Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου φέρανε έναν παλιό υπολογιστή με μητρική MSI K9N-PLATINUM SLI (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523534).

Ο υπολογιστής τρέχει win server 2008 χωρίς να έχω access στα windows όμως αφού δεν έχω user/pass.

Έχει μέσα ένα σκληρό σε SATA σε primary channel ως master.

Δοκίμασα να συνδέσω καλώδιο IDE από μητρική σε NEC DVD-DRIVE σαν master ώστε να του κάνω format. Το βρίσκει κανονικά βάζω να κάνει boot από DVD με win 7 φορτώνει κάνοντας loading files για το format αλλά στη συνέχεια βγάζει το σήμα των win με την μπάρα από κάτω και μένει εκεί.

Επίσης όταν είναι συνδεδεμένο το drive "παγώνει" και στο loading των win server 2008.

Πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις του bios αλλά δεν κατάφερα κάτι.  Δοκίμασα διαφορετικό IDE καλώδιο, διαφορετικά dvd drives, να βάλω το dvd σαν slave αλλά πάντα είχα το ίδιο πρόβλημα;

Καμιά ιδεά πως θα μπορούσα να κάνω format σε αυτό τον υπολογιστή. Δεν έχει ούτε boot from usb το bios. Αν έβρισκα ένα dvd drive σε sata; Καμία άλλη ιδέα;

Δημοσ.

Αφού έστω ξεκινάει από το dvd τρέξε το Hiren’s BootCD έχει μέσα το plop boot manager που θα σου δώσει την δυνατότητα εκκίνησης από usb για να κάνεις εγκατάσταση σαν άνθρωπος.

Δημοσ.

Βρήκα ένα slimline sata drive από Laptop δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να συνδεθεί στην μητρική θα το δω το απόγευμα.

Επίσης έκαψα ubuntu live & Hiren’s BootCD αν και λογικά πάλι θα κολήσει μετά απο λίγο το drive.

Για να δούμε...

Δημοσ.

Δοκίμασε, αν έχεις, με διαφορετική μάρκα dvd-rom. Πολλές φορές υπάρχουν περίεργες ασυμβατότητες και με άλλη μάρκα μπορεί να προχωρήσει ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...