - όπως στον ασύρματο* Η το κάνει αυτόματα μονο του όταν νομίζει πως μιλάς. Tο bandwidth του teamspeak είναι minimum και δεν είναι ON συνεχεια και μπορείς να ρυθμίσεις quality codecs etc για να το ριξεις ακόμα και άλλο 1
Kapami Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Επειδή πρώτη φορά το ακούω αυτό στα πολλά χρόνια που χρησιμοποιώ το skype, τι ακριβώς εννοείς; Τι σχέση έχει το host όταν καλούμε ή μας καλεί κάποιος στο skype; Αν εγω μαζευτώ με την παρέα μου και αρχίσω εγω την κλήση,λειτουργώ ως server.. άρα κάνω host. Εσυ απλά κάνεις join... 1
BritGreek Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Προφανώς αναφέρεται σε group calls, άρα επί πληρωμή. Εγώ χρησιμοποιώ τις δωρεάν δυνατότητες και δεν το ήξερα. Όσο ζω μαθαίνω. To run a Skype conference, you obviously need the original Skype client on your laptop or phone. However, if you're working from a slow channel or have a limited data allowance, ask someone else with more bandwidth to host, since that person's computer acts as a server which runs all conference traffic. So if you as the conference member run just 1 MB per 2 minutes, the conference host will run this amount multiplied by the number of conference participants - which can also get expensive. Πηγή: http://ijnet.org/stories/seven-tips-organizing-skype-conference-calls Γι' αυτό λέει ο φίλος ότι του φεύγει το 1gb σε μια μέρα. Και έτσι όπως το λέει, πληρώνουν όλοι για να έχουν group chats. Δεν είναι δωρεάν. 1
pedrojay Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 @britgreek Δωρεάν είναι στο skype τα voice group chats.Επί πληρωμή είναι τα video group chats. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα