Προς το περιεχόμενο

Blood Bowl 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Kicker μπορείς να επιλέξεις όποιον θέλεις, αρκεί να μην είναι το los. Έπρεπε όμως να τα εξηγούν αυτά τα πράγματα, αυτό σημαίνει tutorial. Τέλος πάντων, βρέθηκε η απάντηση, αυτό μετράει.

Σωστά θυμάσαι, ένα reroll είχαν και την πατούσαν. Αλλά, είναι ρίσκο να παίζεις το blitz με χαρακτήρα που μπορεί να σου πετάξει στα σκουπίδια την επίθεση (bonehead, wild animal κτλ.) και να σου κάψει το reroll. 

Ο αγώνας εξελίχτηκε κανονικά, δεν είχα κάποιο bug. Μήπως το εμφανίζει αν χρειαστεί να ξαναπαίξεις τον αγώνα;

(Υ.Γ. Πολύ φτωχή σε upgrades και η ομάδα των Chaos Al Stars, αλλά με τόσους beastmen προβλέπω να έχω δυσκολίες στα blitz τους. Έχω να ανεβάσω τον thrower μου όμως -lvl. 3- που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με τους Skaven και ένα lineman αν θυμάμαι σωστά, οπότε αρχίζει και δένει η ομάδα. Ο blitzer με το tackle που του έβαλα τα πήγε πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι και γενικά με dodgy ομάδες θα φανεί χρήσιμος).

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Και την πρώτη φορά που έπαιξα, έτυχε σίγουρα μια φορά να μην κάνουν τον γύρο τους και να δώσει τον έλεγχο σε μένα κατευθείαν.

Τrue ότι κάποια βασικά πράγματα θα έπρεπε να λέγονται στο tutorial, αλλά δεν τα εξηγεί το παιχνίδι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Aυτό που λες για το χαμένο γύρο, δηλαδή δε σήκωνε καν πεσμένους παίκτες; Μου έχει τύχει σε παιχνίδι που άφησα την αντίπαλη ΑΙ με λίγους παίκτες στο τέλος να μην έχει τι να κάνει με λογικό πλαίσιο ρίσκου και σχεδόν να "αφήνει" το γύρο, αλλά σήκωνε παίκτες, άλλαζε ελαφρώς θέσεις κτλ.

Εντωμεταξύ, η προδοσία στο ματς με τους Chaos All-Stars μου έδωσε ένα από τα δυσκολότερα -σχετικά, η ΑΙ έχει θέματα- παιχνίδια και μια παντελώς άχρηστη επιλογή MVP.

2015-09-24_00005_zpsoi4ypytc.jpg

Στο ίδιο παιχνίδι παρατήρησα και την πρώτη "τελείως παράλογη" συμπεριφορά της ΑΙ, έσκαγε blitz με το Morg και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ακολουθούσε το δικό μου παίκτη (θα το καταλάβαινα αν μετά το blitz έστρεφε τον αχαρακτήριστο προς το σημείο όπου είχε φτιάξει ένα αρκετά καλό κλουβί, αλλά τίποτε, blitz και follow up.

Απέφυγα τους τραυματισμούς, κι αυτό σίγουρα μετράει. Εντωμεταξύ, ένας blitzer και ο βασικός catcher μου τσίμπισαν από +1 ΜΑ, δημιουργώντας ενδιαφέρους προοπτικές στο παιχνίδι.

Απέναντι τους Gouged Eye που έπονται, όμως, μάλλον θα (ξανα)πέσει ξύλο.  

• Super Moderators
Δημοσ.

Δύο ακόμη δύσκολες προκλήσεις ολοκληρώθηκαν: στο rematch με τους Gouged Eye τα τρία φάουλ (με μόλις μία αποβολή!) και στον αγώνα απέναντι στους Galadrieth Gladiators τρεις πάσες. Πάσες, απέναντι σε elves... 

2015-09-24_00008_zpsd6nucmuf.jpg

To πρόβλημα στην ομάδα μου δημιουργήθηκε στον αγώνα με τους Gouged Eye, όμως. Επειδή είναι spoiler της ιστορίας, το κρύβω, απλά θα πω ότι μου στοίχησε έναν πολύ καλό παίκτη που δε θα μπορέσω να αντικαταστήσω μέχρι το τέλος του campaign, όπως φαίνεται.

Έχεις πρόκληση να βάλεις γκολ με μέλος της ομάδας που να μην είναι ο Zug ή το Ogre, αν υπάρχει. Κανένα θέμα ως εδώ, μόνο που αυτός που θα βάλει γκολ "αποδεικνύεται" ότι ήταν ο Griff, ο οποίος παίρνει τη θέση του στο roster και ο προηγούμενος παίκτης χάνεται τελείως. Με δυο λόγια, lvl 3 thrower με Accurate και Block μας χαιρέτησε... Πολύ κρίμα.

Πάμε σε προημιτελικό πλέον, απέναντι στην πρώτη ομάδα που αντιμετωπίζεις στο campaign (εκείνους τους Bretonians, αρκετά αναβαθμισμένους πλέον) και μετά από καμιά δεκαριά αγώνες το παιχνίδι αποφασίζει να εισαγάγει μια νέα παράμετρο: αυτή του καιρού.

Ευτυχώς που δε μας το κράτησαν για τον τελικό...

• Moderators
Δημοσ.

Yep, κι εγώ έχασα

τον thrower μου. Oπότε δεν έχω Sure Hands, αλλά οκ, σηκώνω με τους άλλους.

Κοντές πάσες έκανα με τους Elves και μετά ξύλο. Αν και έκανα βλακεία και μια πάσα κι ένα γκάζι και μου το 'χωσαν, μετά όμως, δεν έμειναν πολλοί όρθιοι και stall λίγο και έκανα το 2-1.

Gouged Eye ήταν κυριλέ, αρκετά KOs και injuries για εκείνους.

Κι εγώ τώρα στο ίδιο με τους Βretonians. 

• Moderators
Δημοσ.

Κυριλέ με τους Bretonians, παρά τον καιρό, μετά με τους

Dark Elves

, αφού είδα τι κάνει στον καθέναν το φίλτρο, έκανε πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι μου. :P

Και στον τελικό "θα γίνει της _____" που λένε και ναι,

ευτυχώς όταν δεν είναι 40k, οι κακοί δεν είναι πάντα Chaos. :P

Πάλι σκόραρα πρώτος και από βλακεία μου έβαλαν γκολ με 3 κινήσεις κλασσικά (καταραμένα dodge). Μετά ξύλο, πήρα την μπάλα, έκατσα σχεδόν γωνία δίπλα στο TD με bodyguards και το ΑΙ βαρέθηκε και έκατσε πίσω να παίζει μπουνίδια με Zug, ogre και μερικούς blitzers. Τurn 16, touchdown και επόμενος γύρος, μερικές τυπικές μάπες.

Πλάκα είχε. Τώρα (αύριο; ), online. ^_^

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ με τους Bretonians ταλαιπωρήθηκα πολύ. Πρώτο ημίχρονο μου έριξαν τρεις τραυματίες, ο ένας χάνει τον ημιτελικό, δεύτερο ημίχρονο άλλον ένα, ο οποίος επίσης θα λείψει από τον ημιτελικό. Κάκιστο ζάρι, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο (θα χρειαστούν πολλά άσχημα ζάρια για να ισοφαρίσω την ιστορία με τις μάγισσες). Προηγήθηκαν 0-1 αφού εκτός από τους τραυματίες είχα και 1-2 stunned (γενικά το mighty blow με ρήμαξε). Ευτυχώς ισοφάρισα στο bottom of eighth και πήγαμε ημίχρονο 1-1, νέα ταλαιπωρία με τη βροχή να πιάσω τη μπάλα (ο αναπληρωματικός thrower τραυματίας, αναγκάστηκα για τον ημιτελικό να πάρω έναν τελείως νιούφη απλά για το pick up ball), απανωτά turnovers. 

Με τα πολλά καταφέρνω με τον καλό μου catcher να πιάσω μπάλα (από γκέλα...), αμέσως κλουβί με Zug και Griff, το fend με καθυστερούσε και μου χαλούσε και την άμυνα, οπότε έπαιξα επιθετικά με τον 9αρη MA -πλέον- catcher μου, του άνοιξα δρόμο και με ένα GFI πήγαμε στο 2-1.

Με λειψή ομάδα άμυνα, ευτυχώς δεν επιχείρησε να απλώσει την ομάδα του και να πάει για επιθετικό κατέβασμα (πιστεύω με αντίπαλο άνθρωπο το 2-2 ήταν αν όχι εύκολο, ορατό), άργησε να προωθήσει τον knight που κουβάλαγε μπάλα και δεν έφτανε ούτε με διπλό GFI στο td.  Λήξη αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος. Έκανα και 2-3 λάθη, γενικά έπρεπε να το αφήσω για αύριο αλλά ήθελα να δω το στυλ των Bretonians (το πρώτο παιχνίδι δε μετράει, προφανώς) και παραλίγο να πληρώσω την περιέργειά μου. Από την άλλη, έφτασε προημιτελικός για να δεχτώ το πρώτο td, κάποτέ έπρεπε να συμβεί κι αυτό.

2015-09-24_00009_zpsgmc9abuj.jpg

Dark elves για τη συνέχεια. Αν είχα όλους τους βετεράνους μου (ένας ο αδικοχαμένος λόγω script, θα μου λείψει και ένας blitzer) θα αισθανόμουν πιο σίγουρος. Με τόσο dodge, θα δούμε, έχει 6 πολύ καλούς. Κλουβί και ξύλο με βλέπω, αν και δε μου αρέσει να παίζω έτσι. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλώς τα δεχτήκαμε, οι Wood Elves ενεργοποιήθηκαν, λογικά θα έχουν ενεργοποιηθεί και οι Lizardmen για όσους είχαν επιλέξει αυτούς στην προπαραγγελία. Δεν εμφανίζονται ακόμη στο store, όμως, για να δω τιμές και να έχω μια εικόνα του πόσο θα πάει το "μαλλί" για να αποκτήσουμε όλες τις ομάδες (που, λογικά, με τους Bretonians να είναι βασικοί -βυσματικοί Γάλλοι- θα φτάσουν τις 24 αυτή τη φορά, αν δεν πάνε παραπάνω).

edit: για όσους προπαρήγγειλαν το παιχνίδι, είτε μέσω Steam είτε physical, άλλο -eshop κτλ., ο κωδικός ξεκλειδώνει και τις δύο πρώτες ομάδες, Lizardmen και Wood Elves. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τους Dark Elves (γενικά, μάλλον δεν τα έχω τα elves, αν και πάλι έκανα λάθη): 0-0 στην κανονική διάρκεια, σκόραρα το πολυπόθητο td στην παράταση. Γενικά,

το φίλτρο μου διέλυσε την ομάδα, οι STR 1 πρακτικά αχρηστεύτηκαν, μου ανέβασε τη δύναμη και μου έκοψε ταχύτητα, έχασα πάρα πολλούς με block που κατέληξαν σαμιαμίδια, κουλουβάχατα. Τρελό dodge όπως πάντα από τους μυτεροαυτιάδες, τέλος πάντων

Bonus δεύτερο άχρηστο MVP στο campaign:

2015-09-25_00001_zps5umcibsc.jpg

Ο τελικός... Δεν μπορείς να μιλήσεις για τον τελικό χωρίς να το ρημάξεις στο spoiler, οπότε ένα screenshot με το τελικό σκορ. Έπαιξα καλύτερα αυτή τη φορά, χωρίς να έχω συγκλονιστικό ζάρι, τουλάχιστον δεν μου έτυχαν και 2 x 2 νεκροκεφαλές όπως με τους Nightmares.

2015-09-25_00002_zpsn22j8r9h.jpg

Ωραία ιστορία, μου άρεσε το voice acting πολύ, θα την ξαναδώ κάποια στιγμή, αλλά: ΔΕΝ είναι campaign αυτό, story mode είναι με στοιχεία από (ιδιότροπο) tutorial. Θα μου λείψει πολύ το campaign του πρώτου, το οποίο δεν εκτίμησα δεόντως όταν το είχα και ξαφνικά βλέπω πόσο σημαντικό είναι: με το που άρχισε να στρώνει η ομάδα, τους "έχασα", λήξη.

Το θέμα είναι πως το δεύτερο είναι αισθητά ανώτερο του πρώτου και στο αισθητικό κομμάτι αλλά και στην επικοινωνία κάποιων μηχανισμών, οπότε δε με βλέπω να γυρνώ στο Chaos Edition. Με λίγη περισσότερη προσοχή, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα κλασικό παιχνίδι με την κυκλοφορία. Ευελπιστώ ότι θα το στρώσουν στην πορεία.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Διαβάζω ότι κάποια rules δεν είναι όπως πρέπει π.χ. Juggernaut, αλλά δεν τα κοίταζα στο 1 και επειδή δεν είμαι γνώστης, δεν έχω ψάξει γενικώς τις αλλαγές. Να δούμε και από patch τι θα παιχτεί.

Όπως ξαναείπα, φάση είχε το στόρυ mode και πως δεν ήταν (όπως με 90% των Warhammer / 40k παιχνιδιών), το Chaos ο μεγάλος κακός. :P

Μπήκα και σε 2 leagues, Noobs Collide (9 ομάδες :P) και Forum Open League που είχε 192 όταν μπήκα και θα βουτήξω στο online το απόγευμα, να δω τι θα καταφέρω...

• Super Moderators
Δημοσ.

Στις λίγκες, σε βάζει όπου λάχει εμείς οι βλάχοι ή ανάλογα με τη δύναμη των ομάδων; Έχω μια 1000αρα humans, μην πάω με 1600ρηδες και με ρημάξουν τελείως, να χάσω αξιοπρεπώς.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, πρώτο friendly και η ΑΙ μου φάνηκε αισθητά βελτιωμένη στο hard. 1-1 το ματσάκι, humans vs. humans, με πολύ λογικές κινήσεις από τον υπολογιστή. Προφανώς έναν άριστο γνώστη δε θα τον δυσκολέψει, αλλά για κάποιον σαν κι εμένα με μια μέτρια εξοικείωση με το παιχνίδι είναι ωραιότατη πρόκληση.

Κατά τα άλλα, το φοβόμουν πως θα έχει θέμα το match-making, ελπίζω να το πάρει και κανείς άλλος το παιχνίδι από τους insomniacs, να στήσουμε δική μας λίγκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...