Προς το περιεχόμενο

Blood Bowl 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αποστολή εξετελέσθη απέναντι στους Bretonians (και με το παραπάνω):

2015-09-23_00005_zpsukpgdqsy.jpg

Τελικός απολογισμός, 2 νεκροί, 7 τραυματίες από τους αντιπάλους, 2 τραυματίες δικοί μου. Με βλέπω να μετανιώνω για την απόφαση να παίξω κάποια στιγμή με Bretonians, μονοδιάστατη ομάδα και στη βασική της έκδοση δεν έχει σπουδαία πράγματα μέσα. Δεν πειράζει, μεγαλύτερη πρόκληση.

Και κάτι που είμαι βέβαιος πως δε θα βλέπω συχνά. Τouchdown by Μπούλης:

2015-09-23_00003_zpsg6j3xqag.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Πραγματικά η πάνω δεξιά μεριά της πρώτης εικόνας τα λέει όλα. :lol:

Edit: Είδα και λίγο από το video review (7.8) του IGN.

Orcs vs High Elves. Έχωσε ένα σωρό (κολλητά) στην γραμμή για ξύλο στην υποδοχή και η πρώτη κίνησή του ήταν να πιάσει την μπάλα από κάτω:
Fail, reroll fail, turnover.

Ούτε εγώ δεν τα κάνω αυτά. :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Μόλις αντιμετώπισα την πρώτη σοβαρή πρόκληση, απέναντι στις (μισητές, ω ναι) Witches των Dark Elves. Ο Bob σου θέτει (υποχρεωτική) πρόκληση να πετάξεις 2 φορές τις τύπισσες έξω. Μιλάμε για τρελό dodge και jump up απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μισό tackle.

Bottom of 15th, η μία πηγαίνει στην άκρη του γηπέδου, αλλά προστατεύεται από ένα linesman. Επίθεση με δικό μου linesman (aka hail Mary attack) με ένα ζάρι, σκέτος, απέναντι σε Witch και... push! Έξω από το γήπεδο (άθικτη, αλλά μας κάνει). Αμέσως μετά, στην απέναντι άκρη του γηπέδου, στέλνω το Zug μαζί με 2 blitzers και 2 linesmen να κυνηγήσουν την έτερη μάγισσα, η οποία τρώει 2 blocks (ήθελα να την σπρώξω κι αυτή έξω από το γήπεδο) και... ξεραίνεται! Stunned. Αμέσως φάουλ, δεν της κάνει τίποτε. 

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, τα elves πετούν θεϊκή long pass σε ένα linesman που βολόδερνε στο μέσο του δικού μου γηπέδου, ο οποίος φεύγει για touchdown. Σε επίπεδο αποτελέσματος σκασίλα μου, αφού είμαι 2-0 μπροστά και δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτε άλλο, είναι ο 16ος γύρος (αν και είναι σπαστικό να τρως γκολ επειδή κυνηγούσες έναν στόχο παράλογο και παλούκι συνάμα) όμως για να φτάσει ο τύπος στο τέρμα πρέπει να ρίξει 1 ζάρι και... τρώει σαβούρα και ζαλάδα, πάει εκτός!

Τελευταίος γύρος, έχω 5 μαζεμένους γύρω από την πεσμένη μάγισσα, φάουλ ο Zug και, ναι! ΚΟ'd η λάμια, ο Bob μου δίνει τρία τέρματα αβάντα, το παιχνίδι με πληροφορεί πως από εδώ και πέρα το να νικήσω είναι formality (no shit Sherlock, ήμουν ήδη 2-0 πάνω και θα ήμουν περισσότερα ίσως αν δε με έβαζες να κυνηγάω τις μάγισσες αριστερά-δεξιά). 5-0 το τελικό και τρελή ικανοποίηση για την επική επίτευξη του challenge.

Επόμενος αγώνας, Gouged Eye-Reikland Reavers, η μεγάλη ρεβάνς!

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ως εδώ που έχω φτάσει, σαφέστατα η ιστορία με τις δύο μάγισσες ήταν το πιο δύσκολο challenge. Και αυτό πριν σου επιτρέψει να συγκεντρώσεις πόντους εμπειρίας και άρα να πας σε level-up.

Τέλος πάντων, γούστο έχει η ιστορία, ο αγώνας με τους Gouged Eye κρύβει και μια όμορφη έκπληξη, καλά πήγε: 

2015-09-23_00006_zpsot36nxei.jpg

Όμως, για να τα λέμε όλα και παρότι η ΑΙ δεν έχει διαπρέψει ως τώρα (μοιάζει καλύτερη του πρώτου, όχι πως αυτό σημαίνει πολλά, αλλά θέλει κι άλλη τριβή για να το πω με βεβαιότητα) από τον 15ο γύρο με τα Dark Elves και μετά έχω σταθεί εξαιρετικά τυχερός στο ζάρι: μόνο 1 σοβαρός τραυματισμός, που με τον apothecary τον μετέτρεψα σε επιστροφή στους αναπληρωματικούς, δηλαδή τίποτε, και πολύ νωρίς στο 1ο και το 2ο ημίχρονο με τα orcs έβγαλα το troll τους KO'd, κι αυτό διευκόλυνε πάρα πολύ τα πράγματα.

Με άλλο ζάρι, δεν ξέρω πώς θα είχε εξελιχτεί o αγώνας.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτασα κι εγώ στους Warhammerers αλλά έχω θέμα με αυτή την ομάδα και το cage τους. -_-

Edit: Με σπάνε στο ξύλο, σταματάω τον carrier επιτέλους, πάμε για pick up, sure hands...fail. -_-

Edit 2: Αφού τελικά τα καταφέρνω για ημίχρονο και ανοίγομαι από αριστερά και καταφέρνω να τους κρατήσω και πάω για TD, λέω να stall στην γωνία αφού έχω 2 νάνους (νόμιζα) σε αρκετή απόσταση.

Αρκετό ξύλο και αφού χάνω την μπάλα και γίνεται χαμός (έφαγε και το γόνατό του ένας δικός μου σε injury), τελικά καταφέρνω στην 16η δική μου με sure hands να την πιάσω και να γυρίσω στην γραμμή για το TD.

Ίδρωσα με τις βλακείες μου...

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά πήγαινε μέχρι το τέλος με τους Skaven. Κατάφεραν να πάρουν την μπάλα μετά και dodge συνέχεια ο Star Player, την πάσαρε σε gutter runner και πήγε στην γραμμή αλλά μπότσαρε το roll, 16η δική μου και προσπάθησα να καλύψω την μπάλα. 16η του AI, πήρε την μπάλα και σκόραρε μόνος του ο star player τους. Aν δεν έιχε και τα mutations που τον κάνουν δύσκολο σε dodge και να fail το pick up, καλά θα ήταν.

1-1 και άντε πάλι από την αρχή. :(

Edit: Επανάληψη του αγώνα και νομίζω ότι bug-άρει και μου δίνει turn ενώ προσπερνάει του αντιπάλου...
Το έκανε και πριν μια φορά, αλλά τώρα 3.

Εdit 2: Ε, με το να μου δίνει turns, κατάφερα να φύγω / δείρω, οπότε κέρδισα 2-0 που με τίποτα για μένα κανονικά.
16η και τελευταία, του έριξα νεκρό τον rat ogre του, αλλά τον έσωσε ο apothecary. Ούτε με ποντικοφάρμακο δεν ψοφάει τούτος. :P

Chaos All-Stars τώρα.

Edit 3: Ξέρω, γίνομαι κουραστικός, αλλά πήγαν πιο εύκολα αυτοί, άλλο αν το ματς θα κόλλαγε περισσότερο σε Ork WAAAGH! παρά σε αγώνα και τώρα (αύριο δηλαδή) 3η και φαρμακερή με τα μεσαιωνικά ξαδέρφια τους. ;)

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καμιά φορά ξεχνάω πόσο σημασία έχει και το ζάρι σε αυτό το παιχνίδι. Η καλή μου τύχη συνεχίστηκε και απέναντι στους Warhammers.

Πρώτα, κερδίζω στο κορώνα-γράμματα. Τεράστια σημασία αυτό, αφού οι νάνοι έχουν κατεβάσει το deathroller τους. Απαραίτητο, λοιπόν, να πετύχω γρήγορο td γιατί αλλιώς το γομάρι δε βγαίνει από το παιχνίδι και θα σακατέψει κόσμο.

Οπότε, δίνω "τυράκι" ("μπυρίτσα", εν προκειμένω) με αδύναμη άμυνα και εύκολους στόχους στη μια πλευρά (στην απέναντι από το χώρο του ατυχήματος), οι νάνοι ορμάνε, full επίθεση με τη σειρά μου με blitzers και catcher, το λιγοστό mobility των νάνων πελαγώνει για να παρακάμψει το ατύχημα, perfect pass από τον thrower μου, fumble από το blitzer αλλά -τυχερός ξανά- το reroll πετυχαίνει, στο πρώτο μισό του τρίτου γύρου έχω το πολυπόθητο td. Αποβολή για το deathroller και τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά πλέον. Απέναντι στο 5αρι ogre και τον 4αρη Zug οι νάνοι δεν έχουν περιθώρια για πολλούς τσαμπουκάδες, και με προσεκτική άμυνα (έκλεισα τον αγώνα με 55 blocks έναντι 44 των Warhammers) πιάσαμε το στόχο:

2015-09-24_00001_zpswcp2jjwo.jpg

Παρότι τσίμπησα έναν ανώδυνο τραυματισμό σε lineman (εκτός αγώνα, απλά), πήγε πολύ καλά το ματς.

Σειρά έχουν οι αρουραίοι.

Υ.Γ. Έφτιαξα έναν kicker, ο οποίος ενώ στο πρώτο μισό αποδείχτηκε πολύτιμος (έστειλε τη μπάλα δύο φορές σχεδόν εκεί που ήθελα και δυσκόλεψε τον αντίπαλο) στο δεύτερο ημίχρονο για κάποιο λόγο δεν πήρε κανένα από τα τρία kicks. Δεν κατάλαβα γιατί. Κατά τα άλλα, δεν έχω εντοπίσει προβλήματα στην εφαρμογή των κανόνων.

• Moderators
Δημοσ.

Υ.Γ. Έφτιαξα έναν kicker, ο οποίος ενώ στο πρώτο μισό αποδείχτηκε πολύτιμος (έστειλε τη μπάλα δύο φορές σχεδόν εκεί που ήθελα και δυσκόλεψε τον αντίπαλο) στο δεύτερο ημίχρονο για κάποιο λόγο δεν πήρε κανένα από τα τρία kicks. Δεν κατάλαβα γιατί. Κατά τα άλλα, δεν έχω εντοπίσει προβλήματα στην εφαρμογή των κανόνων.

Από

https://www.reddit.com/r/bloodbowl/comments/3letof/bb2_kicker/

Δεν έχω kicker εγώ, οπότε δεν ξέρω πόσο ισχύει.

It's not very intuitive, but you just need to left click the player you want to take the shot with, during the kick off.

Nα επενδύσω κι εγώ σε Ogre;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση για τον kicker, θα το δοκιμάσω στον επόμενο αγώνα να σου πω. Προσωπικά, τον θεωρώ απαραίτητο τον kicker, έχει τρελό scatter η μπάλα αλλιώς.

Ο Οgre είναι μυστήρια ιστορία. Βασικά, λόγω bonehead είναι ρίσκο να κάνεις οτιδήποτε, αλλά έχει STR 5 και AV 9, που σημαίνει πως απέναντι σε ομάδες που ρίχνουν ξύλο, στην αρχή τουλάχιστον, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος. Προσωπικά, τον θεωρώ κάτι σαν ελαφρώς μετακινούμενο μαντρότοιχο, αποροφά ζημιά, εμποδίζει tackles, αν καταφέρεις να του πάρεις κι ένα guard βελτιώνεται πάρα πολύ, όμως γενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις πολλά πράγματα με αυτόν στην κανονική ροή του αγώνα (δε λέμε να κερδίζεις άνετα και να τον βάζεις να κάνει foul, χωρίς να σε νοιάζουν turnovers και αποβολές). Ενόψει Skaven, λ.χ., ο δικός μου δεν έχει ούτε μισό SPP.

Εδώ, βέβαια, έχεις το Zug που μπορεί να είναι loner αλλά ξέρεις ότι μπορείς να τον μετακινήσεις 100% αξιόπιστα. Δεν κερδίζει SPP, όμως, άρα δεν είναι ιδανική περίπτωση κι αυτός.

Από ό,τι έχω δει, στα ματς με τους full κανόνες, όλες οι ομάδες κατεβάζουν big guys, οπότε ως αντίβαρο χρήσιμος είναι ο Ogre.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικά χρησιμοποιώ τον Zug για big guy, αλλά επειδή το έχω το bashing λίγο στο αίμα μου, μάλλον θα πάρω κι εγώ Ogre. :)

Βρίσκω πάντως να έχει την πλάκα του το Campaign. Σε πολλούς έχει κακοφανεί ότι είναι ένα tutorial με στόρυ και δεν είναι σαν του 1, αλλά και βάζει τους νέους (αρκετά σιγά ομολογουμένως) στο παιχνίδι και στους παλιούς μπορεί να θυμήσει διάφορα. Και τουλάχιστον δεν έχω δει το ΑΙ να κάνει τίποτα κουλά με τα ζάρια ή κι αν κάνει, έχω δει π.χ. να βγάζει τριπλά ζάρια με 2 push / 1 both down ενάντια σε δικούς μου που έχουν block.

Ίσως και είναι πιο forgiving με τους τραυματισμούς της ομάδας μας το campaign (αν και χρειάστηκε κι εγώ να βάλω apothecary όταν σκοτώθηκε ένας δικός μου).

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, γούστο έχει το campaign και οι σχολιαστές είναι βελτιωμένοι, η ιστορία αρκετά τρελή και μέσα στο πνεύμα του ΒΒ.

Απλά, δε θα τους "σκότωνε" τους Γάλλους να φτιάξουν και κάτι σαν το campaign του πρώτου (δε λέω για το story mode, που ήταν πιο κοντά στο τωρινό campaign αλλά χωρίς το δέσιμο με μία ομάδα). Έστω για να δει κάποιος πώς λειτουργεί η εξέλιξη μιας ομάδας στο χρόνο. Εδώ στα 3 πρώτα παιχνίδια, αν θυμάμαι σωστά -μπορεί και παραπάνω- δεν έπαιρνες καν SPP. Τώρα μόλις κατάφερα να ανεβάσω ένα blitzer.

Ωραίο το multi, αλλά εξαρτάσαι πάντοτε από τη διαθεσιμότητα του άλλου. Τον επόμενο μήνα, λ.χ., προβλέπεται τέτοιο πήξιμο στη δουλειά που δύσκολα θα μπορούσα να είμαι σε ενεργή λίγκα συνεχώς. Φαινόταν βέβαια το πράγμα πως για multi-oriented το πήγαιναν, ήδη η beta μόνο αυτό είχε, απλά το περιόρισαν άνευ λόγου και αιτίας, δεν είναι κάτι απαιτητικό ένα τέτοιο campaign. 

• Moderators
Δημοσ.

Εδώ στα 3 πρώτα παιχνίδια, αν θυμάμαι σωστά -μπορεί και παραπάνω- δεν έπαιρνες καν SPP. Τώρα μόλις κατάφερα να ανεβάσω ένα blitzer.

Καλά ναι, γι' αυτό λένε πολλοί ότι είναι βαρετό και αργό στην αρχή.

Εγώ πάλι δεν είχα θέμα, αλλά γενικά παίζω SP / tutorials γενικώς, γιατί μπορεί να λένε κάτι που είχα ξεχάσει / δεν ήξερα. Και θα πάρω πιο ζεστά το ΒΒ2, γιατί στο 1 απλά υποστήριζα Warhammer stuff και έπαιζα λίγο ενάντια στο AI, χωρίς να κοιτάω πολλά πράγματα.

Ελπίζω να έρθουν "σύντομα" οι Norse. :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάρα πολύ μου αρέσουν οι Norse, αλλά δυσκολεύομαι σε μεγάλης διάρκειας campaign με αυτούς, γιατί με την πλειοψηφία να έχει AV 7 έχουν πολλούς τραυματισμούς. Αλλά, σε κλίμα και ποικιλία παικτών είναι, για μένα, από τις καλύτερες ομάδες.

Εδώ βλέπουμε πώς το να βγει ΚΟ'd ο big guy μιας ομάδας χωρίς hard hitters μπορεί να την αποδιοργανώσει:

2015-09-24_00002_zpsavvfgqe0.jpg

Αυτό είναι το δεύτερο ΚΟ'd(*), τον έριξα και στο πρώτο ημίχρονο αλλά συνήλθε στην ανάπαυλα. Τη δεύτερη φορά, έμεινε έξω μέχρι τέλους. Εντωμεταξύ, και πριν από αυτό, είχε κακό ζάρι, έπαιζε πολλά blitz και του τα ακύρωνε το wild animal (το καλό του να "αναγκάζεις" τον αντίπαλο να επιτεθεί στο δικό σου big guy, αν και στη συγκεκριμένη ομάδα μεγάλο ρόλο παίζει το combo του Μπούλη με το Zug).

Αυτό που αποτελείωσε τους Scavenblight Scramblers, όμως, δεν ήταν τόσο η απώλεια του Rat Ogre όσο η απουσία αλλαγών. Κατέβασαν μια ξερή εντεκάδα, οπότε ό,τι έχαναν (τελικά είχαν δύο τραυματίες και 3 KO'd) δεν μπορούσαν να το αντικαταστήσουν μέσα στο γήπεδο. Και παρότι το αστέρι της ομάδας (two heads συν το τρελό dodge των αρουραίων...) ξέφευγε όποτε ήθελε, δεν είχε παίκτες να το υποστηρίξουν. Πολλά κενά, κανείς να μπλοκάρει τον 5αρη και τον 4αρη μου.

Το αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, ήταν αυτό:

2015-09-24_00004_zpsqkif2lhh.jpg

Υ.Γ. Πράγματι, με αριστερό κλικ επιλέγεις ποιος θα είναι ο kicker.

Υ.Γ.2 (*) Προφανώς δεν είναι το δεύτερο, αφού είναι στον 6ο γύρο, αλλά κάποια πατάτα έκανα και δεν έσωσα screenshot από το δεύτερο. Μεχ...

• Moderators
Δημοσ.

Υ.Γ. Πράγματι, με αριστερό κλικ επιλέγεις ποιος θα είναι ο kicker.

Ευχαριστώ για το confirmation, για να ξέρω κι εγώ. :)

Nαι, οι Skaven είχαν και μόνο ένα (ή δύο; ) rerolls, οπότε αν έχαναν ζαριά, ατυχούσαν. Και σίγουρα με το Ogre πρέπει να έφαγαν καλές μάπες, μιας και είναι squishy. :P

Μετά είναι οι Chaos All Stars, αλλά για να μην δυσκολεύτηκα εγώ, μάλλον θα τους ξαπλώσεις όλους κάτω.

Edit: By the way, σου έκανε το bug που οι Skaven δεν έκαναν τον γύρο τους; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...