Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάνε περίπου 14 χρόνια που πρωτο ξεκίνησα να κάνω backup πρώτα σε δισκέτες μετά σε cd  σε dvd και σήμερα λέω σε blu-ray ' 

Ο κύριος λόγος είναι ότι έχουν γεμίσει τα ντουλάπια μου με dvd και δεν χωράνε άλλα πλέον.

Η ερώτηση μου όμως είναι' ειναι αξιόπιστα σε βάθος χρόνου; κάνει κάνεις backup σε blu-ray δισκάκια η απλά εμπιστευόμαστε ακόμα το dvd.

Δημοσ.

οπτικοι δισκοι ειναι και τα δυο, Τωρα τι μπορει να γινει σε ενα δισκακι μετα απο αρκετα χρονια,μονο ο χρονοσ μπορει να δειξει.Επισεις παιζει ρολο και το δισκακι. Εγω που γραφω σε blu ray, βρισκω απο 11 ευρω τη δεκαδα μεχρι και 50 ευρω τη δεκαδα. Αυτο που με εχει σωσει παντως ειναι πως με ενα δισκακι μαζευω 23Gb

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές η ζωή ενός DVD μπορεί να διαρκέσει έως και 30, θεωρητικά μέχρι και 100 χρόνια για κάποια μέσα.

Αυτό εξαρτάται από τη ποιότητα κατασκευής του μέσου και βέβαια προϋποθέτει τη σωστή διατήρηση/αποθήκευση του.

Τα blue ray είναι ακόμα πιο ανθεκτικά, και θεωρητικά μπορεί να φτάσουν και τα 150 χρόνια ζωής.

Τα ξαναλέμε το 2160...

Δημοσ.

αδικος, εννοεις τα πρεσαρισμενα δισκακια? Κατι DVD thats τα λευκα παντως, που εχω κανει backup απο το 2003 εξακολουθουν και παιζουν.

Δημοσ.

Εννοώ του εμπορίου που αγοράζουμε για εγγραφή, που ρώτησε και ο Arbitary.

Αισίως τα That's θα σου παίζουν για πολλά χρόνια ακόμα  :)

Δημοσ.

Ενθαρρυντικά σχόλια διαβάζω και αρχιζω και το βλέπω και εγώ με κάλο μάτι

έχετε παρατηρήσει ασυμβατότητες τόσο στα δισκάκια όσο και στα drive;

γράψατε δισκάκι και σε 3 μήνες πχ και δεν έπαιζε;

η τελικά πάνω κάτω ισχύει ότι και για της προηγούμενες δυο γενιες

κάτι τελευταίο σαν rom μπορούν να παίξουν κανονικά και σε παλαιότερα συστήματα XP για παράδειγμα

Δημοσ.

Ενθαρρυντικά σχόλια διαβάζω και αρχιζω και το βλέπω και εγώ με κάλο μάτι

Κράτα μικρό καλάθι.

Τα παραπάνω ισχύουν ιδανικά, δηλαδή για καλής ποιότητας δίσκους που θα τύχουν προσεκτικό χειρισμό και συνθήκες αποθήκευσης.

Τυπικός μέσος όρος ζωής δε ξεπερνά μερικά χρόνια.

edit: Εδώ αναφέρομαι στα DVD.

Δημοσ.

ποτε backup σε δισκακια , μονο σε σκληρους! ο σκληρος αν δε χρησιμοποιείτε δε χαλαει ποτε , τα δισκακια μετα απο καποια  χρονια δε διαβαζοντε ..  οσο και να τα προφυλαξεις απο σκονη γρατζουνιες κτλ..

εχω δισκακια 5ετιας στο κουτι τους ολα αυτα τα χρονια που δε τα διαβαζει κανενα  player  ..

Δημοσ.

πλεον το backup δεν εχει και τοση σημασια, σε λιγα χρονια θα μπορεις να βρεις οτιδηποτε στο Internet ή σε streaming το υλικο ειναι ηδη ανεξαντλητο, οποτε καντε μια χαρη στους εαυτους σας και απελευθερωθειτε απο αυτο. Εκτος και αν προκειται βεβαια για προσωπικα αρχεια. Καλυτερα backup παντως σε σκληρο

ποτε backup σε δισκακια , μονο σε σκληρους! ο σκληρος αν δε χρησιμοποιείτε δε χαλαει ποτε , τα δισκακια μετα απο καποια  χρονια δε διαβαζοντε ..  οσο και να τα προφυλαξεις απο σκονη γρατζουνιες κτλ..

εχω δισκακια 5ετιας στο κουτι τους ολα αυτα τα χρονια που δε τα διαβαζει κανενα  player  ..

εγω παντως εχω δισκακια τουλαχιστον απο το 2006 που παιζουν κανονικα

Δημοσ.

Προσωπικά κρατώ backups και στα 2. Στα BR μη σημαντικά αρχεία πάνε στου e-shop και τα σημαντικά στης TY/JVC. Και στους δίσκους κρατώ και αντίγραφο σε 3ο.

Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει η γκαντεμιά.

• Like 1
Δημοσ.

Μου έχει τύχει (όχι πολύ συχνά είναι η αλήθεια), δισκάκια DVD τα οποία ήταν μέσα σε θήκες, χωρίς σκόνη και γρατζουνιές, να μην παίζουν. Ήταν back up δεδομένων ή αντιγραφή κάποιας ταινίας. :(

• Like 1
Δημοσ.

Για Backup (Ταινίες - Data - κτλ) πας σε BD της Panasonic (Made in Japan). Το 2008 έγραψα το πρώτο και παίζει καμπάνα.Του έκανα ένα Rip για να το δοκιμάσω σε Pionneer BDR-208DBK και το διάβασε μαλλιά κουβάρια !!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

πλεον το backup δεν εχει και τοση σημασια, σε λιγα χρονια θα μπορεις να βρεις οτιδηποτε στο Internet ή σε streaming το υλικο ειναι ηδη ανεξαντλητο, οποτε καντε μια χαρη στους εαυτους σας και απελευθερωθειτε απο αυτο. Εκτος και αν προκειται βεβαια για προσωπικα αρχεια. Καλυτερα backup παντως σε σκληρο

εγω παντως εχω δισκακια τουλαχιστον απο το 2006 που παιζουν κανονικα

οκ στο πρωτο σκελος! μη ξεχνας ομως οτι πολλοι θελουν να κανουν προσωπικα αρχεια backup που δεν (πρεπει να) υπαρχουν στο νετ ..

Δημοσ.

οκ στο πρωτο σκελος! μη ξεχνας ομως οτι πολλοι θελουν να κανουν προσωπικα αρχεια backup που δεν (πρεπει να) υπαρχουν στο νετ ..

μα το εχω και γραμμενο, λεω "εκτός αν πρόκειται βεβαια για προσωπικα αρχεια"

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...