Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θελω να μου προτεινεται ψυκτρες για τα 2 μου pc διοτι.

Υπαρχει το εξης προβλημα, το παλιο pc το οποιο ειναι ενα

cpu  :    core 2quad 2.83

mobo :  http://www.hexcs.com/products-2/motherboards/for-intel/asus-p5qc-motherboard/

ram   :   kingston hyper x blue 4gb

PSU :  δεν θυμαμαι μαρκα αλλα ειναι 650W

Γραφικα: GTS 450 1GB gigabyte

αυτο το pc κανει ενα πολυ ενοχλιτικο θορυβο οχι μονιμο ομως το κανει συνεχεια αλλα με διακοπες,μου δινει την εντυπωση οτι το κανει μολις βαλεις να κανει κατι ο επεξεργαστης...οταν θελει δυναμη δλδ.

Κανει ενα κρουκ κρουκ και μολις κανει την δουλεια το σταματαει...μετα παλι το ιδιο.

Εβγαλα το καπακι να δω απο που ερχεται ο θορυβος αλλα δεν εβγαλα ακρη...ουτε απο τροφοδοτικο ουτε απο καρτα μου φανικε...υπαρχει περιπτωση να ειναι η ψυκτρα?εκει πηγε το μυαλο μου.

Πριν πειτε οτιδηποτε το pc δεν σηκωνει θερμοκρασιες πουθενα...ολα κομπλε πολυ καλες.

Παρολο που δεν σηκωνει θερμοκρασιες ομως οταν το ακουμπαω με το χερι μου στο πλαι (εκει που ειναι η ψυκτρα του επεξεργαστη για να κτλβ) ειναι ζεστο...αλλα οι θερμοκρασιες ολες τελειες...

Ο δισκος ειναι 100% health χωρις bad sector ή οτιδηποτε αλλο.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι κανανε προγραμμα δεν εβγαλε κατι το παραξενο...ολα τελεια!

Εχει την μαμα ψυκτρα 4χρονια απο τοτε που το πηρα και δεν εχω αλλαξει ποτε παστα.

Ευχαριστω για την βοηθεια που θα μου δωσετε!

Δημοσ.

Προσπάθησε ξανά να εντοπίσεις τον θόρυβο για να μην πετάξεις χρήματα.

Αν είναι η ψύκτρα αναγκαστικά θα αλλάξεις κ πάστα αφού θα αλλάξεις ψύκτρα.Το κυρίαρχο είναι να εντοπίσεις τον θόρυβο σωστά,

Ωστόσο για να χαζεύεις στις "βιτρίνες" και αφού δεν έχεις προφανώς την ανάγκη κάτι εξεζητημένου στην ψύξη δες εδώ.κοίτα αυτές που γράφουν 775 δίπλα και είναι συμβατές με εσένα και διάλεξε.> http://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans/m/5865/Arctic.html

Δημοσ.

Αν παω σε κατι τετοιο θα υπαρχει διαφορα σε θερμοκρασιες και σε θορυβο?  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806759

ή δεν αξιζει να δωσω τοσα λεφτα και να παω σε κατι πιο απλο οπως...

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806757

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806761

Γενικα μεχρι τι θορυβο κοιταω??

Ειναι σωστο οτι στις μαμα Intel ψυκτρες ο θορυβος κυμαινεται  απο 40dBA το λιγοτερο;; και μπορει να φτασει μεχρι 50+?

Δημοσ.

το κουτι σου ποιο ειναι ?

οτιδηποτε με 92 χιλιοστα ανεμιστηρα θα ειναι φασαριωζικο....

καλυτερα να πας σε 120αρι ανεμιστηρα αν σε παιρνει το κουτι σου...

ειτε hyper 212 evo ειτε thermalright true spirit 120

Δημοσ.

Γι'αυτο σου έδειξα αυτές τις ψύκτρες που σε όλες τις διαστάσεις δεν καταλαβαίνεις καν αν γυρίζουν,και παράγουν και αποτέλεσμα,τώρα αν θελεις να αρχίσεις να κλοκαρεις κλπ κοίτα σε καλύτερη και ακριβότερη,και όπως είπε ο sobi σε 12"αρες. Πρώτα λοιπόν όρισε το ζητούμενο σου πιο είναι για να μην κάνεις περιττές κινήσεις κ έξοδα. επίσης δώσε βάση στις διαστάσεις αν καταλήξεις σε κάποια πολύ καλή EVO γιατι είναι ψυγειακια.. Db όσο πιο χαμηλά τοσο πιο καλά αλλα δεν γράφουν ολες την αλήθεια..

Δημοσ.

Καλα τωρα τα πιασαμε τα λεφτα μας το κουτι μου ειναι ενα κουτι 7 χρονων μπορει και παραπανω...απλο μαυρο με εναν ανεμιστηρα .

Εδω παω να μειωσω τον θορυβο οχι να τον αυξησω...

Γι'αυτο σου έδειξα αυτές τις ψύκτρες που σε όλες τις διαστάσεις δεν καταλαβαίνεις καν αν γυρίζουν,και παράγουν και αποτέλεσμα,τώρα αν θελεις να αρχίσεις να κλοκαρεις κλπ κοίτα σε καλύτερη και ακριβότερη,και όπως είπε ο sobi σε 12"αρες. Πρώτα λοιπόν όρισε το ζητούμενο σου πιο είναι για να μην κάνεις περιττές κινήσεις κ έξοδα. επίσης δώσε βάση στις διαστάσεις αν καταλήξεις σε κάποια πολύ καλή EVO γιατι είναι ψυγειακια.. Db όσο πιο χαμηλά τοσο πιο καλά αλλα δεν γράφουν ολες την αλήθεια..

Μπορειτε να μου προτεινεται καποια αθορηβη η οποια ειναι για απλο pc χωρις overclock και τετοια...θελω να κανει δουλεια και να μην κανει θορηβο.

Καποια-ες που να ειναι στα αληθεια αθορυβες.

Δημοσ.

Πάντως βεβαιώσου πως δεν είναι κάνας άλλος ανεμιστήρας... πχ κάρτας γραφικών, τροφοδοτικό ή κάποιος ανεμιστήρας κουτιου ο οποίος είναι συνδεδεμένος στη μητρική και ανεβοκατεβάζει στροφές με τη θερμοκρασία.

Δημοσ.

Πάντως βεβαιώσου πως δεν είναι κάνας άλλος ανεμιστήρας... πχ κάρτας γραφικών, τροφοδοτικό ή κάποιος ανεμιστήρας κουτιου ο οποίος είναι συνδεδεμένος στη μητρική και ανεβοκατεβάζει στροφές με τη θερμοκρασία.

Η καρτα γραφικων δεν ειναι...την εβγαλα και ειδα δεν εχει ουτε σκονη πανω.

Το κουτι εχει μονο εναν ανεμιστηρα και δεν νομιζω πως ειναι απο εκει αφου μολις το εβγαλα παλι το ιδιο εκανε.

Οποτε μιλαμε για τροφοδοτικο ή για ψυκτρα επεξεργαστη?

Tο τροφοδοτικο υπαρχει το τροπος να το δω ηλεκτρονικα αν ειναι οκ το ρευμα που δινει? με cpuz ας πουμε ;;

Κατι αλλο οποιαδηποτε ψυκτρα και να παρω απο αυτες που ειπαμε πιο πανω σιγουρα δεν θα κανει λιγοτερο θορυβο απο την μανα ψυκτρα η οποια λειτουργει  περιπου 4 χρονια χωρις αλλαξη παστας?? μονο καθαρισμα εκανα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε μπορώ να καταλάβω. Στο πρώτο ποστ λες ότι κάνει κρου κρου αλλά εσύ ψάχνεις ψύχτρα για τον επεξεργαστή;  :wacko:

Πάντως αν καταλαβα καλά, τον θόρυβο δεν τον έκανε στην αρχή αλλά τον κάνει τώρα τελευταία; Με 4 χρόνια πάστα δε θα αποδίδει το ίδιο με το να είχε κανούρια, αλλά με παραξενεύει η περιγραφή του θορύβου (κρου κρου :P ) Κάτι μου λέει πως είτε δεν είναι από ανεμιστήρα, είτε είναι από ανεμιστήρα ο οποίος έχει φάει τα ψωμιά του. Αλλά αν δεν είσαι σίγουρος απο που είναι ο θόρυβος θα αρχίσεις να δίνεις λεφτα για ψύχτρα έτσι για πλάκα;

Τρέξε κάνα stress τεστ (πχ Prime95) για τον επεξεργαστή να ανεβάσει λίγο θερμοκρασία να δεις αν ακούγεται. Βλέπε και θερμοκρασίες ταυτόχρονα.

Όσον αφορά το τροφοδοτικό, αν είναι από αυτά που σταματάει ο ανεμιστήρας όταν δεν χρειάζεται και ξεκινάει όταν χρειαστεί, φαντάζομαι πως θα μπορούσε να κάνει κρου κρου. Αλλά δε νομίζω να έχεις τετοιο τροφοδοτικό (πριν 4 χρόνια) εκτός αν το άλλαξες πρόσφατα.

Δημοσ.

Λοιπον αυριο που θα παω στο pc γιατι δεν το εχω εδω που ειμαι θα κανω οτι ειπες και θα βγαλω ενα video να δω αν μπορω να πιασω τον ηχο.

Ok?

Δημοσ.

Παιδια δειτε λιγο θερμοκρασιες επεξεργαστη. Δεν ειναι υπερβολικες? απο απο την ψυκτρα τελικα ειναι ολος ο θορυβος...η ψυκτρα διαχεει την ζεστη σε ολο το pc...δειτε φωτο και πειτε μου...

cpu ειναι πολυ ψηλα σωστα?

η καρτα ειναι οκ νομιζω...

Ετρεχα Linx στα 2 λεπτα ειχε πιασει 95 βαθμους...σιγουρα παω για ψυκτρα ετσι?? φανταστείτε δεν μπορουσα να βγαλω ουτε screenshot απο το κολλημα. Με το που το εκλεισα κομπλε.

κριμα δε με αφηνει να ποσταρω εικονες...

Δημοσ.

Ναι άλλαξε μια ψυκτρουλα 15 ευρω κάνει και φρέσκια πάστα μια χαρά θα είναι,απλά αν δεν έχεις εμπειρία δες κάποιο βιντεακι στο youtube γιατί δεν είναι δύσκολο αλλά από την άλλη θέλει κ την προσοχή του σε μερικά σημεία..

Δημοσ.

Δεν το εχω ξανακανει αλλα δεν μου φανηκε καθολου δυσκολο...εχω δει τα video.

Να σου πω μια απορια μονο εχω, αυτο ειναι σωστο?

ή πρεπει να την απλωσω την παστα παντου με μια τηλεκαρτα?

Και κατι αλλο να παρω μια πολυ απλη ψυκτρα τυπου το πολυ 15 ευρω ή αξιζει να παρω αυτες με 30ευρω? θα δω τιποτα ?

Το πσ δεν θα γινει ποτε overclocking...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...