Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν με ενδιαφέρει κάτι φθηνό. Θεωρώ ότι άλλωστε κάτι καλό είναι και μια πιο μακροχρόνια επένδυση. Αυτά τα μηχανήματα δεν τα αλλάζεις κάθε 2-3 χρόνια για να μην πω πολύ παραπάνω.

[...]

Πάνω σ αυτό θέλω να ρωτήσω. Ισχύει;

Ως τώρα, έχω παρατηρήσει πως τα router μου αντέχουν καμιά 3ετία και μετά βγαίνουν off (1 d-link, 2 thomson). Βέβαια στη διάρκεια της ζωής τους λειτουργούν 24/7 ανεβοκατεβάζοντας διαρκώς data, οπότε είναι και διαρκώς ζεστά. Είναι τελικά αναλώσιμα ή όχι;

Δημοσ.

Ως ένα Βαθμο είναι αναλώσιμα αλλα μάλλον έσυ τα ταλαίπωρης ιδιαιτερα εμενα δεν μου έχει χαλάσει κανένα modem - Access Point etc  τόσα χρονια και τα βάζω και και περίεργα σημεία.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε εμένα μού έχει χαλάσει κάτι για χρόνια, ακόμα και από τα πολύ φθηνά.

(Μήπως υπάρχει θέμα με το σημείο που είναι τοποθετημένο το μηχάνημα; Θερμοκρασία, σκόνη, κλπ .... ;)

Δημοσ.

Πάνω σ αυτό θέλω να ρωτήσω. Ισχύει;

Ως τώρα, έχω παρατηρήσει πως τα router μου αντέχουν καμιά 3ετία και μετά βγαίνουν off (1 d-link, 2 thomson). Βέβαια στη διάρκεια της ζωής τους λειτουργούν 24/7 ανεβοκατεβάζοντας διαρκώς data, οπότε είναι και διαρκώς ζεστά. Είναι τελικά αναλώσιμα ή όχι;

εχω δει και ρουτερ cisco να παιζουν χρονια αλλα και απλα ρουτερ το ιδιο.εξαρτατε θερμοκρασια χωρου.αν ειναι σε Ups Η οχι.συνηθως η θερμοκρασια και η ελλεψη Ups ξεκανουν τον εξοπλισμο.

Δημοσ.

UPS δεν υπάρχει αλλά γενικά δεν έχω θέμα με το ρεύμα στο σπίτι. Θερμοκρασία δωματίου, το max που φτάνει το καλοκαίρι θα ναι ~32C. Θέμα σκόνης δεν υπάρχει ούτε είναι τοποθετημένο σε κάποιο περίεργο σημείο.

Οπότε υποθέτω πως χαλάνε λόγω της πολύς χρήσης ή γκαντεμιάς.

Δημοσ.

UPS δεν υπάρχει αλλά γενικά δεν έχω θέμα με το ρεύμα στο σπίτι. Θερμοκρασία δωματίου, το max που φτάνει το καλοκαίρι θα ναι ~32C. Θέμα σκόνης δεν υπάρχει ούτε είναι τοποθετημένο σε κάποιο περίεργο σημείο.

Οπότε υποθέτω πως χαλάνε λόγω της πολύς χρήσης ή γκαντεμιάς.

οτι δεν φαινεται οτι υπαρχει ρευμα με το ρουτερ δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.αν δεν κανεις ορεξη να ανοιξεις το ρουτερ πετυχαινει και να βαλεις κανα φανακι να βοηθαει.τωρα πως θα του δωσεις ρευμα βεβαια ειναι μια πονεμενη ιστορια.

Δημοσ.

οτι δεν φαινεται οτι υπαρχει ρευμα με το ρουτερ δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.αν δεν κανεις ορεξη να ανοιξεις το ρουτερ πετυχαινει και να βαλεις κανα φανακι να βοηθαει.τωρα πως θα του δωσεις ρευμα βεβαια ειναι μια πονεμενη ιστορια.

Ναι το χω υπόψη και νομίζω πως είχα δει έναν οδηγό εδώ στο insomnia, ίσως κι από σένα :Ρ

Απλά δεν προχώρησα σ αυτό το σχέδιο για λόγους σταθερότητας που θα πρέπει να χει μετά (πχ δεν ξέρω τι θα γίνει αν αποπειραθεί κανείς να το ξεσκονίσει κατά την απουσία μου) και για λόγους αισθητικής λόγω του σημείου που βρίσκεται. Γι αυτό μου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα η ιδέα της παθητικής ψύξης για την περίπτωσή μου.

Δημοσ.

επειδή έχω κάνει κάτι παρόμοιο. power για fan μπορείς να παρεις από USB, ναι ok ξέρω είναι 5v αλλα το fan θα δουλέψει σε λιγότερες στροφές. και σαν δεύτερη  λύση μπορείς να βάλεις ένα solar charger σαν αυτούς που παίρνεις για τα κινητά. Την ημερα θα φορτίζει και θα δουλεύει και το βραδυ θα δουλεύει από την μπαταρία τώρα και να μην φτάσει η μπαταρία για ολο το βραδι δεν πειραζει εξάλλου για modem/ΑP μιλάμε και το fan είναι προαιρετικό.

Δημοσ.

Ναι το χω υπόψη και νομίζω πως είχα δει έναν οδηγό εδώ στο insomnia, ίσως κι από σένα :Ρ

Απλά δεν προχώρησα σ αυτό το σχέδιο για λόγους σταθερότητας που θα πρέπει να χει μετά (πχ δεν ξέρω τι θα γίνει αν αποπειραθεί κανείς να το ξεσκονίσει κατά την απουσία μου) και για λόγους αισθητικής λόγω του σημείου που βρίσκεται. Γι αυτό μου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα η ιδέα της παθητικής ψύξης για την περίπτωσή μου.

οχι δεν το εχω φτιαξει εγω αλλα παλι το μυαλο μου πιο πρεπει να εννοεις.

Netgear, καμιά πρόταση για κανένα καλό μοντέλο; (π.χ. είδα το N900) ...

αναλογως παλι αν θα πας σε adsl router η σκετο ρουτερ.υπαρχουν και τα 2 στην netgear.πχ σε router

http://www.netgear.com/service-provider/products/routers-and-gateways/fast-ethernet-routers-gateways/WNR3500.aspx

εκτος αν θες κατι σε vdsl

επειδή έχω κάνει κάτι παρόμοιο. power για fan μπορείς να παρεις από USB, ναι ok ξέρω είναι 5v αλλα το fan θα δουλέψει σε λιγότερες στροφές. και σαν δεύτερη  λύση μπορείς να βάλεις ένα solar charger σαν αυτούς που παίρνεις για τα κινητά. Την ημερα θα φορτίζει και θα δουλεύει και το βραδυ θα δουλεύει από την μπαταρία τώρα και να μην φτάσει η μπαταρία για ολο το βραδι δεν πειραζει εξάλλου για modem/ΑP μιλάμε και το fan είναι προαιρετικό.

και 5 volt να παιξει το Fan απο το τιποτα μια χαρα θα ειναι.λιγο θες να το δροσιζει ετσι και αλλιως οποτε μια χαρα θα ειναι.και αν μπορεσεις να εχεις και Usb στο ρουτερ και να παρεις απο εκει ρευμα μια χαρα:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...