discoboyminimal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) το να φτιαξεις παθητικο crossover δεν ειναι κατι δυσκολο και καθολου ακριβο.απλα το αποτελεσμα που θα πετυχεις δεν θα ειναι και τοσο ικανοποιητικο σε σχεση με κατι ετοιμο-εργοστασιακο.(καλα μην το περνω και ορκο εχω δει κ εχω δει μουφες crossover και παλι επαιζαν καλα) η συνδεσμολογια των ηχειων σου θα γινει καπως ετσι : http://tinypic.com/view.php?pic=mm4bp2&s=5 δεν νομιζω να εχω κανει κατι λαθος αν ειναι ασ με διωρθωσει καποιος.επισης το sub στα ποσα Ω παιζει? εχει πολυ ωραια site για DIY κατασκευες.επειδη κ εγω μαζι σου ψαχνωμαι βρηκα κατι ωραια πραγματακια.θελει διαβασμα ομως, πρεπει να διαβασεις αρκετα για τα crossover και πως δουλευουν, τα ειδη του κοψιματος κλπ. για δες http://www.diyaudioandvideo.com/ ασ πουμε οτι κοβεις στα 150 hertz απο τα fullrange και μετα απο κει και περα θα παιζει sub. 150 Hertz 2nd Order Butterworth 8 Ohm tweeter (FULLRANGE ΔΗΛΑΔΗ) / 2 Ohm ((υποθετικα 2Ω)Sub) Woofer Parts ListCapacitorsC1 = 93.75 uFC2 = 375 uFInductorsL1 = 12.01 mHL2 = 3 mH το σχημα παιζει σε ενα καναλι με τα 2 αυτα ηχεια ενω εμεις παιζουμε με το sub σε bridge και το fullrange στο αριστερο. ξεχνας το c1 + l1 .και ειναι οπως στο περιγραψα εγω πιο πανω.θεωριτικα μοιαζουν ωραια! Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2013 από discoboyminimal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APsD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δεν εχω ιδεα για τα Ω του sub και ειναι μέσα στο κουτί του και δεν μπορώ να δώ ευκολα.. Ειναι απαραίτητο να μάθω? Στην ουσία δηλαδή αν τα σύνδεσω όπως στην πρώτη εικόνα και βάλω στο ενα πυκνωτή C = 375 uF παραλληλα στο sub και ενα πηνίο L = 3 mH στο + του sub, θα έχω κάποιο αποτέλεσμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
discoboyminimal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 ναι καλο θα ηταν να μαθεις.οπως αν ειναι καποιο ακριβο sub η κανα φτηνιαρικο.για να ξερουμε πως να παιξουμε με το crossover. τα Ω τα μετρας και με πολυμετρο δεν χρειαζεται ν ανοιγεις το κουτι. και ναι θα εχεις αποτελεσμα. το sub σου θα παιζει μεχρι 150hz και μετα απο κει και πανω θα παιζει το fullrange.και τα fullrange θα ξεκουρασεις και το sub θα σου δωσει εναν πιο γλυκο ηχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APsD Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Καλημερα, μετρησα τα ohm και ειναι 3.8 το sub.. αρα τι πυκνωτη κ πηνιο πρεπει να αγορασω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
discoboyminimal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 εγω θα πηγαινα μ αυτο. 2nd Order Butterworth90 Hertz8 Ohm Tweeter / 4 Ohm Woofer Parts ListCapacitorsC1 = 156.25 uFC2 = 312.5 uFInductorsL1 = 20.01 mHL2 = 10 mH δες λιγο και τα κοψιματα να εχεις μια ιδεα. http://www.bcae1.com/xoorder.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δεν λεω, ωραια η φαση του DIY αλλα συνηθως με τετοιου ειδους κατασκευες καταπιανονται ατομα που εχουν και γνωσεις αλλα την 'τρελα' του ηχου. Ναι μεν στο θεμα της κατασκευης, ειναι ευκολο να φτιαξεις ενα κρος, αλλα το να πετυχεις σωστο ηχητικο αποτελεσμα θελει εμπειρια και πειραματισμο. Ποσο μαλλον οταν εχουμε να κανουμε με pa συστηματα που παιζουν και πολλα ρευματα. (πολυ πιο ευκολο να τηγανισεις τα ηχεια). Κροσσοβερ ειναι φθηνα τα ετοιμα. Πχ www.stavrianos-dw.gr/m.product_info.php?cPath=4_6_111_249&products_id=10593 Αν και εγω θα μαζευα χρημα και θα επαιρνα ενα ηλεκτρονικο και θα οδηγουσα ολο το συστημα. Ετσι θα μπορουσες να βγαλεις ολο το ζουμι απο τα ηχεια σου. Πχ www.artsound.gr/catalog/behringer-2310-stereo3-mono-frequency-crossover-p-5445.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
discoboyminimal Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 ναι εχεις κ ενα δικιο.αλλα νταξει entry level ειναι ολα, δεν εχει κανει καμια τρελη συνδεσμολογια η δεν εχει βαλει καμια 10ρια ηχεια. εστω και στην λυση του ετοιμου crossover θα του βγει φθηνα.αλλα για active cross + amp θα του βγει κανα 200-300αρη ανετα. το DIY να του βγει κανα 10 ας το δοκιμασει να δει αν θα του αρεσει ο ηχος, (αφου εχει και την ορεξη να ψαχτει και να διαβασει λιγο για να καταλαβει τι παιζει)αλλιως παει στο ετοιμο cross με το standar slope που χει, να δει αν θα του αρεσει εκεινο. τελος μενει το active + amp εγω προσωπικα θα τα περνα με την σειρα αυτη για να δω ποιο θα μου κατσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα