Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία επίδειξη υπολογιστικής ισχύος.

Πρακτικά δεν βλέπω φως όμως.

Μόνο για κανέναν εμβόλιο στο μακρινό μέλλον.

Όπως ειπώθηκε ο ιός μεταλλάσεται συνεχώς.
Αν βρεθεί ένα αμετάβλητο τμήμα στο εξωτερικό τμήμα του ιού ίσως κατασκευαστεί και ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Η θεραπεία των νοσούντων όμως; Ριζική Θεραπεία θα υπάρξει;

Πως βγάζεις τον κρυμμένο HIV ιό απο τον DNA του ανθρώπου;  Εδω είναι και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που η παραπάνω ανακοίνωση δεν αγγίζει.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ξέχασες ένα απο τα πολύ βασικά,τα παιδιά :P ξέρεις τι είναι να φορτωθείς παιδί στα 20 :D

Ποιος σου είπε ότι δεν θέλω παιδιά; :P Αλλά για τα παιδιά υπάρχει λύση, τα αντισυλληπτικά καθώς και πολλά άλλα (πχ τσιρότο αντισύλληψης) .

Δημοσ.

Εγώ γιατί υποψιάζομαι πως το θέμα θα ξεχαστεί και θα κάνουμε χρόνια να δούμε κάποια σχετική εξέλιξη?

Δεν αναφέρομαι σε συνομοσιολογίες αλλά δεν ξέρω, μου θυμίζει λίγο τα θέματα με τις μπαταρίες, που βλέπουμε συνεχώς εντυπωσιακές εξελίξεις αλλά ποτέ κάποια πρακτική εφαρμογή.

Μακάρι να μην είναι έτσι.

Δημοσ.

Σχετικά με τη φράση: "οι μικροβιολόγοι / ανοσιολόγοι που θα βρίσκουν εμβόλια και φάρμακα θα είναι πλέον περισσότερο χρήστες υπολογιστών σαν να κατασκευάζουν δομές μορίων σε κάποιας μορφής CAD πρόγραμμα πάρα η γνωστή εικόνα του εργαστηριακού επιστήμονα με τα μπουκαλάκια και τα αντιδραστήρια σε ένα χημικό/μικροβιολογικό εργαστήριο" πρέπει να πω ότι τα "μπουκαλάκια" και τα "αντιδραστήρια" δεν μπορούν (για την ώρα τουλάχιστον) να υποκατασταθούν από CAD προγράμματα.... Όλα τα μαθηματικά μοντέλα για να παραχθούν και να ελεγχθούν χρειάζονται φυσικές μετρήσεις...

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεί πολλοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει αλλά ζούμε μια τεχνολογική επανάσταση μετά την είσοδο των GPUs σε High Perfomance Computing (HPC). Σε πολλά προβλήματα που φάνταζαν άλυτα, ή  η λύση τους υπολογιζόταν μετά την πάροδο ενός τεράστιου χρονικού διαστήματος καθιστώντας έτσι τη προσπάθεια επίλυσης ασύμφορη, τώρα μπορεί γι' αυτά να έχουμε ελπίδες ότι η επίλυση τους είναι εφικτή. Αυτό συνεπάγεται επιτάχυνση στη τεχνολογική μας πρόοδο και τα σημάδια ήδη φαίνονται...

Δημοσ.

άντε μακάρι...και να βρουν και τη θεραπεία για το καρκίνο να ζούμε 130 χρόνια...

Αν ειναι να ζουμε τα 50 τελευταια χρονια γεροι και ανημποροι,ευχαριστω δε θα παρω

• Like 2
Δημοσ.

Αν ειναι να ζουμε τα 50 τελευταια χρονια γεροι και ανημποροι,ευχαριστω δε θα παρω

Εγώ, έστω και γέρος και ανήμπορος, θα ήθελα να δω τα παιδιά και τα εγγόνια μου (έστω και τα δισέγγονά μου) να μεγαλώνουν και να κάνουν την δική τους οικογένεια. Αλλιώς γιατί να ζούμε μετά τα 70;

Δημοσ.

Εγώ, έστω και γέρος και ανήμπορος, θα ήθελα να δω τα παιδιά και τα εγγόνια μου (έστω και τα δισέγγονά μου) να μεγαλώνουν και να κάνουν την δική τους οικογένεια. Αλλιώς γιατί να ζούμε μετά τα 70;

Kαι αμα σκοτωθουν σε κανα τροχαιο; Χτύπα ξύλο. Γιατι να το ζησεις και αυτο;

Στατιστικα ειναι πιθανον.

και συμφωνα με την θιβετιανη φιλοσοφια ολοι ειμαστε υποψηφιοι να πεθανουμε.

Το πε και ο Φρεντυ:

Δημοσ.

Μακάρι να μην το κάνουνε γαργάρα κι αυτό για την κονόμα...Δυστυχώς στο μυαλό μου γυρνάει η φράση "Ξέρεις τι λεφτά έχουμε να βγάλουμε?",περισσότερο απο το ¨Ξερεις πόσος κόσμος θα γλιτώσει?"...Μακάρι όμως.

Ένα εμβόλιο του AIDS στα 500-1000 ευρώ ανά άτομο μία φορά στη ζωή του ασφαλώς θα αποφέρει παραπάνω έσοδα από χιλιάδες ευρώ το χρόνο μιας μειοψηφείας ατόμων που πάσχουν από AIDS. Μην βλέπουμε παντού συνομωσίες.

• Like 2
Δημοσ.

Ένα εμβόλιο του AIDS στα 500-1000 ευρώ ανά άτομο μία φορά στη ζωή του ασφαλώς θα αποφέρει παραπάνω έσοδα από χιλιάδες ευρώ το χρόνο μιας μειοψηφείας ατόμων που πάσχουν από AIDS. Μην βλέπουμε παντού συνομωσίες.

Ναι εχεις δικιο. Στο ενδιαμεσο θα κατασκευασουν ενα ακομη πιο εξυπνο ιο. Φυσικα ειναι τυχαιο που καθε δυο χρονια εμφανιζεται ενας θανατηφορος ιος που υποτιθεται θα θερισει την ανθρωποτητα. Συνομοσιες ειναι αυτα.

Το χρημα να ρεει και ολα ειναι καλα.Ειχα διαβασει οτι για την γριπη των πουλερικων, χοιρων δεν θυμαμαι ακριβως η Ελλαδα ειχε παραγγειλει εμβολια που φταναν να εμβολιαστουν ολοι οι ανθρωποι μαζι με ολα τα κατοικιδια τους.

• Like 2
Δημοσ.

και όμως υπάρχουν πολλες εξελιξεις στη γεροντολογία και στη γενετική, που σημαίνει ότι αν νικηθούν οι ασθένειες-μαστιγες θα μπορούμε να ζούμε και πολύ και καλα...Το ΑΝ βέβαια παραμένει...

Δημοσ.

Το πε και ο Φρεντυ:

Τότε αυτοκτόνα άμεσα. Μπορεί να σου συμβεί οτιδήποτε και οποτεδήποτε άρα γιατί να το ζήσεις.

Εγώ είμαι από αυτούς που βλέπουν ως μπούρδες το η ζωή έχει αξία επειδή είναι μικρή ή επειδή έχει τέλος.

Αν η ζωή είχε άλλη ή απεριόριστη διάρκεια τότε δεν θα την κρίναμε με τους τωρινούς όρους που δίνουν αξία στην ζωή όμως είναι τώρα. Πολλοί κοινωικοί θεσμοί και συνήθειες θα αναθεωρούνταν και θα άλλαζαν ριζικά και ο νέος τρόπος ζωής θα έβρισκε κι αυτός αξία. Εξάλλου η φύση θα τον γεννούσε έμμεσα κι αυτόν μιας και η πρόοδος της σκέψης προιόν της φύσης είναι.

Οι αμπελοφιλοσοφίες στην αντίπερα όχθη μου φαίνονται παρόμοιες με το "η ζωή ήταν πιο ρομαντική και φυσική χωρίς τον ηλεκτρισμό". Νομίζω πως ξεφύγαμε όμως.

Δημοσ.

Τότε αυτοκτόνα άμεσα. Μπορεί να σου συμβεί οτιδήποτε και οποτεδήποτε άρα γιατί να το ζήσεις.

Εγώ είμαι από αυτούς που βλέπουν ως μπούρδες το η ζωή έχει αξία επειδή είναι μικρή ή επειδή έχει τέλος.

Αν η ζωή είχε άλλη ή απεριόριστη διάρκεια τότε δεν θα την κρίναμε με τους τωρινούς όρους που δίνουν αξία στην ζωή όμως είναι τώρα. Πολλοί κοινωικοί θεσμοί και συνήθειες θα αναθεωρούνταν και θα άλλαζαν ριζικά και ο νέος τρόπος ζωής θα έβρισκε κι αυτός αξία. Εξάλλου η φύση θα τον γεννούσε έμμεσα κι αυτόν μιας και η πρόοδος της σκέψης προιόν της φύσης είναι.

Οι αμπελοφιλοσοφίες στην αντίπερα όχθη μου φαίνονται παρόμοιες με το "η ζωή ήταν πιο ρομαντική και φυσική χωρίς τον ηλεκτρισμό". Νομίζω πως ξεφύγαμε όμως.

Ε τώρα το ιδιο πράγμα θα λεμε με αλλα λογια...

παμε απο την αρχή.

Εισαι υπερ της "αιωνόβιας" ζωής ή οχι; Εγω οχι.

Εσυ;

Δημοσ.

Το πε και ο Φρεντυ:

Τον θάνατο αγαπητών σου προσώπων έτσι κι αλλιώς θα τον ζήσεις είτε το θέλεις είτε όχι. Μπορεί να είναι η γιαγιά σου όσο ήσουν παιδί, η γυναίκα σου πιο μετά ή/και κάποιο από τα παιδιά σου. Σύμφωνοι για το τελευταίο, απλά γιατί να μην ζήσεις όσο περισσότερο μπορείς; Σου δίνεται η ευκαιρία να ζήσεις λίγα χρόνια παραπάνω και να βιώσεις εξελίξεις τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικογένειά σου, και την πετάς στα σκουπίδια;

Εισαι υπερ της "αιωνόβιας" ζωής ή οχι; Εγω οχι.

Εσυ;

Έχει διαφορά το "ο μέσος όρος ζωή από 75 χρόνια γίνεται 100" με το "ο μέσος όρος ζωής γίνεται 500 χρόνια". Εγώ μιλάω για το πρώτο ενώ εσύ το εκλαμβάνεις ως το δεύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...