discoboyminimal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2013 αυτο με τα Ω ειναι οτι αμα συνδεσεις 2 ηχεια στο καθε καναλι σε σειρα, τα Ω προστιθονται.δηλαδη αν τα ηχεια σου ειναι ολα 4Ω θα περνεις 8Ω σε καθε καναλι(που ειναι καλο).αν παλι τα συνδεσεις παραλληλα θα παρεις 2Ω στο καθε καναλι(που δεν ειναι καλο για PA ενισχυτες-αναλογος τα specification παντα).αν παλι ολα σου τα ηχεια ειναι 8Ω σε σειρα θα παρεις 16Ω(που ειναι ταβανι και θα χασεις σε ποιοτητα και σε ενταση) και παραλληλα θα παρεις 4Ω(που ειναι οτι πρεπει). τωρα να γνωριζεις πως οσο χαμηλοτερα Ω τοσο παραπανω ρευμα περναει στα ηχεια.εχεις λιγο ποιο δυνατη ενταση αλλα ζεσταινεις τον ενισχυτη παραπανω.(αφου ομως ο ενισχυτης υποστυριζει τα 4Ω δεν εχεις θεμα) το θεμα καθαρα ειναι δικο σου.αν θα πας για 4 ηχεια καποτε, η θα κατσεις με 2.δεν παιζει και τοσο ρολο. θα κανεις την αναλογη συνδεση και θα εισαι κομπλε.τα 4Ω ηχεια θα σου δοσουν λιγο παραπανω ενταση οταν θα παιζουν 1 σε καθε καναλι, και τα 8Ω ηχεια θα σου δωσουν λιγο παραπανω ενταση αν παιζουν 2 σε καθε καναλι. ελπιζω να μην σε μπερδεψα τωρα επιστρεφουμε στα ηχεια. και τα 2 ηχεια ειναι ειναι μεγαλυτερα του ενισχυτη.φυσικα πρεπει τα ηχεια να εχουν εναν αερα λιγο παραπανω απο τα watt του ενισχυτη.απλα και ο konig και ο audiophony ειναι στα 75-80 watt.αρκετα λιγοτερα απο τα ηχεια. θα προτεινα ενα μοντελο παραπανω για να εχεις το περιθοριο να βαλεις παραπανω ηχεια και να παιξουν ικανοποιητικα.αν και στα 2 θα δεις αρκετη διαφορα αφου θα τα δωσεις αλλο αερα. αποψη μου.πηγαινε σε οποια ηχεια θες αλλα δες εναν μεγαλυτερο ενισχυτη. αν το θεμα ειναι οικονομικο δες http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMU-140-3003&cat_id=005410081038 + tsx
APsD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 To θεμα ειναι οικονομικο δηστυχως! Θα πάω σε αυτα που προτείνεις!! Σε ευχαριστώ πολυ!
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Καλημέρα παιδια, Επειδη δεν τον βρησκω πουθενα τον konig στην Αθηνα ετοιμοπαραδωτο και τα θελω τα πραγματα το ΣΚ πειτε μου κάτι. O AUDIOPHONY - AS-420 είναι ίδιος με τον konig PA-AMP10000-KN?? Ποιος ειναι καλύτερος? Ευχαριστώ
discoboyminimal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 καλημερα φιλε μου ο konig λιγο κατωτερης ποιοτητας κατασκευης αλλα με 125W @ 8Ω και τιμη 145 ενω ο audiophony 420 καλυτερης κατασκευης αλλα με 100W @ 8Ω και τιμη 160. αν εχεις αυτα τα 15 ευρω και δεν σε χαλανε τα 25w χ 2 που θα χασεις πανε για τον δευτερο you choose
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Είναι μεγάλη διαφορα τα 25W? Tα 15ευρω δεν με χαλανε αλλα θα έχει αισθητη διαφορα με 25W μείων? *Ηχεια παραγγειλα ηδη 2 x TSX-10
discoboyminimal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 θα εχει οχι τιποτα τρελο, αλλα δεν πιστευω να παιζεις πανω απο τα 3/4 τις εντασης..μου φαινονται αρκετα για τον χορο σου..
APsD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Σε ευχαριστω παρα πολυ. Κ κατι τελευταιο εντελως εγκυκλοπεδικα. Αν βαλω πχ καποια ηχεια 100watt rms 8ohm σε ενισχυτη που εχει output στα 8οhm 200watt θα παιξει;
discoboyminimal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 φυσικα, αλλα δεν πρεπει να δωσεις πολυ ενταση γιατι θα τα καψεις τα ηχεια..ασ πουμε καπου στα 2/5 μπορεις..
APsD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Καλημέρα παιδιά!! Επαναφέρω το θέμα γιατι εχω εναν αλλο προβληματισμό!! Αρχικά να πώ οτι έκανα λιγό υπομονή και ανέβασα το budget και πήρα τελικά 2 x JB-Systems - TSX-10 και τον AUDIOPHONY - AS-620 για να έχω περιθώριο για αναβάθμιση στο μέλλον. Τον ενισχυτή τον έχω συνδέσει στο pc σε μια κάρτα ήχου Sound Blaster X-Fi XtremeMusic Το αποτέλεσμα είναι παρα πολύ ικανοποιητικό εχω συνδέσει το ενα ηχείο στο ένα κανάλι και το αλλο στο άλλο. Την ένταση δεν την πάω ποτέ πάνω απο το μισό γιατί αρχίζει να ανάβει το overload και παραμορφώνει ο ήχος. Το volume στο pc το έχω στο τέρμα πάντα. Το θέμα μου είναι οτι θέλω λίγο παραπάνω μπάσο.. Έχω λοιπόν ενα subwoofer αυτοκινήτου και θέλω να το βάλω στο σύστημα μου. Τι πρέπει να κάνω?? Το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι να το βάλω μόνο του στο δευτερο κανάλι του ενισχυτή και τα δύο ηχεία μαζί (παράλληλα) στο πρώτο κανάλι αλλά αν και παίζει, ακούγεται όλη η μουσική και τα λόγια και όχι μόνο το μπάσο όπως θα έπρεπε να βαράει το sub.. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ... *Εχω και εναν ενισχυτή αυτοκινήτου με τον οποιό επαιζε το συγκεκριμένο sub πριν βγεί απο το όχημα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω κάπου.. Help!!
discoboyminimal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 χρειαζεσαι crossover καταρχην.στο αμαξι θα ειχες sub-out πανω στην πηγη , θα εδεινες απο κει στον ενισχυτη και μετα στο sub.η ο ενισχυτης που εχεις ειναι 2.1 με crossover πανω.δηλαδη κανει την δουλεια. ποιον ενισχυτη εχεις στο αμαξι?
graphist83 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Το volume στο pc το έχω στο τέρμα πάντα. Help!!
APsD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Ναι γιατι ειναι δύσκολο να το ελεγχω απο το pc..Βάζω μια playlist το βαζω τέρμα και ελεγχω την ενταση μόνο απο τον ενισχυτή.. O ενισχυτής που επαιζε το woοfer στο αμάξι είναι αυτός..
graphist83 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Ε μα για αυτο σου παραμορφώνει. Ασε που το ηχειο δεν παιζει και σωστα. Η κάρτα ηχου εχει και προενισχυτή ακουστικών, αρα το σημα που δινει ειναι πολυ παραπάνω απο το line out που απαιτεί και ο ενισχυτής. Απο την αλλη αυτα στον ενισχυτή δεν ειναι volume άλλα limiter. Ειναι σαν να αυξομειώνεις το gain. Πολυ λάθος ενεργεία και λάθος αποτέλεσμά. Ο ενισχυτής αυτοκίνητου που δειχνεις εχει φίλτρα αποκοπής. Μετρια μεν αλλα δουλειά κανουν. Αποψη μου θα κανεις μια τρυπα στο νερο. Τι να κανει τωρα το sub του αυτοκίνητου με τα PA ηχεια??? Μάζεψε λιγα χρήματα ωστε να πάρεις μια κονσόλα η μικτη με EQ ωστε να οδηγάς το σύστημα σωστά, πριν καψεις και τιποτα και μετέπειτα πας σε ενεργό sub PA. Sorry κιολας αλλα με πορδές δεν βάφονται αυγά.
discoboyminimal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) κοιτα εχεις λυσεις , αλλα θελουν χρημα.τωρα μπορεις να κανεις να παιξει το sub αλλα σε mono, με χαλια ποιοτητα και με πατεντες αλλα δεν θα το εκανα.η πρωτη λυση που μου ερχεται ειναι να παρεις ενα παθητικο crossover και να το συνδεσεις πριν τα καλωδια του sub.να παρεις απο τον ενισχυτη ενα καναλι και να το συνδεσεις σε σειρα.θα ακους μπασο + φωνες και παλι μονο απο το ενα καναλι, (δεν ειναι αυτο που θες). μετα μπορεις να παρεις ενεργικο crossover + νεο ενισχυτη και να παιξεις ομορφα με αλλα ηχεια (μονο sub η μονο full range στο δευτερο ενισχυτη). και μετα υπαρχει και η λυση καποιος μικτης - κονσολα που θα δινει παραπανω line out.ετσι μπορεις να αγορασεις και active sub και παιζουν ομορφα μαζι. επισης αν εχεις μερακι και ορεξη μπορεις να πας σε μια κατασκευη DIY.και να παιξει το sub με τα υπαρχον πραγματα. δες : http://tinypic.com/r/34yrxpf/5 http://tinypic.com/r/vipo9k/5 Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2013 από discoboyminimal
APsD Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μεράκι και όρεξη υπάρχει.. Το θέμα ειναι οτι δεν καταλαβαίνβω τιποτα απολύτος απο τις εικόνες αυτές.. Υπάρχει καποιος καλύτερος οδηγός? Καταλαβαίνω οτι δεν ειναι η καλύτερη λύση αυτη αλλα έχω στεγνώσει απο χρήματα και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τα πράγματα που ήδη έχω. Εκτος αν δεν γίνεται με τίποτα εννοείται. Αργότερα θα πάρω οτι εξοπλισμος χρειάζομαι και καλύτερο sub.. αλλα για τώρα θα ήθελα να δουλέψω με τα πράγματα που έχω ήδη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα