Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοεις;

Θα δουλευει κανονικα.. καμερα ειναι!

είναι 2 μοντέλα ένα 0.3mp και ενα 1mp δεν μπορώ να βρω ποια έχει αυτό ακριβώς.

Δημοσ.

Γεια χαρα ξανα σε ολους. Μολις πηρα το Dell 3521 (http://www.skroutz.gr/s/3032831/Dell-Inspiron-15-3521-i3-3227U-4GB-320GB-FreeDOS.html) χωρις λειτουργικο απο MG Manager, με 500αρη δισκο κιολας αντι για 320 στα 399,00 ευρω.

Δεν το εχω βαλει μπρος ακομα, τωρα ετοιμαζομαι, να περασω windows κλπ.

Απλα ηθελα να ρωτησω κατι. Στο κατω μερος του laptop που ειναι το service tag γραφει:

Dell Model: Inspiron 3721

Dell Model No: 3721-2673

Τι παιζει, πως γινεται αυτο? Δεν θα επρεπε να γραφει 3521?

Επισης επειδη ειναι το πρωτο μου laptop και δεν ξερω, τι πρεπει να κανω για την μπαταρια για να κρατησει στο χρονο? Τις περισσοτερες φορες θα το εχω στην πριζα. Να την βγαζω την μπαταρια η οχι?

Επισης τωρα που θα το ανοιξω για τις 3 πρωτες φορες μου ειπε απο το μαγαζι να το αφησω να ξεφορτισει τελειως και μετα να το φορτισω 8 ωρες. Και αυτο να το κανω 3 φορες. Σωστα μου τα ειπε?

EDIT: Μολις το ανοιξα, αυτο εχει ubuntu εγκατεστημενο (και αυτοκολητακι Ubuntu στο laptop), ενω το πηρα FreeDOS υποτιθεται.WTF?!?!?

Ελπιζω να μην εχει γινει καμια στραβη...

Δημοσ.

Αυτη ηταν και εμενα η πρωτη σκεψη μου και την μετρησα αμεσως, 15αρα ειναι. Και μεσα στο λειτουργικο λεει κανονικα 3521.

Δεν αρχισαμε καθολου καλα. Με το που το ανοιξα και μπηκε στο Ubuntu αρχισε να κανει τρελα, το touchpad και το keyboard νεκρωνουν οποτε να ναι. Κατεβασα απο update manager οτι update υπηρχε μηπως και, αλλα συνεχιζει τα δικα του. Συνδεσα ποντικι και πληκτρολογιο και δουλευει κανονικα ετσι. Μεγαλη απογοητευση μεχρι τωρα, ασχολουμαι 3 ωρες τωρα με μαλακιες. Κατεβαζω τωρα αλλα Linux  για live boot (Fedora, Knoppix) να δω μηπως φταιει το Ubuntu και κανει τετοια. Βρηκαμε δουλεια τωρα... Προσπαθησα επισης να κανω boot απο κατι αλλα παλια linux cd/dvd που εχω αλλα τιποτα, crash-αρει για καποιο λογο.

Δεν θελω να μπω σε διαδικασιες BIOS update ακομα δεν το πηρα. Και σκεφτηκα να βαλω windows να δω αλλα λεω να μην το κανω format το ubuntu, τουλαχιστον πριν μιλησω με το καταστημα, γιατι παραλαβαν πολλα ιδια κομματια σημερα και κρατημενα απο οσο μου ειπε.

Αυριο πρωι θα παρω τηλ. στο MG Manager να δω τι συμβαινει.

Πολυ περιεργο δεν ειναι και αυτο με το service tag ομως? Και το οτι δεν ειναι FreeDOS τελικα ενω το πηρα για FreeDOS? Μηπως κατι παιζει?

Πολυ φοβαμαι ομως πως αν οντως ειναι ελλατωματικο δεν θα μου το παρει πισω το καταστημα να το αντικαταστησει και θα μου πει να απευθυνθω στην Dell... Αρχισαμε ακομα 5 ωρες αγορας που δεν εκλεισε...

Και μια γενικη ερωτηση, αν καποια στιγμη περασω σπασμενα windows υπαρχει κανενα θεμα με την εγγυηση του laptop?

Δημοσ.

Και μια γενικη ερωτηση, αν καποια στιγμη περασω σπασμενα windows υπαρχει κανενα θεμα με την εγγυηση του laptop?

Oχι δεν θα εχεις θεμα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα μιας και αυτο ειναι δικο μου θα γραψω εδω.

Οπως ειπα και πιο πανω αγορασα το Dell 3521. Το προβλημα μου παραμενει το πληκτρολογιο και το touchpad.

Το laptop γενικα μπορει να δουλευει κανονικα. Οταν ομως καποιες φορες το ανοιγω και μπαινω σε windows η ubuntu νεκρωνει το touchpad τελειως αλλες φορες και αλλες φορες το πληκτρολογιο. Και τα 2 μαζι νομιζω δεν εχει τυχει. Με εξωτερικο usb πληκτρολογιο/ποντικι δουλευει κανονικα.

Το προβλημα υπαρχει σε οποιο λειτουργικο εχω δοκιμασει και φτιαχνει μονο του σε random στιγμες, ποτε ομως οταν ειμαι μεσα στο λειτουργικο, υστερα απο restarts μονο. Μπορει να χρειαστει 1 restart, μπορει και 10 γι'αυτο λεω τελειως random.

Η ας πουμε με το που ανοιξει, οταν παω να γραψω το password για να κανω login σε windows/ubuntu, με το πατησω το πρωτο πληκτρο αρχιζει να κανει τρελα και να δειχνει σαν να το παταω συνεχομενα και εννοειται οτι δεν παινει ουτε backspace ουτε τιποτα.

Μετα μονο το κουμπι του power ειναι η λυση η να συνδεσω usb.

Εκανα και bios update και drivers και τα παντα, οτι μπορουσα να σκεφτω, εχω φαει παρα πολλες ωρες. Ετρεξα και το diagnostics της Dell οταν boot-αρει το PC, δεν βρισκει errors.

Θα παρω την Dell αλλα το θεμα ειναι οτι αρκετες φορες δουλευει κανονικα και δεν το κανει συνεχεια και για να διαπιστωσουν αμεσως οτι υπαρχει οντως προβλημα και ποιο ειναι αυτο.

Ειχε/εχει κανενας αλλος αντιστοιχο προβλημα? Ξερετε τι μπορει να φταιει?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

αν και λιγο αργα το ειδα προφανως εχει να κανει με τους drivers,τσεκαρε στο ιντερνετ κατι θα υπαρχει αντιστοιχο η εστω δες αν υπαρχει καμμια καστομ διανομη του ουμπουντου που να κανει για το μηχανημα σου,δε νομιζω οτι ειναι θεμα μηχανηματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...