dub Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 κατ'αρχήν συγνώμη αν εχουν ξαναγινει οι ερωτήσεις αλλά με μια αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι. Χτες το βράδι που πήγα να κάνω το μια φορά την εβδομάδα djing μου δεν άνοιγε ο φορητός μου. Είναι το Dell L502X με μπαταρία ιοντων λιθιου. Πρίν 20 λεπτά δούλευε άψογα. Εκανα djing στο σπιτι ολη μέρα τον έκλεισα και εφυγα για το μαγαζι. Εκεί δεν αναβε. Μεσα στο πανικό μου γιατι το μαγαζι ήταν ήδη γεματο και ενώ παιδευόμουνα με κάτι cd ριχνω μια ματιά και έβγαζε κατι μηνύματα πως δεν βλέπει το δίσκο. Δεν ξέρω πως μου ήρθε η ιδέα κάνω έτσι και βγάζω τη μπαταρία και τη ξαναβάζω. Δούλεψε κανονικά!!! Δούλεψε ολο το βράδι και σήμερα μεχρι αυτή τη στιγμή δουλεύει άψογα. Εκανα μια ερώτηση σε ένα μαγαζί service δίπλα στο σπίτι μου και μου είπε πως κάποιο βραχυκύκλωμα έγινε και πως η μπαταρία είναι άχρηστη !!!!!!!!!!!! Με ψάρωσε κανονικά. Είπε επίσης πως πρέπει να βγάζω τη μπαταρία οταν εχω το λαπτοπ στο ρεύμα της πρίζας. 1. τι μπορεί να συνέβη? 2. τη βγάζουμε τη μπαταρία όταν ο φορητός μας δουλεύει με το ρεύμα της πρίζας? Εγώ εδώ και ένα χρόνο τον δουλεύω κατα 90% με τη πρίζα και τη μπαταρια δεν την εχω βγάλει ποτέ! 3. πως μπορώ να ελεγξω αν η μπαταρια μου είναι οκ τελικά. Εκανα σήμερα μια αποφόρτιση και μετά φορτισε κανονικά. Σαν πρίν άψογα όλα φαίνοται. 4. η χρήση του UPS θεωρειται απαραίτητη. ευχαριστώ πολύ
disqualified Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 οχι ουτε χρειαζεται να βγαζεις την μπαταρια ουτε η χρηση του ups κρινεται απαραιτητη. Αν σου συμβει αλλη φορα αυτο βγαλε την πριζα και την μπαταρια και κρατα πατημενο το Power για κανενα λεπτο. Οσο η μπαταρια δουλευει ειναι καλα
dub Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 ευχαριστώ. Διαβάζω τώρα στο ιντερνετ και πραγματικά διαβάζω 10 διαφορετικές απόψεις!!!!! Εγώ είχα την εντύπωση πως οι σύγχρονες μπαταριες δεν θέλουν τίποτα "κόλπα". Για τις παληές υπήρχαν διάφορα κολπάκια. Και σ'ενα FAQ που βρήκα απο τη μαμά Dell δεν αναφέρει τίποτα. Ουτε πληρεις αποφορτίσεις, ουτε να βγαίνει η μπαταρία ουτε τίποτα. Κατι παραπάνω θα ξέρει ο κατασκευαστής ε? http://www.dell.com/content/topics/global.aspx/batteries_sitelet/en/batteries_faq?c=us&l=en&cs=04#faq7
plpapadopoulos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Εκανα μια ερώτηση σε ένα μαγαζί service δίπλα στο σπίτι μου και μου είπε πως κάποιο βραχυκύκλωμα έγινε και πως η μπαταρία είναι άχρηστη !!!!!!!!!!!! Με ψάρωσε κανονικά. Είπε επίσης πως πρέπει να βγάζω τη μπαταρία οταν εχω το λαπτοπ στο ρεύμα της πρίζας. Άμπαλλοι κι αγράμματοι που νομίζουν ότι επειδή άνοιξαν ένα κατάστημα, είναι και ειδικοί... Απορώ και πώς υπάρχουν ορισμένα καταστήματα δηλαδή. Εν συντομία τώρα: 1) Μπορεί να πέρασαν λάθος ρεύματα από το φορτιστή σου ή από το κύκλωμα φόρτισης του laptop. Συνήθως αυτό λύνεται με ένα βγάλσιμο μπαταρίας και βάλσιμο πάλι μετά από λίγα λεπτά (αν όχι αμέσως). 2) ΟΧΙ ! Κατηγορηματικά. 3) Κάνεις 3 πλήρεις 6άωρους κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης και βλέπεις πώς συμπεριφέρεται. 4) Συνίσταται για τη μακροζωία των τροφοδοτικών διατάξεων. 1
dub Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Ψάρωσα γιατί το λαπτοπ είναι 1 χρόνου το χρυσοπλήρωσα και μεχρι στιγμής είναι απολαυστικό. Να κάνω επομένως και μια ερωτηση ακόμη - πάλι για τη μπαταρια. Επειδή η συγκεκριμένη μπαταρία εχει ένα εξογκωμα και δεν πατάει καλά σε ένα σταντ που εχει στο μαγαζι για τους φορητούς των dj μπορώ αφοβα να βγάλω τη μπαταρία για τις ώρες που δουλεύω στο μαγαζί?
disqualified Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 τι εννοεις εξογκωμα; Ετσι ειναι κατασκευαστικά; Εννοεις οτι ειναι 9αρα και εξεχει απο πισω; Ναι δεν υπαρχει προβλημα να δουλευει μονο με το ρευμα χωρις την μπαταρια πανω
dub Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 τι εννοεις εξογκωμα; Ετσι ειναι κατασκευαστικά; Εννοεις οτι ειναι 9αρα και εξεχει απο πισω; Ναι δεν υπαρχει προβλημα να δουλευει μονο με το ρευμα χωρις την μπαταρια πανω ναι εξέχει απο πίσω και δεν κάθεται καλά στο σταντ. Ωραία το λύσαμε κι αυτό!!!
plpapadopoulos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Γιατί όχι το 2) ? Γιατί καλύτερα να κλαίς μια μπαταρία μετά από κάποια χρόνια, παρά ένα laptop (από power outage ή λάθος ρεύματα κλπ) επειδή τσιγκουνευόσουν να του έχεις κουμπωμένη τη μπαταρία μήπως και μειωθεί η διάρκεια ζωής της. Απλή λογική. Στο google αλλά και στο forum εδώ, θα βρείς πάρα πολλές απαντήσεις για το γιατί. Η μπαταρία αν υπάρχει σωστή συντήρηση και κανονική χρήση (όχι να τη σκίσεις στους κύκλους φόρτισης), διαρκεί πάνω κάτω το ίδιο με το να ήταν εκτός λειτουργίας. Αυτό γιατί τα ιόντα λιθίου έχουν "ημερομηνία λήξης" ας το πούμε μετά από κάποια χρόνια, οπότε και το φαινόμενο της μνήμης να μην εμφανιστεί (όπως στις NiCD μπαταρίες), θα ψοφίσουν αργά ή γρήγορα από τον καιρό. Ελπίζω να σε κάλυψα. 1
disqualified Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Κι εγω συμφωνω να εχει την μπαταρία πάνω αλλά αν καμία φορα το λειτουργεί χωρίς δεν ειναι και κάτι τρομερό, αν ειναι κάτι να καεί αυτό ειιναι συνήθως ο φορτιστης
dem Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Γιατί καλύτερα να κλαίς μια μπαταρία μετά από κάποια χρόνια, παρά ένα laptop (από power outage ή λάθος ρεύματα κλπ) επειδή τσιγκουνευόσουν να του έχεις κουμπωμένη τη μπαταρία μήπως και μειωθεί η διάρκεια ζωής της. Απλή λογική. Στο google αλλά και στο forum εδώ, θα βρείς πάρα πολλές απαντήσεις για το γιατί. Η μπαταρία αν υπάρχει σωστή συντήρηση και κανονική χρήση (όχι να τη σκίσεις στους κύκλους φόρτισης), διαρκεί πάνω κάτω το ίδιο με το να ήταν εκτός λειτουργίας. Αυτό γιατί τα ιόντα λιθίου έχουν "ημερομηνία λήξης" ας το πούμε μετά από κάποια χρόνια, οπότε και το φαινόμενο της μνήμης να μην εμφανιστεί (όπως στις NiCD μπαταρίες), θα ψοφίσουν αργά ή γρήγορα από τον καιρό. Ελπίζω να σε κάλυψα. Πρωτη φορά ακουω για power outage και λαθος ρευματα στην περιπτωση που η μπαταρία ειναι εκτός να πω την αληθεια, αλλα θα το ψαξω με την ευκαιρία. Εξάλλου, Υποτίθεται οτι η μπαταρία ετσι κι αλλιως βγαινει εκτός κυκλωματος συστήματος οταν ειναι 100% φορτισμενη και ειναι πανω στο λαπτοπ. Επιπλέον, την μπαταρία δεν την βγάζεις μονο για το σκεπτικό οτι φορτίζεται και χανει μικροκυκλους και κυκλους κτλ αλλα και για να αποφυγεις φθορά λογο ζέστης. δεν αμφισβητώ αυτα που λες γιατι και εγω δεν εχω 100% εικόνα του θεματος τουλαχιστον ακομα, ειμια αρκετα φρεσκος στα λαπτοπ.
plpapadopoulos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Ανάλογα το laptop, να ξέρεις ότι το Power Board του (το κύκλωμα που είναι υπεύθυνο για τη φόρτιση-αποφόρτιση κι έλεγχο της μπαταρίας, καθώς και για την τροφοδοσία εσωτερικά), είναι μια ιδιάιτερης προσοχής ευπαθής διάταξη. Ανάλογα λοιπόν τον κατασκευαστή, άλλα είναι πολύ επιρρεπή κι άλλα λιγότερο κι βάλλωνται αν θές από τα ρεύματα του δικτύου ηλεκτροδότησης (ποιός είπε ότι θα την φάει μόνο ο φορτιστής για παράδειγμα)? 8 στα 10 HP με χαλασμένο motherboard, έχουν ουσιαστικά καμμένα SMD στο κύκλωμα φόρτισης κλπ... 2
μtj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Όταν ανοίγεις το laptop, στο φόρτωμα του bios, αν πατήσεις F12 παίζει να σου έχει την επιλογή να κάνεις κάποια test για την κατάσταση του λαπτοπ. Μέσα σ αυτά θα υπάρχει και τεστ για την μπαταρία. Αν θες (και υπάρχει) κάνε το τεστάκι, δεν χάνεις τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα