Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. :)

Θέλω να αναβαθμίσω λίγο το τοπικό LAN μου σε Gigabit και ψάχνω μια all-around λύση για modem router.

Θέλω να είναι:

modem --> ADSL2+ για PSTN

switch ports --> Gigabit (τουλάχιστον 4 πόρτες)

wireless --> 802.11n

Επίσης, αν υπάρχει μικτή λύση VDSL/ADSL2+ είμαι ανοικτός και σε τέτοια πρόταση για να είμαστε έτοιμοι από εξοπλισμό για αναβάθμιση γραμμής.

Είμαι σε γραμμή ΟΤΕ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Δημοσ.

+1 για το draytek που λεει ο ThReSh αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα παρτο πολυ καλό μηχάνημα δεν θα σε απογοητεύσει

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει κάτι φθηνό. Θεωρώ ότι άλλωστε κάτι καλό είναι και μια πιο μακροχρόνια επένδυση. Αυτά τα μηχανήματα δεν τα αλλάζεις κάθε 2-3 χρόνια για να μην πω πολύ παραπάνω.

Θα το κοιτάξω αυτό το Draytek! Ευχαριστώ! :)

• Like 1
Δημοσ.

H καλύτερη λύση είναι το modem που σου δινει ο provider ( που είναι δοκιμασμένος ότι δουλεύει στις γραμμές του ) σε bridge mode και μετά ένα καλο router που θα κάνει "Dial" την σύνθεση σου.

Έτσι στην ουσία παρακάμπτεις το modem και όλη την σύνδεση την παίρνει ο router, το modem δεν θα έχει καθολου load αφού απλά μεταφράζει το RJ11 σε RJ45 είναι λιγότερο πιθανό να κόλληση και θα έχει μεγάλο uptime. Ειδικά μα βάλεις και κάτι σαν αυτό:

http://linkshop.gr/shop/wi-fi-products/indoor-en/2.4-ghz-en/mikrotik-routerboard-951g-2hnd-en.html

Οι δυνατότητες και αυτά που μπορείς να κανεις είναι άπειρα καθώς τα Routerboard είναι δυνατά και έχουν ατέλειωτες ρύθμισεις για τα πάντα

Βεβαια αυτό δεν είναι all in one solution και ίσως να μην σου αρέσει αλλα είναι η καλύτερη από επίδοσεις και κοστος.

Δημοσ.

H καλύτερη λύση είναι το modem που σου δινει ο provider ( που είναι δοκιμασμένος ότι δουλεύει στις γραμμές του ) σε bridge mode και μετά ένα καλο router που θα κάνει "Dial" την σύνθεση σου.

Έτσι στην ουσία παρακάμπτεις το modem και όλη την σύνδεση την παίρνει ο router, το modem δεν θα έχει καθολου load αφού απλά μεταφράζει το RJ11 σε RJ45 είναι λιγότερο πιθανό να κόλληση και θα έχει μεγάλο uptime. Ειδικά μα βάλεις και κάτι σαν αυτό:

http://linkshop.gr/shop/wi-fi-products/indoor-en/2.4-ghz-en/mikrotik-routerboard-951g-2hnd-en.html

Οι δυνατότητες και αυτά που μπορείς να κανεις είναι άπειρα καθώς τα Routerboard είναι δυνατά και έχουν ατέλειωτες ρύθμισεις για τα πάντα

Βεβαια αυτό δεν είναι all in one solution και ίσως να μην σου αρέσει αλλα είναι η καλύτερη από επίδοσεις και κοστος.

Οτι το δίνει ο Provider δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και καλύτερα router στο εμπόριο που μπορείς να εχει την ίδια και καλύτερη ποιότητα στην γραμμή και γενικότερα στο τι προσφέρει το router.

Παίζουν και πολύ καλα router αλλα δεν σημαίνει οτι ειναι και το καλύτερο για την γραμμή σου επειδή το δίνει ο Provider

Δημοσ.

Bάζοντας το οποιοδήποτε χαζό-κακό modem σε bridge mode αυτόματα παρακάμπτεις πολλές από τις αδυναμίες του,  και αναλαμβάνει το "καλο" router

Kοντά 200euro για modem είναι υπερβολικά ενώ σε bridge mode ένα απλό modem του isp + Router κάνουν πάνω κάτω την ίδια δουλειά + τα πλεονεκτηματα των ρυθμίσεων

Ο μονος λόγος να αλλάξεις modem είναι άμα παρεις κάποιο που μπορεί να πειράξει τα settings του ADSL Link δηλαδή SNR etc

για να συγχρονίσεις παραπάνω άμα η γραμμή σου είναι καλή η να συγχρονίσεις πιο κάτω άμα εχεις συχνά disconnect.

Δημοσ.

Γειά και πάλι! Ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις!

Η αλήθεια είναι ότι στην τωρινή κατάσταση παίζω με 2-3 συσκευές και θέλω να το περιορίσω και γι' αυτό αναζητώ 1 all-around συσκευή.

ADSL2+ (και VDSL γιατί όχι) ---- Gigabit Ethernet ---- 802.11n   ----> Όλα σε μία συσκευή!

Έτσι κι αλλιώς υπάρχει πολύ άλλο δικτυακό πράγμα στο υπόλοιπο home LAN, απλά έχω κουραστεί και θέλω να μειώσω τα σημεία επέμβασης και τις πλατφόρμες διαχείρισης.

:)

Δημοσ.

απλα ισως βγει πιο φτηνα να παρεις gigabit switch>δεν ειναι all in one αλλα πεφτει το κοστος γιατι δεν θες gigabit router.και δεν χανεις κατι.αλλιως +1 για τα draytek.ισως να μην μπορει να τα γυρισει ολα τα router σε bridge οχι οτι δεν το υποστηριζουν αλλα επειδη μπορει να εχουν custom firmware.

• Like 1
Δημοσ.

Το Buffalo WBMR-HP-G300H είναι καλο γιατί είναι από τα ελάχιστα modem που μπορεί να πάρει linux firmware DD-WRT και έχει και εξωτερικές κεραίες για να εxεις καλύτερο σήμα στο WiFi.

http://www.getprice.com.au/Buffalo-WBMR-HP-G300H-Router.htm

με το DD-WRT θα μπορείς να "σεταρις" κάθε aspect του asdl του router και του wifi.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι το κύριο που με ενδιαφέρει είναι η Gigabit υποδομή σε επίπεδο ethernet και η μέγιστη επικοινωνία «στον άερα» που να προσεγγίζει αυτό.

Δηλαδή πίσω από το modem/router (ακόμα κι αν αυτό ήταν ξεχωριστό device) με ενδιαφέρει να έχω maximum πραγματικό utilization και performance εντός σπιτιού. Ακόμα κι αν βάλω gigabit switches παντού, δεν με ικανοποιεί ένα access point ακόμα και N που θα «μιλάει» με 100ρα πόρτα με το όποιο switch. Θεωρώ ότι θα πηγαίνει καλύτερα ένα device με integrated αυτές τις 2 λειτουργίες.

Δημοσ.

To Linksys X3500 N750 Dual Band Wireless Router with ADSL2+ Modem/USB μάς λέει κάτι;

θα απεφευγα λιγακι την Linksys.οχι οτιδνε εχει καλα προιοντα αλλα σε παραξενες γραμμες τουλαχιστον παλια δεν τα πηγαινε καλα και πολλα παραπονα για το support.σε πιο φτηνα λεφτα απο draytek θα βρεις και καλα μοντελα netgear.

καποιοι μπορει να προτεινουν και κανα zyxel.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι το κύριο που με ενδιαφέρει είναι η Gigabit υποδομή σε επίπεδο ethernet και η μέγιστη επικοινωνία «στον άερα» που να προσεγγίζει αυτό.

Δηλαδή πίσω από το modem/router (ακόμα κι αν αυτό ήταν ξεχωριστό device) με ενδιαφέρει να έχω maximum πραγματικό utilization και performance εντός σπιτιού. Ακόμα κι αν βάλω gigabit switches παντού, δεν με ικανοποιεί ένα access point ακόμα και N που θα «μιλάει» με 100ρα πόρτα με το όποιο switch. Θεωρώ ότι θα πηγαίνει καλύτερα ένα device με integrated αυτές τις 2 λειτουργίες.

H διαίρεση του DSL από το Router/ΑP είναι πιο καλή τακτική γιατί μπορείς να αλλάζεις modem χωρίς να πειράζεις την υπόλοιπη υποδομή η μπορείς να κανεις upgrade το ΑP kαθος αλλαζη η τεχνολογια χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο.

Επίσης μπορείς να βρείς παρα πολύ καλές συσκευές ξεχωριστες συσκευές modem και ΑP ενώ οι all in one solutions δεν είναι και τόσο.

Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις το modem σε bridge mode με ένα καλο router. Έτσι θα εxεις αληθινό gigabit και Ν από το router παντού στο σπίτι και το 100mbps interface του modem θα είναι αποκλειστικά και μονο η σύνδεση του router για το internet που σε καμια περίπτωση δεν θες gigabit για το internet και δεν επηρεάζει το Lan σου που θα είναι Gigabit.  To Router και to AP ειναι μια συσκευη δεν υπάρχει κάποιο interconnection για να γίνει bottleneck εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...