Προς το περιεχόμενο

couldn't open drive ..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα με το pc μου! Έκανα φορμάτ τα windows profesional xp και ενώ όλα έδειχναν να δουλεύουν σωστά λίγο πριν εκκινήσει τα windows μου βγάζει αυτό :

couldn't open drive multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)
NTLDR: και κάτι κινέζικα στην συνέχεια! 

Τι είναι αυτό ακριβώς και τι μπορώ να κάνω! Όποιος μπορεί να με βοηθήσει πολύ θα το εκτιμήσω. Ευχαριστώ προκαταβολικά !! 

Δημοσ.

Καλά θα ήταν να μας έλεγες ακριβώς τι λέει το μήνυμα,για να καταλάβουμε καλύτερα,μια εικόνα κάνει θαύματα.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)

Αυτή είναι η εγγραφή για το πρώτο διαμέρισμα στον πρώτο δίσκο του Η/Υ σου, κανονικά τα xp περιμένουν εκεί να υπάρχει ο δίσκος με το λειτουργικό.Αν ξέρεις ότι τα πέρασες σε άλλο διαμέρισμα ή και δίσκο θα πρέπει να επέμβεις σε αυτήν την εγγραφή,είναι χύμα στο διαμέρισμα των XP και μέσα στο αρχείο boot.ini.

Δημοσ.

To NTLDR is miising του βγαζει. Φτιαξε το boot απο το bios να ξεκιναει απο το δισκο πρωτα.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Όχι δεν μου εμφανίζει NTLDR is mising! 
αυτο μου εμφανίζει
couldn't open drive multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)

NTLDR:

έβαλα στο bios να ξεκινάει από τον δίσκο άλλαξα θεσεις το master και το slave αλλά τίποτα συνεχεια το ίδιο! Ο  δίσκος να επισημάνω ειναι καινούριος και ειναι η πρώτη φορά που το κάνω φορμάτ και πάτησα την επιλογή quick. λέτε να παίζει ρόλο;

Δημοσ.

Όχι δεν παίζει ρόλο,ρόλο παίζει το πως έκανες την εγκατάσταση γιατί τώρα υπάρχει αναφορά για τον πρώτο δίσκο και το πρώτο διαμέρισμα ενώ αυτά δεν υπάρχουν,από usb έκανες εγκατάσταση;;Είχες πάνω τον παλιό όταν έκανες την εγκατάσταση και μετά τον έβγαλες;; 

Πες μας γενικά ποιο πολλά να καταλάβουμε καλύτερα.

Δημοσ.

Λύθηκε το πρόβλημα !
Λοιπόν ο δίσκος είναι καινούριος! Πρώτη φορά τον σύνδεσα και του έβαλα τα windows xp professional. Και είχα πατήσει γρήγορη εγκατάσταση και μου έβγαζε αυτά τα γράμματα στην οθόνη.
Εν τέλη αποφάσισα να το ξανακάνω όλο από την αρχή. Διέγραψα και τα δύο μέρη του σκληρού που είχα δημιουργήσει έφτιαξα δύο νέα, έκανα την κανονική εγκατάσταση (όχι την γρήγορη αυτή τη φορά) και μπήκε κανονικά στα windows. 

Ευχαριστώ πολύ που αφιερώσατε χρόνο για να ασχοληθείτε με το πρόβλημα μου! Να στε καλά! ευχαριστώ και πάλι! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...