Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω εναν Sata 2 HDD 80gb που εχει bad sectors, πως γινεται να "διορθωθουν"? Ξερω οτι γινεται με το HDD Regenarator, το οποιο γραφεις σε ενα CD και κανεις boot, ετσι ομως δεν μπορω να χρησιμοποιω το PC ενω γινεται η "επισκευη" υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα που να κανει την ιδια δουλεια -αποτελεσματικα- απ την επιφανεια εργασιας?

ΥΓ

Για εναν Sata 2 δισκο 80gb ποση ωρα μπορει να διαρκεσει η διαδικασια?

Δημοσ.

Hard Disk Sentinel θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface.

Θα πάρει μερικές ώρες τουλάχιστον,εξαρτάτε και από το πόσα, και  πόσο χαλασμένα, είναι τα εν λόγο sector. 

Δημοσ.

Thanks, απ οτι ειδα λεει destructive, οτι θα διαγραφθουν τα παντα κτλπ, δεν με νοιαζει μιας και ο δισκος ειναι αδειος, το αποτελεσμα του Sentinel θα ειναι καλυτερο (αφου διαγραφει τα παντα) απ το HDD Regenerator που δεν υπαρχει απωλεια δεδομενων?

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως δουλεύει ακριβός το regenerator,νομίζω ότι δεν κάνει τίποτα στα ίδια τα sector αλλά απλώς προσπαθεί να διαβάσει τα δεδομένα από πάνω τους για να μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία σου.

Το sentinel διαβάζει και γράφει αρκετές φορές πάνω σε κάθε sector για να ξεκαθαριστεί αν είναι ακόμα λειτουργικό ή όχι.

Δημοσ.
Το sentinel διαβάζει και γράφει αρκετές φορές πάνω σε κάθε sector για να ξεκαθαριστεί αν είναι ακόμα λειτουργικό ή όχι.

Και αν δεν ειναι λειτουργικο, το επισκευαζει ετσι ωστε να ειναι?

Δημοσ.

Αν δεν είναι λειτουργικό,τέλος πάει το sector,το θέμα είναι ότι πολλές φορές τα bad sector ορίζονται σαν τέτοια για άσχετους λόγους,κολλάει π.χ. το λειτουργικό,οπότε έτσι ξανά ορίζονται σαν λειτουργικά,αν είναι. 

Δημοσ.

Αν δεν είναι λειτουργικό,τέλος πάει το sector,το θέμα είναι ότι πολλές φορές τα bad sector ορίζονται σαν τέτοια για άσχετους λόγους,κολλάει π.χ. το λειτουργικό,οπότε έτσι ξανά ορίζονται σαν λειτουργικά,αν είναι. 

Αχα οκ (πολυ πιθανο το 2ο) γιατι ο δισκος λειτουργει κανονικα απ'οσο θυμαμαι, και οταν τον ειχα πρωτοπαρει ηταν εξωτερικος σε ενα laptop με celeron 1,6ghz 1gb και vista :shock: οποτε φανταζεσαι τι γινοταν απο κολληματα λειτουργικου, anyway θα τον βαλω αυριο στο pc γιατι τωρα βαριεμαι και θα ξαναπoσταρω με νεοτερα

Δημοσ.

Λοιπον, ή ο δισκος ή τα windows με trollαρουν, ανα 5-10 λεπτα τα windows πετανε αυτο:

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0_z

Οταν παταω ελεγχο του δισκου παιρνω αυτο:

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE01_

Και τελος με το HDD Sentinel εχω αυτο το προβλημα:

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE02_

Επιδιορθωσα το πρωι με το HDD Regenerator γυρω στους 1500  :shock:  Bad Sectors, αλλα μετα το σταματησα γιατι ηθελα να ανοιξω το pc.

ΥΓ

Τελικα ο δισκος ειναι 160gb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...