Προς το περιεχόμενο

Το πληκτρολόγιο της Google από το Android 4.2.2, τώρα και στο Play Store

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Google στην έκδοση 4.2.2 Jelly Bean είναι ένα εντελώς νέο εικονικό πληκτρολόγιο που κάνει πολύ πιο εύκολη την πληκτρολόγηση.Το πληκτρολόγιο αυτό, το οποίο είχαμε δει και στην παρουσίαση του Nexus 4, φαίνεται ότι θα φτάσει σε πολύ περισσότερα android smartphones είχαμε υπολογίσει μιας και η Google το κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα ως ξεχωριστή εφαρμογή στο Play Store, μια λύση που καταπολεμά ως ένα βαθμό το fragmentation της πλατφόρμας.

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοι android smartphones που η συσκευή τους διαθέτει την έκδοση 4.0 ICS και άνω, μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Google Keyboard και να αντικαταστήσουν έτσι το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιούν τώρα, χωρίς να περιμένουν κάποια αναβάθμιση της συσκευής τους στην έκδοση 4.2.2 και άνω.

Το Google Keyboard μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μιας και χρησιμοποιεί μια διαφορετική τεχνική για πληκτρολόγηση κατά την οποία πατάμε το κάθε γράμμα της λέξης χωρίς να σηκώσουμε καθόλου το δάκτυλο από την επιφάνεια του smartphone. Το λογισμικό μαντεύει με εκπληκτικό ποσοστό τη λέξη που θέλουμε να γράψουμε και την εμφανίζει δίνοντας σε εμάς τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν είναι σωστή ή όχι.

Η τεχνολογία αυτή έχει γίνει γνωστή από το ομώνυμο πληκτρολόγιο της εταιρείας Swype το οποίο με λίγες μέρες εξάσκησης, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ πιο γρήγορη και απροβλημάτιστη πληκτρολόγηση με πλήρη συμβατότητα μάλιστα της Ελληνικής γλώσσας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Google Keyboard εντελώς δωρεάν, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

File.png Download: Google Keyboard

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το gesture typing όσοι το έχουν μάθει λένε τα καλύτερα.

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, αλλά τους πιστεύω μιας και τους έχω δει να πληκτρολογούν ταχύτατα.

Για μια ακομα φορα η Google μας teasαρει για την επερχομενη εκδοση του android απο την ωρα!!
Μπειτε στη σελιδα της εφαρμογης στο Play Store και δειτε την ωρα στα screenshots!
4:30

4.3 is coming :D

• Like 2

Google είναι και βέβαια θα το έδινε στο κοσμάκι. Τή δεν έχει δώσει εξάλου μέχρι τώρα.

προσωπικά έχω αγορασμένο το swiftkey απο τότε που θυμάμαι ότι υπάρχει και μπορώ να πώ είναι απλά πολύ βολικό να γράφει κάποιος με swype.

• Like 1

Εμένα μου το έκανε απλά update, θα το δοκιμασω λίγο να δω αν βελτιώθηκε καθόλου το ελληνικό λεξικό, αν και από ότι βλέπω με μια πρώτη ματιά όχι ιδιαίτερα

Πάντως είναι αρκετά γρήγορο σαν "swype" , λίγο καλύτερο λεξικό να είχε μόνο..

Για το gesture typing όσοι το έχουν μάθει λένε τα καλύτερα.

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, αλλά τους πιστεύω μιας και τους έχω δει να πληκτρολογούν ταχύτατα.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση άπαξ και το μάθεις

Αν έχεις android που έχεις τη δυνατότητα αξίζει η δοκιμή

η εφαρμογη swype keyboard ειναι μακραν η καλυτερη απο ολες. Εχω το nexus 4 αλλα καμια σχεση το πληκτρολογιο που λεω απο οτι το stock.χωρια που η εφαρμογη δουλευει και με μικροφωνο. Μιλας στα ελληνικα και στα γραφει. Δουλευει αψογα μιλαμε. 

• Like 5

η εφαρμογη swype keyboard ειναι μακραν η καλυτερη απο ολες. Εχω το nexus 4 αλλα καμια σχεση το πληκτρολογιο που λεω απο οτι το stock.χωρια που η εφαρμογη δουλευει και με μικροφωνο. Μιλας στα ελληνικα και στα γραφει. Δουλευει αψογα μιλαμε. 

+ότι κρατάει τις λέξεις που προσθέτεις για όλες τις συσκευές κάτω από τον ίδιο λογαριασμό. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις εκμάθηση σε κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Παρ'όλ'αυτά, πολύ καλή κίνηση για να αντικατασταθούν μερικά ηλιθίως φτιαγμένα ελληνικά πληκτρολόγια (βλέπε asus).

• Like 1

Είχα αγορασμένο το swift, αλλά το swype πραγματικά δεν παίζεται. Ειδικά η φωνητική γραφή, είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά. Και τα gestures. Ό,τι να 'ναι γράφεις και το πιάνει αμέσως. Χαλάλι τα $0.99 AUD που έδωσα.

Ουτε και γω μπορω να την κατεβασω.

Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση αυτού του αντικειμένου στη χώρα της συσκευής σας.

Τι να πω ?

ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ.. ΕΧΩ ΤΟ xperia neo V

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...